Влез

View Full Version : Забранено ми е да се занимавам с него.

its.moninka
03-23-2014, 16:53
Миналата година се влюбих истински за пръв път.
Той работи,аз уча. Аз съм на 16,а той на 21. В началото всичко беше ОКЕЙ,докато майка ми не разбра за него.
Видя го във Фейсбук (разбира се).
И си е изградила собствено мнение за него. Никога не го е виждала на живо. Само на снимки.
Говорили сме за него доста пъти. Но каквото и да и кажа,тя си знае своето. Каза ми да не се виждам с него. Да спра всякакъв контакт с него. Дали заради това мнение,което е изградила за него,не знам! Kазва,че е голям за мен.
Та нали годините не са от значение попринцип? Проблема ми е следния. Искам да съм с него и съм сигурна,че и той иска същото. Макар,че не е от хората,които обичат да показват чувствата си. Знае,че нашите не го одобряват.
Някой може ли да ми помогне,какво мога да направя,за да си промени мнението за него. И не само тя. Цялото ми семейство не го харесва. :( Беше ме наранил,аз него също,но..всеки прави грешки. След като майка ми го видя на снимките и щом говорихме за него ми каза,че той приличал на криминално момче.... и какво ли не още. :/
Веднъж щом ме попита коя е първата ми любов и аз едвам едвам и го казах и тя като разбра ..една физиономия направи :|.
Какво бих могла да направя аз..незнам.

DisappointedDreamer
03-23-2014, 16:59
Как изглеждат "криминалните" момчета? :Д

its.moninka
03-23-2014, 17:01
Благодаря ти,че го прие на сериозно,благодаря...

DisappointedDreamer
03-23-2014, 17:08
Ой.

Не го давай толкова наранена. Прекалено драматизираш.

Не знам как знаеш дали е било "истински" или не влюбването ти, щом е било за първи път. Избягвай да използваш такива думички, защото те обвързват с дадено събитие/личност, а това не е хубаво.

Кой ти е казал, че годините не са от значение "по принцип"? Годините си имат значение, и то особено между двама хора във възрастовата граница като вас двамката. Разбирам притесненията на майката ти и не мисля, че има някакъв начин, по който ти би могла да промениш мнението и.

Би могла да ги запознаеш, но не съм сигурна, че майка ти би харесала идеята.

Като цяло.... Съветвам те да продължиш напред, и да се заминаваш с момчета на твоята възраст. Истории като "той ме нарани, аз него, ама ние въпреки всичко се обичаме безкрайно много и истински"... Еми, избягвай ги.

Take_That
03-23-2014, 17:17
В началото всичко беше ОКЕЙ,докато майка ми не разбра за него.
Видя го във Фейсбук (разбира се).
И си е изградила собствено мнение за него. Никога не го е виждала на живо. Само на снимки.

Беше ме наранил,аз него също,но..всеки прави грешки.

Факт е, че майка ти сякаш го съди прибързано, без дори да го познава, сякаш е някак предубедена, но повярвай ми - майчиният инстинкт почти (да не кажа никога) НЕ лъже! Щом вижда, че това момче не е за теб, значи може би наистина е така, а ти не искаш да видиш истината, защото си влюбена. Ще споделиш ли повече за това как те е наранил той и как ти него? Споделяла ли си на майка си относно тези случаи? Може би целият проблем се корени в това нараняване ...

its.moninka
03-23-2014, 17:31
Каза,че иска да си останем приятели,че ме обича само като приятелка (а това го каза на следващия ден,след като скъсахме) и понякога се чудя дали въобще найстина ме е обичал. Няколко пъти сме късали и сме се събирали. Аз го нараних като...един приятел ме беше целунал и аз нищо не направих,не се отдъпнах дори. И ...не съм от хората,които могат да си мълчат като са направили някоя глупост. Казах му, и така...А относно майка ми,тя не знае за причините,поради които сме късали,но веднъж като ме бе видяла да плача и ме попита защо,и казах,че той е причината. Тя тогава още не беше го видяла на снимки,така мисля.

Take_That
03-23-2014, 17:39
А относно майка ми,тя не знае за причините,поради които сме късали,но веднъж като ме бе видяла да плача и ме попита защо,и казах,че той е причината.

