Влез

View Full Version : От Escapelle или възможно ли е да е бременност?

gabarcheto
03-09-2014, 20:45
Здравейте! Преди точно една седмица имах полов акт с приятеля ми и презерватива се скъса.Цикълът ми беше свършил 2 дена преди самия полов акт!! След около 30 часа пих Еscapelle(пие се до 72часа) и днес след 1 седмица имах кафеникаво зацапване по бикините сутринта, и продължава слабо, но факт. Боли ме ниско корема слабо, както е и симптома при менструацията. Та въпроса ми е някой може ли да ми каже от хапчето ли е, в листовката пишеше че може да подрани или закъснее цикъла, но нормално ли е 10 дена след като е свършил да се прояви отново и то толкова слабо,(ще видим докога ще продължи)? Четох, че и при бременността също може между 7 и 10 ден след оплождането на яйцеклетката да има розово или кафеникаво зацапване. Ако може някой да помогне, не съм особено компетентна по темата има ли за какво да се притеснявам? Sad Съжалявам за новата тема, може и да е имало друга такава, но все още съм нова. Smile

classyf
03-09-2014, 21:35
След приема на Ескапел е нормално 5,6 дена по-късно да ти се появи такова течение.

gabarcheto
03-09-2014, 21:42
Течение, като менструация? Благодаря!

classyf
03-09-2014, 23:15
Дам, това течение е от Ескапела, така че спокойно :)

gabarcheto
03-10-2014, 01:43
A и си ме понаболява корема и кръста, сякаш наистина съм си в цикъл - доста странно ми беше и се притесних какво се случва, но ти ме успокои. Много благодаря!!

gabarcheto
03-10-2014, 09:35
Дам, това течение е от Ескапела, така че спокойно :)
Здравей отново. Днес продължава с пълна сила кръвотечението, боли ме корем, напрежение в кръстта. Какво става, какво течение - направо е менструация, незнам колко време ще продължи, ще засека. :(

Aleksandra_93
03-10-2014, 09:40
Това е един от страничните ефекти на хапчето.Не си бременна, спокойно.Просто ще си караш нормална менструация... : )

draid
03-10-2014, 10:02
Странични ефекти, ескапела е кофти нещо.

TheDevilInMe
03-10-2014, 10:07
Ескапел обърква доста организма и е възможно нещата да не протичат както обикновено, така ще е докато цикълът ти се нормализира. :)

baby_baby
03-10-2014, 10:14
Тва са странични ефекти от ескапела

Поне не прочете ли листовката?

gabarcheto
03-10-2014, 12:17
Прочела съм абсолютно всичко, и в разни форуми също и просто се притеснявам да не съм бременна и си мисля какво ли не. Благодаря.

gabarcheto
03-10-2014, 12:22
Също да попитам, някъде прочетох не помня вече къде, че след приема на Ескапеле , ако е нямало бременност цикъла не се променя и си шдва на време, а ако е имало бременност и хапчето е прекратило оплождането тогава цикъла подранява както при мен. Тоест сэм била бременна, така ли е?

part_of_god
03-10-2014, 13:54
Здрасти мила.. Преди месец бях в същото положение слава богу, обаче менструацията ми дойде ... Пих това хапче два пъти - преди две години и миналия месец.. Първият път нямах никакви странични ефекти, но сега имах въпросното кръвотечение.. Не мога да ти отговоря дали щом го има си била бременна .. Ще ми е интересно да видя други мнения за това.. Ако не е свършил в теб се успокой.. Ако, ожаче, се притесняваш от предеакулационната течност (от която също може да се забременее, макар че не е толкова надежден метод) хапчето трябва да помогне... Успех !

LadyDi
03-10-2014, 14:17
Също да попитам, някъде прочетох не помня вече къде, че след приема на Ескапеле , ако е нямало бременност цикъла не се променя и си шдва на време, а ако е имало бременност и хапчето е прекратило оплождането тогава цикъла подранява както при мен. Тоест сэм била бременна, така ли е?

Няма такова нещо.
Ескапел не действа, ако вече е настъпила бременност. Т.е. ако си била бременна, хапчето е нямало да навреди на плода.

LadyDi
03-10-2014, 14:19
Може ли да ги пиете тия хапчета и да не знаете как действат?
Ето ви извадка от листовката и стига простотии, че аман.

