View Full Version : Котешка храна Coshida
Имам проблем! Котката ми не яде вече Whiskas! Яде единствено риба! Натъкнах се на котешка храна от друга фирма на име coshida
Въпросът ми е да вземам ли coshida? Ако не иска да я яде?
Не знам дали темата е за тук но....
The Cheetah
03-23-2014, 08:14
Еми вземи я и ще видиш
Лошо, моите ядяха вичко, докато брат ми не реши, че трябва да ги глези с whiskas и в последствие като взеха да ядат Royal Canin вече друго не вкусват, включително и месо,риба и т.н. А това не е яко, защото един пакет храна е към 40лв. Та в тоя ред на мисли, ако им сменяш храната гледай да не привикнат на някоя скъпа.
anonymous708973
03-24-2014, 09:31
Роял Канин, ееее, разбирачи са!
И моето това плюска, ама чат-пат и него не го ще :D
ShtrudeL
03-24-2014, 10:09
Моя писанин обича Фрискас <3
Специално за Whiskas са ми казвали, че слагат валериан и като гледам как се пристрастяват котките е доста вероятно. :? Иначе като искаш вземи и пробвай.
Много хареса Coshida и вече даже започна да яде маруля като ям (вегетариянец съм) от кякто започнах да и давам от нея.
malkasladka
03-25-2014, 18:57
Роял Канин, ееее, разбирачи са!
И моето това плюска, ама чат-пат и него не го ще :D
Ама моля ти се, то уискас ли роял канин ли, само където двете храни имат доста огромна разлика в качеството и бас ловя, че котката му не е вкусвала нито едното нито другото!
По темата, вземи малко количество от храната и му дай и виж дали яде или не, толкова ли е сложно по дяволите на пазара има хиляда вида, освен това ти също може да му забъркваш нещо полезничко, което дори да излиза доста по-евтино.
И към разбирачите: роял канин мили мои отдавна си изпя песента що се отнася до качество, само името им остана...ама едва ли някой е обърнал внимание какво има в нея и едва ли някой си е направил труда да я сравни с друга храна висок клас.
Поздрави и да им е вкусно на котките ви!
Ама моля ти се, то уискас ли роял канин ли, само където двете храни имат доста огромна разлика в качеството и бас ловя, че котката му не е вкусвала нито едното нито другото!
По темата, вземи малко количество от храната и му дай и виж дали яде или не, толкова ли е сложно по дяволите на пазара има хиляда вида, освен това ти също може да му забъркваш нещо полезничко, което дори да излиза доста по-евтино.
И към разбирачите: роял канин мили мои отдавна си изпя песента що се отнася до качество, само името им остана...ама едва ли някой е обърнал внимание какво има в нея и едва ли някой си е направил труда да я сравни с друга храна висок клас.
Охо виждам, че си имаме нов вестител на доброто и съдник на хлапета. Сега ще ти отговоря набързо. Имам две персийски котки в момента мъжка и женска, мъжката е на 6г и от 5 яде само и единствено роял канин и то не защото аз съм решил да я захранвам с това, а просто защото котката не ще да яде друго, така я научиха докато беше във син кръст. А ако толкова се съмняваш в това дали котката яде това, то може да се обадиш ще ти дам карта за намаления към син кръст и няколко кутии метални за храна, които раздаваха промоционално до скоро. И като цяло не виждам какъв е проблема да я храня с каквото и да е ? Мислиш, че си измислям тука във форума и назовавам някакви скъпи храни за да се фукам ли ? В нашето семейство винаги е имало котка, а до преди 8г имахме сибирска чиста порода която живя доста години с нас и умря от старост общо взето, хайде сега след като разбираш от котки виж как вървят въпросните сега и си представи как са били преди 15г. Но даааа виждам, че разбираш. Остави ги ти моите котки, те ядат каквото си знаят и определено нито аз, нито родителите ми сме хора които ще ги оставят на попара, защото храната на която са свикнали е скъпа.
anonymous708973
03-26-2014, 06:18
Доста грешно си разтълкувала мнението. Постът ми беше шегаджийски настроен и напълно добронамерен, понеже имам капризен йоркшир, който яде само и единствено Роял Канин и то в комбинация с немски кучешки пастет.
