Влез

View Full Version : Випуск 2014/КСК 14

Страници : [1] 2

ByK
06-06-2014, 15:14
Новичка тема за да не спамим в старата.
Обсъждайте всичко каквото Ви влече в текущата КСК.
Та, като за начало. Как минаха при вас матурите? По какво държахте втората? Какви оценки изкарахте и съответно доволни ли сте от тях?
В кои университети смятате да кандидатствате? С каква специалност? Ходили ли сте на предварителни изпити и ако да, какви оценки сте имали? Ще се пробвате ли на редовни, и ако да, отново, къде, кога, по какво и защо?
Някои от вас смятат ли да се пробват само с оценки от дипломата или матури?
Също така ако намирате за полезно споделяйте графиците на университетите,балообразу анe и друга информация, която смятате, че би била от помощ.
И с риск да съм Ви прозвуча като на разпит, съжалявам ако е било така. :D Е, очаквам вашите мнения :)

ByK
06-06-2014, 15:23
ИИ никва идея защо не ми излиза целия пост.. :lol:
http://gyazo.com/f2df3fa44e3ba8cdb54a99028b674940

И по пример на себе си.
От матурите съм да кажем доволна - по БЕЛ - 5,09, Философски цикъл - 5,29. Като се има на предвид, че философията я писах, колкото да хвана 3 направо щях да падна като си видях оценката. :D
Иначе кандидатствам двустранно в СУ и УНСС, като ясно, кой ми е приоритет.
В СУ бях на два предварителни изпита - по БЕЛ и История на България, защото се боря за Право. Резултатите, лично за мен, не бяха задоволителни, не ме скъсаха, но и не са причина за хвалба. Като се има предвид, излязлата, статистика на СУ след изпитите (~1300/600 скъсани по БЕЛ, ~700/560 скъсани по История на България от момичетата), направо ми призля. :D Сега ще ходя отново на два редовни в СУ - БЕЛ и История, тази неделя и на 21 юни. Та ако има някой там да се обажда, хихи.
В УНСС също бях на два предварителни - 5,20 на ЕПИ с трети модул БЕЛ и 4,80 на ЕПИ с История на България. Отново незадоволително, имайки се предвид вариращия бал за Право в УНСС от около 28-29т. Но, честно казано не ми се ходи на редовен и там, предвид кофти формата на изпита, на който третия модул е почти базиран изцяло на раздел Ново време. :(
Сега ще подавам документи за УНСС с оценката ми по БЕЛ от ЕПИ-то, дано стигне за Икономика или Администрация и управление.
Освен това за СУ, се чудя дали биха ми стигнали оценките от двете матури за специалности като Българска ф-я, Педагогика, Политология (с матура Философски цикъл), Философия? Вие какво мислите? Дали баловете ще спаднат масово във всички ВУЗ-ове, заради малкия ни на брой набор?

YSMF
06-06-2014, 15:43
Матурите минаха добре, получих оценките, които ми трябваха. Яд ме е, че нямам по - добри оценки, но хайде, простено е. Български език и литература Отличен (5.58 ) Английски език Много добър (5.15).
Смятам да кандидатствам в ИУ Варна с Международен бизнес, на предварителния през март изкарах 6.00 и е излишно да се разхождам пак по изпити.

:)

OoVasKoO
06-06-2014, 16:02
Еми добре се справих на мадурите. :D
5,04 по БЕЛ и 5,91 по математика
Ще кандидатствам в ТУ-София със специалност "Телекомуникации". Вече бях на предварителен през месец април и изкарах 5,60. Въпреки че се поизложих на изпита, балът ми стига за всички специалности и няма за какво да се притеснявам. Ще ходя и на редовния изпит през юли, за да видя колко ще изкарам като няма напрежение.

Цялата информация за кандидатстването в ТУ-София можете да намерите ТУК (http://priem.tu-sofia.bg) и ТУК (http://forum.tu-sofia.bg/viewforum.php?f=8&sid=8034f577b11d948ebe4628bbf175eef1).

