PDA

View Full Version : M.A.C. ---> Вашето мнение.

kaRamella
02-19-2014, 11:12
Здравейте :)
Правя темата с цел да разбера малко повече за качеството за продуктите на M.A.C.
Тази година имам бал и искам да си взема техен фон-дьо тен, тъй като са покривни и имат доста цветове.
Въпроса ми е , хубави ли са и издържат ли доста време? Питам защото не ми се хвърлят 40лв на вятъра.
Аз имам техни сенки и мога да кажа , че са пигментирани, издържат доста дълго време и не се прашат въобще, но искам да чуя и вашето мнение.
Е, ползвали ли сте техен фон-дьо тен?
Или някой друг техен продукт?
Какво ви е мнението ?
Благодаря предварително.
(Дано темата не замре, защото истински се нуждая от мнения)

LipSy
02-19-2014, 13:31
Бих искала да помогна, но точно относно M.A.C не мога да кажа нищо, защото не съм използвала техни продукти. Аз сега от време на време ползвам фон дьо тена Max Factor All Day Flawless и съм доволна, защото изглежда естествено, а не като маска (слагам си съвсем малко), издържлив е и кожата не се омазнява. :)

strawberry88
02-19-2014, 14:30
Една потребителка във форума беше казала, че фон-дьо тена им издържал 12 часа или повече и бил като току що нанесен. Не съм ползвала обаче. :/

fakesmiles
02-19-2014, 17:44
MAC са пословично добри - лично съм пробвала няколко сенки и ружа, както и едно червило.
Имам доста познати с големи колекции от марката и като цяло сенките, пигментите, червилата, скинфинишите, ружовете и очните линии си заслужават./и съвсем не изключвам останалите им продукти, просто за тези мнозинството от мненията са положителни./ Естествено от почти всичко има различни финиши и всичко е до предпочитание.
Мисля в най-скоро да се обзаведа с коралов руж - в събота като се съберем с едни познати гримоманиачки ще изпробвам от едно момиче springsheen и style, за да преценя кой ми харесва повече. :)

Зайче..
02-19-2014, 17:48
Аз използвам техен фдт и съм страшно доволна. Много е покривен и наистина е много издръжлив. Аз стоя по 8-9-10 часа с фдт + пудра и в общи линии си стои както когато съм го нанесла. + Супер икономичен е. Много ме е яд, че не мога пак да си взема такъв.

fakesmiles
02-20-2014, 04:24
Защо да не можеш?
Ако е, защото са само в София, можеш да им звъннеш и да попиташ да ти изпратят с куриер.
Ако не се лъжа, правят го това нещо, за Инглот знам със сигурност, но нищо не ти пречи да пробваш.

YSMF
02-20-2014, 06:21
И за МАК става, да.
На мен не са ми по джоба и не използвам техни продукти.

kaRamella
02-20-2014, 18:25
Благодаря за коментарите дами :)

Аз използвам техен фдт и съм страшно доволна. Много е покривен и наистина е много издръжлив. Аз стоя по 8-9-10 часа с фдт + пудра и в общи линии си стои както когато съм го нанесла. + Супер икономичен е. Много ме е яд, че не мога пак да си взема такъв.

В ензо и ягодката мисля , че има.

В блога на Ая открих нещо интересно
http://shonned.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

Зайче..
02-20-2014, 19:37
В блога на Ая открих нещо интересно
http://shonned.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

Моя е първия. ^^

CoockieMonster
02-20-2014, 19:39
На мен не са ми по джоба и не използвам техни продукти.

+

kaRamella
02-20-2014, 22:49
Искам да попитам какви са цените им в Beauty zone?

fakesmiles
02-21-2014, 06:46
MAC се продават само в техните магазини, за България той е само един - в The Mall.

kaRamella
02-21-2014, 08:40
Аха.Защото в официалният им сайт пишеше , че нямат магазин тук в България, а в Mall Plovdiv в Beauty zone съм виждала техни продукти.

РЕДАКЦИЯ :
Извинете, пишело е в сайта , че има в София.

