Влез

View Full Version : Да я чакам ли?

hiddencube
02-03-2014, 20:56
Здравейте,

Ще започна с това, че съм на 22 години. Обичам момиче, което е с една година по-малка от мен. Познаваме се от повече от година. Тя знае за чувствата ми към нея. Между нас не се получи поради следната причина: тя обича момче от южна Турция, водят виртуална любов от 3.5-4 години (да знам това е страшно и ужасяващо нещо) по Facebook и телефона и са се виждали само на снимки и камера и те първа им предстои да се видят наживо. Той й дава надежда с това, че ще дойде да живее тук заради нея. Момичето е много точно, не искам да я изпускам, явно й е първата любов, започнала на 15-16 години и затова толкова много вярва на въпросното момче, много факти ме навеждат на мисълта, че между тях няма да се получи, а това са: момчето няма българско гражданство, семейството на момичето не го иска, другото което е ми се струва малко трудно да изостави семейството си и да дойде тук заради момиче, не знае и български език. Всичко това ме навежда на мисълта, че той има съвсем друг живот там и момичето знае толкова за него, колкото той й споделя, друг е въпроса колко точна информация. Мисля, че си я държи като някаква резерва и й дава празни надежди. Но тя е много сляпа и нищо не може да я откаже от него. Наясно съм, че не мога да се изправя пред нея и да й кажа какви опасности крие тази "връзка", защото веднага ще каже, че аз гледам да им разваля отношенията. Тя не знае нищо за този човек, нямат и общи познати. Не мога да повярвам такова интелигентно и умно момиче като нея, как може да се е вързала на такова нещо? Как да постъпя аз в тази ситуация? Знам, че тя ме уважава и ми има доверие, но липсва тръпката от нейна страна. Единственото, което мога да направя ми се струва, е да си остана верен приятел с нея и да съм търпелив, и ако настъпи момента на разрухата в тяхната връзка, мисля, че аз ще съм човека, при който ще намери утеха, защото със сигурност знам, че тя няма никой друг в живота си освен него. Другият вариант, който ме тревожи е, че има опасност умишлено да забременее от него като краен изход от сложната ситуация, макар, че не вярвам, че би го направила. Има ли вероятност връзката им да е успешна в тази ситуация, ако приемем, че момчето е наистина коректно? Какво ще ме посъветвате? Подчертавам, че държа страшно много на момичето. Благодаря предварително на отзовалите се.

ПС забравих да вметна, че той много я контролира, иска да знае всичко - къде ходи, с кого излиза, с кого си пише, казва й да си говори само с приятелите си и прочие.. Но за нея това са нормални неща.

fUcKsMiLe
02-03-2014, 21:19
Като го харесва, нека си блее по интернета. Т'ва си е нейна работа. Ти не можеш да и се бъркаш в нещата. Имаш желание за нещо, но очевадно е че няма да стане. Даже да прекратят това, което имат, ако ти си и отдушник по това време имаш още по-малък шанс(според мен, де). Щом тя знае за чувствата ти и не отговаря със същото към теб, то не очаквай много. Мисля, че няма смисъл да я чакаш.. другия вариант е да говориш сериозно с нея, но аз лично не бих позволила на човек който ме познава от не толкова отдавна да ми се меси. Сигурно няма да те послуша, щом му вярва толкова безрезервно.

novaepoha
02-03-2014, 21:24
Да я чукаш ли ? ами чукай я бе момче,нали за тва ти е пишката,не само за пикане

Anonys
02-03-2014, 21:25
Не мисля, че би било добре да я изчакаш. Шанса да се влюби в теб и да забрави първата си "любов" е малък. Не мисля, че просто ей така би прекъснала връзка с него. Спри да се виждаш с нея и ѝ напиши писмо, в което започваш с всичките недостатъци на тяхната връзка и да завършва с това, че си се влюбил в нея, но не можеш да си с нея, заради него и заради факта, че тя няма чувства към теб. Провокирай я и започни да я избягваш. Надявам се ефекта да е положителен. Другите варианти ми се виждат малко абсурдни. Но започни да ѝ правиш комплименти, подаръци, цветя и т.н.. Месец - два, направи така, че тя да те забележи. Чак тогава ще можеш да прецениш, дали да ѝ пишеш писмо или ако има някакъв резултат от действията ти, да изчакаш и да продължаваш с тях.

novaepoha
02-03-2014, 22:04
Абе няма кво да я чакаш,сваляш гащите и я почваш.Кво ще я чакаш

6ibanqka
02-03-2014, 23:35
абре момчеее, почвай я бе, кво чакаш , марсиянците ли да дойдат.Ако се дърпа - бой по голия гъз!

BeTheOne
02-04-2014, 07:40
Добре си усетил нещата. Обикновено такива връзки, в които изобщо не са се виждали хората приключват така, както са започнали (освен може би по филмите). По една или друга причина тя си държи на него и това си е неин проблем.

