View Full Version : Не знам...
lovefaithx
03-08-2014, 20:53
Здравейте! Ето ме тук вече забравила момчето, което ми взе ума и ме съсипа... Животът ми потръгна, но нямам представа за състоянието ми в любовен план в момента... Забравих момче, което наистина много ме нарани и ми беше необходимо повече от година, за да продължа напред. В момента съм много объркана. Влюбвам се в друго момче, с история като моята. Имала съм 2 несподелени любови, изневериха ми веднъж... При това момче, да го наречем С., е същото, като изключим изневярата (не желая да изпадам в подробности около него). Тази учебна година се наложи да се преместя в ново училище, нов клас. Искам да го опозная (С.), но той е доста срамежлив и не знам какво да правя. Да направя ли аз първата крачка или не? Постоянно ме гледа, усмихва се, засичаме си неловко погледите. По време на часовете постоянно се чудя накъде да гледам, за да не се засичаме. Има прекрасни очи, които са повече от хипнотизиращи. Много бих искала да го опозная, но също толкова много ме е страх нещата въобще да не се получат. Наясно съм с това, че няма гаранция какво е възможно да се случи. Толкова много съжалявам, че ми се е наложило да порасна толкова бързо... Относно него, когато го попитат за любовта, той отговаря със ''заеби'' и прочие. Може би, ако можех да избирам, никога нямаше да се влюбя след всичко преживяно, но уви. Явно нещата не зависят от нас и не можем да заповядваме на сърцето си, а когато се влюбваме, ние буквално избираме човека, който ще може да ни нарани, когато си поиска... Надявам се да ми дадете съвет как да постъпя. Не разказах какво ми се е случило, не искам и да си спомням дори. Благодаря!
xXxPETYAxXx
03-08-2014, 21:09
Направи първата крачка, щом го харесваш толкова много, но не се вглабявай в идеята за връзка с него. Пусни се по течението и не се самонавивай, гаранции няма, но поне направи опит.
Направи първата крачка и не обръщай внимание на нещата, които говори. Гледай да го омаеш и да му бъдеш интересна, поиграй си с него и ще видиш как ще си промени мнението за любовта. Тези момчета са най - уязвими, нищо че говорят така.
RapExotic
03-09-2014, 11:41
Ако наистина си на 16 (17), не мисля че би могла да направиш извод за това, че не искаш да се влюбваш повече. Дори да си имала тези 2 "несподелени любови" и проблеми, те са били в една ранна тийнеджърска възраст (14-15г.), в която човек по-скоро се учи да обича и да има връзка с някого от колкото да гради живота си с него. Вярно е, че е гадно чувството да си влюбена в някой който те наранява, но това те изгражда като характер.
Според мен опитай с новото момче, но не допускай да повториш грешките, които си допускала в предишните си връзки.
lovefaithx
03-09-2014, 17:55
Благодаря на всички за мненията, определено ще ги взема под внимание. :)
BeTheOne
03-09-2014, 18:15
Щом си го харесваш давай напред и не се притеснявай. Няма проблем, че е срамежлив, малко по-внимателно с него и нещата ще са добре.
Не знам, какво се е случило преди с теб, но като цяло мога да предположа. За напред:
1. Опитай се да направиш така, че да си давате повече свобода във връзката;
2. Опитай се да не бързаш да се влюбваш - дай си време, наслаждавай се на хубавите моменти;
3. Нямай големи очаквания - от големите очаквания идват и големите разочарования;
4. Опитай се да градиш връзка базирана на доверие, компромиси, свобода, споделени емоции.
Поздрави!
BeTheOne
Действай .. пък каквото стане. Не можеш цял живот да живееш в страх, че нещата може да се прецакат.
baby_baby
03-10-2014, 09:22
Пробвай нищо не губиш