POLLINA
02-21-2014, 08:45
??? Аз защо никога не съм ги виждала:Д

malka_sladkka
02-21-2014, 08:59
??? Аз защо никога не съм ги виждала:Д

Защото продават продуктите си само в собствените си магазини :D
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSFIsYx2vFPiN67UbWhXI4e0HZ0v0Dnc GpZeHcliIO97cD4GSUJyg в момента съм с този и е от най-добрите, които съм ползвала... а бе който и да си вземеш (от мак) няма да съжаляваш, преди това бях с този http://cakedinmakeup.files.wordpress.com/2011/03/mac-mineralize-satin-finish-foundation.jpg също добър, но като че ли ми изсушаваше кожата. Супер издържливи са и най-важното имат огромно разнообразие от цветове, тоест почти сигурно е, че си намериш идеалния цвят, а не като ментаците тип Ревлон, които седят все едно си се намазал с маска :lol:

Hayashi
02-21-2014, 09:16
http://img4-2.realsimple.timeinc.net/images/daily-finds/beauty/0209/mac-russian-red_300.jpg
http://www.allure.com/beauty-trends/blogs/daily-beauty-reporter/2013/12/12/mac-lipstick-heroine.jpg

Съвсем съм скромна! Не ща фон дьо тени и пудри, искам само тези двете!

kaRamella
02-21-2014, 09:26
Това лилавото е много хубаво.Виждала съм четки на въпросната марка в Бюти зон.

Hayashi
02-21-2014, 09:30
MAC се продават само и единствено в техните магазини, дори и в чужбина.

POLLINA
02-21-2014, 09:33
A пудрите на Мак как са? Някои пробвал ли ги е ?
Искам някоя,която да не стои като брашно:Д

kaRamella
02-21-2014, 11:29
MAC се продават само и единствено в техните магазини, дори и в чужбина.

Може, но пак казвам , че видях там техни четки.
А да питам, от техния сайт може ли да се поръчва?

Hayashi
02-21-2014, 11:31
Техният сайт доставя само до Щатите и май до Канада. Но ако се обадиш на магазина в София, мисля, че пращат с куриер.

malka_sladkka
02-21-2014, 11:59
Може, но пак казвам , че видях там техни четки.
А да питам, от техния сайт може ли да се поръчва?

Може да пробваш през английския им сайт, имах предвид от Англия. Най-добре да отидеш до магазина им лично, за да можеш да си избереш точния цвят.

Зайче..
02-21-2014, 18:48
Техният сайт доставя само до Щатите и май до Канада. Но ако се обадиш на магазина в София, мисля, че пращат с куриер.

А може ли номера на магазина на лично, ако го имаш? :)

anonymous708973
02-21-2014, 23:44
Мнението ми е, че фон-дьо-тени за 61 лв не са за пикли в тийнейджърска възраст. Не е конкретно насочено към никого.

NeutralMilkHotel
02-22-2014, 09:15
А за колко време ви стига опаковка такъв фон-дьо-тен?

The Cheetah
02-22-2014, 09:24
Мнението ми е, че фон-дьо-тени за 61 лв не са за пикли в тийнейджърска възраст. Не е конкретно насочено към никого.

+
не е нужно чак толкова скъпи. Има добри фдт-и на много по- ниски цени.

Зайче..
02-22-2014, 09:34

На мен пък мнението ми е, че щом можеш да си го позволиш няма лошо. Защо да се цапаш с фдт на импала, като можеш да си позволиш и нещо на по-високо ниво? (:

kaRamella
02-22-2014, 13:03

Какво общо има цената ?

Ivaaaaa
02-22-2014, 13:08

много зле, много. надмина очакванията ми.

baby_baby
02-22-2014, 15:46
Имам техен фдт и съм много доволна от него стой много добре на лицето ми

~LadyCrawley~
02-22-2014, 20:07
Бих искала да помогна, но точно относно M.A.C не мога да кажа нищо, защото не съм използвала техни продукти. Аз сега от време на време ползвам фон дьо тена Max Factor All Day Flawless и съм доволна, защото изглежда естествено, а не като маска (слагам си съвсем малко), издържлив е и кожата не се омазнява. :)

Ползвам същия и съм страшно доволна. Колкото до този на М.А.С-не съм си купувала нищо от тях /а искааам!!/, но ако се водиш от старата поговорка, че щом е толкова скъпо, ще е качествено, вземи си. Наистина за по-скъпата козметика използват по-качествени съставки, така че нищо не ти пречи да пробваш.