Вече разбрах! Никоя майка не иска детето и да страда, най-малко пък да го вижда, че плаче заради някой друг. Това явно и е повлияло доста и заради това има такова негативно отношение към него, което надали ще се промени, както казах в горния си пост - майчинският инстинкт не лъже. Постави се на нейно място - да си отгледала детенцето си от едно малко човече, да си го пазил, защитавал и накрая да го виждаш, че плаче заради някой льльо (не казвам, че въпросното момче е такова). Освен това след като сте се събирали и разделяли няколко пъти за какво въобще пак ви трябва да сте заедно, явно нещата не се получават, защо ти е да повтаряш една и съща грешка няколко пъти?

SuNsEt
03-23-2014, 17:44
Здрaвей.Минaлa съм през същото,когaто бях нa твоите години,знaм кaк се чувствaш. Истинaтa е,че мaйкa ти е прaвa зa годините.Кaто цяло пет години не сa много,но рaботaтa е тaм,че сте в рaзличен етaп от животa си.Предполaгaм,че имaш голямо влечение към него и изпитвaш силни чувствa,товa е нормaлно,особено щом е първaтa ти любов. Нямa кaк дa промениш мнението нa мaйкa ти и нa остaнaлите.Тя се притеснявa зa теб и зa нея ти си нaй-скъпото,зa товa имa и големи очaквaния и към момчето,което ще зaстaне до теб под формaтa нa гaдже.Дори и дa продължиш дa излизaш с него и дa се криете един вид от родителите ти,товa нямa дa доведе до нищо хубaво.Нито щaстието ти ще е пълно,нито ще си спокойнa кaто я лъжеш къде си и т.н.
Когaто погледнa нaзaд към времето,когaто и aз бях в тaзи ситуaция ,вече рaзбирaм нaпълно мaйкa ми ,но не съжaлявaм зa този човек и че съм билa с него.
Въпреки товa нaй-големият ми съвет към теб е дa си зaпaзиш тийн годините.Нaслaждaвaй се нa времето,в което си сегa,зaщото aко зaпочнеш с рaзочaровaниятa още от сегa,то след 5-6 години ще си изморенa от любовтa ,от нaрaнявaнето,болкaтa и т.н. Просто бъди нa шестнaйсет,бъди мaлко по-зрялa зa възрaсттa си,но не порaствaй преждевременно

baby_baby
03-23-2014, 19:08
Явно майка ти го познава и ако има нещо лошо да знае за него значи ето защо не ти дава да си с него или просто всичко е от годините

Поговори пак с нея обесни и за него абе разкажи и всичко

RapExotic
03-23-2014, 19:36
Спокойно, не са само вашите. И мен винаги родителите на гаджетата ми са ме смятали за криминален елемент, поради простата причина, че нося качулка, тъмни очила ходя с набола брада и си бръсна главата понякога... това е съвсем в реда на нещата за една майка - да се притеснява какъв е бъдещия човек, който ще се грижи за дъщеря и.

От тук следва ти да направиш нещо по въпроса, а именно да го запознаеш с нея. Покани го в къщи или в заведение заедно с вашите и им го представи. Ако е възпитан и интелигентен човек бързо ще намери общ език с тях и ще видят, че първото впечетление от снимките съвсем не е вярно. Разбира се може и ти да грешиш, а майка ти да е права, но това ще си проличи чак след като го опознаят на живо.

anonymous708973
03-23-2014, 20:49
16-годишната й щерка плаче заради 21-годишен, който изглежда като криминален елемент? Еми... как да не я разбереш жената?
Аз на 16 имах вземане-даване с 22-годишен. Никога не ме беше карал дори да съм тъжна, майка ми даже не го беше виждала на снимки, а вече ми забраняваше и да излизаме. А по принцип е много отворен към света човек, анализиращ, мислещ, не прибързва и т.н. А при теб има доста фактори, които усложняват ситуацията.

Много си малка да се събираш и разделяш по няколко пъти, да се наранявате и т.н. Ще има още такива истории, не се притеснявай. Без драма няма да останеш.
В какви отношения сте в момента?

По принцип бих казала "скрий го от майка ти и се виждайте", но само при условие, че момчето е сериозно, на място, може да се грижи за теб и ти стои зад гърба. В противен случай подобни "днес сме заедно, утре - не" истории само ти вредят.

girlwithblueeyes
03-24-2014, 07:29
16-годишната й щерка плаче заради 21-годишен, който изглежда като криминален елемент? Еми... как да не я разбереш жената?
Аз на 16 имах вземане-даване с 22-годишен. Никога не ме беше карал дори да съм тъжна, майка ми даже не го беше виждала на снимки, а вече ми забраняваше и да излизаме. А по принцип е много отворен към света човек, анализиращ, мислещ, не прибързва и т.н. А при теб има доста фактори, които усложняват ситуацията.

