View Full Version : Да се притеснявам ли ?
bebeto__
03-23-2014, 11:02
Здравейте , ситуацията е следната : С бишвия ми приятел бяхме 3 години заедно , отдавна сме разделени , но до ден днешен си контактуваме.Той прави всичко да се съберем ,но съм търпяла много и не мога да изживея същото 2ри път...Обичаме се много и двамата , но за сега сме си само нещо като приятели с чувства.....
Преди 2-3 дни , видях във прочутия фейсбук ,че се е сприятелил с една негова бивша приятелка , с която ходеха 8 месеца , малко преди да тръгне с мен...Сега той се премести да живее в нейния квартал , сигурно си и пишат, тя му харесва всяко едно нещо и ме е страх да не се съберат пак , защото и те са се обичали преди :( Аз си знам че той се вижда с момичета , самия той ми казва , както и аз със момчета защото сме разделени и имаме пълната свобода .. За другите момичета не ми правеше толкова впечатление , но за нея просто като видях не мога да ви опиша колко ме заболя... Постоянно ми се върти в главата " Старата любов ръжда не хваща" .... ;( чела съм какво са си писали от преди , и тя наистина много го е обичала , както и той нея ... сега живеят почти един друг , страх ме е да не започнат пак защото не знам как ще го преживея ;(;(;( много ме е страх хора , как да постъпя ? Той не знае ,че знам за тях и не мисля да му казвам... Има ли от какво да се приятеснявам ако той обича мен сега,но преди е обичал нея.. Много ми е объркано :( :( :(
part_of_god
03-23-2014, 11:50
3 години не са малко време, но и 8 месеца също... Понякога е необходимо само 1 месец, за да заобичаш някого толкова силно, че никога повече да не изпитваш същото към друг... Щом толкова те притеснява да не се съберат отново с другото момиче, значи все пак искаш и ти да бъдеш за пореден път с него.... Казваш че си изтърпяла доста неща докато си била с въпросното момче, но щом сега си в такаво объркано състояние, най-вероятно си съгласна да бъдеш потърпевша отново... и не искаш да го делиш с никоя... има от какво да се притесняваш - да... Момчетата са с доста объркани ''системи'' и понякога правят ''разни'' неща, чрez които си постигат целите... По-добре поговорете, стигнете до някакъв компромисен варянт, в които и двамата ще бъдете щастливи (да не преминаваш отново през минали неща) .. ако естествено сте сигурни в чувставата и действията си.. УСПЕХ !
NomNomNom
03-23-2014, 11:52
Тегли чертата.
Махни го от фб, ако трябва.
Връщаш ли се към един стар навик, това неминуемо ще те върне към втори такъв, ( свързан с първия), което ще доведе до деградиране на някакъв текущ успех, ако щеш - емоционалната ти стабилност спрямо другите мъже след него е вид успех.
Take_That
03-23-2014, 13:53
Няма как да ти кажа, нито аз, пък надали и някой друг тук да спреш да се страхуваш, защото всичко ще бъде наред и няма причина за страховете ти - така го чувстваш ти и само ТИ си в състояние да спреш да се страхуваш или да продължаваш по този начин. Казваш, че с въпросното момче сте приятели, че се обичате все още, че си комуникирате, тогава поговорете според мен. Сподели му страха си от тази негова бивша, като го- криеш нищо няма да разрешиш, само ти ще се измъчваш, защото ако досега си се страхувала само от това, че ако се съберете ще се случат нещата от преди, сега имаш и втори страх, което си е доста лош вариант. Помисли много добре какво искаш от тук нататък - да се събереш с въпросното момче или да продължиш живота си без него, но този път явно трябва да спрете комуникацията, защото не ви се отразява добре (все още таите надежда и чувства), не можеш вечно да живееш в страх. Колкото до това, че е обичал и бившата си - всяка любов е различна, теб пък може да те е обичал повече. Успех
baby_baby
03-23-2014, 13:57
Е и да се събере с другата какво ти влиза в работата той с коя е се пак сте разделени и секи може да е с когото иска
Ако толкова се притесняваш се събери с него но ако го направиш ще направиш грешка
xXxPETYAxXx
03-23-2014, 14:34
Пф... И що да се притесняваш? Хем не искаш ти да си с него, хем ще му държиш и сметка той с коя е. Гадно е някой да се върне при бившата си, разбирам, че ти е по-кофти, отколкото това да бъде с някоя нова, но пък като не искаш да се тормозиш с подобни неща, просто не го мисли толкова.
"Ignorance is Bliss!"
RapExotic
03-23-2014, 19:19
сега сме си само нещо като приятели с чувства...
Хмм .. Бях чувал за приятели с привилегии, най-добри приятели, бфф-та, но т`ва явно е някакво ново понятие .. :D
Никога не се връщай при бивш, независимо по какъв повод. Това е като да прочетеш една и съща книга два пъти. Втория път вече знаеш как щте свърши всичко и не е интересно.
Разделили сте се, не искаш да се събирате, ама те боли, че излиза с друга. Детска история. Като толкова го искаш, да не си го зарязвала. Започни на чисто, остави старите чувства в миналото.
bebeto__
03-26-2014, 10:42
Прави сте да наистина е детска история , но е много трудно да оставиш някого, с когото си бил всеки ден,казвал си му всичко ,плакали сте и сте се смеели заедно и е бил до теб в продължение на 3години . Супер трудно ми е да оставя всичко това в миналото от раз ... може би съм прекалено слаба ... ето сега не ми е звънял от 5 6 дена и направо се побърквам... нямам сила просто вече, много ми е объркано .. не си определям сама чувствата за жалост и ми е много тежко...свикнала съм с него и всеки друг ми е безраличен ...пробвала съм и с други , но явно докато имам чувства към него няма да се получи нищо с друг... не знам вече какво да правя само той ми е в главата :(:(