Hayashi
02-22-2014, 23:07
^ Заблуда номер едно!

anonymous708973
02-23-2014, 10:50
На мен пък мнението ми е, че щом можеш да си го позволиш няма лошо. Защо да се цапаш с фдт на импала, като можеш да си позволиш и нещо на по-високо ниво? (:

Между импала и Мак има безброоооой други неща, Зайче.

Карамела, какво общо има цената ли? Дори не знам откъде да започна да отговарям на въпроса.

Хаяши, какво се хабиш...

kaRamella
02-23-2014, 14:55
Бих искала да чуя малко умотворения.

anonymous708973
02-23-2014, 15:02
Когато купуваш даден продукт, идеята е да намериш оптималния вариант между цена и качество. Ако си учила математика, продуктът ти е функция, а "цена" и "качество" са х и y в координатната система. ТОВА е връзката на цената с дилемата.
И преди някой да е казал - Хаяши много хубаво ви каза. Цена и качество отдаааавна не са зависими едно от друго понятия. За пример ще ви дам сенките, защото там е най-очевидна разликата. Ако искате нещо пигментирано сред high-end марките, трудно ще откриете.

Не знам по-конкретно какво да ти кажа, защото въпросът ти, предвид очевАдния отговор, ми се стори леко неадекватен.

На бала бях гримирана с фдт на Инглот от 18 часа вечерта до 12 на следващия ден. Не ми мръдна гримът. Снимките си ги виждала, предполагам. Те не са от бала, а от няколко дни след него, когато отново бях със същия фдт.

POLLINA
02-23-2014, 16:22
Аз продължавам да питам за мнение за пудрите на Мак? И на какви цени са в България?

koko95
02-23-2014, 16:30
Щом не съм ги чувал не си ги взимай.Вземи си някоя марка известна, която се рекламира навсякъде, по интернет, по телевизията и т.н. Вземи си например Affinitone 24h , на максфактор може или нз. Напиши в google фондьотен и ще ти излязат най-известните ;) :D .
Мак се води в Топ 3 Висок Клас на 1-во място :D Недостатъци - НямаНедостатъци - Няма, Избор на цветове - голям, топли и студени тонове , Покривност - средна
Завършек - естествен , Цена - 61лв, Предимства - Много издръжлив и с изключително естествен вид, богат избор на цветове, като така може да избегнем честия проблем - розово лице, жълт врат, много подходящ за смесена кожа
Слънцезащитен фактор - Да. SPF 10 .Ако трябва аз да си избирам фондьотен бих си взел MAYBELLINE Affinitone 24h или Max Factor Lasting Performance. Издържа по-малко време, ама и цената му е по-малка.
Аз също за бала мисля с нещо да се наплякам малко :D . В телевизията и мъжете ги гримират :P . Препоръчвам ти за бала на ваще да кажеш да ти купят мак мини :P (apple) .

Hayashi
02-23-2014, 16:59
Много мразя да съм груба с непознати, но мнението ти е изключително некомпетентно и не на място.

anonymous708973
02-23-2014, 17:07
ти мани това, ама е толкова несвързано и нелогично, че не загрях нищо :д

Hayashi
02-23-2014, 17:11
Аз, доколкото разбрах, MAC са най-невероятната марка, но в същото време Maybelline са по-добри, защото са по-евтини. :D

kaRamella
02-23-2014, 17:34
Цена и качество отдаааавна не са зависими едно от друго понятия.

За това и аз съм съгласна. Просто съм чела разни блогове на гримьорки и те го използват.
А от друга страна Инглот са също едни от най-скъпите козметични продукти. ;)

А за Коко 95...
Нямам думи :lol:
1)Мейбълин афинитон се окислява и става на петна и за снимки въобще не го одобрявам.
2)Не ме бърка цената в момента.
3)Знам че се води в топ 3 , нали аз постнах линка към блога , който си цитирал.
4)В телевизията ги гримират, да, ама да си мъж и да си сложиш фон-дьо тен на бала и още 100 ученика да са около теб ... не мислиш ли , че никой няма да го забележи :D

Зайче..
02-23-2014, 18:36
Между импала и Мак има безброоооой други неща, Зайче.

