View Full Version : Моля ви, мисля, че за първи път обичам...
cvetty.peneva
02-28-2014, 11:03
Здравейте!
Пиша, защото ми е необходим съвет, а никой друг като че ли не ме разбира...
На 15 години съм и преди 2 седмици се запознах с момче (мъж) на 20 години. Започнахме да си пишем, все повече с всеки изминал ден и на 21.02 (миналия Петък) се разбрахме да се видим. Беше просто невероятно - на живо е още по-красив и толкова мил... Изглежда строг и студен, но всъщност е така грижовен... Никога не съм получавала толкова внимание в предишните си връзки. На следващия ден - в Събота ми предложи и аз приех... Всичко беше просто невероятно - романтика, дълги целувки - красива любов... Има само един проблем - на 20-ти Март трябваше да заминава да работи в София, като каза, че ще е само за сезона и се говорихме, че някак ще се справим - той ще се прибира за уикендите, аз ще ходя - все някак ще минат летните месеци, та дори ще бъде и по-вълнуващо. Но вчера сутринта, той ми каза, че цяла нощ е мислил и, че е решил да остане там не само за през сезона и, че заминава след 2 седмици. Каза, че няма как да ми даде нищо сигурно, както и аз на него, защото той иска сериозна връзка, а разстоянието ще ни пречи... и се разделихме. Аз му казах, че не го обвинявам за решението, че се радвам за него, той каза, че ще се виждаме, когато се прибира и т.н. пожелахме си щастие и аз излязох от фб.
Вечерта, просто имах някакво усещане, че той мисли за мен... и след секунда, видях, че ми писа да се видим, преди да замине, защото едва ли скоро ще искам да се видим, аз му отговорих, че винаги ще намеря време за него и се разбрахме да си пишем понякога...
Мисля си, дали преди да тръгне да не му дам картичка, в която да напиша, че ще го чакам и ще мисля за него, каквото и да се случи, защото той спомена, че може и да не му се получат нещата в Сф, а аз наистина го харесвам... За толкова малко време се привързах толкова силно към него...
Моля, помогнете ми. Има ли шанс да се получи нещо сериозно между нас?
Има ли шанс да се получи нещо сериозно между нас?
Не.
bilqnavod
02-28-2014, 12:14
Ти сама каза - мъж на 20. Мъж с приоритети. Ти си ученичка и затова най-вероятно няма да разбереш мотивите му. Гарантирам ти обаче, че ще дойде ден, когато ще разбереш защо е избрал работата в София пред теб. Много си млада и крехка, за да твърдиш, че наистина обичаш. Още повече, че любовта е нещо, което се гради с времето и за нея трябва да има подходящи условия, а във вашия случай те липсват. Казвам ти го от житейски опит като доста по-стара от теб и това момче възраст.
Намери си момче на твоите години, с твоите приоритети и желания. Това е моят съвет. Дано съм била полезна.
baby_baby
02-28-2014, 12:15
И аз миля че не би се получило нищо сериозно между вас не се занимавай
Violenza
02-28-2014, 12:20
мъж на 20. Мъж с приоритети.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Авторке, сам ти е казал, че не иска да опитвате, не знам на какво се надяваш.
а на някой да му направи впечатление таймлайна на цялата ситуация?
запознали са се преди 2 седмици
преди 1 седмица са излезли да се видят на живо
на следващия ден са тръгнали
ходили са ЦЕЛИ 5 дни, преди да се развалят нещата...
и накрая пита може ли да излезе нещо сериозно... цялата работа е толкова несериозна...
xXxPETYAxXx
02-28-2014, 12:31
а на някой да му направи впечатление таймлайна на цялата ситуация?
запознали са се преди 2 седмици
преди 1 седмица са излезли да се видят на живо
на следващия ден са тръгнали
ходили са ЦЕЛИ 5 дни, преди да се развалят нещата...
и накрая пита може ли да излезе нещо сериозно... цялата работа е толкова несериозна...
Мда и мен ми направи впечатление това, както и друго. Искал сериозна връзка, но се зарибява с 15-годишна.
Авторке, не го мисли тоя. Знам, че на 15-6 годишна възраст момичетата харесват по-големи момчета на по около 20, ама повярвай ми, това не е любов.
DisappointedDreamer
02-28-2014, 12:54
Авторке, не го мисли тоя. Знам, че на 15-6 годишна възраст момичетата харесват по-големи момчета на по около 20, ама повярвай ми, това не е любов.
Защо?
Не виждам защо трябва да коментирате разликата в годините в случая.
Имам две-три познати, които на 15-16 години са започнали връзка с 19-20 годишен и три години по-късно все още са заедно.
В случая на авторката, други фактори играят роля:
а) той живее/учи в чужбина
б) както Лейдито ви посочи - несериозността на цялата ситуация.
Не знам за каква обич става дума след 5 дни "връзка" и 2 седмици познанство.
Авторке, няма да се получи.
Colouring
02-28-2014, 12:56
Запознали сте се преди 2 седмици и твърдиш, че го обичаш. Ха! Та ти не го познаваш. Добре, че сте се разделили. Едва ли е имало шанс за нещо сериозно. Пък и ти си си наивничка, че дори преди това си правила планове как той ще си идва, ти ще ходиш при него, как сте щели да прекарате лятото, след като сте "ходили" само 5 дена... Ох.. Не е любов, а увлечение. Недей да го взимаш толкова насериозно.
Мда и мен ми направи впечатление това, както и друго. Искал сериозна връзка, но се зарибява с 15-годишна.
