PDA

View Full Version : Кръщаване

adi95
05-17-2014, 12:32
Здравейте,
майка ми има приятелка католик, която иска тя да е кръщелница на дъщеря ѝ. Въпросът ми е- може ли майка ми като православен христянин да е кръщелница на католик?

defender
05-17-2014, 13:09
Мисля, че не може, поне в Православната Църква, кръщелника трябва да е православен.

Кажи на майка ти, ако е Православна, че не трябва да става кръщелница и да участва в католическо богослужение.

adi95
05-17-2014, 13:54
Благодаря :)

npp
05-18-2014, 14:53
такива неща са глупави религиозни препирни, но Христос никога не е делял Църквата на православни, католици, протестанти, и каквито и да било други разделения, ето защо много хора нямаха доверие на съвременните църкви, понеже скъперничеството и съперничеството там бяха повече от любовта към ближния/брата

defender
05-18-2014, 15:08
такива неща са глупави религиозни препирни, но Христос никога не е делял Църквата на православни, католици, протестанти, и каквито и да било други разделения, ето защо много хора нямаха доверие на съвременните църкви, понеже скъперничеството и съперничеството там бяха повече от любовта към ближния/брата

Христос не е делял Църквата, (защото просто тогава Църквата е била една и е нямало разделение), но Христос винаги е бил за запазване на истината и придържане към нея.
Когато твоя брат почне да лъже и се отдели от тебе, ще го подкрепиш ли в лъжата му. Тук е нещо подобно.

npp
05-18-2014, 17:38
Христос не е делял Църквата, (защото просто тогава Църквата е била една и е нямало разделение), но Христос винаги е бил за запазване на истината и придържане към нея.
Когато твоя брат почне да лъже и се отдели от тебе, ще го подкрепиш ли в лъжата му. Тук е нещо подобно.

прав си за това, обаче защо толкова години не са се разбрали за тези неща?!, никой ли не можа да засвидетелствува Истината на другите така че да се обединят в Христос вместо да се цепят?!, нали затова бе казано и написано:

"като принасяш дара си на олтара, ако там си спомниш, че брат ти има нещо против тебе, остави дара си там пред олтара, и иди, първо се помири с брата си, тогава дойди и принеси дара си." Матей 5: 23-24,

"И ако ти съгреши брат ти, иди, покажи вината му между тебе и него самия. Ако те послуша, спечелил си брата си." Матей 18: 15