Само, че на мен идеята ми беше друга. (:

dream1707
02-23-2014, 18:56
И аз ползвам ФДТ на Мак, изключително доволна съм. Кожата ми е отвратителна що става дума до слагане на ФДТ на нея, нищо... абсолютно нищо не стои естествено. Ползвала съм една камара продукти. На 18 съм и още се водя към тийнейджърките и точно в тоя период предпочитам да дам веднъж 70 лв за ФДТ и да изглеждам естествено с него, не да сменя няколко по 30 докато оцеля един такъв, който да не ме кара да изглеждам като леличка. Дори икономия не намирам в това.

YSMF
02-23-2014, 19:01
Добре де, само аз ли не виждам проблем да си тийн и да имаш техни продукти? Някои получават стипендии, работят, всеки си харчи парите както намери за добре. При положение, че познавам момичета, които са способни на невероятни неща с гримове има ли смисъл да им се казва "О-о-о, ти си '96 /и т.н./, ще стоиш на Импала докато не станеш на 22"?

anonymous708973
02-23-2014, 19:02
За това и аз съм съгласна. Просто съм чела разни блогове на гримьорки и те го използват.
А от друга страна Инглот са също едни от най-скъпите козметични продукти. ;)

Не че претендирам да съм бюти блогър, ама... поне чета за козметика всеки божи ден, защо спориш? :д
Инглот са изключително бюджетни за качеството, което предлагат. Фдт-ът, с който бях аз, струва около 30-35 лв, мисля. Да не сравняваме. За сенките им пък няма да коментирам - неслучайно съм инвестирала в две палитри плюс още две сенки, което сумарно прави... да не смятаме, че ще излезе, че се фукам.

YSMF, точно хората, които "правят невероятни неща с гримове" знаят, че не трябва да се робува на марка. В това си личи професионалистът. *намигване*
За пореден път се убеждавам как явно в тоя форум всичко е черно-бяло - или Мак, или Импала. Върхът.

kaRamella
02-23-2014, 19:31
Не съм спорила с теб :lol:

Hayashi
02-23-2014, 19:38
Всъщност MAC не са безбожно скъпи, за Щатите и Канада. Якичките червила, които искам са по 15$, но тук са 19€, мда. Но са си убер надценени, както и повечето high end марки.
В тоя форум, както и в много други *кхъм, Бг-мама, кхъм* всички обичат да показват колко са разбиращи и как могат да си позволят най-доброто и същевременно знанията им по-химия са на ниво 6. клас и нямат идея какво си купуват.

Но да, аз продължавам да си искам точно тези червила. c:

Violenza
02-24-2014, 09:38
На мен ми е любопитно кой така жестоко е излъгал малчуганите, че с МАК се цапат със скъпа козметика...

kaRamella
02-24-2014, 10:11
Не знам, не съм казвала , че е скъпа. Както каза Hayashi 15$ за едно червило е окей.

Deadlock
02-24-2014, 10:27
Дразните ме. Егати тъпия спор

NeutralMilkHotel
02-24-2014, 10:27
щом е толкова скъпо, ще е качествено

Щом не съм ги чувал не си ги взимай.Вземи си някоя марка известна, която се рекламира навсякъде, по интернет, по телевизията и т.н.

Примери за овчо мислене 101.

~LadyCrawley~
02-24-2014, 15:56
Примери за овчо мислене 101.

Казва някой много запознат сигурно??

NeutralMilkHotel
02-24-2014, 16:21
Запозната с какво? Консуматорски манталитет, който изсмуквате от тоалетната на другите държави?
Дрехи, гримове, моди и т.н., които средностатистическият американски уайт траш боклук може да си позволи и хареса? И които вие смятате за върха на сладоледа? С това ли да съм запозната?
Цяла чужбина си пазарува продуктите, които вие боготворите и смятате за първокласни на безценица, за стотинки дет' се вика...Спрямо българската заплата и конкуренция се водят скъпи. И вие веднага ги асоциирате с качество. Еми, сори, нищо общо с качество в смисъла, който му отдавате няма.
Купувай си дънките от Теранова/ХМ за 100 лева, продукти на МАК за 1000 и храна за 200 от Лидл, и си мисли, че си класна европейка, и си на върха на консуматорската верига. К'во да ти кажа? Щом можеш да дадеш много пари за нещо и са ти промили мозъка по телевизията за него как няма да е най-великото нещо на света?

Зайче..
02-24-2014, 17:41
На мен ми е любопитно кой така жестоко е излъгал малчуганите, че с МАК се цапат със скъпа козметика...