И какъв е проблема на тази възраст? Не виждам проблем. Когато тръгнах с моят приятел бях на 15, той на 20. В описанието ми пише вече колко време сме заедно ;) Изобщо не сме имали проблеми за възрастта, нито проблеми с това, че аз съм ученичка. Тази година завършвам и вече мислим за съвместно бъдеще. Дори винаги съм изключвала разликата ни, по простата причина, че винаги съм се чувствала по-зряла от 2-ма ни :D
anonymous708973
02-28-2014, 14:50
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Държа да се съглася с реакцията.
Ех, и на мен на 15 ми капеха лигите по "батковците" на 20 - големите, сериозните... :Д :Д
xXxPETYAxXx
02-28-2014, 15:33
Въобще не става въпрос за разликата - 5 години е напълно приемлива разлика, но тя е на 15. След първото им виждане на живо вече да си мисли, че го обича е пълната глупост. И аз като по-малка съм харесвала по-големите, разбирам я, ама това харесване не може да се нарече любов. След време и тя ще го разбере, както и да е.
Не казвам, че не може да има сериозна връзка, която да е започнала докато момичето е на 15, а момчето на 20, казвам, че според мен намеренията в самото начало не са били толкова сериозни, но след това са се превърнали в такива. Тогава е възможно, но да тръгне някакъв да се обяснява на втората седмица на 15 годишна, че искал сериозна връзка е смешно.
cvetty.peneva
02-28-2014, 15:39
Благодаря на всички!
Покани ме да се видим днес - разбира се, приех. Ще бъде само сезонно, размислил е и заминава през Юни.
cvetty.peneva
02-28-2014, 15:46
И какъв е проблема на тази възраст? Не виждам проблем. Когато тръгнах с моят приятел бях на 15, той на 20. В описанието ми пише вече колко време сме заедно ;) Изобщо не сме имали проблеми за възрастта, нито проблеми с това, че аз съм ученичка. Тази година завършвам и вече мислим за съвместно бъдеще. Дори винаги съм изключвала разликата ни, по простата причина, че винаги съм се чувствала по-зряла от 2-ма ни :D
Благодаря ти, много мило ми стана от твоя отговор! :)))
Въобще не става въпрос за разликата - 5 години е напълно приемлива разлика, но тя е на 15. След първото им виждане на живо вече да си мисли, че го обича е пълната глупост. И аз като по-малка съм харесвала по-големите, разбирам я, ама това харесване не може да се нарече любов. След време и тя ще го разбере, както и да е.
Не казвам, че не може да има сериозна връзка, която да е започнала докато момичето е на 15, а момчето на 20, казвам, че според мен намеренията в самото начало не са били толкова сериозни, но след това са се превърнали в такива. Тогава е възможно, но да тръгне някакъв да се обяснява на втората седмица на 15 годишна, че искал сериозна връзка е смешно.
Така да, съгласна съм. :)
peanut93
02-28-2014, 19:51
Реших и аз да напиша един ред, тъй като имам някакви познания и опит ако смея да го нарека.
Аз поддържам връзка от 6 месеца с момиче от друг град, отдалечен на 260 км от моя град. Отивам аз, идва тя, общо взето не се оплаквам. Нещата са сериозни и се задълбочават, така че мога да кажа, че връзка от разстояние може да се поддържа ако двамата партньори си имат доверие един на друг, даже понякога връзките от разстояние са по-добре от връзките на хора от един град.
Но тук идва основният фактор, който да определи дали една връзка може да е сериозна или не, а именно желанието. Има ли го желанието, нещата винаги ще се получат. Аз съм на 20 години, самият, докато моята приятелка е на 17. Но тук не е до разликата във възрастта. Той щом ти е предложил да тръгнете и след 5 дена ти е казал, че избира нещо друго, може би е осъзнал, че решението му е прибързано и неправилно. Според мен той не е искал да продължи тази връзка и е измислил някакво оправдание, за да я приключи. Ако искаше да се получи толкова, колкото и ти, щеше да поеме риска и да бъде с теб въпреки тези 150 км от София до Пловдив.
Ти си се влюбила в него, защото ти е показал, че е нещо различно от момчетата, с които си била. Това е напълно нормално за момиче на твоята възраст. Но все още си млада и ще има още да се влюбваш и разлюбваш. Знам, че е трудно, но опитай се да го превъзмогнеш и да продължиш да живееш, защото любовта може да е точно пред очите ти. :)
BeeKeeper
02-28-2014, 19:56
Аз искам да обърна внимание на заглавието. Не можеш да обичаш човек, когото познаваш от две седмици.
RapExotic
02-28-2014, 20:05
Това не е любов. Това е влюбване, хлътване, падане по, или както щеш го наречи, но не и любов. Добре, че това се е случило още в началото иначе щеше да страдаш повече.
djipsito
03-01-2014, 10:01
тук трябваше да разбера, че влюбването не е любов... тююю колко заблудена съм била
The Cheetah
03-01-2014, 10:17
Ква любов?! Няма нищо такова, просто го харесваш. Ти си на 15, той е на 20. Ти мислиш по един начин, той- по съвсем друг. Различавате се твърде много. И не, на 15 годишна възраст няма нищо сериозно.
RapExotic
03-01-2014, 10:37
тук трябваше да разбера, че влюбването не е любов... тююю колко заблудена съм била
Не е любов, разбира се. Любовта е следващия етап от връзката, до който авторката все още не е стигнала.
Абе, не е проблемът в разликата във възрастта.
А във времето, в което са се влюбили така сериозно един в друг.