Влез

View Full Version : Списък "Без теб" с + и -.

Blueberries
03-16-2014, 19:28
Надявам се темата да ви хареса. Идеята е следната. Нека всеки направи списък "Без теб" отнасящ се за половинката му и изтъкне всичките плюсове и минуси, за които може да се сети. Не знам дали ще бъда разбрана добре, затова ще дам пример:

без теб:
+съм свободна и мога да правя каквото си искам
+не ми се налага да се сприятелявам с приятелите ти, които не харесвам
+...
+...

-липсваш ми
-не мога да ти се обадя когато искам
и т.н

Някъде бях видяла нещо подобно и много ми хареса. Давайте!

Jaune
03-16-2014, 19:29
О, вече съм го правила:

Без теб:
-съм свободна. Мога да целуна някого и да не дам обяснение за това. Мога да държа други момчета за ръце. Мога, но не искам.
-мога да отделя достатъчно време на учене, на спорт, на четене
-мога да искам да съм сама и да не давам обяснение на никого
-мога да не се обръсна
-не е нужно да мисля какво да ти взема за подарък за повод Х
-не трябва да се притеснявам, че в нас е разхвърляно, в случай, че случайно дойдеш
-не се налага да се преструвам, че харесвам какво има за ядене у вас
-не трябва да внимавам да не счупя/изцапам нещо у вас
-не трябва да се опитвам да се сближавам с приятелите ти
-не трябва да правя компромис по отношение на това, къде ще излезем
-мога да пуша без да се притеснявам, че се целуваш с пепелник
-мога да надебелея, ако искам
-мога да не се гримирам въобще, въпреки че не го правех за теб
-мога да мисля за бъдещето, без да те включвам в сметката
-отлепя звездите, които залепихме на тавана, защото не ми пука, че ще махнат боята. Ти не можеш, понеже ти пука.

Но не мога да:
-разчитам, че ще ме чакаш някъде
-ти се обадя, когато ми се говори точно с теб
-ползвам лафчетата, които сме си измислили
-ходя на разни места, без да ми напомняш за себе си
-отида на училище без да те виждам /е, мога, но не искам/
-те питам да ми помогнеш по математика
-те помоля да ми носиш чантата
-правя всички онези неща, които планирах
-мисля за бъдещето, без да ми е тъпо, че не си в него

Макар че вече не важи изцяло.

Colouring
03-16-2014, 19:57
Без теб:
+ ще съм свободна да правя каквото си искам (а искам ли?!)
+ няма да ми се налага да стоя до късно и да те чакам да се прибереш от работа, за да ми се обадиш, защото само тогава може да се чуем
+ ще мога да разпределям времето си така, както на мен ми харесва, без да се съобразявам с теб
+ няма да трябва да ти давам обяснения защо не ми се излиза днес
+ сметката ми за телефона ще е драстично по-ниска
+ няма да пиша вече толкова много смс-и, защото и без това никога не съм имала безплатни
+ точно днес пък може и да не искам да си правя кола маска
+ ще мога да нося гланц и червило по всякакво време, защото няма да ми се налага да те целувам
+ няма да ми се налага да мириша гадния ти одеколон
+ няма да се карам с наште понякога, когато закъснея, защото съм била с теб
+ няма да се налага да се обяснявам на майка за теб и тя вече няма да ме пита
+ ще спестя пари от таксита и автобуси, защото няма да ми се налага да идвам у вас
+ няма да правя компромиси
+ няма да подреждам специално, когато идваш
+ няма да ми се налага да следя датите, за да не пропусна някакъв повод
+ няма да се притеснявам, че имаш книги в мен, които не съм ти върнала
+ ще махна най-накрая рамката, в която стои снимката ни, защото постоянно пада и много ме дразни как не стои на място
*
- няма да те има
- няма да мога да те прегръщам и целувам
- няма да ме събуждат мили смс-и по средата на нощта, след които отново заспивам, но с усмивка
- ще ми липсва миризмата на гадния ти одеколон <3
- няма да има на кого да споделям с подробности как ми е минал денят
- няма да мога да ти вземам книгите, за да ги чета
- няма да можеш вече да ме учиш на всякакви интересни и учудващи факти, за които никога не съм подозирала
- няма да има на чия усмивка да се радвам толкова много
- ще трябва да махна снимката ни от бюрото ми
- ще трябва да спра да нося тениската ти, с която спя
- няма да има кой да ме изпраща
- леглото ми ще е празно
- няма да получавам писма по пощата
- няма да има кой да ме разсмива със странното си чувство за хумор, което обожавам
- няма да можем да правим планове за бъдещето ни заедно, въпреки винаги да съм знаела, че няма да се сбъднат никога
- ще ми е тъжно, многомногомного тъжно

