View Full Version : Аифон Реплика
simona_1996
02-15-2014, 16:02
Здравейте, много мислех и реших да Ви питам.
Така, нека започна от самото начало. Моят много добър баща ми купи iphone 4, но идва и голямото НО!
Телефонът беше реплика, на мен първо не ми пукаше особено,но след като видях как изглеждат истинските се обедих, че моят е ужасен. Помолих нашите да СИ купя нов който е Оригинален тъй като си бях събрала пари, но те ми казаха, че не съм отговорна за такъв телефон и че неможе. След това поисках съвет от по-галемия си брат,но той пък ми каза, че не ми трябва такъв телефон неможела съм да го използвам и, че само Кифлите са с Iphone, и че само ще се фукам с него!
После тръгнах в ново училище тъй като кандидатсквах там много ми се подиграваха и ме обиждаха , че съм с такъв телефон Реплика, Мама каза да не им обръщам внимание и да си уча... На мен все още не ми е приятно!
Вижте аз съм събрала парите но просто не ми дават а пък сама ако си го купя в магазина няма ди ми дадат!
Дайте идей какво да правя?!!?
Идеи освен:
1. Вземи си др тел
2. Остани си с този
3. Да не ти пука
Моля знам че много ще кажете тая пък иска айфон , а пък др деца нямат пари за хляб! Или др такива
Маика ми ми казва че не ценя парите!
marin_9867
02-15-2014, 16:11
Виж ся като цяло айфона е боклук (лично мнение) виждал съм всички айфони и имам приятели даже и баща ми имаше айфон една тъпа песен не можеш да си свалиш на него даже и аз по-рано исках айфон, обаче вуйчо ми, ми отвори очите и даже не знам хората как си го купуват просто плащаш за името не за телефона нз аз на твое място бих си взел друг телефон, бъди различна и виж разгледай самсунг, хтц са хубави аз 2 години бях с хтц оне х и още можех да съм снего ако не го бях изгубил, обаче тва е друга бира, и като цяло само тези 2 телефона може да си взема другите са вече менташки работи :) ама тва вече си е твоя преценка кво да зимаш и кво не :) Квото и да си вземеш да си го ползваш със здраве, пък за тез да не ти пука гледай си кефа и тва е :) Поздрави и успех :)
simona_1996
02-15-2014, 16:18
Mersii mn az mislex da si vzema HTC one x i mislq d go napravq :* <3
Хахахах взимай лагавия андройд и бъди различна... Ами като и понятие си нямате от технологии как ще свалите песен на телефона .. Горкия айфон, в такива ръце, дето песен не могат да свалят. Какво остава да намерите как да използвате 64-битовата архитектура по-късно.. Ако ще го ползваш само за интернет и такива глупости, взимай некой за 300 лева самсунг, ще ти свърши същата работа като и най-хубавото хтс.
Iphone-ите са прецакани без значение кракнати или не... Това е друга тема обаче. Ако толкова държиш да си взимаш Iphone, толкова ли не познаваш някой 18+, който да ти го вземе. Ако помислиш вси ще намериш някой.
П.П. Ако искаш и в още 10 раздела пусни темата.... :-?
А ти сигурна ли си, че искаш Айфона заради спецификациите му, а не защото ще има 'яки кейсчета' и т.н? Добър телефон е, пуснаха ios7 и всички повлякоха крак да имат подобен изчистен дизайн, но не на всеки му харесва. Според мен не си заслужава парите. Моя има по - добри спецификации от 5S,а е 2 пъти по - евтин.
strawberry88
02-15-2014, 22:52
Кажи на някой, който има 18, да ти го купи. Не е толкова сложно.
Kamikazeto
02-16-2014, 07:25
това че епъл били боклуци ала бала защо си го купуват хората, тва е дълга тема няма да го коментирам обаче всички които го казвате явно нищо не разбирате. Не става въпрос за свага, просто тва нещо е направено качествено и почти съответства на цената си. А до авторката, виждам че ваще не ти дават да имаш скъп телефон, по-добре си вземи една нокия слушалка, по-добре е от тая реплика...
