PDA

View Full Version : нуждa от стимул

niq17
03-27-2014, 18:09
Здрaвейте , момиче нa 17 съм.След близо две години вече съм сaмa, кaкто сaми подрaзбирaте тaзи връзкa се окaзa първaтa до моментa, чрез нея поизрaстнaх и тя може би ще ми бъде модел зa нaпред.Е сегa се чувствaм много стрaнно , сивотaтa нa ежедмевието ми ме поглъщa, имaм нуждa от тръпкa, нещо поне мaлко дa усмисли деня ми, нещо дa ми дaвa стимул дa се сaмоизгрaждaм и рaзвивaм.Случвaло ли ви се е товa, кaк преодолявaте тaзи необходимост?

Justwickeds
03-27-2014, 20:05
Необходимост..надежда... за "нещо по-добро" и "Осмислящо" ежедневието ни... Просто си изпаднала в състояние на: "Имам нужда да бъда обичана от някои". Т.е. тук: "нуждата е проблема". Добре,един въпрос: Ти не се ли обичаш,достатъчно.. та търсиш тоя израз.. от някои, някъде там.. ?

Принципно,когато не МОЖЕМЕ да даваме (не се обичаме достатъчно), не можеме и да получаваме. Т.е. как един празен човек може да "запълни" една дупка?! Кажи ми ти? Как може един човек който не обича достатъчно,да дава обич и да получава и т.н. ... Според мен, нещо "се е объркало" в самата теб. Ако имаше "решение",нямаше да го търсиш тук. Не и тук. Повярвай ми. Нямаше да се занимаваш да търсиш съвети от нас... Изобщо това е нещо което е много индивидуално.

Любовта я има когато има --> взаимозависимост. Тя се случва много рядко, но всеки път, когато се случи, част от рая слиза на Земята. Двама души, които нито са независими, нито са зависими, но се намират в огромна синхронност, като че ли дишат един за друг, една душа в две тела - когато това се случи любовта се е случила. Взаимозависимостта е нещо духовно.
Нуждаене и даване, обичане и имане. <-- ПРАВИ РАЗЛИКА!

Човек съзрява в момента, в който започне по-скоро да обича, отколкото да се нуждае. Когато започне да прелива, да споделя, да дава. Акцентът тук е напълно различен. В първия случай акцентът е как да получиш повече. При втория случай е как да даваш повече и да даваш безусловно. Това е израстване, зрелост, идване в себе си. Зрелият човек дава. Само зрелият човек може да дава, защото само зрелият има. Тогава любовта не е зависима. Тогава можеш да обичаш независимо от това дали другият човек те обича или не. Тогава любовта вече не е взаимоотношение, а състояние.

Нещо в теб... се е "счупило". Поправи го.

anonymous708973
03-27-2014, 20:09
Мани я любовта.
Притеснително как търсиш външна сила, която да те изгражда. Не си никак малка. Планове за бъдещето нямаш ли? Краткосрочни, дългосрочни цели? Езици за учене, полета за развиване? Адмирирам, че си търсиш някого, който да е по-добър от теб, но замисли се - ще си готова ли, когато го срещнеш? На неговото ниво ли ще си? Партньор ли ще си или буре, което дърпа надолу?

Всеки има нужда от стимули и извори на мотивация. Но външните такива трябва да си останат само допълнение, а не основният движещ механизъм.

Justwickeds
03-27-2014, 20:14
Точно,че любовта е основния вътрешен механизъм която трябва да я движи...към всичко. Ако я "манеме любовта" ... какво ще ни остане? Когато човек е отворен с любов към всичко - няма спирачки. Няма гняв,няма "ама тоя ме ядосва щото не е прав". Няма препъни камък. Няма просто... състояния като нейното. Няма нужда. Има само една извираща любов - КЪМ ВСИЧКО! А това състояние е трудно постижимо... но все пак... всеки го има,и всеки може да го постигне. Тогава илюзията "нуждая се" изчезва. Защото ти имаш всичко - любовта.А от нея се ражда... ВСИЧКО.

Право го каза: външните цели са само допълнение... А от вътрешната и любов... ще блика само рай.

girlwithblueeyes
03-28-2014, 06:55
Мани я любовта.
Притеснително как търсиш външна сила, която да те изгражда. Не си никак малка. Планове за бъдещето нямаш ли? Краткосрочни, дългосрочни цели? Езици за учене, полета за развиване? Адмирирам, че си търсиш някого, който да е по-добър от теб, но замисли се - ще си готова ли, когато го срещнеш? На неговото ниво ли ще си? Партньор ли ще си или буре, което дърпа надолу?

Всеки има нужда от стимули и извори на мотивация. Но външните такива трябва да си останат само допълнение, а не основният движещ механизъм.

Това

102
03-28-2014, 10:07
Мани я любовта.

тапо

baby_baby
03-28-2014, 12:38
Мани я любовта.

+++

pandabear
03-29-2014, 07:47
1) Това странно чувство, тази сивота на ежедвневието ти, която те поглъща и всички негативни емоции са нещата, които ще ти помогнат в самоизграждането и развиването ти. Успееш ли да преодолееш всички гадории то вече си с крачка напред към посочените горе действия.
2) "Нещо, което да усмисли деня ми?" И аз имах момент, в който дълго си задавах този въпрос. Отговорът е много прост: Ти. Ти трябва да усмислш деня си. Ти трябва да го направиш достатъчно достоен за теб, защото Ти заслужаваш най-доброто и ти си тази, от която зависи дали ще си щастлива или не. Ти и само Ти. (:
3) Имаш нужда от тръпка? Ами намери я тогава. Познаваш се достатъчно добре и ще знаеш къде да я търсиш. Може да е в някакво хоби, например? Възможно е и да е в нещо, което никога не си правила до сега. Или пък в просто един флирт. Тръпката може да я намериш навсякъде. Щом се нуждаеш от нея- грабни я. Лично аз ти предлагам, обаче, да я приемаш за вид забавление и разнообразие, а не за спасителен пояс, който като хванеш не искаш да пуснеш само защото благодарение на него се чувстваш по-сигурна. Търси всеки ден нова и нова тръпка.