и т.н, и т.н.
това ми изплува в момента, това и написах.. има още много и за двете графи

LadyDi
03-17-2014, 07:06
Без теб:

ще съм без теб.

Нима друго има значение?

xXxPETYAxXx
03-17-2014, 13:16
Не съм "вързана", ама не виждам как, ако бях "БЕЗ ТЕБ" можеше да има и положителни страни.

Cloud9
03-17-2014, 13:32
Без теб нямаше да ме има такава,каквато съм сега.
Без теб щях да си седя в оная дълбока пропаст,която толкова фалшиви хора издълбаха в мен.
без теб щеше да е страшно през нощта.
без теб щеше да се наложи сама да пускам прахосмукачката.
Без теб нямаше да се науча да готвя.Съответно нямаше да има да има кой да ми хвали манджите.
Без теб нямаше да вярвам в любовта.
Без теб нямаше да плача от щастие.
Без теб нямаше да гледат толкова готини филмчета.
без теб....нямаше да съм аз.

bloodyF
03-17-2014, 15:02
Не съм "вързана", ама не виждам как, ако бях "БЕЗ ТЕБ" можеше да има и положителни страни.

да...
може би единственият плюс е времето..

всичко друго е на минус хаах

fenastz
03-17-2014, 16:26
Броят на плюсове в тази тема е обезпокояващо висок. Ще пробвам:

Без теб:

+ще мога да ходя пак по курви (съмнително удоволствие след първите 2-3 месеца)
+ще разполагам с повече пари
+ще имам повече време за губене (това също се съмнявам, че е +)

но

-няма да мога да чувам прекрасното ти гласче всяка вечер, преди да заспя
-няма да очаквам с трепет момента, в който пак ще се видим
-няма да има с кого да споделям мислите и впечатленията си
-няма да има кого да прегръщам, докато заспим
-няма да има кой да слуша тъпите ми шеги и да ги оценява по достойнство
-няма да има с кого да правим опити да готвим, а после да си поръчваме ядене, защото не струваме
-няма да има кого да изпращам
-няма да ги има целувките ти, които ме карат да полудявам
-няма да го има веселото момиче, което обича малки пухкави животинки
-няма да има с кого да се подиграваме на хората
-няма да има кой да прави живота ми по-щастлив
-няма да има кого да обичам, и няма да има кой да ме обича

tori
03-17-2014, 21:23
Без теб ще е твърде самотно и празно. Без теб ще съм толкова болезнено неразбрана, че ще се лутам сред хората, ще се блъскам в тях и ще викам "Спрете земята, искам да сляза!" оглушително по центъра. Без теб щях да съм в поредната дупка, депресия... Може би даже щях да стигна по-долу на дъното, отколкото бях. Без теб нямаше да мога да изплувам. Без теб щеше да е тъжно празно. Без теб цветовете щяха да загубят блясъка си. Без теб щях да съм доста по-различна, ненамерена, болна. Без теб, както казах, щешеда е ужасно. Нямаше да има кого да гушкам и кой да ме разтрива, нямаше да има кой да ми рови във косата и кого да соля, нямаше да има кой да сподели израстването ми.

