Влез

View Full Version : Паркет,Дюшеме или Ламинат?

sExYBLacK
05-16-2014, 11:50
Каква подова настилка предпочитате във вашия дом?

NarutoShippuuden
05-16-2014, 11:52
Паркет, защото се чисти най-лесно.

sExYBLacK
05-16-2014, 12:04
Как най-често поддържате вашия (паркет , ламинат или дюшеме) ?

RapExotic
05-16-2014, 12:21
Паркет, защото се чисти най-лесно.

Напротив, между паркета остава много прах.

Внаги съм предпочитал балатум и теракот, а в спалните мокет.

DoubleDMG
05-20-2014, 17:31
parкет... мн лесно се чисти ама пък тряя всяка седмица... ама ко ми пука,бх ми е.

prosto_chovek
05-21-2014, 13:46
Принципно дюшемето създава най - голям уют според мен, проблемът с него е, че придава много "ретро" вид на стаята (на село има дюшеме в две стаи), другото е, че ако се прецака нещо му е трудна смяната, другото е, че в апартамент с дюшеме не върви, пък и подово не може да се сложи с него. Ламинатът е идеален вариант за апартамент поради предната причина (мразя да са ми студени краката), пък и е много лесен за поддръжка. Зависи дали съм в къща или в блок. Паркетът, както обичам да изливам разни неща чат пат, не е за мен, ще го разскърцам за един месец. Иначе ламинат се чисти най - лесно, ма аз не си падам много по такъв вид на стаята. Ламинат бих си сложил само с килим отгоре, което му губи смисъла.

draid
05-21-2014, 18:01
Паркета е най-доброто което може да вземеш в момента. Масивният паркет вероятно знаеш, че е от дърво и хубавият върви от порядъка 40 до 100 лв масовият. Ламината е слаба картонена работа, ама пък го има за по 10-20лв на квадрат. Дюшеме се прави трудно и материала за него трябва да е много внимателно подбран иначе се изкривява, разсъхва ако не е сушен като хората и става мазало. Дюшемето се поддържа и далеч по-трудно от паркета. Ако разлееш нещо на паркета няма да има огромната опасност да се издуе както е с ламината. Сам си преценявай, но ако имаш възможност сложи паркет и то от моделите които са на плоскости подобни на ламината. Едните са със нут и перо за лепене, а има и такива които се защипват точно като ламината но те са по-скъпи. Тези с нут и перо се лепят с лепило за дърво и се пристягат едно за друго с помощта на едни ремъци.

mincheto
08-28-2016, 20:50
Ламиниран паркет.

baby_baby
09-21-2016, 09:30
Паркет