Много си малка да се събираш и разделяш по няколко пъти, да се наранявате и т.н. Ще има още такива истории, не се притеснявай. Без драма няма да останеш.
В какви отношения сте в момента?

По принцип бих казала "скрий го от майка ти и се виждайте", но само при условие, че момчето е сериозно, на място, може да се грижи за теб и ти стои зад гърба. В противен случай подобни "днес сме заедно, утре - не" истории само ти вредят.

Това

draid
03-24-2014, 08:33
Ооо какъв таралеж в гащите си му ти на тоя пич, направо си нямаш идея. Ако майка ти реши да се оплаче в полицията, много ще му създаде проблеми. Не мога да разбера как все пък вие момичетата се "влюбвате" в батковци, направо е смешна картинката. Какво може ти да предложиш на един 21+ години човек ?

NissaN
03-24-2014, 08:55
запознай го с майката може да е допуснала грешка като не го одобрява.

anonymous708973
03-24-2014, 09:11
Какво може ти да предложиш на един 21+ години човек ?

Това е негов проблем.
От нейна гледна точка той предлага много и тръпката е голяма, повярвай :)

А това с полицията е суперсмях. За къде-къде по-сериозни неща не си вършат работата, какво ще направят? Ще го викнат да му кажат "я да оставиш това малкото"? Особено пък ако секс не са правили, божеее, тамън нищо няма да направят.

draid
03-24-2014, 10:13
Ако не са правили няма да му направят нищо, ако са правили обаче положението е далеч о различно. Него проблема не му е голям, той освен секс от нея надали има какво да намери. А иначе е голяма "тръпка" батко да ти обръща внимание и да си вдигаш точките, дам.

invisible_girl
03-24-2014, 15:14
Първо ти самата трябва да го познаваш достатъчно добре,за да знаеш,че искаш да бъдеш с него.Имай предвид,че повечето момчета в днешно време търсят та заблудят някоя и да минат ей така.
Второ вашите не определят твоя живот и не могат да ти забраняват каквото и да било. Пак е според зависи,но все пак имаш свой живот и трябва да умееш да се справяш сама.Те няма да са винаги до теб,колкото и гадно да звучи.
Ти сама решаваш какво да правиш. След това понясяш последствията били то лоши или добри : )

anonymous708973
03-24-2014, 15:22
А иначе е голяма "тръпка" батко да ти обръща внимание и да си вдигаш точките, дам.

E, стига де, много го принизяваш.
Просто като си на 16 и уцелиш някой наистина свестен 20-21-22 годишен, светът ти се променя. Момчето съблюдава нуждите ти, сериозен е, отговорен е, не ти прави тъпи пуберски номера, пита те какво желаеш, много по-балансирана е връзката отколкото с някой на твоите години. Не подхождай толкова категорично към ситуации, в които няма как да си бил. :)

Tsukuda_Hiroshi
03-24-2014, 15:50
Без да съм чел другите мнения (че са и доста...) - може майка ти да реагира малко прибързано и без да го познава, но замисли се и за обратния вариант - ти да действаш прибързано. Каза, че миналата година си св влюбила за първи път, но от това не ми става ясно - от колко време имате връзка, ако имате. Поясни, ако обичаш! Може и човека да не е криминално проявен, съгласен съм, че външният вид понякога заблуждава, но това не означава, че майка ти греши. Той може наистина да не е за теб просто като човек. Освен това - това е първата ти любов, наистина ли мислиш, че ще е и последната? Наистина ли си мислиш, че след време ще имаш семейство, дом и деца от този човек? Ако отговорът ти е "не" или "много ми е рано още", то значи не си сигурна както в него, така и в себе си, а това е достатъчно показателно, че ти самата дори не смяташ, че ТОЙ е човека.
Следователно - пробвай, обясни на майка си, че той прави готини жестове за теб (наистина се надявам да прави!), че те обича, цени, че ти го показва... Опитай се да промениш мнението й, но не с безкрайно и безполезно натякване, а със собствената си гледна точка. Накарай я тя да види в него това, което ти виждаш.
От друга страна ми е странно - защо 21-годишен мъж (или почти мъж, все тая...), се занимава с 16-годишно момиче? Наистина, нямате много сериозна разлика, но начина на мислене е коренно различен на твоите и съответно - на неговите години. Замисли се трезво (без майки, братя, сестри, съученици и форуми) - защо този човек е с теб, а не с някоя на неговите или близки до неговите години? Дай си реална преценка и обмисли сериозно нещата. Ако връзката ви се гради на секс - нима това е нормално? Ако не си сигурна - пробвай го! Не му пускай няколко месеца, да видим дали ще издържи. Ако не... Значи е за секса. Ако все пак издържи и не те зареже - значи е с теб, заради самата теб и наистина трябва да задържиш подобен човек до себе си.

