Влез

View Full Version : Искам да се променяя :(

Nawyyy
04-17-2014, 10:59
Здравейте :) Момиче на 14 ,вече уча в гимназия за първа година. Класът, приятелите са нови и вече всички сме си свикнали ала бала. Но мен ме мъчи проблемът, че мен твърде много ме интересува от мнението на другите, а понякога това е ужасно и когато кажат нещо лошо веднага ми се разваля настроението. Друг много гаден проблем, че не се държа такава каквато съм, а съвсем друг човек аз сама се усещам, опитвам се да бъда себе си, но изобщо не ми се получава и това ме мъчи адски много. Гласът ми се променя, усещам се че ставам адски много бавно реагираща, а не съм. Опитвам се да се харесам на всички, въпреки зная че това няма как да стане, защото всеки си има вкус. Също когато съм в среда с повече хора (автобуса, из улиците и т.н.) съм адски много бавно реагираща и когато си се представя е смешно. вътрешно съм съвсем друг човек, но когато започна да говоря с някой и спичам тотално. Моля ви давайте ми някакви съвети как да постъпвам в такива моменти ! :)

Lighting
04-17-2014, 17:46
Но мен ме мъчи проблемът, че мен твърде много ме интересува от мнението на другите, а понякога това е ужасно и когато кажат нещо лошо веднага ми се разваля настроението.

ПЪРВО

опитвам се да бъда себе си

ВТОРО

Опитвам се да се харесам на всички

ТРЕТО

Изводът е 1. Защо толкова се притесняваш дали хората ще те харесат. Искаш все да си център на вниманието, но то нестава така. Просто се дръж като другите, намери си другарче с което да говориш и за другото да не ти еня. Другото - прекалено много ти пука за мнението на другите. Ако някой ти каже нещо - хоп пускаш си музичка на телефона и ще видиш, че следващият път няма да ти кажат нищо. ;)

Kukuto
04-17-2014, 18:00
Когато седиш в междучасието,примерно,ти не мислиш за миналия урок,филм или книга,а цялото ти съзнание се насочва за това какво мислят хората около теб. Никой не може да ти каже как да се промениш.Ако желанието ти е достатъчно силно,ще се изпълни. ;)

Nawyyy
04-17-2014, 19:25
Именно вътрешно не искам да се харесам на никой, но някак си все се опитвам да го направя, а не трябва !

Lighting
04-18-2014, 06:34
Именно вътрешно не искам да се харесам на никой, но някак си все се опитвам да го направя, а не трябва !

А какво ние ли да го направим вместо тебе? :mad: То много ясно че като мислиш само за това ще се спичаш. :lol:

Мисли за курабийки, кексчета, пържолки, секс..... :D :D :D

.Wonder
04-18-2014, 12:20
Четейки постът ти си мисля, че не си щастлива със себе си. Човек, който е на 100% сигурен в себе си и който осъзнава собствената си стойност, не може да бъде влиян от чуждите коментари, чисто и просто защото осъзнава, че той и другите са отделни понятия, чиято допирна точка може да е само споделяне на мнения. Мненията не определят. Това, което някой ти казва за теб, не те определя.
Хората споделят два типа коментари, които биха били способни да те разстроят: критика или заяждане. Различавай ги. Критиката ти помага да се усъвършенстваш, да видиш грешките си, да се поучиш. Заяждането е просто начин някой да си запълни времето, да се почувства по-велик, по-значим и следователно те нямат стойност. Нямат сила и не би трябвало да ги допускаш по-навътре в себе си. Какви коментари те разстройват? Дай пример с нещо, което са ти казвали.
Няма да усвоиш умението да се обичаш и да си бъдеш самодостатъчна на момента. Може да отнеме месеци, дори години, но с малки стъпки ще се доближаваш до това. Започни да се занимаваш с нещо, което те прави щастлива (спорт, развитие на хоби). Поставяй си цели, изпълнявай ги, показвай на себе си, че знаеш и можеш, побеждавай собствените си върхове, виждай красивото, позитивното, значимото, обичай, живей. Докажи на себе си какво можеш и тогава ще разбереш, че мнението на хората няма значение, когато самата ти знаеш коя си. (:

Lighting
04-18-2014, 12:35
Четейки постът ти си мисля, че не си щастлива със себе си. Човек, който е на 100% сигурен в себе си и който осъзнава собствената си стойност, не може да бъде влиян от чуждите коментари, чисто и просто защото осъзнава, че той и другите са отделни понятия, чиято допирна точка може да е само споделяне на мнения. Мненията не определят. Това, което някой ти казва за теб, не те определя.