кой каза, че МАК е скъпа козметика? (:

Violenza
02-24-2014, 17:44
2 поста над твоя има такъв цитат.

Hayashi
02-24-2014, 18:03
Запозната с какво? Консуматорски манталитет, който изсмуквате от тоалетната на другите държави?
Дрехи, гримове, моди и т.н., които средностатистическият американски уайт траш боклук може да си позволи и хареса? И които вие смятате за върха на сладоледа? С това ли да съм запозната?
Цяла чужбина си пазарува продуктите, които вие боготворите и смятате за първокласни на безценица, за стотинки дет' се вика...Спрямо българската заплата и конкуренция се водят скъпи. И вие веднага ги асоциирате с качество. Еми, сори, нищо общо с качество в смисъла, който му отдавате няма.
Купувай си дънките от Теранова/ХМ за 100 лева, продукти на МАК за 1000 и храна за 200 от Лидл, и си мисли, че си класна европейка, и си на върха на консуматорската верига. К'во да ти кажа? Щом можеш да дадеш много пари за нещо и са ти промили мозъка по телевизията за него как няма да е най-великото нещо на света?

Ти пък щото не мислиш точно като средностатически български "уайт траш боклук".

NeutralMilkHotel
02-24-2014, 18:17
"Уайт траш боклук". 8-)
Трябваше направо "бял уайт траш боклук". :lol:

anonymous708973
02-24-2014, 18:23

Аз го казвам.

Ако вие не смятате 61 лв за много за фон-дьо-тен, значи доста ни се разминават представите. Изумителното е, че доколкото ми е известно, хората в тази тема са още на издръжка от родителите си - мен включително. И въпреки че далеч не твърдя, че съм силно ограничена финансово, просто не го проумявам това.
Сега сигурно ще чуя, че лаковете за Шанел за 45 лв не са голяма работа, нали...

Честно, майка ми като ми говореше колко сме разглезени българските деца, не вярвах. Е, ще знам, че е права.

Всеки с мнението си, дадох на Карамела съвет по темата, останалото си е чисто мое мнение.

Зайче..
02-24-2014, 19:13
2 поста над твоя има такъв цитат.
В единия има странното твърдение, че на мак нещата били по 1000 лева (баси хиперболата), а в другия пише, че което е скъпо е и качествено, но не пише нищо за мак. Поне аз не видях някъде някой да пише конкретно за мак, че е скъпа козметика.

Пантертке има и по-скъпи продукти (декоративна козметика) от продуктите на МАК. Така че аз не мисля нито, че са скъпи, нито че са евтини (само си казвам мнението). И защо мислиш, че щом си навършил достатъчно години (толкова, колкото да не си 'пикла в тийнейджърска възраст') вече можеш да си ги позволиш? Не говорим за това кой си изкарва парите сам и кой - не. Защото, видиш ли, майка ми няма нищо против че искам фдт на тази цена и не защото ме глези, а защото си е преценила възможностите. И ако имах възможност всъщност щях да работя и зимата и да си купя сама тези неща, защото ми е по-хубаво когато аз си купя нещо, но какво да направим - трябва да се ходи на училище. ;д

NeutralMilkHotel
02-24-2014, 19:21
Каква хипербола? За една година редовна употреба фон-дьо-тена ще ти излезе около 600 лева, ако си пестелива. Да речем, че ще ползваш и най-евтината им пудра - годишно 400 лева. Ето ти хиляда лева.

anonymous708973
02-24-2014, 19:23
Сладурке, ако не смяташе за нещо много готино, че имаш продукти на Мак, нямаше да си ги снимаш всичките, да качиш снимката и да се радваш. Не те съдя - аз също бих го направила. Точно защото смятам, че е биг дийл да имам такъв продукт.

Именно тази "преценка на възможностите" ми е интересна на мен - дори чисто като икономическо явление. Но съвсем не ми е работа да се бъркам в портмонето на майка ти, затова ще спра дотук.