Хахахах взимай лагавия андройд и бъди различна... Ами като и понятие си нямате от технологии как ще свалите песен на телефона .. Горкия айфон, в такива ръце, дето песен не могат да свалят. Какво остава да намерите как да използвате 64-битовата архитектура по-късно.. Ако ще го ползваш само за интернет и такива глупости, взимай некой за 300 лева самсунг, ще ти свърши същата работа като и най-хубавото хтс.
Несвързаните изречения са типични за епъл феновете.
simona_1996
02-16-2014, 08:33
Дамм търсих ама няма никой
Брат ми ставаше за тая работа ама той...!!
Иначе Мерси
baby_baby
02-23-2014, 11:40
Репликите са боклуци
Abrasaks
02-24-2014, 09:53
Купи си HTC.
Искаш ли да пробваш да ми докажеш защо андройд е по-добър? Не виждам нещо несвързано в коментара ми. Няма смисъл да обяснявам на някакви 16 годишни "суаг" пикли предимствата на айфона, но поне на теб ще успея.
(не знам защо изобщо пиша в такава тема, ама карай :D) След като минах и през андроид, и през уиндоус и сега айфоун, мога да кажа, че последният определено ме кефи най-много. И операционната система, и дисплеят (!), и дизайнът. НО! Въпреки че го харесвам, съм категорична, че не си заслужава парите. Ако искаш iPhone, вземи си запазен 4s втора употреба, вместо да си купуваш последния модел. Толкова са им надути цените заради едното име, че няма накъде повече. Ако за теб е по-важно телефонът да е нов, отколкото да е iPhone, вземи си друг за по-малко пари. На второ място са ми уиндоус телефоните, пък кой каквото ще да казва :D Андроид не ме кефи изобщо.
Интересно ми е на колко години си и как се събират да речем 800 до 1500лв за телефон на твоята възраст ? Ясно е че тоя телефон ти е само за да може да го покажеш в класа и да се "изфукаш", да покажеш статут. Това е лооошо, няма сега да ти обяснявам защо, ама е изключително детско. Аз бих ти предложил да си вземеш друг телефон оригинален до 500лв и да си гледаш кефа.
Имам си доста добро понятие от технологии и от мобилни апарати от 97г насам, та чакай да те попитам като човек ползвал почти всички марки телефони, включително и на apple бозите. Я ми обясни ти за iTunes чувал ли си ? А за bluethooth, а чакай iphone има такова, ама за какво ли му е ... ? За NFC да си чул ? Да си чул, че някой хора предпочитат като дадат 1200+лв за устройство да не им казва никой какво могат и какво не могат да правят с телефона си ? Искаш ли да пробваме да прехвърлим един обем данни на iOS и Android за да видим кое ще е по лесно и бързо ? Гледам изхвърляш се тука с някави архитектури които очевидно не са ти ясни, ама това ти е простено, често незнаещите в желанието си да се покажат колко знаят се излагат. Знаеш ли apple имат потенциал да правят хубави телефони, обаче политиката им към потребителите е потресаваща, а аз отказвам да съм от овцете им които си купуват следващият модел само защото са му сменили номера и са му добавили един ред икони и цялото това удоволствие да пристига за по 1500лв. 90% от потребителите на iPhone не разбират от устройства и технологиите им, както и не ги ползват, а много от тях остават потресени, защо аджеба не мога да ти пратя тая песен ся ? А вярно, не може щото не си и ти с iphone. Знаеш ли че преди време производителите на тия устройства се събраха и се разбраха за стандартизирани портове за пренос на данни и зареждане ? Apple също се "съгласиха", ама от тогава минаха повече от 3-4г сигурно, а те още са си с техните зарядни. А защо ли не мога да заредя IP5 с зарядно за 4 ?
