PDA

View Full Version : Това любов ли е или омраза?

ForsakenFreak
03-22-2014, 22:38
Според вас, ако човек Х много обича човек У и прави всичко за него, но действията му само нараняват човек У, тогава струва ли си Х да остане във връзка с У?

Също така, ако в същото време онова, което човек У прави за човек Х, Х не го забелязва и оценява както У иска, струва ли си, дори да се обичат Х и У? Всъщност може ли това да се нарече любов?

Интересно ми е да разбера мнението ви относно подобни връзки от типа на любов-омраза, където хората твърде много се обичат, за да се оставят, но в същото време се нараняват. Според вас, това ли е истинската любов или е детска илюзия?

Пишете само ако сте били или сте в момента в истинска връзка, иначе едва ли мнението ви ще е особено точно, по-скоро ще бъде базирано върху представите ви, а не наистина изживяна връзка. Всъщност какво е "истинска" връзка?

djipsito
03-23-2014, 01:36
Ами то много зависи от действията.
Много хора влизат във връзка въоражени и готови за "бой" и битка кой ще спечели войната. Демек, играят си на прееби другарче. Връзката за мен трябва да е работа в екип.

Проблема са очакванията. Единия си представя нещата по един начин и ги очаква точно по този начин, по който си ги е представял. Да, ама другия си има свой начин да ги показва. ДУМ! Проблем.

Двама човека с времето се научават да се напасват и малко или много да се съобразяват с този до тях. Ако има желание от двете страни да се получи връзката, ест., иначе...
И комуникацията е проблем ако не се провежда. Само че хората заради тъпото си его не са докрай искрени и открити. В една връзка егото е на заден план и си честен първо със себе си, а после с човека до теб (което става автоматично).

headstrong26
03-23-2014, 08:30
Преди броени дни се отървах от този ад.Аз лично вече се бях сринала психически...Мислиш си,че няма значение ,че другия те наранява щом в крайна сметка те обича..Хубавите моменти траят много малко а бурите и караниците дълго..За мен подобен тип връзки са чист масохизъм..Не един или два пъти съм стигала дотам да мисля,че съм луда..Не носи нищо на нито един от двамата освен болка.Колкото по-бързо сложиш край на такава връзка ,толкова по-добре.

baby_baby
03-23-2014, 14:11
Според вас, ако човек Х много обича човек У и прави всичко за него, но действията му само нараняват човек У, тогава струва ли си Х да остане във връзка с У? - Зависи от действията но по-добре да не остава във връзката само за да наранява няма смисъл

Също така, ако в същото време онова, което човек У прави за човек Х, Х не го забелязва и оценява както У иска, струва ли си, дори да се обичат Х и У? Всъщност може ли това да се нарече любов? - май не си струва само да се нараняват по-добре да се разделят

RapExotic
03-23-2014, 19:14
Не! Не си заслужава. Щом единият осъзнава, че наранява другият е най-добре той да прекрати връзката своевременно. Това е чисто губене на време и хабене на целеви ресурс.