PDA

View Full Version : Отслабване и стягане.



SoKawaii
04-27-2014, 15:20
МОЛЯ, ПОМОГНЕТЕ ! Здравейте, пиша тук, защото е бързо и лесно. На 14 съм, около 57кг, 1,70 висока. Искам да отслабна и да се стегна. Имам нужда, пуснала съм коремче и искам да го премахна. Правя упражнения всеки ден от седмицата, освен сряда. Не са от най- натоварващите, но съм новак и затова ви моля за съвет. Понеделник и петък правя упражнения за цялото тяло (30мин.), вторник и събота- за крака и дупе (10мин) и четвъртък и неделя- за корем (10мин.) от време на време правя и коремни преси, това са зоните, на които искам да наблегна. Знам, че само с тренировки няма да се получи, затова ви моля за съвет относно храненето. Търсих много в интернет, но така и не разбрах как точно да се храня, за не гладувам и да се чувствам добре.. навсякъде пише различно и се обърках. :D

BonnieandClyde666
04-27-2014, 16:27
Верно ли?

SonataArctica
04-27-2014, 16:39
Наблягай на храните, които са богати на белтъци. Такива храни са: месо (чисто, пилешкото и пуешкото месо са идеални), яйчени белтъци (не ги яж сурови!), млечни продукти (ниско маслени) и морски деликатеси. Хапвай също печени ядки и семена.
Не приемай въглехидрати вечер. Ако ще ядеш нещо сладко го прави веднага след тренировка.


НЕ гладувай! Яж обилно и не си брой калориите. Стига да ядеш посочените храни ще имаш резултати.


// Не яж пържено, тестено, сладко и газирано.

BonnieandClyde666
04-27-2014, 16:44
млечни продукти (ниско маслени) Хапвай също печени ядки
Не приемай въглехидрати вечер.
Я, дай пак!

BonnieandClyde666
04-27-2014, 16:47
яйчени белтъци .
А, да, ше почакаш да си набавиш протеина само от белтъците! Абе вземете се ограмотете малко, преди да пишете майтапи из форумите!

SonataArctica
04-27-2014, 16:50
Я, дай пак!

Като нямаш какво да кажеш си мълчи. Човек не може да се ограничи само до няколко храни. Храните, които съм посочил са идеални за хранителен режим (не говоря за диета).

Да допълня: Яж овесени ядки, плодове (без банани) и зеленчуци.

Runaway11
04-27-2014, 18:59
Яйчените белтъци мога да ти кажа че без жълтъка нямат нищо пълноценно и полезно! Печените ядки са същата работа - по-добре да яде сурови. И какво им е на бананите?!? Да не говорим за нискомаслените млечни продукти - празни калории без никаква хранителна стойност!! Не виждам какво му е идеалното на това.

Runaway11
04-27-2014, 19:02
Относно за тренировките с тия 10 минути нищо няма да направиш - запиши се на някакъв спорт най-добре, бъди по-активна, ако щеш на фитнес ходи има супер много варианти ;)

SonataArctica
04-27-2014, 19:14
В белтъците има важни аминокиселини. "Две средно големи яйца осигуряват на организма толкова незаменими аминокиселини, колкото 80-100 г месо." Също така 10%+ е чист протеин. Няма почти никакви въглехидрат в него.
Печените ядки ти осигуряват доста калории и засищат. Суровите са по-тежки. Не са лоша храна докато чистиш.
Банана е бърз въглехидрат. Също така е адски калоричен. Банани може да се ядат преди силова тренировка, защото ти дава енергия и въглехидрата ще се използва по време на тренировката.
Сиренето и изварата са си добри източници на енергия - не виждам какъв ти е проблема с тях?

// Мога да ти покажа статии ако искаш :)

KGVlove
04-27-2014, 20:53
А, да, ше почакаш да си набавиш протеина само от белтъците! Абе вземете се ограмотете малко, преди да пишете майтапи из форумите!

Аз например съм вегетарианка и единствено от яйца си набавям протеина, не ми е било никакъв проблем в тренировките или каквото и да било.

SonataArctica
04-27-2014, 21:12
А, да, ше почакаш да си набавиш протеина само от белтъците! Абе вземете се ограмотете малко, преди да пишете майтапи из форумите!
http://www.zdravoslovno.com/proteins/
Кажи ми коя храна от изброените не е в таблицата? Заради малоумници като теб хората се бъркат. От 10-ти декември до сега съм говорил с 3ма фитнес инструктури, диетолог, лекар и съм изчел много статии. Да не ти казвам с колко нормални фитнес ентусиасти съм говорил и също.

BonnieandClyde666
04-28-2014, 04:36
С професори не може да се спори, признавам си!