От както последно си смених телефона, като се появи някой такъв като тебе iphone маняк да ми обяснява как няма др освен епъл и има тотем на епъл в стаята си, просто взимам една купа вода и пускам телефона си вътре. До сега едно епъл устройство не съм видял да се престрашат да пуснат да видим какво ще стане.
Хайде сега замълчи си там и си ползвай iphone-а като му се кефиш, ама не се обаждай без да разбираш от технологии
Интересно ми е на колко години си и как се събират да речем 800 до 1500лв за телефон на твоята възраст ? Ясно е че тоя телефон ти е само за да може да го покажеш в класа и да се "изфукаш", да покажеш статут. Това е лооошо, няма сега да ти обяснявам защо, ама е изключително детско. Аз бих ти предложил да си вземеш друг телефон оригинален до 500лв и да си гледаш кефа.
Имам си доста добро понятие от технологии и от мобилни апарати от 97г насам, та чакай да те попитам като човек ползвал почти всички марки телефони, включително и на apple бозите. Я ми обясни ти за iTunes чувал ли си ? А за bluethooth, а чакай iphone има такова, ама за какво ли му е ... ? За NFC да си чул ? Да си чул, че някой хора предпочитат като дадат 1200+лв за устройство да не им казва никой какво могат и какво не могат да правят с телефона си ? Искаш ли да пробваме да прехвърлим един обем данни на iOS и Android за да видим кое ще е по лесно и бързо ? Гледам изхвърляш се тука с някави архитектури които очевидно не са ти ясни, ама това ти е простено, често незнаещите в желанието си да се покажат колко знаят се излагат. Знаеш ли apple имат потенциал да правят хубави телефони, обаче политиката им към потребителите е потресаваща, а аз отказвам да съм от овцете им които си купуват следващият модел само защото са му сменили номера и са му добавили един ред икони и цялото това удоволствие да пристига за по 1500лв. 90% от потребителите на iPhone не разбират от устройства и технологиите им, както и не ги ползват, а много от тях остават потресени, защо аджеба не мога да ти пратя тая песен ся ? А вярно, не може щото не си и ти с iphone. Знаеш ли че преди време производителите на тия устройства се събраха и се разбраха за стандартизирани портове за пренос на данни и зареждане ? Apple също се "съгласиха", ама от тогава минаха повече от 3-4г сигурно, а те още са си с техните зарядни. А защо ли не мога да заредя IP5 с зарядно за 4 ?
От както последно си смених телефона, като се появи някой такъв като тебе iphone маняк да ми обяснява как няма др освен епъл и има тотем на епъл в стаята си, просто взимам една купа вода и пускам телефона си вътре. До сега едно епъл устройство не съм видял да се престрашат да пуснат да видим какво ще стане.
Хайде сега замълчи си там и си ползвай iphone-а като му се кефиш, ама не се обаждай без да разбираш от технологии
Раздаваш го на разбирач с непотребните ти факти от историята.Не иска много акъл за пренос на данни от андройд към иос.Има доста елементарен софтуер за тази работа, а и епъл са известни с наличието на какъвто и да е софтуер(стига да не е пиратски,нищо че нашата страна е препълнена поради липсата на пари,но това е друга тема) плюс оптимизацията му и самия прост интерфейс, който не губи функциолността си.Ако човек има понятие от телефони (тук съм сигурен, че ще ме разбереш, но ми е интересно как ще отговориш) и си закупи айфон, би могъл да прави абсолютно всичко, което може и на андройд,че и повече.Друг е въпроса,че парите са много,като включим и адаптери, и всичко... Има начини за отключване и за свободна работа. Ако говорим за прости тийнейджърки, гледащи преуспелите американци, разбиращи технологията, няма какво да говорим, айфонът не е за тях.Другото се нарича маркетинг, епъл са жадни за пари, искат хората да дават пари за зарядни, хиляди адаптери и тъй, и тъй.. Става глупаво като повтарям, че има начини за пренос на каквито и да било данни, но това не е насочено към нормалния потребител.Ен еф си е бързо разрастваща се технология и тук съм съгласен за липсата, макар че малко хора го ползват,но не мога да отрека функциолността.Освен парите не виждам лошо в устройството.Който може да си го позволи не би сгрешил, стига да иска хубав смартфон, не обикновен телефон с камера и да даде 1400 лева,както всички правят.Никой не може да отрече, че айфонът е революционно устройство.Малко са хората с разбити очаквания след покупката.