Jaune
06-06-2014, 16:58
5.99/5.99
Половин точка не ми е стигнала за 6.00. И на двете. :Д
Подарих си билет за Parov Stelar, очна линия, молив и сладолед. Доволно!

Иначеее ще кандидатствам книгоиздаване в СУ.

evilgirl95
06-06-2014, 17:23
Някой знае ли къде мога да отида, за да си видя матурата.. в училище ли?

queen_ofdisaster
06-06-2014, 17:25
По БЕЛ изкарах 6,а по английски наистина се изненадах като видях,че имам 5,79..бях предвишила значително посочения обем думи и ме бяха наплашили,че смъкват много точки за това,явно са били благосклонни :D По-доволна трудно бих могла да бъда. :) Иначе ще кандидатствам в СУ,най-много искам да уча право,и се надявам да ме приемат;имам 5 на предварителния по литература и сега се надявам да изкарам хубава оценка и по история..надявам се и на Средновековна тема,естествено както повечето ми съученици,понеже със сигурност няма да ми стигне времето до 21ви да науча останалите безупречно :( За което само аз съм си виновна,де.
.Доста се обнадеждавам от факта,че сме доста малоброен набор+нивото е сравнително ниско,и няма да изпадам в положението на мои познати преди години;които имаха примерно 5,50 и на двата изпита и едвам влязоха на второ класиране..Като резервен вариант обмислям българска филология/европеистика,отново в СУ. :)

tonssy
06-07-2014, 06:17
Та ако има някой там да се обажда, хихи.

Аз. Къде си разпределена?

По-късно ще отговоря на въпросите, че току-що ставам :D

Ewok
06-07-2014, 07:03
5.75 БЕЛ
5.26 АЕ

много ми е любопитно да си видя матурата по АЕ
и също така и лис-а по бел, че ми е първият завършен в живота :Д
по мои сметки са ми дали над 15 точки, къде за грамотност, къде за оформление...

Ето ви един полезен линк за СУ
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?f=168&t=12353

Jaune
06-07-2014, 07:45
Аз също съм на изпит в неделя, въпреки че не учих нищо специално за него. Зала 23 в Ректората.

Ewok
06-07-2014, 08:13
https://online.uni-sofia.bg/ И този линк си го запазвам, че си изгубих служебната бележка :д

Някой на английски другата неделя?

И още един въпрос - ако съм държала и матура, и изпит по АЕ, мога ли да си избера с кое да кандидатствам, или задължително е изпита?

Jaune
06-07-2014, 08:36
Аз съм на АЕ. Иначе зависи какво кандидатстваш.

Ewok
06-07-2014, 08:40
Културология
Всъщност откъде мога да разбера?

И също така кога и къде е Parov Stelar? :д

tonssy
06-07-2014, 08:45
Някой на английски другата неделя?

Пак аз. :D

Сега по темата : 5,92 по БЕЛ (3 точки за 6.00 не са ми стигнали) и 5,79 по АЕ. Доволна съм.
Още през февруари държах предварителни в УНСС (за всеки случай). Ходих на такъв с 3ти модул история, на него изкарах 5,60. Държах и по английски- 5.00. На тези два изпита отидох почти без никаква подготовка, особено по АЕ- на него си наблягам от 2 месеца някъде, заради изпита в СУ. Мога да кажа, че си възстанових предишните знания по езика, защото от 3-4 години насам съвсем го бях зарязала.
Основно кандидатствам в СУ- Право или МО. Ходих само на предварителния по история - 5,13. Този месец ми предстоят три изпита- утре по литература, на 15-ти по АЕ и на 21-ви - по история.

Colouring
06-07-2014, 09:04
Ходих на втора матура по математика. И на двете имам 6,00. Няма как да не съм доволна, хах. По БЕЛ съм с 95т., а по математатика - 97т.
Ще кандидатствам в ТУ-София, Компютърно и софтуерно инженерство. Ходих на предварителен през април(?) и изкарах и аз като OoVasKoO 5,60, макар че ме е яд и можеше и повече. Оh well, винаги може. Тъй като имам 6 по математика и физика от дипломата, мисля, че балът ще ми стигне за КСИ и сега ми остава само подаване на документи и евентуалното ми записване по-нататък.