Хич не излиза евтино, ама както Дрейд каза, няма да го оставя на попара, щото е скъпо.
Но като разбираш толкова, я кажи какво има в Роял Канин, защото ходим в една от най-добрите ветеринарни клиники в Пловдив, хората са напълно наясно с платежоспособността на нашите относно всякакви животни (водили сме им морско свинче, хамстери и куче, само рибите не са били там) и ако имаше по-добро, щяха да го препоръчат.
Най-доброто в София за мен е това http://www.bluecrossbg.com/
malkasladka
03-26-2014, 12:45
Доста грешно си разтълкувала мнението. Постът ми беше шегаджийски настроен и напълно добронамерен, понеже имам капризен йоркшир, който яде само и единствено Роял Канин и то в комбинация с немски кучешки пастет.
Хич не излиза евтино, ама както Дрейд каза, няма да го оставя на попара, щото е скъпо.
Но като разбираш толкова, я кажи какво има в Роял Канин, защото ходим в една от най-добрите ветеринарни клиники в Пловдив, хората са напълно наясно с платежоспособността на нашите относно всякакви животни (водили сме им морско свинче, хамстери и куче, само рибите не са били там) и ако имаше по-добро, щяха да го препоръчат.
Коя е клиниката ако не е тайна?
Просто казано за Роял Канин-овкусители, церевица и извлечен протеин, няма месо, ти сам(а) си прецени за какво си даваш парите, ако наистина се интересуваш, а не питаш само с цел заяждане, с удоволствие бих ти обяснила някои нещица за храните :)))
malkasladka
03-26-2014, 12:55
Охо виждам, че си имаме нов вестител на доброто и съдник на хлапета. Сега ще ти отговоря набързо. Имам две персийски котки в момента мъжка и женска, мъжката е на 6г и от 5 яде само и единствено роял канин и то не защото аз съм решил да я захранвам с това, а просто защото котката не ще да яде друго, така я научиха докато беше във син кръст. А ако толкова се съмняваш в това дали котката яде това, то може да се обадиш ще ти дам карта за намаления към син кръст и няколко кутии метални за храна, които раздаваха промоционално до скоро. И като цяло не виждам какъв е проблема да я храня с каквото и да е ? Мислиш, че си измислям тука във форума и назовавам някакви скъпи храни за да се фукам ли ? В нашето семейство винаги е имало котка, а до преди 8г имахме сибирска чиста порода която живя доста години с нас и умря от старост общо взето, хайде сега след като разбираш от котки виж как вървят въпросните сега и си представи как са били преди 15г. Но даааа виждам, че разбираш. Остави ги ти моите котки, те ядат каквото си знаят и определено нито аз, нито родителите ми сме хора които ще ги оставят на попара, защото храната на която са свикнали е скъпа.
''сибирска чиста порода" и "няма да я оставим на попара, защото са свикнали на скъпа храна" говорят достатъчно :ДДД
anonymous708973
03-26-2014, 14:12
Не ми трябва обща информация. Купуваме Роял Канин...Джуниър, мисля.
С какво да се замести, което е подходящо за йоркшир на 4 години?
По възможност да се грижи за чревната система и/ли за добра козинка.
Може и на лично да пишеш.
''сибирска чиста порода" и "няма да я оставим на попара, защото са свикнали на скъпа храна" говорят достатъчно :ДДД
Котката беше изложбена с родословие, ама не исках да го казвам така за да не решиш, че пак ти се изхвърлям. Относно храната, ела и накарай котката да яде каквото и да е друго и веднага получаваш 200лв от мен да си ги харчиш със здраве, както можеше да прочетеш ако не беше с безкрайно желание да се заяждаш, щеше да видиш че не одобрявам това че ядат само тая една храна и това не е защото не мога да си я позволявам, бъди сигурна мога.
Ако искаш и за кучета ще си говорим, защото в момента в нас имаме едно което е доста рядка порода в България, особено с необходимите документи. Пък и млад шампион на България е даже.
