PDA

View Full Version : Обеца на хрущяла

mcpurpledenni
05-02-2014, 12:30
Здравейте. :) Исках да попитам проблем ли е ако ти кърви дупката на обецата на хрущяла? Направих си я преди 3 дни и днес, когато си я бутнах малко назад, за да влезне по-хубаво, ми текна кръв. Кръвта беше малко, но все пак се притесних. Нормално ли е за обица на това място? :)

xoxi
05-02-2014, 12:55
Въобще не се притеснявай.
Все пак това е рана, 3 дни не са достатъчни, за да заздравее напълно.
Нормално е при дърпане, бутане, теглене или евентуално изваждане на обецата, да се раздразни дупката и да пусне малко кръв. Промивай с кислородна вода, за да нямаш допълнителни ядове. Махай и корички ако ти се образуват.
Изчакай поне още няколко дни, докато почнеш да си играеш с обичката.

mcpurpledenni
05-02-2014, 13:56
Също искам да попитам, какъв е проблемът, ако обицата е пробита с пистолет? Защото на мен точно с пистолет ми я пробиха в едно ателие...

xoxi
05-02-2014, 21:18
Пистолетът е по-подходящ за меката част на ухото. Ако е кадърно пробито обаче, не трябва да има проблеми.
На хрущяла се води принципно вид пиърсинг и е по-добре да си пробива с игла в студио, а не примерно в някакви козметични салончета или при доктори, на които въобще не им е работа да слагат обеци по тялото.

tori
05-02-2014, 21:59
Нормално е да кърви при раздразване. Една обеца на хрущяла зараства за около година. Чисти със физиологичен разтвор, струва около два лева и е доста по-щадящ от спирт или кислородна вода.