Искам малко да сменя темата като те попитам дали имаш големи очаквания от следващото устройство от серията? Кой е най-очакваният телефон от теб през 2014 и защо? Интересно ми е какво би било мнението на човек като теб.(Не визирам нищо).
То начини има въпроса е колко усилия трябва да полагаш за да ги постигнеш. Аз ти казах, на мен не ми допада малоумната политика на епъл да продават старо нещо в нова опаковка. За това и повече с тях няма да се разправям. Отделно за мен 4 инча телефон не са достатъчни за удобно ползване (лично мнение) Единственото с което могат да ме изненадат приятно от епъл е да направят 6цата със сапфир-кристал.
anonymous708973
02-28-2014, 13:47
А защо ли не мога да заредя IP5 с зарядно за 4 ?
Сериозно о.О?!
DisappointedDreamer
02-28-2014, 13:53
Сериозно о.О?!
Мда.
Живея в Швеция и тук АБСОЛЮТНО всички имат Айфони. Имам съученици, които имат и айфон 4, айфон 4с и айфон 5-ца, защото купуват най-новото, независимо какво имат до момента.
В училище се избиват съученици да търсят зарядни, а тези с айфон 4-ка не могат да ползват зарядното на айфон 5-ца. В автобусите и по улиците гледам някакви 6-8 годишни с айфон 5-ци, и се чудя защо по дяволите им трябват.
Дори учителят ми по бизнес и мениджмънт каза, че Швеция е една от държавите, които най-много изкупуват продуктите на Мак. Ненормална работа. Смешно и напълно излишно ми се вижда. Да не говорим, че зарядните им се чупят като кибритени клечки. Най-добрата ми приятелка трябваше да закупи 3 в рамките на 6 месеца.
anonymous708973
02-28-2014, 14:17
И около мен супермного народ е с Епъл, но повече се забелязва при компютрите, не при телефоните. Сякаш Самсунг повече ги печелят като клиенти.
За да си купиш хубав компютър от епъл трябва да си продадеш бъбреците.
Едит: и това няма да е достатъчно.
DisappointedDreamer
02-28-2014, 15:13
^То пък и един хубав компютър. Имам MacBook OS X, които впрочем, май ги спряха от производство. Единственото от което съм доволна е фактът, че не загравят толкова бързо колкото HP-то ми. Иначе, зарядните се счупват супер бързо; изпадат клавиши; дъното се чупи. На целия ми випуск лаптопите са прецакани. :Д
Смятам да си пробвам късмета с MacBook Air по-късно тази година, пък ще видим.
Дори учителят ми по бизнес и мениджмънт каза, че Швеция е една от държавите, които най-много изкупуват продуктите на Мак. Ненормална работа.
шведът, дето ми преподаваше потвърди :Д
разцъкваше се из даскало с макбуук :Д
пп: оффтопик - разбих се да се смея в шведската версия на "the girl with the dragon tattoo" главната героиня дето беше мега хакерката с мак и тя :Д
DisappointedDreamer
02-28-2014, 15:32
^Толкова са зле, че оня ден гледам някаква реклама билборд - Uppgradera familjen. Буквално означава - ъпдатирайте семейството, като купите един айфон 5-ца за 500 крони на месец и друг за 300 кр.
Тцтцтц.