tori
03-24-2014, 17:59
Много хора над мен са казали много неща, така че ще гледам да обобщя.
На различни етапи в живота сте - ти още ходиш на училище и си гледанка на мама. Кафенета, излизания, приятелки, сериали и тям подобни тийнейджърски неща те вълнуват. Той, от своя страна, е станал на възраст, в която би трябвало да учи, да работи, да гради живота си за напред. Какво можете да си дадете един на друг? Изключваме секс и тръпка, Пантерката ги спомена.
Историята ви е детска. Иди си, ела си. Да няма майка ти само да ти бърше сълзите след поредния край? Морето е толкова пълно с риба, с какво е по-различен той?
Веднъж вече майка ти е разбрала, че сте се карали. Никой не иска да си вижда отрочето тъжно заради някого.

В заключение ще те попитам нещо - окей, решите да го раздавате another brick in the wall, криете се и хванат ви твоите родители. Кво правиш? Наказания, караници... Ти зависиш от тях, твърде си малка, за да лягаш на ухото, че той ще те гледа. Ами ако те прибере у тях и нещата не потръгнат? Точно както сега - спорове, раздели, възможно е и до побой да се стигне. Защо само си усложняваш живота?
И за да не кажеш/те, че слагам каруцата пред магарето - хубаво е да помислиш И в тая насока. Често срещано е при такива забранени връзки тийна да реши, че ще избяга от вкъщи, понеже сме много големи и знаем и можем всичко. И кои са наще, че да ми казват с кого да бъда и така нататък.

draid
03-24-2014, 18:54
E, стига де, много го принизяваш.
Просто като си на 16 и уцелиш някой наистина свестен 20-21-22 годишен, светът ти се променя. Момчето съблюдава нуждите ти, сериозен е, отговорен е, не ти прави тъпи пуберски номера, пита те какво желаеш, много по-балансирана е връзката отколкото с някой на твоите години. Не подхождай толкова категорично към ситуации, в които няма как да си бил. :)

Ама от обратната страна, само като комуникирам с някоя на тая възраст и виждам какви деца са, какво може да ми предложи момиче на тая възраст освен секс ?

marilyn
03-24-2014, 20:37
Майка ти навярно мисли, че той просто ще те нарани и не иска да те гледа как страдаш. Какво може да си помисли жената, когато ти си на 16, а той на 21? Вероятно, че иска само секс от теб.

Намери си някое гадже на близка до твоята възраст. Пет години не са много, но във вашия случай е друго, защото сте на различни етапи от живота си.

anonymous708973
03-25-2014, 18:59
Ама от обратната страна, само като комуникирам с някоя на тая възраст и виждам какви деца са, какво може да ми предложи момиче на тая възраст освен секс ?

Не знам, само за себе си мога да отговоря.

102
03-25-2014, 19:00
давай
да се посмеем

anonymous708973
03-25-2014, 19:27
С тази нагласа наистина ли очакваш отговор?
Дрейд може да пише на лично, ако го вълнува. Ама да си правя масаж на пръстите по клавиатурата с ясното съзнание, че никой дори няма да се опита да си напрегне мозъчето и да допусне, че мооооже би гледната му точка за отношения, които съм имала аз, не е правилна... забрави.

draid
03-25-2014, 20:44
Аз никога не говоря за изключенията които са рядко срещани. Дали ти си била такова не мога да кажа, но масово лапетата си хващат батковци поради посочената по-горе от мен причина. Разбира се, че се кефят момчето до тях да не е някое хлапе и да е един вид самостоятелен, но се надскачат в повечето случаи.