Kristianc95
06-07-2014, 09:42
Аз 4.30 бел/ 4.60 гео
Ще кандидатствам в УНСС. Бала ми е нисък обаче около 22/23, така че дано ме приемат Администрация.

fUcKsMiLe
06-07-2014, 10:43
5,01 БЕЛ
5.04 АЕ

Трябва да видя каква ще ми е дипломата.
В момента ми е някво носталгично.
Искам да ходя на даскало пак, че ми е скучно вкъщи.

Успех на всички, които имат кандидатстудентски изпити! :)

Jaune
06-07-2014, 12:23
Ходих на втора матура по математика. И на двете имам 6,00. Няма как да не съм доволна, хах. По БЕЛ съм с 95т., а по математатика - 97т.
Ще кандидатствам в ТУ-София, Компютърно и софтуерно инженерство. Ходих на предварителен през април(?) и изкарах и аз като OoVasKoO 5,60, макар че ме е яд и можеше и повече. Оh well, винаги може. Тъй като имам 6 по математика и физика от дипломата, мисля, че балът ще ми стигне за КСИ и сега ми остава само подаване на документи и евентуалното ми записване по-нататък.

Много държа, като дойдеш в София, да се запознаем :Р :Д

Jaune
06-07-2014, 12:24
Културология
Всъщност откъде мога да разбера?

И също така кога и къде е Parov Stelar? :д

Арена Армеец, 4-ти октомври, билети в билетния център на НДК. :Д

А иначе на сайта на СУ ги имаше, сега ще ги потърся, културологията бтв и на мен ми е вариант, прекрасна специалност е.

едит: https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovatelno_kvalifikacionna_stepen_baka lav_r_i_magist_r_sled_sredno_obrazovanie/kandidatstudentska_kampaniya_2014/baloobrazuvane/filosofski_fakultet/kulturologiya

Ewok
06-07-2014, 13:19
да, това и аз съм го виждала, но ме интересува конкретно дали след като съм изкарала изпита, мога все пак да кандидатствам с матура (примерно не ме устройва резултата)

вярно, че пише ИЛИ, но ддз, може да е, ако не си карал изпит :д

//чувствам се доста тъпо в момента, дано не ми е чак толкова тъп въпроса :д

NJ
06-07-2014, 13:30
5.74 БЕЛ
5.68 АЕ
искам стопанско управление в СУ, но все още се чудя за компютърните специалности( не са ми слабост, но като знам, че реализацията е добра... офф нз)
иначе УНСС ми е резервния вариант мисля за Икономика с чуждоезиково обучение и по-конкретно МИО

Colouring
06-07-2014, 13:48
Много държа, като дойдеш в София, да се запознаем :Р :Д

Габи, аз съм твой човек бе. И те знам! :Д Чакай да ти драсна едно ЛС да видиш коя съм.

queen_ofdisaster
06-07-2014, 13:52
5.99/5.99
Половин точка не ми е стигнала за 6.00. И на двете. :Д
Подарих си билет за Parov Stelar, очна линия, молив и сладолед. Доволно!

Търсих и в сайта на университета,но и тук да питам все пак-знаеш ли дали за тази специалност мога да кандидатствам с оценка от изпита по литература или от матурата,без този по журналистика?

Jaune
06-07-2014, 13:55
^Не, матурата ти е балообразуваща, но и за трите специалности във факултета трябва да държиш изпит по журналистика.

psych0
06-07-2014, 21:14
5.34 на двете матури имам (БЕЛ и английски)
На изпит бях в СУ на география, имам 5.04 , но ще ходя и на втората сесия , ако мога да си повиша оценката.
Искам Регионално развитие и политика или Туризъм.
Дано всички ни приемат , където искаме!

tonssy
06-08-2014, 11:41
Тези, които бяхте по литература днес, как мина ?
Аз съм доволна, писах 14 страници за Славейков, но само оценката ще си каже думата, не бързам със заключенията и предположенията.