Без теб щях да имам повече време за приятелите си, щях да съм по-самостоятелна. Без теб щеше да е ужасно.

xoxi
03-17-2014, 22:49
Без теб:

ще съм без теб.

Нима друго има значение?

Tова! Това, това и само това.

draid
03-18-2014, 11:47
Много сте поетични, направо ме навява носталгия по отминали времена :D

Jaune
03-18-2014, 11:57
Е да, едно е от перспективата на обвързания човек и друго от тази на необвързания..

Colouring
03-18-2014, 12:01
Е да, едно е от перспективата на обвързания човек и друго от тази на необвързания..
Аз съм обвързана и пак измислих доста плюсове. :Д Естествено, това са съвсем дребни неща, които едва ли не си ги изсмукваш от пръстите, защото е ясно, че щом няма да го има, нищо не може да е достатъчно хубаво, за да притъпи лошите чувства.

LadyDi
03-18-2014, 12:10
Всъщност, знам кой е най-големият плюс. Няма да събирам мръсни чорапи от всевъзможни места в стаята... Нито да чистя засъхнал доматен сос от горните шкафове в кухнята, ползвайки стол, за да ги стигна... Така и не можах да си обясня на какъв принцип действа гравитацията, когато той готви.
Ма това са бели кахъри ;)

Jaune
03-18-2014, 12:54
Аз съм обвързана и пак измислих доста плюсове. :Д Естествено, това са съвсем дребни неща, които едва ли не си ги изсмукваш от пръстите, защото е ясно, че щом няма да го има, нищо не може да е достатъчно хубаво, за да притъпи лошите чувства.

Аз по-скоро имах предвид, че не можеш да си дадеш сметка за колко неща си затваряш очите, докато не се разделиш с някого и не го видиш от коренно различен ъгъл. :Д Ако си с неподходящия човек де. Въобще, много е странно как можеш да се чувстваш по 2 коренни различни начина спрямо някого, в зависимост дали си с него, или не.

AKJSDHLX
03-18-2014, 17:56
Без теб:
+няма да се налага да си подреждам постоянно стаята
+ще спя повече
+ще си вързвам по-често косата
+ще мога да си слагам червила постоянно, без да се притеснявам, че при всяка целувка ще са в/у теб
+няма да се притеснявам дали си добре, какво се е случило
+ще успея да мисля за повече неща
+ще имам повече свободно време

-няма има на кого да разкажа как е минал деня ми
-няма кой да ме разсмива, когато съм имала ужасен ден
-няма кой да ми казва всеки ден, колко съм красива и страхотна
-няма кой да ме прегръща толкова топло(по дяволите, този човек е адски топъл)
-няма кой да ми казва, че съм на перфектната височина за него(въпреки, че му стигам до под рамото ;д)
-няма кой да ми обяснява по химия
-няма с кого да обсъждам и дискутирам всякакви теми
-няма да има кой да ме убеждава, че кучето ми дявол, а след това да го гушка и гали
-няма кой да остане очарован от това, че мога да изям цяла огромна порция в китайски ресторант ;д
-няма да има кой да си ползвам за речник
-няма да получавам всяка сутрин съобщения за добро утро
-няма да има кой да се грижи толкова добре за мен, въпреки, че знае, че мразя това и мога да се оправям с всичко сама :)

xXxPETYAxXx
03-19-2014, 17:02
Тука всичките ли си подреждате стаите заради гаджетата? :D При мен точно гаджетата са били единствените хора, които съм си канила вкъщи, дори и когато е разхвърляно, точно от тях не съм виждала смисъл да се притеснявам.

tori
03-19-2014, 17:37
+няма да се притеснявам дали си добре, какво се е случило
Дафак?! Тва не го загрявам...

fUcKsMiLe
03-19-2014, 17:47
Тука всичките ли си подреждате стаите заради гаджетата? :D При мен точно гаджетата са били единствените хора, които съм си канила вкъщи, дори и когато е разхвърляно, точно от тях не съм виждала смисъл да се притеснявам.

