PDA

View Full Version : Болка под ребрата.

mendosa
04-18-2014, 17:08
Здравейте на всички! От много години насам (в момента съм на 20) от 13/14годишен някъде, един път в месеца, или през няколко месеца даже и през година получавам внезапна остра болка точно под десните ребра. Болката се усилва при вдишване. Усещането е все едно белият ми дроб се е заклещил между ребрата и като вдишвам се получава пробождащ натиск. Болката отминава така неусетно както и е дошла. Та както казах това се случва доста рядко и не трае повече от 30-тина минути. Вчера вечерта ме заболя отново и до днес не ме е напуснала болката. Винаги съм се чудел каква е причината за тази болка. Заспиването се оказва проблем тъй като като се отпусне корема и се вдиша болката е доста гадна, докато при стегнат корем е по-поносимо. Някакви идеи?
Благодаря предварително!

The_Boy
04-18-2014, 18:33
И на мен ми се е случвало (и понякога все още се случва), но при мен се случва много рядко и само за няколко секунди и изчезва. Защо не отидеш при личния лекар и да видиш той какво ще ти каже?

ПС: Причината за болката може да е всякаква, но не е в самите бели дробове, тъй като белите дробове нямат рецептори за болка.