Escapelle предпазва от нежелана бременност като предотвратява или забавя освобождаването на яйцеклетката от яйчника /спира овулацията/ с помощта на хормон наречен левоноргестрел, същият хормон, който се съдържа в много контрацептивни таблетки. Той не действа, ако вече си бременна и няма да навреди при вече установена бременност. Колкото по-скоро приемеш Escapelle, толкова по-ефективен ще е той.
След прием на Escapelle, редовната ти менструация обикновено идва без закъснение. Понякога, цикълът може да подрани или закъснее. Кървенето също може да е по-леко или по-силно от обикновено; възможно е да се появи зацапване с кръв до идването на следващия ти цикъл. Цикълът при някои жени, след прием на Escapelle може да закъснее повече от 5 дни. Ако това се случи обърни се към гинеколог за съвет.

gabarcheto
03-10-2014, 14:27
Това е един от страничните ефекти на хапчето.Не си бременна, спокойно.Просто ще си караш нормална менструация... : )

Нормална да, но единственото, което е по-различно е че е тъмна(нещо като ръждиво)

gabarcheto
03-10-2014, 14:28
Здрасти мила.. Преди месец бях в същото положение слава богу, обаче менструацията ми дойде ... Пих това хапче два пъти - преди две години и миналия месец.. Първият път нямах никакви странични ефекти, но сега имах въпросното кръвотечение.. Не мога да ти отговоря дали щом го има си била бременна .. Ще ми е интересно да видя други мнения за това.. Ако не е свършил в теб се успокой.. Ако, ожаче, се притесняваш от предеакулационната течност (от която също може да се забременее, макар че не е толкова надежден метод) хапчето трябва да помогне... Успех ! Благодаря!!!

gabarcheto
03-10-2014, 14:32
Няма такова нещо.
Ескапел не действа, ако вече е настъпила бременност. Т.е. ако си била бременна, хапчето е нямало да навреди на плода.

Нямах това предвид просто след половия акт изпих хапчето и ако е щяла да настъпи възможна бременност, хапчето нали си действа да я предотврати преди да е настъпила и тогава подранява - а ако е нямало нищо и хапчето няма какво да спре - менструацията си идва навреме, за което не съм сигурна просто попитах, понеже го прочетох някъде. Благодаря!

gabarcheto
03-10-2014, 14:34
Благодаря, чела съм листовката- както казах просто се притеснявам и искам мнение. :)

LadyDi
03-10-2014, 14:36
Нямах това предвид просто след половия акт изпих хапчето и ако е щяла да настъпи възможна бременност, хапчето нали си действа да я предотврати преди да е настъпила и тогава подранява - а ако е нямало нищо и хапчето няма какво да спре - менструацията си идва навреме, за което не съм сигурна просто попитах, понеже го прочетох някъде. Благодаря!

Не знам къде си го прочела, но не е вярно. Хапчето забавя движението на яйцеклетката, за да не може сперматозоид да я оплоди. Така че в общи линии няма значение. Страничните ефекти и това дали ще ти дойде на време или не зависят от реакцията на твоя организъм към хормона в таблетката.

sofie
03-10-2014, 15:22
Аз съм пила два пъти Ескапел и двата пъти имах течение няколко дена след приема, и не мисля, че е страничен ефект, ами търсения ефект, нали целта на хапчето е да изхвърли евентуална бременност, като излющи матката преждевременно, за да предотврати евентуално загнездване на ембрион.

LadyDi
03-10-2014, 15:37
Всякакви митове за действието на Ескапел :cool:

G3GaSa
03-10-2014, 15:47
Ако го нямаше тоя "Ескапел" щяхме да сме повече на население от Китай.

gabarcheto
03-11-2014, 10:17
Здравейте отново момичета,
Причината да се притеснявам толкова, е че прочетох това:
"Зацапване при имплантацията (вгнездяването)

Кървенето при имплантацията (вгнездяването) на оплодената яйцеклетка е най-ранно проявяващия се симптом за бременност. Около осем дни след зачеването ембрионът се имплантира в маточната стена. При някои жени се получава леко ръждиво зацапване, както и лека тъпа болка ниско в коремната област.

Също както и един от ефектите на Ескапеле - съвпадат и незнам вече кое може да е. Моля някой по компетентен по темата даде съвет. Рано ми е още за тест - другата седмица. Благодаря предварително!

LadyDi
03-11-2014, 10:58
Боже...

Кога прави секс? Колко дни след началото на цикъла ти?
И под "начало на цикъла" разбирай първия ден на последното ти кръвотечение.