Хората имат пари, не като в българия. Мисля, че няма да сгрешиш с макбук air, май се водеше ултрабук, защото е супер лек и някакви такива, но само знам, че ако купиш някакъв лаптоп за същите пари той ще е по-хубав, такъв че макбука не е много мощен,но успява да подкарва нормалните неща без проблеми.
П.п. Лал Йовков съм.
anonymous708973
02-28-2014, 15:41
Смятам да си пробвам късмета с MacBook Air по-късно тази година, пък ще видим.
Най-често срещаният модел тук, доста са доволни и няма никакви изгъзици с паднали клавиши и т.н.
Уникално красив е Mac Book Air, но нямам пари 8-)
На 5-цата май му смениха целия жак и така нито един аксесоар не става. Отначало бяха пропищели, но си накупиха един тон нови и не си го слагат на сърце.
Аз пак не мога да разбера зашто да не може да си купиш телефона.Аз поисках от тати пари отидох в виваком и си взех нокията.Личната карта не ми я искъха.Та вземи си нокия с windows аз сам имала и iphone и андроид но с уйндос е супер.няма лаг няма гадории и ся като доиде новата версия ште е оште по добър.
Хората имат пари, не като в българия. Мисля, че няма да сгрешиш с макбук air, май се водеше ултрабук, защото е супер лек и някакви такива, но само знам, че ако купиш някакъв лаптоп за същите пари той ще е по-хубав, такъв че макбука не е много мощен,но успява да подкарва нормалните неща без проблеми.
П.п. Лал Йовков съм.
Напротив, имам възможност да си купувам продуктите на епъл, просто имам глава на раменете и никога не давам пари на вятъра. Имаше една много стара приказка "Buy Mac or buy equal pc and car" само като се сетя за 3000-5000 какъв компютър мога да сглобя и шанса да си купя продукт на епъл отива в отрицателна посока. Има полза и от маковете в някой сфери на работа разбира се, но като цяло за мен не си заслужават парите. Нека ги купуват епъл феновете за статус, защото 80% от хората купуващи iphone са хора които искат да блеснат в обкръжението си, защото видиш ли като имаш епъл в класа / групата значи си някакъв голям баровец. Просто за това което предлага 5S например никога няма да дам 1500лв, просто не си заслужава. А и устройство чиято производствена цена не надхвърля 150$ да ми идва на 1000, айде малко. Самсунг направиха същата грешка с S5, подиграха се с феновете, ще видим дали ще си оправят грешката през втората половина на годината.
Mladenoff
03-01-2014, 01:46
Продуктите на Епъл просто не са за хора, при които цената е фактор. Говоря за лаптопите и аймаковете. По-голямата част от собствениците на такива компютри са си ги купили за работа и те си избиват парите от инвестицията за нула време, тях т'ва, че струва 3 бона не ги бърка. Защо не видях някой продуцент в студиото си да има различно от Мак ? Всички DJ също са с Мак, ама тях не ги бърка дали е скъп, щото с 1 представление са си избили парите вече, както и апаратурата, щот плейърите и те струват майка си и баща си.
А що в Щатите двама от трима са с айфон ? Щото е 200 долара с договор, който така или иначе сключват. Само тук хората имат айфона за някакъв вид финансов статут. Хората са бедни и си броят стотинките, вие искате да харесват техника за по 2 средни работи заплати. Еми, няма как да стане.
П.П. В продавалник доста от хората, продаващи макбуци, бартеросват стария си макбук само за по-нов такъв. Що не съм видял една обява, дето да пише "бартер за ПЦ"...Това говори само за себе си.
П.П.2 И да не ме помислите за фейнбой на Епъл, искам да кажа, че съм имал топ модел андроид телефон и сега съм с айфон - нито мога да кажа лоша дума за андройда, нито за ios - просто айфона ми върши работа и не виждам смисъл да го сменям...
Бе мен не ме кефи айфона.Уиндоус фона е по готин спорет мен.
anonymous708973
03-01-2014, 10:20
Само тук хората имат айфона за някакъв вид финансов статут.
Точно.