Ама като цяло не мога да разбера за какво започна да се заяждаш ? Нещо имаш комплекс от към скъпите работи или какво ?
draid, аз с удоволствие ще се опитам да накарам котката ти да яде нещо друго. 8-)
Моята от малка я почнах с разнообразна храна. Яде всичко, но не когато аз кажа, а когато тя си поиска. Цял месец може да яде от една и съща храна, след това да не иска да я доближи, а по-късно отново да се върне към нея. В нас винаги има минимум 5-6 вида храна, само за да е доволна принцесата.
Докато я науча обаче да яде всичко, голям зор видях.
anonymous708973
03-27-2014, 20:10
То голям праз, че яде всичко, щом е когато тя иска :Д
Кучето ми е така. Може да яде пастет с гранули месец, след което да реши, че никак не го иска. Ще стои гладен, накрая майка ще го съжали и ще му свари пиле и ориз :д
Иначе... заквасена сметана и кисело мляко плюска като котка :д Яйца яде, даже един път от завист, че даваме на хамстера, яде рукола 8-)
Пак сме постигнали някакъв компромисен вариант. Като гледам кучето на приятеля ми, че яде 1-2 вида храни само, ние сме си направо цвете с писаната.
Кучето яде само от неговата си храна, докато котката яде каквото й се подаде. Абсолютно нищо не е отказвала, освен хляб. Яде моркови, маслини, диня, домати, царевица, дори веднъж и един фъстък си открадна и т.н. и т.н., да не изброявам (да не споменавам пък цветята в саксиите). Не знам дали е нормално това, при положение, че купите й винаги са пълни с котешка храна. Чудо е в нас. :D
Моя писанин обича Фрискас <3
фрискъс на котарак?
не си добър стопанин
Не ми трябва обща информация. Купуваме Роял Канин...Джуниър, мисля.
С какво да се замести, което е подходящо за йоркшир на 4 години?
По възможност да се грижи за чревната система и/ли за добра козинка.
Може и на лично да пишеш.
роял канин йоркшир териер адълт
тая взимал ли си?
ще дам пример с котките понеже темата е за котки
роял канин е висок клас храна имат си институт да речем за да пуснат една храна на пазара
отделят помещения за 100 котки на котка по 4 човека да я глезят идеален живот и изпробват различни хранителни дажби
и следят с годините коя котка как се развива и пускат най-добрия вариант
като веществата са балансирани спрямо нуждите на дадено животно за определена възраст
друг вариант е брийдийнговата храна
същия вариант със 100 котки само че от една порода и храната е за точната порода
другото което е s/o индекса струвит оксалат в буквален превод той прави ph на урината кисело и не позволява образуването на песъчинки в бъбреците(самата киселинност ги стапя и не позволява молекулите да се свързват)(в природата храната на котките като мишки наскоми и дреби птици е с кисело ph)
има храни с ниско качество като уискъс и фрискъс които нямат този индекс(правят ph на урината алкално и предпоставят за образуването на песъчинки) дават ли се на женски няма проблем въпреки че се образуват песъчинки в бъбреците имат къса уретра изхвърлят се
но мъжките имат дълга уретра с ''s'' видна форма и песъчинките застават в уретрата трамбоват се и няма проходимост за урината и пикучния мехур се пука
освен ако не се направи хирургична намеса (катетар с който стои с дни) и не е сигурно че котката ще оживее понеже организма вече е натровен с урина давам пример
уреа в кръвта 60 при норма 7
креатинин (бъбречния ензим) 1200 при норма 150
това са нормални кръвни резултати в уролитиазни случаи сами виждате в какво състояние е организма и колко близко до смъртта е
та да обобщим високия клас храна не само е по-добър хранително но и съобразен с нуждите на организма
не само пази животното от заболяваия но и удължава живота поради добрия начин на хранене и развитие
иначе има и други фирми като еукануба вирбак хилс това също са равностойни храни на роял канин
или с други думи всичко под 8лв не се препоръчва видите ли цветна гранула бягайте има хора които си мислят
зелена има зеленчуци тук бяла има калций не е вярно има само оцветител
като ветеринар това е моя съвет ако пресметнете разликата на ден финансово естотинки
но като живот на котката години сами решете