LadyDi
03-11-2014, 11:00
И още: Сметни колко дни след началото на цикъла ти и колко дни след като прие Ескапел се появи това кафеникаво течение?

gabarcheto
03-11-2014, 13:49
01.03 ми свърши цикъла на 03.03 имах полов акт и презерватива се скъса, след 30 часа пих Ескапел. На 09.03 сутринта видях, че съм прокървила и сега 3ти ден ми върви, но много слабо и имам болки ниско в корема. Моля без нападки, ако знаех за какво става въпрос нямаше да пусна цяла тема. Нали за това е форума, ако имаш проблем-споделяш и евентуално някой да помогне. Благодаря :)

LadyDi
03-11-2014, 15:37
Аз те питам кога почна, не кога свърши.
Ще ти обясня. Овулацията обикновено е в средата на цикъла, т.е. на 14-тия ден след началото на цикъла.
Ако приемем, че кръвотечението ти е 5 дни, значи цикълът ти трябва да е започнал на 25.02. Което означава, че овулация при теб би следвало да настъпи на около 11-ти. Естествено, може да ти тече и 7 дни, т.е. да ти е започнало на 23-ти, т.е. овулацията ти да настъпи около 9.03.
С други думи, най-вероятно не си била в овулация, когато се е скъсал презерватива. т.е. няма как да забременееш.
Затова и те карам да ми дадеш НАЧАЛОТО на цикъла, а не кога е спряло да ти кърви.
При доста жени се случва да прокървят, когато са в овулация. С думи прости - това зацапване, което си получила може да ти е от овулация или следствие от обърканите хормони от Ескапела да ти е дошло доста по-рано. Не е изключено.
Като се има предвид, че когато си правила секс си била около една седмица пред овулация, а след това си приела хормонална таблетка, която забавя овулацията, то шансът да си забременяла е нулев.
И никой не те напада. Но всичко това, което ти го казвам би трябвало да го знае всяка сексуално активна жена...

The Cheetah
03-11-2014, 15:39
Ако го нямаше тоя "Ескапел" щяхме да сме повече на население от Китай.

Вярно

gabarcheto
03-11-2014, 18:22
Аз те питам кога почна, не кога свърши.
Ще ти обясня. Овулацията обикновено е в средата на цикъла, т.е. на 14-тия ден след началото на цикъла.
Ако приемем, че кръвотечението ти е 5 дни, значи цикълът ти трябва да е започнал на 25.02. Което означава, че овулация при теб би следвало да настъпи на около 11-ти. Естествено, може да ти тече и 7 дни, т.е. да ти е започнало на 23-ти, т.е. овулацията ти да настъпи около 9.03.
С други думи, най-вероятно не си била в овулация, когато се е скъсал презерватива. т.е. няма как да забременееш.
Затова и те карам да ми дадеш НАЧАЛОТО на цикъла, а не кога е спряло да ти кърви.
При доста жени се случва да прокървят, когато са в овулация. С думи прости - това зацапване, което си получила може да ти е от овулация или следствие от обърканите хормони от Ескапела да ти е дошло доста по-рано. Не е изключено.
Като се има предвид, че когато си правила секс си била около една седмица пред овулация, а след това си приела хормонална таблетка, която забавя овулацията, то шансът да си забременяла е нулев.
И никой не те напада. Но всичко това, което ти го казвам би трябвало да го знае всяка сексуално активна жена...

Съжалявам не съм прочела както трябва. Та точно така кръвотечението ми е 5 дни. Дойде ми на 25. Знам, че се случва при някои жени да прокървяват, когато са в овулация просто на мен никога не ми се е случвало и не съм се замисляла. Така е може и да ми е дошло по - рано заради хапчето, но е доста странна менструация.
Много благодаря!!! :)

LadyDi
03-11-2014, 20:33
Ами, ако си толкова притеснена, най-лесното е да си запишеш час при гинеколог. За профилактичен преглед.

G3GaSa
03-12-2014, 10:12
Ами, ако си толкова притеснена, най-лесното е да си запишеш час при гинеколог. За профилактичен преглед.

Ако бях "нея" до сега 15.05и55%-пъти, да съм отишъл :cool:
хаха малко ми е смешно на мене, ама той си е за смях.

G3GaSa
03-12-2014, 10:35
Дигат ми се щанги, ама от тия другите :lol:
http://imageshack.com/a/img199/9462/jjjjjjjaa.gif

marilyn
03-12-2014, 22:59
Тоя Ескапел го пиете като бонбонки Тик-Так. Лейди ти обясни как да си смяташ овулацията, защото ти явно не знаеш. Шансът да забременееш е нулев.

sofie
03-13-2014, 10:39
Това имплантационно зацапване затова се казва-зацапване, то е единично, не продължава с дни.Спокойно, това е от хапчето.