UnkNoWn12
06-08-2014, 12:24
Кой ще ходи на редовните в УНСС и с какво?

queen_ofdisaster
06-08-2014, 13:33
Аз не съм особено доволна от литературата,надявам се,че 5тицата от предварителния ще ми е достатъчна за право ,понеже едва ли ще я надвиша;даже по-скоро обратното.Писах 8 стр. по темата,Славейков далеч не ми е от любимите автори..ако бях прочела повече от произведенията в конспекта,а не само матуритетните,със сигурност щях да напиша още много,понеже формулировката беше лесна все пак. :) Анализирах и само тях съответно.
Иначе в моята зала имаше масово недоволство от избраната тема,повечето писаха за цитатите,но аз прецених,че не ми се рискува. :D

pandabear
06-08-2014, 13:53

на предварителен беше ли? колко изкара? на редовен ще ходиш ли?

Jaune
06-08-2014, 14:57
на предварителен беше ли? колко изкара? на редовен ще ходиш ли?

4.75 и да, ще ходя.

Аз написах 12 страници по темата с цитатите. Доволна съм, предвид, че не бях преговорила грам, и че Славейков е тегав автор. Като цяло беше греда с тоя автор - или го знаеш, или излизаш...
Ще видим, аз, както казах, се явявам на тоя изпит само за престиж. :Д

tonssy
06-08-2014, 16:20
Аз не съм особено доволна от литературата,надявам се,че 5тицата от предварителния ще ми е достатъчна за право ,понеже едва ли ще я надвиша;даже по-скоро обратното.Писах 8 стр. по темата,Славейков далеч не ми е от любимите автори..ако бях прочела повече от произведенията в конспекта,а не само матуритетните,със сигурност щях да напиша още много,понеже формулировката беше лесна все пак. :) Анализирах и само тях съответно.
Иначе в моята зала имаше масово недоволство от избраната тема,повечето писаха за цитатите,но аз прецених,че не ми се рискува. :D

5-ца ти е достатъчна по литература, ако по история оценката е над 5.

music_box
06-08-2014, 17:26
Аз искарах 5.49 на матурата по бел и направо умрях от яд... :D :D .. Иначе по ае е по-добре - 5.74 .. Смятам да уча в ТУ Варна и се надявам оценките ми по математика и физика да не ми попречат, защото доколкото разбрах и те се вземат от дипломата...

Някой има ли представа с какъв бал приемат?

queen_ofdisaster
06-08-2014, 17:28
Амии..на предварителния бях от мнозинството,разчитащо на темите от Средновековие,респективно имам 2. :D Сега съм по-подготвена,научих повечето от другите теми,надявам се и на по-хубав резултат съответно.

ByK
06-08-2014, 18:55
Тези, които бяхте по литература днес, как мина ?
Аз съм доволна, писах 14 страници за Славейков, но само оценката ще си каже думата, не бързам със заключенията и предположенията.
Не знам за другите, но лично за мене беше някакъв адски кошмар. Славейков и Елин Пелин... лелеееееее.
Само като съобщиха темите и половината от стаята ми се изнизаха. :D Писах по темата с цитатите, че ми се стори по-лесна, около 12стр вързах. :Д Дано да имам някаква хубава оценка.
Сега остана само Историята на 21 и кака ще си свиркааааа

Jaune
06-14-2014, 16:26
Ехо :Д
Тролчета има ли?

OoVasKoO
06-14-2014, 18:18
:D
добра тема се е паднала според мен

YSMF
06-15-2014, 10:57
И според мен е добра темата. Една приятелка се явява, писала е доста и се надява на добра оценка.
Ние се дипломираме на 20-ти, но повече от половината няма да дойдат.

nIkEnCeTy_bE
06-15-2014, 11:04
Аз лично за това кандидатстване се готвя от ноември месец. Матурите не минаха, както очаквах, предвид подготовката ми. Искаше ми се повече да изкарам, но здраве да е. По Биология ми беше втората матура и не съжалявам. Желанието ми за университет е УНСС. Като първо желание ми е Икономика и бизнес, да видим. Ходих на предварителен, доволна съм, но ще отида и на редовен. Чак не мога да повярвам, че на предварителният изкарах повече, отколкото на матури. Хах Ще кандидатствам и в СУ и ИУ - Варна с матури, но като цяло ще разчитам на изпита в УНСС. Смятам, че ще ме приемат. Все пак успях да си задържа добра диплома, въпреки матурите.