Зайче..
02-24-2014, 19:25
Ами, фдт ми, който е на свършване (но все още не е свършил окончателно) го използвам от средата на юни някъде. Излиза ми доста по-евтино от 1000лв годишно, да ти кажа честно и на ушенце. :)

PinkPan7her аз тези си ги снимах, защото са ми подарък. Иначе всъщност майка не ми е купувала продукти на МАК, защото не знам дали може да си поръчам (от София евентуално). Но все пак плаща горе/долу същите пари за козметика, за това в общи линии споря. Странно е да се възмущавате, че някой отделя повече пари от вас за декоративна козметика. Все пак всеки се простира според чергата.

Punisherrr
02-24-2014, 19:27
Като изключим спора ви за скъпо, по-скъпо и най-скъпо (И да, 60 лева спрямо тукашния стандарт са много пари за такъв продукт, още по-странно от деца закупен..както и да е), някой може ли да сравни от опит така похваления тук фон дьо тен на Inglot с този на La roche posay toleraine teint ?

Зайче..
02-24-2014, 19:31
La roche posay toleraine teint ?
Между другото, ако някой знае нещо за този фдт ще се радвам да ми пише лично. Аз имам други продукти от тяхната козметика (не са от декоративната им козметика) и съм супер доволна. Ако някой знае, да ми пише, защото съм пред дилема. 8-)

Violenza
02-24-2014, 19:34
В единия има странното твърдение, че на мак нещата били по 1000 лева (баси хиперболата), а в другия пише, че което е скъпо е и качествено, но не пише нищо за мак. Поне аз не видях някъде някой да пише конкретно за мак, че е скъпа козметика.

Божеее, Боже... Мъката е пълна. Смучи, Зайче, смучи ги тези пръсти, някой ден може да родиш мисъл.

102
02-24-2014, 19:38
аз си викам че за макинтош ставало дума а то по-интересно

Зайче..
02-24-2014, 19:39
Божеее, Боже... Мъката е пълна. Смучи, Зайче, смучи ги тези пръсти, някой ден може да родиш мисъл.
А, прощавай, аз забравих че в този форум сте все едни умни и надарени. Направо не се пипате. ;)

Deadlock
02-25-2014, 10:13
aко родителите ти разполагат с 10 000 лв на месец и харчиш 500 от тях за козметика, това е 1/20
ако разполагат с 2 000 лв и харчиш 100 от тях за козметика, това пак е 1/20

та дали фондьотена ти е 30 или 60 лв.. не те прави повече или по-малко глезла автоматично

POLLINA
02-25-2014, 10:19
Aма нали се сещаш, че този фон дьо тен ще се ползва месеци наред. Така че все пак това си е един вид инвестиция.
Абсолютно съм съгласна, че цената далеч не определя качеството. Инглот са доста добър вариант, но купувайки си такъв фон дьо тен или каквото и да е, влизаме отново в графата ''глезла'' според Deadlock.

Зайче..
02-25-2014, 19:10
Aма нали се сещаш, че този фон дьо тен ще се ползва месеци наред. Така че все пак това си е един вид инвестиция.
Абсолютно съм съгласна, че цената далеч не определя качеството. Инглот са доста добър вариант, но купувайки си такъв фон дьо тен или каквото и да е, влизаме отново в графата ''глезла'' според Deadlock.

Именно.

Значиииии щом родителите ми имат възможност и желание да ми купят нещо, от което съм доволна и нещо, което искам аз задължително съм обречена да бъда "глезла". Как не ме е срам?????????? :(

anonymous708973
02-25-2014, 21:04

Думата "инвестиция" се надявам, че я използваш на шега, защото в противен случай е направо мръсна дума. В потрес ме хвърля. Друг основен пропуск в теорията ти е, че всеки фон-дьо-тен се ползва месеци. Никъде не казано изрично, че хай-енд продуктите са по-икономични, така че това не е аргумент. Дали ще си купя Кико за 12 евро, който, впрочем, е толкова покривен, че две капки ми стигат за цялото лице, или Мак... пак е "инвестиция".

Зайче... малко като сравниш цялата идея за "голо на голямо", която е основна движеща сила в България, с другите страни. Питай Дисапойнтед Дриймър за бала, примерно. Аз мога и за Англия да ти кажа, да не давам Германия за пример пак.

seek&destroy
02-25-2014, 21:14
"Уайт траш боклук". 8-)
Трябваше направо "бял уайт траш боклук". :lol:

Яко смЕх сте в тая тема, ей :D :D

POLLINA
02-25-2014, 22:25
Думата "инвестиция" се надявам, че я използваш на шега, защото в противен случай е направо мръсна дума. В потрес ме хвърля. Друг основен пропуск в теорията ти е, че всеки фон-дьо-тен се ползва месеци. Никъде не казано изрично, че хай-енд продуктите са по-икономични, така че това не е аргумент. Дали ще си купя Кико за 12 евро, който, впрочем, е толкова покривен, че две капки ми стигат за цялото лице, или Мак... пак е "инвестиция".