+1000

skatew
04-18-2014, 16:16
Хората споделят два типа коментари, които биха били способни да те разстроят: критика или заяждане. Различавай ги. Критиката ти помага да се усъвършенстваш, да видиш грешките си, да се поучиш. Заяждането е просто начин някой да си запълни времето, да се почувства по-велик, по-значим и следователно те нямат стойност. Нямат сила и не би трябвало да ги допускаш по-навътре в себе си. Какви коментари те разстройват? Дай пример с нещо, което са ти казвали.
Няма да усвоиш умението да се обичаш и да си бъдеш самодостатъчна на момента. Може да отнеме месеци, дори години, но с малки стъпки ще се доближаваш до това. Започни да се занимаваш с нещо, което те прави щастлива (спорт, развитие на хоби). Поставяй си цели, изпълнявай ги, показвай на себе си, че знаеш и можеш, побеждавай собствените си върхове, виждай красивото, позитивното, значимото, обичай, живей. Докажи на себе си какво можеш и тогава ще разбереш, че мнението на хората няма значение, когато самата ти знаеш коя си. (:
+
Много добре казано!

The Cheetah
04-18-2014, 16:24
Прочети го, мисля, че ще ти е от полза:
http://sebepoznanie.com/psihologiq/samopomosht/drugite/

kastielle
04-18-2014, 16:26
Като искаш да се промениш- действай!Само с искане и писане по форумите, не става. Всичко опира до твоята нагласа. Не си ли го наложиш, няма да стане! :)

sunshine :**
04-18-2014, 17:14
Ти не живееш за другите.Винаги ще има хора, на които не си им приятна или по някаква причина не те харесват, но те не си лягат и стават с мисълта за теб.Извода е, че и ти не трябва да го правиш.Хубаво е, че го осъзнаваш и искаш да се промениш, за това просто всеки ден си припомняй, че има и такива хора, които те харесват.Аз съм също в ново училище и си признавам, че първите 1-2 месеца бях така, защото се чувствах не на място, но просто един ден осъзнах, че трябва да бъда себе си и да има хора, с които взаимно не се понасяме без основателна причина, но това далеч не е тема за размисъл от моя страна.Късмет. :))

Melodies
04-18-2014, 17:48
Твърде се влияеш от чуждото мнение. Пусни се по течението. Нека хората си говорят. Ти знаеш каква и си какво искаш. В живота, имам предвид извън училище, ще срещаш много хора, които по една или друга причина не те харесват и търсят начин да те очернят. Ако при всяка такава ситуация пишеш във форума, единственото, което ще постигнеш е да го оспамиш. Бъди себе си, живей си живота и да не ти пука.
В действителност ти никога, ама никога, няма да си най-харесваната, но и не ти трябва. Ако някой се закачи с теб го игнорирай. Убий глупака с мълчание.

Yogurt
04-18-2014, 20:54
И аз имах същия проблем.И така с години си продължаваше.И все се притеснявах, но просто трябваше да се опозная.Да спра да искам да съм друг човек, а да бъда само и единствено себе си, със собствените недостатъци и качества!Малко по малко заобичах себе си.Спрях да се вълнувам от хорското мнение, е може би има и моменти, в които се вълнувам но минават бързо.
Задай си въпроса, какво искаш от себе си, каква си всъщност.Просто си помисли за живота и хората.Това да бъдеш друг е бреме, което ще пречи да оценят самата теб.

Kukuto
04-18-2014, 21:17
Тоя ''проблем'' го имах за около седмица в началото на пубертета...