Кой ще кандидатства в УНСС и каква специалност? На редовен БЕЛ някой ще ходи ли?

pandabear
06-15-2014, 18:10
Ехо :Д
Тролчета има ли?

аз се изкефих доста ;д
10-15 човека напуснаха 5-10мин. след обявяването на темата...
бях "wtf?!?!"
4 страници и половина тролване от мен ;3

Jaune
06-16-2014, 07:54
аз се изкефих доста ;д
10-15 човека напуснаха 5-10мин. след обявяването на темата...
бях "wtf?!?!"
4 страници и половина тролване от мен ;3

Виж си ЛС. Сори, просто не съм видяла :Д

От мен 5. Темата беше чук, особено сравнение с контролните - Осма божа заповед "Не кради" и Летни преживявания/вълнения, нещо такова.

ByK
06-16-2014, 12:37
Аз лично за това кандидатстване се готвя от ноември месец. Матурите не минаха, както очаквах, предвид подготовката ми. Искаше ми се повече да изкарам, но здраве да е. По Биология ми беше втората матура и не съжалявам. Желанието ми за университет е УНСС. Като първо желание ми е Икономика и бизнес, да видим. Ходих на предварителен, доволна съм, но ще отида и на редовен. Чак не мога да повярвам, че на предварителният изкарах повече, отколкото на матури. Хах Ще кандидатствам и в СУ и ИУ - Варна с матури, но като цяло ще разчитам на изпита в УНСС. Смятам, че ще ме приемат. Все пак успях да си задържа добра диплома, въпреки матурите.

Кой ще кандидатства в УНСС и каква специалност? На редовен БЕЛ някой ще ходи ли?
Аз съм за УНСС, Администрация и управление като някаква резерва. Днес ми и излезе дипломата - 5,15 и като си сметнах бала покривам този от миналата година на първо класиране при жените. Хич да не е поне това подсигурих :D

lalalal
06-16-2014, 12:43
Здравейте :D, имате ли някаква представа кога ще си получите дипломите ?

ByK
06-16-2014, 12:45
Да, нашата церемония е на 19-ти ;д

YSMF
06-16-2014, 16:31
От Министерството са казали дати 20-23ти, ние сме на 20-ти и половината няма да дойдат.

lalalal
06-16-2014, 16:56
Ние изобщо не знаем кога ще ни ги дадат и така като гледам може да е и след 23 :D

Jaune
06-16-2014, 17:59
Ние, разбира се, сме след всички други, на 27-ми.
И, пак разбира се, на другия ден съм на изпит.

Dagichka
06-16-2014, 18:12
ние сме някъде след 24ти предполагам..
то трябва да ходим да се подписваме първо, после да ги сканират ала бала и чак тогава дипломирането, нали?

OoVasKoO
06-16-2014, 18:18
еми да, ние утре или в четвъртък ще се подписваме и после се сканират и се пращат в МОН

lalalal
06-16-2014, 19:22
и това какво ще рече :D, след подписа и сканирането кога могат да ни ги връчат - след 1,2 дни ли :D

OoVasKoO
06-16-2014, 21:26
в моето даскало ги дават на 27-ми, но ако трябва да подаваш по-рано документи за кандидатстване, трябва да пишеш някакво заявление за ранно получаване
звънни на класната и я питай

Colouring
06-17-2014, 15:27
Раздадоха ни дипломите вчера на нас.

YSMF
06-17-2014, 21:11
Ние сме на 20-ти. Видях я и съм доволна.

