Влез

View Full Version : Опит за записване на песен

p7tess
02-25-2014, 15:07
Здравейте! Чувал съм , че в този форум има будни хора който могат да ми помогнат за една ЗАСПАЛА работа . Чудя се какво ще ми трябва за записването на песен в домашни условия ?
Имам налични : микрофон , затворено пространство ( в което няма да бъде допуснат звук от външния свят xD ) и текст .
Това което се опитвам да запиша е рап песен . Ако се получи добре бих направил запис с приятел !
Целта е да се забавляваме а не да ставаме ТОЧНО музиканти :) .
Проблема е там , че не мога да намеря сайт от който мога да намеря sound ?!
ТИП МУЗИКА : РАП

Благодаря предварително ! :)

RapExotic
02-25-2014, 16:16
Здравей! Аз се занимавам с рап от 4 години и мисля, че мога да ти бъда полезен с нещо.

-Първо ти трябва хубав микрофон. Разбирай кондензаторен (студиен). С тези по 20-30лв. , които се включват направо в компа няма да стане, защото са тясночестотни и ти режат от гласа. Най-евтиният студиен микрофон за който се сещам е Behringer C1, но не USB варианта. Към него ще трябва да си набавиш кабел и поп-филтър.
-Второ ти трябва хубава звукова карта или mixer с вградена такава за да можеш да включиш микрофона в него.
-Трето ти трябва някакъв софтуер, чрез който да записваш и обработваш вокалите. Най-елементарният такъв е Audacity.
-Четвърто ти трябва добре изолирано помещение с прилична акустика в което да записваш.
-Пето ти трябва текс и бийт. До колкото разбрах текст имаш. Бийт можеш да си направиш сам чрез различни програми, виртуални синтезатори или хардуерен такъв. Най-елементарната такава е FL Studio, с необходимите vst plugins. Няма да ти препоръчвам да откраднеш готов бийт, но в youtube е пълно с такива.

Общо взето това е достатъчно за да запишеш песен с прилично качество.