PDA

View Full Version : защо прасетата са на мезета?

klimatronik
03-26-2014, 17:22
абе защо все в различни компании си променям начина на държане кат хамелион, смисъл, пред едни приятели се държа по-освободено, при други се лигавя, към трети съм строг, към четвърти съм неутрален, към пети им развивам теории на големия взрив или пък като бъда известно време с някой ,който аресвам, започвам да се държа като него, и не само, копирам хората без да искам? що?

DisappointedDreamer
03-26-2014, 17:30
“You're a different human being to everybody you meet" - Rant, Chuck Palahniuk.

/след малко ще се включа по темата.

klimatronik
03-26-2014, 17:47
ние сме различни в очите на всеки? но защо ние се променяме самите себе си заради всеки?

tori
03-26-2014, 17:48
Различните хора изискват различен подход в общуването. Иванка, например, обича да бъде гушкана, пипана, разпитвана надълго и широко, но Драгана не харесва тези неща. Тя предпочита да си по-дистанциран спрямо нея. Де факто едната ти позволява да я гъделичкаш, а другата седи на метър от теб. Иванка ти действа приказливо - разпитва те, обяснява ти нещо в детайли и не позволява да пропуснеш нещо важно. Драгана е по-стегната и ясна в думите си, тя ти действа.. по-мълчаливо ако щеш.
В твоя случай - излизаш с компания лигльовци, те ти въздействат по тоя начин и ти се размазваш по земята от простотия покрай тях.

klimatronik
03-26-2014, 17:57
ами, друго е... в случая не се лигавя по свой собствен начин, не съм АЗ, ами копирам някой друг, подсъзнателно или не имитирам чужд характер, използвам неговите думи и заучени фрази на изразяване и игнорирам своя си закодиран характер?
разбира се не винаги, но често.
а за лигавенето... напротив. като съм с лигавета ставам като старши ефрейтор, не мога да ги търпя.
лигавя се когато съм само с много близки хора, това не ги прави лигавета.

klimatronik
03-26-2014, 18:00
това най-често става когато изпитвам положителни чувства де.

tori
03-26-2014, 18:04
Не знам дали си ефрейтор, но така си споменал в първия пост и съответно това използвам за доказателство.

DisappointedDreamer
03-26-2014, 18:51
ние сме различни в очите на всеки? но защо ние се променяме самите себе си заради всеки?

essentially the reversed can be applied too.

///бягат ми мислите днес.

leadyflame
03-26-2014, 20:40
В повечето случаи хората се развиват (разтягат) крадвайки по нещичко от всеки.

baby_baby
03-27-2014, 13:43
Зависи в каква компания си попаднал

DisappointedDreamer
03-27-2014, 15:17
абе защо все в различни компании си променям начина на държане кат хамелион, смисъл, пред едни приятели се държа по-освободено, при други се лигавя, към трети съм строг, към четвърти съм неутрален, към пети им развивам теории на големия взрив или пък като бъда известно време с някой ,който аресвам, започвам да се държа като него, и не само, копирам хората без да искам? що?

Та! Най-после се включвам и аз :Д

Според мен не променяме самите себе си, заради всеки, както ти се изрази. В случая, глаголът "променяме" ми бърка в здравето, защото не мисля, че е подходящия. Смятам, че ние просто изразяваме дадени черти от характера си много повече в определена компания, защото:

а) знаем, че въпросната компания ще ни приеме
б) знаем, че въпросните черти са "у дома" си в тази компания.

Това е като да имаш куфарче с инструменти - отверки, чукчета, гаечни ключове. Ти си куфарчето, а различните инструменти представляват различна част от характера ти - сериозността ти, шеговитоста, лигаването дори, ако искаш. И когато се сблъскаш с пирона, който искаш да заковеш или болтчето, което искаш да завиеш, (които в случая представлявате различните ти приятели), ти използваш/изразяваш различен инструмент/ различна черта от себе си.

Разбира се, това е само част от цялата картинка. Поведението ти зависи и от други неща като, например, настроението ти и реакциите на околните.

xcollinssx
03-28-2014, 23:55
Споко не си сам и аз съм по абсолютно същия начин :D DisappointedDreamer го е обяснила много добре... Предполагам зависи от хората с които си и как те те предразполагат, няма нищо лошо в държанието ти, стига да не ти пречи на отношенията с приятелите ти...Може би с времето характерът ти ще се утвърди и този начин на държание ще избледнее...

klimatronik
03-29-2014, 05:37
мерси за изчерпателните есета, за мен бе чест и удоволствие да отделите толкова много думи и време за мен :3
Иначе, моя характер си го знам какъв е горе-долу, не съм от най-големите купонджии и центъра на групата (при по-непознати хора). обаче, да, меня си го според настроението ;д
На почти 20 съм, прекалено одъртях, вече се деля към пенсионерите у форума, но тъй де, прави сте ;)

Ivaaaaa
03-29-2014, 06:30
странно е това :Д. предполагам ДД го е обяснила. аз не мога да си го представя, защото никога не съм се 'приспособявала' към другите. може би и затова приятелите и момченцата ми са .. еднотипни. когато не си това, което си пред някой друг, няма смисъл да се нагаждаш.

klimatronik
03-29-2014, 10:46
[QUOTE=Ivaaaaa;11057033 когато не си това, което си пред някой друг, няма смисъл да се нагаждаш.[/QUOTE]

но когато те харесва и без това, ти му симпатизирам по някъв начин и започваш да се държиш по неговия начин от части.

DisappointedDreamer
03-29-2014, 11:14
^Прекалено много си се фокусирал върху това, че приемаш отделни жестове/изрази като свои, след като твой приятел вече ги е използвал. Абсолютно нормално е, предвид че харесваш (примерно) въпросното лице, прекарвате Х на брой часове заедно иии всичко в този живот, съзнателно или не, ти влияе по някакъв начин.