Dagichka
06-18-2014, 18:37
ние сме във вторник най-накрая официално ще приключи :3
добре ли е чак сега да осъзная, че няма как да кандидатствам в двата университета, където исках, защото графиците им се разминават и ако евентуално ме приемат в единия, трябва веднага да се запиша преди да съм разбрала дали съм приета в другия :cool: :cool: здравее да е :д

ByK
06-18-2014, 20:03
Dagichka, масово хората кандидатстват в повече от един ВУЗ. Просто си дръж сроковете под око... :)

Но имам и въпрос - сега на 23 юли ще подам документи, но има голяма вероятност да замина за Слънчев бряг цялото лято. Мисълта ми е след като съм ги подала дали е възможно родителите ми от мое име да ме записват евентуално за второ или трето класиране, или ако съм приета с това което искам още тогава, да внесат семестриалната такса и да ме запишат за желаната специалност? Таксите също ли са по 30лв като за първо класиране или се преминава автоматично, защото навсякъде ми говорят различно?

lalalal
06-18-2014, 21:20
Мисля че ти лично трябва да се запишеш, но за всеки случай питай в унито, там ще ти кажат най- точно как стават работите :D

YSMF
06-19-2014, 07:59
Мисля, че става със заверено пълномощно при нотариус.

Dagichka
06-19-2014, 10:22
Dagichka, масово хората кандидатстват в повече от един ВУЗ. Просто си дръж сроковете под око... :)
е да, но нещата ще станат, ако на първо класиране в СУ не ме приемат в никоя искана специалност и автоматично ще продължа на второ, без да ми искат диплома оригинал (доколкото разбрах от сайта им :д) виж и ти за университета, който те интересува, там си пише кое как

lisi4ety
06-23-2014, 07:47
Не искам да бъда лоша, но честито на всички, които са решили, че е добра идея да се явят само на редовния по история :D
ps толкова се радвам, че съм решила да се родя по-рано ;d

granger
06-23-2014, 07:51
Втората тема 927-1018 всъщност не е толкова лоша, но и аз се радвам,че ми се падна в пъти по-лесна :lol:
Успех на всички и дано Ви приемат.
При мен се оказва,че правните дисциплини ми изнасят повече от историята. Странно.

queen_ofdisaster
06-23-2014, 16:39
Не е лоша темата,но е тегава от гледна точка на обем и фактология;но като знам как предвиждах,че ще има 2 теми от Ново време съм доволна. :D Имам чувството,че пак ще има много двойки обаче..

nadetyYy
06-24-2014, 11:23
Oценки от матурите: по БЕЛ - 5,96, по география - 5,85. :)
Явих се на предварителен изпит в ИУ Варна /география-тест/ - 5,75.
Ще кандидатствам за специалност Бизнес информационни системи и се двоумя коя от двете оценки да се включи в балообразуването. Вярно ли е, че приемат повече тези кандидат-студенти, които са кандидатствали с оценката от изпита?

OoVasKoO
06-24-2014, 11:41
Oценки от матурите: по БЕЛ - 5,96, по география - 5,85. :)
Явих се на предварителен изпит в ИУ Варна /география-тест/ - 5,75.
Ще кандидатствам за специалност Бизнес информационни системи и се двоумя коя от двете оценки да се включи в балообразуването. Вярно ли е, че приемат повече тези кандидат-студенти, които са кандидатствали с оценката от изпита?
не се ли гледа общият бал?

YSMF
06-24-2014, 12:50
Общият бал се гледа, официално не се гледа кой с какво е кандидатствал, но в действителност може да правят разни схеми.
Утреще подавам документи за там.

psych0
06-24-2014, 13:10
Някой да е подавал документи за СУ онлайн ?

OoVasKoO
06-24-2014, 13:39
Промених си малко предпочитанията. Ще влизам в ТУ с 1-во и 2-ро желание - КСИ и Телекомункации. 2 курс се записвам в http://softuni.bg

ByK
06-24-2014, 13:52
Някой да е подавал документи за СУ онлайн ?