Напротив, имам възможност да си купувам продуктите на епъл, просто имам глава на раменете и никога не давам пари на вятъра. Имаше една много стара приказка "Buy Mac or buy equal pc and car" само като се сетя за 3000-5000 какъв компютър мога да сглобя и шанса да си купя продукт на епъл отива в отрицателна посока. Има полза и от маковете в някой сфери на работа разбира се, но като цяло за мен не си заслужават парите. Нека ги купуват епъл феновете за статус, защото 80% от хората купуващи iphone са хора които искат да блеснат в обкръжението си, защото видиш ли като имаш епъл в класа / групата значи си някакъв голям баровец. Просто за това което предлага 5S например никога няма да дам 1500лв, просто не си заслужава. А и устройство чиято производствена цена не надхвърля 150$ да ми идва на 1000, айде малко. Самсунг направиха същата грешка с S5, подиграха се с феновете, ще видим дали ще си оправят грешката през втората половина на годината.
Младенофф си го каза, ти просто не харесваш епъл,разбираемо е.Изненада ме само за самсунга, защо го наричаш подигравка? Единствено дизайна на тъчуиз не ми допада и това отзад, където кръвното ли ти мери, каква ли е глупост.Стига пак да не забива интерфейса не виждам какво лошо. Не очаквах да сменят пластмасата.
Аз сам 100% сигурна че хората дето си вземът аифони или други смартфони ги използват предимно за слушалки и за тапия феисбук
Kamikazeto
03-01-2014, 17:10
Аз сам 100% сигурна че хората дето си вземът аифони или други смартфони ги използват предимно за слушалки и за тапия феисбук
хаха е ти за какво искаш да ги ползват? А и не е така, споко.
п.п. научи се къде да пишеш а и къде ъ, даже и аутокорект има еб*си
Младенофф си го каза, ти просто не харесваш епъл,разбираемо е.Изненада ме само за самсунга, защо го наричаш подигравка? Единствено дизайна на тъчуиз не ми допада и това отзад, където кръвното ли ти мери, каква ли е глупост.Стига пак да не забива интерфейса не виждам какво лошо. Не очаквах да сменят пластмасата.
Бъркаш се, аз имам възможност да дам тия пари за епъл устройства, просто никога не бих го направил. Казах ти епъл имат най-малоумната политика в света. Докато третират потребителите си като овце за стригане, за мен не съществуват като възможна фирма за покупка на устройства. Истина е и че в България цените незнайно защо са безбожно надути, там вземаш телефон с договор за 300$, тук за 1000$ няма връзка просто. S5 е подигравка, защото хората очакваха много. Очакваха качествени материали, подобрения в редица области, а те представиха пластмасов S4 с 1-2 глезотии. Гърба на телефона е потресаващ, прилича на лепенка с тая перфорация. Силно се надявам, че втората половина на годината ще изкарат нова серия телефони които са изработени от алуминий. Силно се надявам с Iphone 6 Apple да поставят началото на използването на сапфир-кристал за дисплеите на флагманите, както sony в момента налага водо и прахо устойчивостта.
хаха е ти за какво искаш да ги ползват? А и не е така, споко.
п.п. научи се къде да пишеш а и къде ъ, даже и аутокорект има еб*си
Това не е точното предназначение на смартфона.Има офис маил такива неща
Ако искаш телефон с точното му предназначение говорене си купуваш телефон за 10лв и даже ще закачиш някоя и друга екстра. Отдавна предназначението на телефоните не е само да се говори по тях, ако си размърдаш мозъка ще установиш, че даже не им викат телефони а смартфони.
Ако искаш телефон с точното му предназначение говорене си купуваш телефон за 10лв и даже ще закачиш някоя и друга екстра. Отдавна предназначението на телефоните не е само да се говори по тях, ако си размърдаш мозъка ще установиш, че даже не им викат телефони а смартфони.
А аз какво сам казала ?Точно това малко по горе се опитвах да обясня