PDA

View Full Version : Зависимост...

purix
02-04-2014, 18:13
Здравейте, искам да споделя моя проблем. За разлика от другите мой връстници аз не пия и не пуша, нито съм пристрастен към наркотиците, а по- лошо- към компютъра. Случвало ми се е и то не веднъж, някой приятел да дойде да ме викне да излезем навън и да му откажа, защото ми се играе на компютъра. Моля ви, дайте някакви идей, как да се огранича от компютъра, защото осъзнавам как съсипвам не само себе си, но и хората около мен...

~LadyCrawley~
02-04-2014, 19:33
Гадже. Най-добър приятел.

BlackEyedPeas
02-04-2014, 19:36
Колкото и да ти е трудно - излизай, защото не след дълго ще им омръзне и ще спрат дори да те викат и така и самите ти приятели ще спрат да се интересуват от теб, а точно тогава игрите вече няма да са ти в интерес. Не губи това което имаш. Сега може и дори да не са ти "най-близките приятели", но след време можеш да нямаш и един такъв. Изборът е твой.

xoxi
02-04-2014, 19:41
Не си плащай интернета.

xBlackSoulx
02-04-2014, 21:36
Моята зависимост пък беше телефона :D . Един ден просто реших да живея без телефон и 8-9 месеца не използвах въобще.Пробвай без компютър поне месец.Знам,че ще е трудно,но тогава ще видиш какво си изпуснал в реалния свят. :)

purix
02-05-2014, 04:40
Да, обаче при мен има още 2 проблема налице. 1- оперираха ми крака скоро и още чакам да зарасне раната. 2- От малък мразя зимата, и не мога да издържам дълго време навън. И най- лошото е, че осъзнавам, че и приятелите ми са започнали да стоят все по- често пред компютъра, и не им се излиза...

bsdirty
02-05-2014, 06:12
Съберете се във вас или в някой приятел има толкова игри, които можете да играете..
Пример: Играйте карти. :)

psychopath
02-05-2014, 09:22
Сега зимата си цъкай, няма ядове ;д

RapExotic
02-05-2014, 09:54
Спортувай. Винаги е по-добре да си навън, сред природата от колкото пред монитора. А, и без лаптопи и таблети. Тва направо ми става смешно, някой на сред планината като извади такива атрибути и започне да се отбелязва във Фейсбуклука къде се намира. :D

purix
02-05-2014, 10:36
По принцип тренирам футбол и фитнес, но сега не мога нито едно от двете, защото както споменах горе ми оперираха крака. Така, че дай друг вариант докато се възстановя.

DisappointedDreamer
02-05-2014, 11:48
Учи. :Д Звучи смешно, ама е много по-добре да хванеш някой учебник или книжка и да си легнеш да леглото/дивана, пък и да се унесеш по някое време.

Иначе, продължи със спорта, когато се възстановиш.

Последен съвет - имам брат близнак, който е "пристрастен" към компютрите и видео игрите. Той, също като теб, често отказва на приятели, защото му се играе. Последните седмици го карам да излиза постоянно и да не отказва изобщо. Причините са няколко:

1. Откажеш ли веднъж, дваж - трети пък няма да последва. Ще престанат да те канят.
2. Градиш спомени.
3. Правиш нови запознанства.

Натяквай си ги тея три точки в главата и ще видиш как бързо-бързо ще излизаш вместо да стои вътре.

mayaaa
02-05-2014, 14:57
Абе, много сте ми банални като почнете да говорите за алкохол, наркотици, etc... Нещата далеч не са както ни ги натякват и толкова наизустено ми звучат такива изказвания, че няма на къде. И все пак не ме разбирай погрешно, има разлика между това да пиеш и да си пристрастен към алкохола. А за компютъра, като гледам хората около мен как са, далеч не си рядкост за поколението.
Иначе ние не можем да те изкараме от вас. Просто спри да отказваш, не е голяма философия. За зимата, еми да и аз я мразя, ама може да се събирате в приятели, МОЛ, mcdonalds, а-у. Ако пък толкова не можеш си помисли колко време си изгубил в игри и колко неща е можело да направиш, изтрий си игрите, изтрий си акаунтите ииии готово. :D

babity
02-05-2014, 15:03
Пропий. Като видиш колко е яко, ня'а да седнеш пак на компа.

malkasladka
02-09-2014, 15:16
Воля, да си вдигнеш задните части и да се размърдаш!

wartburg353
02-09-2014, 16:02
Намери си приятели, с които да играете нещо онлайн.

stefko1996
02-12-2014, 16:45
Една зависимост се преодолява с друга !

tutu123456789
02-12-2014, 19:54
Монди, ти ли си бе, човек? :D

iziskanmladej88
02-12-2014, 20:47
Една зависимост се преодолява с друга !

така е, аз като малък бях върл гЕймар и излизането ми от нас беше единствено до училището и обратно, после се вразумих малко или много и спрях да цъкам по цял ден, сега съм зарибен по залозите и си давам понякога цялата заплата в еврофутбола?!
та мисълта ми е, че "зависимоста" на пича съвсем не е толкова лоша, винаги има как да стане по-зле ;д

purix
02-13-2014, 09:23
Като гледам, май само идеята за еврофутбола и за създаването на спомени ми допадат. :D

Янархия_съм
02-13-2014, 11:01
Просто си направи някакъв режим, примерно седене пред компютъра от 19 до 22 ч.
Имай волята през останалото време да не припарваш към него и не се опитвай да хитруваш със себе си- "ама само да си проверя пощата", "ама само да си изпия кафето", "ама само да видя прогнозите дали ще вали" и подобни... :-)