Не, аз бях на място. И те съветвам ти също да пробваш, много хора се бъркат като цяло с попълването на платформата онлайн..... наистина чаках около час и половина на опашката, но по-добре така, отколкото да ти анулират молбата, лично за мен. Успех.. :)

Dagichka
06-24-2014, 18:11
ох, нали може и на място?? аз като четох там за откриване на профил само бяха дадени опции чрез банков път и се хванах за главата :д мисля другата седмица да отида и да пусна, ей така като резервен вариант *ама ако ме приемат не знам какво ще правя, че ми се ще в уасг, ама сроковете им се разминават да му се невиди :с*
днес официално се дипломирах :cool: имам най-високата диплома в класа, една от най-високите оценки от изпитите по професия и съответно от камарата на строителите и ала бала ме наградиха, 50лева в пликче хаха не е зле :3

YSMF
06-25-2014, 14:24
Кандадатствах, самата процедура е страшно бърза, но докато се ориентираме беше сеир. Вече са ни обновили профилите в системата.

ByK
06-26-2014, 16:29
^Да, и аз това забелязах. Вече почти всичко е оправено... и ще се пържим до 15-16 юли като обявят класиранията :D
Стискам палци на всички :P

Dagichka
06-26-2014, 16:32
ако отида на място някой знае ли документите дали се заплащат също? :д предпочитам да си ги купя и да си ги попълня на спокойствие вкъщи и после да се върна вече да ги подам..

YSMF
06-26-2014, 18:00
^Да, и аз това забелязах. Вече почти всичко е оправено... и ще се пържим до 15-16 юли като обявят класиранията :D
Стискам палци на всички :P
Казали са на 11-ти и вярвам, че тогава ще ги изкарат след като за изпита им трябваха по - малко от 24 часа.

ByK
06-27-2014, 12:00
Dagichka, ако решиш да се записва на място плащаш само таксата от 30 лв. и после чакаш пред Информационното бюро. Няма никакви други.
YSFM, нещо не те разбрах - не говорех за резултатите от изпитите, а за самите класирания - когато изкарат, кой с какво е приет :P Ако пак нещо не съм светнала - съжалявам, малко съм руса :D /да не кажа много/

Dagichka
06-27-2014, 14:35
ясноо, мерси :) отказах се да кандидатствам, класирането излиза твърде рано и ако нещо дипломата трябва да я дам, пък ми се ще първо в другия да разбера и ако стане там да си се запиша.. пфф, много е гадно така.
успех на всички ни де, дано ни приемат там, където искаме и тва е :3

YSMF
06-27-2014, 16:30
Dagichka, ако решиш да се записва на място плащаш само таксата от 30 лв. и после чакаш пред Информационното бюро. Няма никакви други.
YSFM, нещо не те разбрах - не говорех за резултатите от изпитите, а за самите класирания - когато изкарат, кой с какво е приет :P Ако пак нещо не съм светнала - съжалявам, малко съм руса :D /да не кажа много/
На 11 излизат класиранията :) Сега майтап не говорим за ВИНС-а 8-)

Eagle 123
06-27-2014, 16:36
Уау само като видях колко желаещи има за психологията и публичната администрация се хванах за главата .. ако не се лъжа там са доста малко местата, пък конкуренцията е убийствена.. успех на всички Ви желая, най-вече на програмистите ;д

ByK
06-28-2014, 11:35
Днес излязоха резултатите на явилите са на изпит по Английски език..... доколкото разбрах и там е било масова сеч. От пет човека, с които си говорих, четири са с двойки.. тия нормални ли са :shock: ](*,)

OoVasKoO
06-28-2014, 13:49
един пичага от моя клас има над 5 :D
мачкай!!!!!!!!!!!!!!
а къде мога да видя изпита по английски, че не намирам в сайта?