Зайче... малко като сравниш цялата идея за "голо на голямо", която е основна движеща сила в България, с другите страни. Питай Дисапойнтед Дриймър за бала, примерно. Аз мога и за Англия да ти кажа, да не давам Германия за пример пак.

Образно казано, естествено.
Коментарът ми беше насочена към кометара на Deadlock, където пишеше за това, колко пари месечно отделяме за козметика. Както виждаш никъде не съм споменала, че е задължително фон дьо тенът ти да е на МАК или Шанел и т.н.
Подкрепих предложението ти за Инглот. Те са добри и качествени на хубава цена.
За мен лично е важно качеството на един продукт, а не марката. Цената не я приемам за показател.
Това че тя е избрала да ползва този фон дьо тен или майка и е решила да го подари си е нейна работа. След като и харесва и може да си го позволи не виждам какъв е проблемът.

kaRamella
02-27-2014, 11:06
Здравейте отново :)
Въпросите ми бяха ДАЛИ СТЕ ПОЛЗВАЛИ Техен фон-дьо тен или някой техен продукт и какво ви е мнението.
От завистливите госпожички разбрах само, че не са ползвали 'тоооооооооооооолкова скъпа' козметика и аз също не трябвало да я ползвам щото съм била пикла. Грозно. Много грозно. Търсех просто съвет от тези които има какво да кажат.

Те така... чакам още отзиви .

YSMF
02-27-2014, 11:12
Май ще е по - добре да пишеш в темата в бг - мама. Майка ми искаше да ми купи фдт на Мак и в темата ми дадоха добри съвети.

DisappointedDreamer
02-27-2014, 11:31
Зайче... малко като сравниш цялата идея за "голо на голямо", която е основна движеща сила в България, с другите страни. Питай Дисапойнтед Дриймър за бала, примерно.

Напълнооооо подкрепям, тук, обаче!

Много ми е грозно това с толкова много изхвърляне на пари за неща, които ще облечеш веднъж и за вечер, в която ще се напиете като прасета в някоя дискотека - не по-различно от някоя друга лятна съботна вечер.

В началото ми беше тъпо, че баловете в Швеция не са нищо особено откъм дрехи и издокарване. После си рекох, защо? Организират ни хиляди неща - вечеря в даскало, вечеря в ресторант, цял клуб на наше разположение + разходка с камион :Д и цялото това ще ми излезе колкото на някоя 18 годишна роклята за 500 лева. Смешно е. Завършвам след 2 месеца и искрено се радвам, че балната ми рокля струваше 100 лева, докато всичко останало ще прахосам за шофьорски курсове, нов лаптоп и телефон, и почивка за 2 седмици на Слънчев с компанията ми. :)

//както и да е, отплеснах се.

kaRamella
02-27-2014, 19:46
Хехе,няма нищо . И аз не смятам да давам за рокля 500лв и като теб ще ходя в Слънчев бряг и за шофьорски курсове.
Колкото до бгмама регистрация нямам, но ще прочета ако има нещо споменато там.

YSMF
02-27-2014, 20:10
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=763076.0;topicrefid=1 Даже 20 теми 8-)

Cооkie
02-27-2014, 22:48
Между другото, ако някой знае нещо за този фдт ще се радвам да ми пише лично. Аз имам други продукти от тяхната козметика (не са от декоративната им козметика) и съм супер доволна. Ако някой знае, да ми пише, защото съм пред дилема. 8-)

Аз имам такъв, но нещо не съм много впечатлена. Оранжевее и ми изсушава кожата. Иначе и аз харесвам La Roche Posay, но от фдт-те на Vichy съм по-доволна.