Runaway11
04-28-2014, 07:58
Айде моля ти се. Яйчните жълтъци съдържат над 80% от общите витамини и минерали, които могат да се намеят в яйцето като цяло - всичко е в него желязото, калия, витамините както и мастните киселини като омега 3 мастни киселини, които са супер важни за тялото. Не казвам че белтъка не е полезен, но по-голямата част от полезните вещества, които са нужни на подрастващия организъм са именно в жълтъка. Бананите са страхотен източник на енергия - ако се ядат на закуска, преди тренировка и след тренировка са идеални - това че дадено нещо е въглехидрат не означава,че е вредно. Печените ядки са отново загубили повечето си важни витамини и мастни киселини - освен това повечето които се продават са доста осолени ;) За млечните продукти вече ти казах какъв ми е проблема - нискомаслените или по-точно обезмаслените млечни продукти не виждам какво им е полезното - друго си е кисело мляко и извара например над 3%

anonymous708973
04-28-2014, 08:22
Абе, какво говорите с човек, който препоръчва ПЕЧЕНИ ядки, за Бога.

SonataArctica
04-28-2014, 09:03
И к'во ще ми кажете, че ако яде по 50-70гр. печени ядки ще качи адски много килограми, а? Да не говоря, че съм казал купешки ядки. Вкарваш във фурната за 10 мин. една тава със ядки и си готов. Би му мамата. Нали се досещате, че авторката няма да се ограничи само с няколко хранителни продукта. Ако го направи ще и втръсне още на първата седмица. цък (http://www.bb-team.org/forums/viewthread/59567)
Относно изварата (http://lubomirivanov.com/6413/) При сиренето е на същия принцип.
Относно яйцата:

3. Цели яйца или само яйчни белтъци

Както се казва в такива случаи, истината е някъде по средата. Както консумирането само на белтъците, така и консумирането на цели яйца, имат свои предимства и недостатъци. Предимствата на единия тип консумация се явяват недостатъци за другия и обратно. Ето по-точно за какво става въпрос:

1) Консумация само на яйчните белтъци

# Предимства – яйчните белтъци са най-бедната на мазнини белтъчна храна. Те просто нямат никакви мазнини. Поради това се усвояват много бързо. Консумирайки само яйчни белтъци, вие получавате качествен протеин без мазнини, който се разпада бързо до аминокиселини и бързо навлиза в мускулите. Точно това кара много хора да отделят белтъците от яйцата. Но се оказва, че това разделяне има и отрицателни страни.

# Недостатъци – изхвърлите ли жълтъка, вие изхвърляте и половината протеин от яйцето. Ясно е, че жълтъкът е богат на мазнини, но той съдържа и немалко белтъчини, които не са за подценяване. Белтъчините в жълтъка и белтъка съдържат различни аминокиселини, които се допълват при консумацията заедно. Оказва се, че жълтъкът също не е за пренебрегване

2) Консумация на цели яйца

# Предимства – когато ядете цели яйца, вие си осигурявате добър набор от всички есенциални аминокиселини в добри пропорции. Жълтъкът съдържа витамин А и витамин Д, желязо и разнклонени аминокиселини – все вещества, необходими за вашия прогрес.

# Недостатъци – а сега и обратната страна на медала. Освен полезните съставки, жълтъкът съдържа и доста мазнини, включително и наситени мастни киселини, които не са много полезни за здравето ни. Жълтъците съдържат и повечко холестерол и при прекаляване с консумацията им нивото му в кръвта може да се повиши, а това е нежелателно
цък (http://www.belchohristov.com/17370.html)

Относно бананите: целта на диетата е да изхвърлиш въглехидрата. По този начин докато правиш упражнения не използваш въглехидрата, който си изял а почваш да гориш мазнини по-ефективно. За това банана се изхвърля от диетата. цък (http://www.fitnes-bg.com/forum/%C3%81%C3%A0%C3%AD%C3%A0%C3%AD%C3%A8-t3029.html)

НВД (http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd) и ВБД (http://www.bb-team.org/articles/904_otslabvane-s-visoko-beltachna-dieta-vbd)

anonymous708973
04-28-2014, 09:27
Ти не знам дали си ял печени ядки без сол, ама са супербезвкусни.

Затова - сурови и ти е мирна главата.
И го казвам като някой, който е преяждал с печени бадеми.

DownloadVirus
04-28-2014, 09:43
Това с яйцата е голяма глупост.Ама то от източници тип 'белчо' няма как и друго да научиш :))
И от бананът може да се качи и от ядките и от салата от краставици можеш да качиш.Важното е ОКБ-то ,ако си в КИ все тая какво ядеш ,няма да свалиш нищо :)

Jaune
04-28-2014, 09:53
Суровите ядки освен това отнемат на организма повече енергия да ги смели.

KGVlove
04-28-2014, 15:12
Аз лично обожавам на вкус суровите ядки.

Runaway11
04-29-2014, 09:25
Къде по-точно съм писала нещо против изварата, че да ми изваждаш някакви статии?

Нали знаеш че не само НВД сваля килограми - това че ти отказваш да ядеш въглехидрати не означава, че и другите го правят. Аз не вижда абсолютно никакъв проблем в какъвто и да е плод стига да се яде в умерени количества - плюс че е супер нездравословно да изключваш група храна от храненето си мое мнение...

Не виждам кой ограничава авторката до няколко хранителни продукта бду ... щото аз съм на мнението, че прекалено стриктните диети не се спазват принципно и няма проблем от време на време да си позволяваш нещо "нездравословно"

LoveInfect
05-21-2014, 14:38
Най-добре ще е в закуската ти да има сварени яйца или банани ;)