И аз принципно нямам проблем, освен ако не е пълна кочина (което не се случва толкова често, но все пак), но тъй като живея при баба, тя е много стриктна и ми е забранила да каня вкъщи който и да е, докато е дори малко разхвърляно. Ама си е права жената, де. По-хубаво е като е чистичко. :/

По темата:
+ няма
- ще съм без него

fenastz
03-19-2014, 18:55
Дафак?! Тва не го загрявам...

Ще рече, че ако не е с нея, то той може да се гътне и пак няма да има значение

djipsito
03-19-2014, 22:28
Ако правехте за всяко ваше гадже такива списъци... сигурно щяхте да пишете всеки път почти едно и също нещо.

anonymous708973
03-19-2014, 23:25
но

-няма да мога да чувам прекрасното ти гласче всяка вечер, преди да заспя
-няма да очаквам с трепет момента, в който пак ще се видим
-няма да има с кого да споделям мислите и впечатленията си
-няма да има кого да прегръщам, докато заспим
-няма да има кой да слуша тъпите ми шеги и да ги оценява по достойнство
-няма да има с кого да правим опити да готвим, а после да си поръчваме ядене, защото не струваме
-няма да има кого да изпращам
-няма да ги има целувките ти, които ме карат да полудявам
-няма да го има веселото момиче, което обича малки пухкави животинки
-няма да има с кого да се подиграваме на хората
-няма да има кой да прави живота ми по-щастлив
-няма да има кого да обичам, и няма да има кой да ме обича

Е, да видя едно хубаво мнение от теб най-сетне. Браво, браво, усмихна ме до уши!!

Така и не можах да си обясня на какъв принцип действа гравитацията, когато той готви.
Ма това са бели кахъри ;)

ХАХХААХ!

Иначе да - съгласна съм с Джипсито, масово списъците ви звучат притеснително универсални.

djipsito
03-20-2014, 13:23
Предлагам момичетата да спрат да пишат и да почнат само момчетата, че да ни се изпълни на нас, необвързаните женски, ежедневието със сладост :D

Cloud9
03-21-2014, 10:51
Предлагам момичетата да спрат да пишат и да почнат само момчетата, че да ни се изпълни на нас, необвързаните женски, ежедневието със сладост :D

Или ще има кратък списък - +има кой да ми пуска когато ми се поиска ,- ще трябва да купувам подаръци и китки.
Мдааа платената любов излиза по-евтино хаха

Jaune
03-21-2014, 15:00

Не, просто ще рече, че вече не си по няк'ъв начин отговорен за тоя човек, че неговите действия не те засягат пряко и ако иска да си троши главата, то вече няма да се отрази на теб /или ще ти се отрази само косвено/. Аз го разбирам това желание да се отърсиш максимално от мисли за бившия, до толкова, че изобщо да не те интересува добре ли е, зле ли е... аре да не стигаме чак до жив ли е, умрял ли е. Но ако на човека срещу теб не му пука как си ти, защо на теб да ти пука как е той...

tori
03-21-2014, 19:42
Мда, и аз тва се зачудих. Логиката е тъпа. Обичам го, разделени сме и ако умре, ще си го преместя от левия в десния крачол.

Violenza
03-22-2014, 18:33
Даже не искам да си помислям за вариант "без", какво остава плюс да намеря. Няма да мога без него.

AKJSDHLX
03-23-2014, 15:17
Мда, и аз тва се зачудих. Логиката е тъпа. Обичам го, разделени сме и ако умре, ще си го преместя от левия в десния крачол.

изобщо нямах това в предвид.Просто се притеснявам за него, дали е добре, как е минал деня му...а и той си е малко карък и му се случват бая лоши неща, за това го казах.Не твърдя, че когато вече не си с някой, чувството ти за загриженост и интереса ти изчезват...просто тогава нещата се променят.. вече не е твоя работа един вид, каквото и да се случи с дадения човек, той не е твоята половинка, независимо дали по твое или негово желание...просто обстоятелствата променят ситуацията :)