View Full Version : Сложно
staystrong
04-12-2014, 22:50
Здравейте. Видях, че вече има 2..подобни теми и видях осъдителните отговори и все пак реших да пиша. Мисля, че харесвам момче от ромски произход. Казвам от ромски произход, защото в него няма нищо циганско, нито в начина му на живот, нито във външния му вид. Той е красив, умен, амбициозен, възпитан, мил и добър. Учи и работи. Повече от сигурна съм, че и той изпитва нещо към мен. И все пак той е от такова семейство, макар и семейството му да са "побългарени". Но и той, и аз сме от не много голям град и се страхувам, че ако започна някакви взаимоотношения с него, ще бъда съдена, оплювана от хората от малкия град с малките съзнания. И това вероятно бих могла да преживея, ако човека си заслужава. Но семейството ми... те ще бъдат повече от притеснени, вероятно дори ужасени. Не знам какво да правя. Дори не знам защо пиша тук. Не очаквам някой да ме разбере и да ми помогне.
gamblerpimp
04-13-2014, 07:09
kaji im 4e e meksikanec
RapExotic
04-13-2014, 09:00
И какво като е от ромски произход? Ако момчето е честно и си изкарва хляба с работа няма причина да се срамуваш. Родителите ти може първоначално да са скиптично настроени, но след като го опознаят ще си променят мнението за него. Всичко това при условие, че ти не се самозалъгваш, че не е просто прикрит мазен циганин.
baby_baby
04-13-2014, 17:45
Какво ти пука какво ще кажат хората? Те винаги ще си говорят
Ако толкова много го харесваш и искаш да си с него бъди
Didko_Beats
04-13-2014, 17:54
Иии проблема ти са хорските приказки ...
Тва е твоя живот , това е твоят избор , това е свободна държава за бога 8-)
Но семейството ми... те ще бъдат повече от притеснени, вероятно дори ужасени. Не знам какво да правя
Що така , той да не е плашило че ще са ужасени ...
Дори не знам защо пиша тук.
Да и аз туй са чудя 8-)
staystrong
04-13-2014, 22:01
Ами ще бъдат ужасени, защото разбиранията им са такива. За тях той ще бъде циганин преди всичко..и дотам..Както казах, мнението на масата хора отдавна не ми е важно, но това на семейството и най-близките ми приятели си остава от огромно значение за мен. Чудих се дали да пиша тук и в крайна сметка писах, защото се надявах..някой изпаднал в сходна ситуация да пише, да сподели как са се развили нещата и така.
Al3ksandra
04-14-2014, 16:03
Сложно е наистина в твоя случай, тема върху която човек може да си помисли. Направи си една равносметка дали си заслужава. Дали не е прикрит "мазен циганин" както каза един от потребителите по-нагоре; дали е найстина толкова свестен.. дали си заслужава да загубиш "приятелките" си, които всъщност сигурна ли си че са ти толкова добри...; уважението на семейството и подкрепата им и т.н. Премисли му, защото това ти действие ще остави голям отпечатък върху бъдещият ти живот и развитие.. И чак когато му премислиш, действай така както решиш. Пожелавам ти независимо как се развият нещата, да са благополучни за теб, с минимални емоционални щети.
В момента съм в почти същата ситуация...само че момчето е турчин...харесвам го и се надявам, че и той мен ии щото мен поне майка ми би ме разбрала и и споделих за него тя не го прие сериозно, и просто ме предупреди да не разбира баща ми и тъй като живея на село (много близо до град) всичко си се разбира и никой не би одобрил моята връзка (ако се получи нещо) иии за тва според мен си прави квото искаш а роднини и приятели трябва да те разберат ;)
Marseille
05-10-2014, 20:38
Ром и циганин е едно и също. Мен не ме интересува колко добре живее, дали си плаща всичко и т.н. При мен имаше една мангалка, макар и да не и личеше много, която ме харесваше. Изглеждаше си като нормално момиче, даже на приятелите ми им казвах, че е мангалка,а те ми викаха ти луд ли си, но си беше такава и просто аз с такива хора няма как да имам нещо общо. Нито им желая смъртта, нито искам да имам вземане даване с мангали и турци.