PDA

View Full Version : Училищен психолог

sadder
06-04-2014, 11:55
В училище имаме психолог и психоложка. Обикновено, когато някой създава сериозни проблеми, го пращат при тях да си говорят. Но наскоро разбрах, че едно момиче е било при психолога, за да сподели за проблем с родителите си. В момента аз също имам проблеми, за които не искам да говоря с близките си и наистина искам да отида при психолога. Ама ми е някво тъпо, защото се виждаме по коридорите, и той/тя ще знае какво става в главата ми. Дали да отида? Вие посещавали ли сте го?

Getyourfreakon
06-04-2014, 11:56
Отивай, няма нищо лошо в това, всеки има проблеми пък и не е нещо срамно.

Dagichka
06-04-2014, 13:15
дам, отиди. особено ако е свестен човек много може да ти помогне. аз имах една.. криза да го наречем в края на девети клас, ходех си ревяща по коридорите и една добра госпожа буквално ме изрита до психоложката :д и като разказах на напълно неутрален, непознат човек цялата си драма тоолкова ми олекна. пък и съвети ми даде, даже може да ти напише рецепта за разни билкови успокоителни, ако имаш нужда.

Devilsplaymate
06-04-2014, 18:13
Училищен педагог и психолог може би искаш да кажеш? Това са две различни неща. Малко училища в страната имат психолози.
Както и да е, отивай, щом чувстваш, че имаш нужда. Далеч няма от какво да се срамуваш, тези хора за това са там - да помагат. Крайно време е хората да си избият от главата, че търсенето на помощ от такива хора се смята за не-нормално.