View Full Version : "Деспотична" майка
blackberry73
06-04-2014, 20:12
Здравейте! В последните 10 месеца имам сериозни проблеми в комуникацията с майка ми. За първи път тя е наясно относно отношенията ми с момчетата (имам си приятел-изключително мило момче, което се съобразява абсолютно с моето време и ангажименти). Имам отлични оценки по всеки предмет в училище и скоро ще се явя на FCE, така че времето, което прекарвам навън не се отразява никак на образованието ми. На 17 години съм, а задължително трябва да съм вкъщи в 9 ( :) ), което и правя. Ако ми се наложи да закъснея, искам разрешение. Денят ми протича, като сутрин съм на училище, следобед в частно училище, където се подготвям по изпита си по английски. Прибирам си в 16 и се подготвям за следващия ден, след което излизам. В момента тече усилена подготовка за въпросния изпит и помолих майка ми днес да отсъствам от училище, тъй като утре ми предстои класно и времето нямаше да ми е достатъчно. Отсъствам адски рядко от часове, никога не бягам. Тази вечер последва огромен скандал относно отсъствието ми (съучениците ми, явяващи се на подобен изпит ги няма вече втора седмица). Как да постъпя? Правя всичко по силите си и изглежда майка ми не забелязва труда, който полагам, и ми няма никакво доверие. Нямам обяснение за случващото се, а скандалите са все по-чести.
Devilsplaymate
06-04-2014, 21:45
На това му се казва разглезен родител според мен... Всичко, което правиш е точно по образец, както го описваш.
Имала ли си някакви издънки преди? Ако не - то тогава наистина е много странно.
Говори с нея, обясни й, че така няма да стане и че скоро ще станеш на 18, ще трябва да се оправяш сама в живота... Това наистина е странно, нямам обяснение. А, може би криза на средната възраст.
kaRamella
06-04-2014, 23:01
Мило ми момиче, ти си дъщеря мечта. Не виждам как може такова девойче да успее да ядоса един родител. Не знам какво може да и липсва на майка ти... Ако съм на твое място ще и подаря един букет цветя и ще се извиня и ще я помоля да си поговорим по-обстойно. За друго просто не се сещам.
Няма за какво да се извиняваш на майка си. Това, че ти си поискала да отсъстваш само един ден, а тя ти вдига скандал не е твой, а неин проблем.
RapExotic
06-05-2014, 12:32
Разказвай и по-често за двойкарите, пияндетата и тревоманите, които съществуват в училищата. Нека да разбере, че издребнява с поведението си към теб.
Няма за какво да се извиняваш на майка си. Това, че ти си поискала да отсъстваш само един ден, а тя ти вдига скандал не е твой, а неин проблем.
Нейн е,не е на майка й.Все пак майка й не й дава да излиза,не обратното.
Аз бях като теб преди време.Бях отличничка,бях кротка и тиха,в класа ми нямаше човек с по-малко от 60 извинени и 4 неизвинени отсътвия,но аз две години държах рекорда с нито едно отсъствие от какъвто и да е род.За мен това е нормално.Имах си вечерн ас и питах дали мога да излизам.Майка ти просто те държи изкъсо,защото се притеснява за теб.Не й се сърди,не я мисли за деспот.С времето ще разбереш защо го прави.Поговори с нея на по тортичка или нещо,което тя обича.Кажи й ,че се трудиш много,не си гафила и заслужаваш да си се наградиш малко.При мен действаше
blackberry73
06-05-2014, 20:09
Благодаря на всички за съветите! Надявам се да намеря начин да проведа смислен и водещ до резултати диалог с нея, и нещата да се подобрят. Стискайте ми палци на изпита! :D :)