При положение, че тя знае за твоите чувства и не им отговаря, означава че не те приема като човек, с когото да има интимни отношения.

Ситуацията има и друга страна. Като искаш да си с нея - ако ти се отдаде възможност възползвай се, но междувременно си излизай с други момичета.
Това са свободни връзки. Никой не е казал, че трябва да се жените, обичате и други подобни. Не се "замонашавай" само заради едно момиче. На твоите години човек трябва да живее и да трупа опит. Разбира се, когато започваш връзка с момиче задължително трябва да изясниш да не очаква супер сериозни отношения, а че сте заедно просто да си изкарвате приятно.
А пък знае ли човек - така се зараждат и сериозните връзки в крайна сметка.

Поздрави!

BeTheOne

RapExotic
02-04-2014, 09:17
Виртуалната любов е присъща за асоциалните хора, или такива които нямат приятели и не умеят да общуват на живо. Те търсят точно тази анонимност в виртуалният свят. Не познавам момичето, но явно има някакви социални или емоционални проблеми. Точно от тази тяхна оязвимост се възползват различни организации и хора, с цел да извлекат някаква полза от това. Било то сексуална или материална. Наблюдавал съм подобни случаи и това понякога продължава с години. Накрая обикновенно им се втълпява вина и те сами отиват при провокатора, мислеки това за правилно. Този човек, дори може и да не съществува, а да е поставено лице, с приятна вънщност, което да кара по някакъв сценарии с цел да я манипулира. Ти сам казваш, че тя не знае почти нищо за него, а той иска да знае всичко което тя прави. Проблемът е сериозен и е трябвало да се обърне към психолог своевременно.

Никога не разсъждавай така, че ако те скъсат ти ще бъдеш нейната утеха и ще се влюби в теб. Не, ти просто ще се превърнеш във временно кошче за душевни отпадъци и ще згубиш тотално възможността да погледне на теб като на мъж. Ако и кажеш дирекно това, което мислиш също ще има негативен ефект. Тя явно дотолкова е свикнала с този виртуален живот, че не го разграничава от реалния. За твое добро е да се откажеш от нея, в противен случай ще трябва да посветиш доста време за да се бориш за почти загубена кауза.

anonymous708973
02-04-2014, 10:04
виртуална любов от 3.5-4 години

опасност умишлено да забременее

Това ще е много иновативен метод за осеменяване.

HollyGolightly
02-04-2014, 10:18
Това ще е много иновативен метод за осеменяване.
Технологиите напредват 8-)

Авторе, разбирам да ти е дала някаква надежда, че може да бъде с теб, ама ти се буташ там, където никой не те е канил. Това дали родителите и те приемат или не няма нищо общо. Ако момичето те искаше, щеше да бъде с теб, но тя не е, предпочита онлайн образ, няма гаранция, че и ако скъсат, тя ще реши да ти даде шанс.
Живей си живота и не я закачай, ако някой ден тя остане сама и ти ако все още я искаш, може да се пробваш, но до тогава не се занимавай.

Tsukuda_Hiroshi
02-04-2014, 12:02
Прочетох ти само първите няколко реда и ми стана ясна хавата. Слушай, имам подобен познат - остави мадамата да си чупи главата с гадния фес, гледай сеир и не се занимавай повече! ;)

Soul_Kitchen
02-05-2014, 12:05
Ако се абстрахираме от всички ФАКти и предположим,че наистина я обичаш... задай си въпроса с какво го е заслужила и ще си отговориш на другия - да я чакаш ли или не... в случая аз въобще не виждам какво има да чакаш.Нито те обича,нито има тръпка към теб ... хабиш ресурс с който можеш да направиш друго момиче щастливо.

ilina_2341
03-05-2014, 17:00
Прочетох ти само първите няколко реда и ми стана ясна хавата. Слушай, имам подобен познат - остави мадамата да си чупи главата с гадния фес, гледай сеир и не се занимавай повече! ;)

И аз спрях да чета, когато разбрах, че човекът, в когото е влюбена, е турчин. Но аз ще ти дам обратният съвет. НЕ Я ОСТАВЯЙ ДА СИ ТРОШИ ГЛАВАТА С ТОЯ, ЗА ДА НЕ Ѝ Я СТРОШИ БУКВАЛНО! Той е мюсюлманин, има съвсем различно мислене от нашето. Не го знае какъв е. 3-4-5 години опознаване по нета НЕ СЕ БРОЯТ ЗА НИЩО. Поговори с нея и, моля те, убеди я, че този черен турчин не е за нея. Кажи ѝ да се хване с когото и да било, дори не с теб. Може да е най-простият в града, но да е нашенец. Тях поне ги знаем как мислят. Този ще ми идва от Южна Турция, от майната си, от "жунглата". Тя акъл няма ли? Ами ако се окаже фанатичен ислямист. Ами ако гласува за ДПС... :D Така де, дори да не се събере с теб, поне ще си я спасил от лапите на Аллаха.