Влез

View Full Version : Моля за съвет

Love_Pets
03-01-2014, 08:38
Здравейте,от много време съм решила да си взема куче,но все отлагам.Понякога искам да си взема от приют ,но нямам възможност да го гледам,ако стане голямо.Моля предложете ми порода,която става за апартамент,имам много свободно време,да ме обича и да си играем,ще го възпитавам,имам и паричната възможност.Проблема е ,че не съм си избрала порода.

Didko_Beats
03-01-2014, 08:44
Еми пинчърче 8-)

VintageMorphine
03-01-2014, 08:54
В приютите има и малки кучета - малки породи или миксове с такива. Просто няма да си го вземеш от бебе, което ако ти влияе значи не искаш куче заради самото куче, а да си начешеш някаква краста...
Аз на твое място като цяло бих изчакала, защото щом смяташ, че ако е малко ще изисква и минимални грижи си в заблуда. Няма нищо по-неприятно от агресивно и хиперактивно дребно куче, а при повечето шансът за такова поведение е огромен. Дресирането и възпитаването като цяло е доста по-сложно...

Didko_Beats
03-01-2014, 09:01
че ако е малко ще изисква и минимални грижи си в заблуда. Няма нищо по-неприятно от агресивно и хиперактивно дребно куче

Значи е по-добре да си вземе санбернар ,защото ще изисква по-малко грижи от колкото като си вземе например чихуахуа ли ? 8-)

А и не разбирам за какво и е кой знае какво дресиране ... тя иска домашно куче ... няма да го прави циркаджия :lol:

VintageMorphine
03-01-2014, 09:31
Не, просто кучето си е куче без значение две кила ли е или двеста...Митове и легенди са, че ако имаш малко куче не е нужно да го разхождаш, че няма да пречи и че можеш да си го мъкнеш навсякъде.

Ти съзнаваш ли какво ще рече дресировка на куче? Хигиенни навици, режим, елементарни команди, социализиране...Няма нищо по-гнусно малкият помияр на някоя тъпа кифла да почне да те хапе, да лае, да ти пикае на килима и т.н., а тя да те се обяснява как щом е дребна порода няма значение и к'во има да го възпита - да не е циркаджия?

Малките кучета са със сложни характери, изискват повече време и внимание. Всеки, който не го осъзнава да не си взима куче...

baby_baby
03-01-2014, 14:52
болонка аз си имам и си го гледам много си ми е хубаво <3

~Krisi~
03-02-2014, 08:36
Йоркширски териер повече грижи за козината но са хубава порода според мен .

Dusty
03-02-2014, 08:42
Може и Пумеран <33 Големи са слсадури, малко по-големи са, но определено са под средната големина. И въобще не са агресивни :)