Колкото до МАС - не съм ги ползвала, няма да коментирам и финансовата страна на нещата, но горещо препоръчвам да го пробваш, преди да го купиш. Дали в магазина ще помолиш да те гримират, дали ще си намериш тестер или ще заемеш от приятелка, няма значение, но няма смисъл да се купува скъпа козметика, без да се изпробва първо (това и за La Roche го казвам, между другото, макар и да е 1/3 от цената на МАС). Дори някой да е супердоволен от даден козметичен продукт, това не означава, че ще е добър за всички, това са много индивидуални неща.

(off topic: и това го казвам от опит, разбира се. Срам ме е да кажа колко почти неизползвани фдт-на се размотават из банята ми, още по-срам ме е да ги смятам колко струват общо. И не само фдт-ни, всякакви козметики. Като започнах да живея "самостоятелно" и да ми дават пари за месеци напред накуп, веднага започнах да "инвестирам" в разни козметични изгъзици, именно защото четях какво ли не по козметичните блогове. В резултат на което кожата ми е вече свръхчувствителна и около час след като си сложа нещо не-аптекарско и/ли не-натурално, лицето започва да ме сърби и сутринта се събуждам с обрив. Сенки вече не мога да ползвам никакви. Ехааа, колко се отклоних от темата :D Извинете :D)

anonymous708973
02-28-2014, 09:29
Това с неизползваните фон-дьо-тени и при мен го има. Имах един на МаксФактор, който просто го подарих, защото го използвах веднъж и се чудих къде, по дяволите, съм бляла в магазина, че да реша, че това е моят цвят.
Оня ден мернах нов фон-дьо-тен на Мейбълин - като формула точно това, което търся. Пробвах тестерите, разходих се, колебаех се между два цвята. Същия ден виждам списание Women's health с мостра от един от двата пробвани от мен нюанса. Слагам си го на лицето и ПОТРЕС - то е оранжево! Ама чисто оранжево тип "ходя всеки ден на солариум по 20 минути и мязам на опърлен морков". Нищо общо с тестера в магазина, не мога да си го обясня?! Хубаво, че не го купих на момента, че щях да се изям.

Hayashi
02-28-2014, 09:42
Това беше моя редовен номер. И накрая пак дори не носех фон дьо тен, защото то беше невъзможно да си намеря. Това много често се получава, защото дрогерийните фон дьо тени се оксидират потресаващо и след 15 минути се получава нещо в цвят мандарина. Maybelline са култови в тази област, бях си правила експеримент с тях.

kaRamella
02-28-2014, 11:44
Аз какво да кажа :( Моите неизползвани в момента са 8 на брой. И да, тези на Maybelline са ми като мандарина.

DisappointedDreamer
02-28-2014, 11:49
Аз пък от Мейбилин съм доволна. Вече втори ползвам и нямам оплаквания от цвета.

Violenza
02-28-2014, 12:04
Ооо цветовете... Най-големият ми зор. 1 на 100 улучвам да е супер бял. Всичко ми тъмнее упорито и т'ва е. А оранжевите наистина са кошмарни, и аз съм горяла така.

POLLINA
02-28-2014, 14:41
И аз го имах този проблем, или ми бяха твърде оранжеви или розовеещи. Търсих нещо по-сивкаво, така и не успях и преминах на пудра, от която съм много доволна.

YSMF
02-28-2014, 16:08
На Мак това им е хубавото, че имат много цветове. Примерно си знам, че за мен NC15 е подходящ, нищо че съм бяла като труп. Аз имам един почти неизползван на Мейбълийн, как ме убедиха да си взема 21 още не знам.

kalpazanka
03-01-2014, 12:48
Ооо цветовете... Най-големият ми зор. 1 на 100 улучвам да е супер бял. Всичко ми тъмнее упорито и т'ва е. А оранжевите наистина са кошмарни, и аз съм горяла така.
Затва се ориентирай към бб крем и прозрачна пудра ;)

Между другото съм в пълен потрес от цените на козметиката тук и в чужбина. Като имате излишни кинти, поне четете състава и си купувайте био ;) Или пазарувайте от чужбина ;)
Скоро гледах хайлайтър MUA 15 лева. Същият в английски сайт- 3 паунда!
Четките екотуулс в Лили- 1 сет 40 лева. Как ли пък не! Поръчах си два за тези пари :lol:

fakesmiles
03-03-2014, 11:20
Купих си първото нещо от МАК <3
Ружа Спрингшийн, страшна красота е.

kaRamella
03-03-2014, 16:21
Да ти е честит :)