View Full Version : Интроверти
Здравейте, като моя първа тема, бих искала съветите ви по един въпрос. Наскоро започнах да проявявам интерес към момче, което отдавна познавам, но не мога да кажа, че наистина го познавам. Даже почти не! Наскоро отново започнахме да си говорим повече, като аз бях малко по-активната: аз започвах разговор първа :D В определен момент обаче имах едно усещане, че може би му досаждам или го притеснявам, затова имахме период на около 2 седмици без контакт ( той беше и извън страната за определено време). Съвсем неочаквано той ми се обади преди 3 дни и ме покани да се видим, излезнахме и ни беше доста забавно. Странно дори, той беше малко по-отпуснат от преди. Това, което мога да кажа е, че е интроверт- и мен много ме радва, даже себе си намирам за по-скоро интровертен тип, допада ми... Не е супер затворен, антисоциален и прочие, а по-скоро е по-сдържан и не се открива лесно пред други хора. В компания се държи нормално, има доста добри маниери, бъзика се и т.н, но сякаш не може съвсем да се отпусне. Проблемът е, че се притеснявам как мога да знам, че той се интересува от мен не като приятел, а повече, а и също да не го отбъсна, ако бъда прекалено директна, прекалено рано. Съвети и подобни преживявяния са много добре дошли!
П.С.Благодарско, че ми четете първите бръщолевици! :D
deadshadow13
02-10-2014, 23:03
Според мен те харесва.Щом се държи странно около теб а в компания не,значи че се притеснява т.е те харесва. Едно момче когато е неспокойно около момиче значи я харесва.Най вероятно и той се чуди дали ти го харесваш,обаче не може да ти каже както и ти не можеш да му кажеш.Така че не се страхувай и го попитай.
Това дали те харесва може лесно да го разбереш чрез неговите приятели.
Или по-скоро чрез неговия най-добър приятел.
baby_baby
02-11-2014, 13:46
Той ясно ти е показал че те харасва ако не те харесваше нямаше да те покани да излезете излезте още няколко пъти и тогава може да разбереш но от първа среща няма как да се разбере просто се остави на течението.
Tsukuda_Hiroshi
02-11-2014, 19:21
Интроверт, който се бъзика - това вече ще е гледка. Ами на ли се сещаш, че поне 1 от 2мата трябва да е аутровертния, за да се получи нормално общуване. Иначе си го представям малко като събрание на аутисти (нищо лично към децата, страдащи от болестта)...
RapExotic
02-11-2014, 22:23
Това дали те харесва може лесно да го разбереш чрез неговите приятели.
Или по-скоро чрез неговия най-добър приятел.
Не прави тази грешка да използваш приятелите му за посредници. Всичко трябва да е очи в очи. Излизай с него, забавлявайте се, пък ако се харесвате няма начин да не го усетите.
shmatarok
02-11-2014, 22:29
Мда, и аз бих казала да продължите да излизате и да си говорите. В един момент ще стане ясно дали симпатиите са взаимни, но засега изглежда всичко е наред. :)
Интроверт, който се бъзика - това вече ще е гледка. Ами на ли се сещаш, че поне 1 от 2мата трябва да е аутровертния, за да се получи нормално общуване. Иначе си го представям малко като събрание на аутисти (нищо лично към децата, страдащи от болестта)...ХАХАХА.
Колко са ти изкривени представите за интровертите. : )
Благодаря за съветите на повечето, подействаха ми доста успокояващо, понеже се бях шашардисала за момент!
Tsukuda_Hiroshi, човекът е много по-комплексно същество и намерих за удачно да използвам интроверт като определение, за да поясня малко по-добре типа характер на момчето... Аутизмът е психично заболяване, което според някои е генетично.. Интровертността също може да се свърже като проява на темперамента, поради биологични фактори, но е спорен въпрос.. Сега се сещам единствено за английското име на "дебата" - Nature vs Nurture. Ако ти се чете, интересно е... Но в никакъв случай това, че си интровертен тип не означава да си антисоциален и да нямаш приятели, или пък чувство за хумор! Просто си по-заинтересуван от вътрешното ти състояние, не е задължително да избягваш "външния свят", но просто фокусът е на онова, което става вътре в теб...
Няма да прибягвам до това с приятелите му :D Но все пак, благодаря ти за мнението!
Просто съм свикнала на друг "тип" момчета, и някак се притеснявам един вид да не го подплаша, ако ме разбирате.. :D Не действам прекалено прибързано и т.н., но пък ми се е случвало да задавам да кажем малко по- лични въпроси, като по този начин може би правя насрещния да му е неудобно... едно такова съм, че понякога етикета на 'the small talk'' ми убягва. Съвети относно това, също са добре дошли!
anonymous895156
02-12-2014, 15:07
П.С.Благодарско, че ми четете първите бръщолевици! :D
не съм
anonymous895156
02-12-2014, 15:09
аутровертния
аутровертния
аутровертния
аутровертния
аутровертния
:(
Tsukuda_Hiroshi
02-12-2014, 19:09
ХАХАХА.
Колко са ти изкривени представите за интровертите. : )
http://data3.whicdn.com/images/64456560/large.gif
dimitar, бе поне си прочел П.С.-а и си цъкнал на темата, доволна съм! :D