Jaune
06-28-2014, 14:23
5.88 на АЕ (никаква допълнителна подготовка). За журналистиката не знам, дано върже. :)

ianinaaa
06-30-2014, 11:13
Здравейте.. Някой знае ли какви са били минималните балове миналата година за Първо класиране за ЮЗУ, Благоевград? :)

Jaune
06-30-2014, 13:07
6.00 устен журналистика, аааа!

granger
06-30-2014, 20:13
браво бе!
А на изпитите по английски и миналата година беше масовата сеч,споко. :lol:

YSMF
06-30-2014, 20:25
Една приятелка има 3.73 на устния, много ме е яд за нея, дано поне влезе задочно.

Чакам си резултатите, искам да вляза по първо, дано да няма много желаещи 8-)

sashinka95
06-30-2014, 21:28
Аз имам 5,00 на устния по журналистика. Това е първото ми желание, даяно ме приемат. Успех на всички и сбъднати мечти.

Starfire
07-01-2014, 15:43
4.75 бг
5.50 ае

Ще кандидатствам в СУ за някоя от компютърните специалности. Надявам се бал 15.6 да ми стигне. =)

psych0
07-01-2014, 21:16
Записах се днес за СУ.
1во желание Регионално развитие, дано ми стигне бала за 1во класиране.
25.22 от 30...

granger
07-02-2014, 15:34
4.75 бг
5.50 ае

Ще кандидатствам в СУ за някоя от компютърните специалности. Надявам се бал 15.6 да ми стигне. =)

за ФМИ ти трябват оценки по математика от изпити или мютура... 15.6 от 24 ...дали ше ти стигне

OoVasKoO
07-02-2014, 15:59
миналата година за информатика минималният е бил 17.4
ако има 2-ро или 3-то класиране може и да минеш м/у капките :D
за "Математика и информатика" може и да ти стигне бала, щото оценката се умножава по 3

ако не беше толкова много и трудна математиката в СУ, може би щях да запиша софт. инж. там
не искам да си прецакам нервите и за тва се отказах xD

game
07-02-2014, 19:00
Здравейте, имам едно въпросче!Според вас могат ли да ме приемат в НВУ (компютърни системи и технологии или компютърни системи за програмиране)или в Стопанската академия с оценка от матура 5.18 по БЕЛ и 5.04 по география?

OoVasKoO
07-02-2014, 20:11
^ ето така се смята балът за НВУ:

- удвоената оценка от конкурсния /зрелостния/ изпит по математика, история или география;
- по-високата оценка от държавния зрелостен изпит или оценката от дипломата по български език и литература;
- оценката от дипломата по математика;
- оценката от дипломата по физика
максимален = 30

е брат, ти си вътре за "Компютърни системи и технологии", минималният бал за миналата година е 20,49 :D

Starfire
07-04-2014, 07:52
Записах се днес за СУ.
1во желание Регионално развитие, дано ми стигне бала за 1во класиране.
25.22 от 30...

Дано стане. Успех! =)

Ko0Le37o0
07-04-2014, 09:49
Аз кандидатствах вчера в УАСГ със специалност ВиК и писах там още 3-4 специалности за всеки случай. Балът ми е 24 от 30, но добрата страна е че съм учил в ПГСАГ Бургас, което трябва да е +

granger
07-04-2014, 10:09
Никакъв плюс не е. Балът си е бал, откъдето и да излизаш. Може да ти е в плюс,ако те приемат,защото ще си по-запознат с някои неща.

AliceSw
07-04-2014, 14:05
как си кандидатствал като изпитите за уасг почват от 9-ти ?!?

не коментирайте като не знаете, да, различно е, когато си от строителен техникум, има 20% квота от целия прием, които са отделени за тях, съответно баловете са доста по-ниски

Dagichka
07-04-2014, 16:51
^и аз кандидатствах още миналата седмица, участвам с оценката от матура (и то по БЕЛ хаха най-голяма гавра, но те сами си го направиха така..) и писах УУЗИ и геодезия. дано ме приемат, че само там съм пробвала и ако нещо горя..
и да, различно е, защото имаме квота (без уузи-то и архитектурата доколкото знам) мухаха

OoVasKoO
07-07-2014, 11:55
Днеска бях на последния ми изпит в ТУ по мат. Ей преди малко излязоха отговорите и имам 5,80 минимум. Проблемът е, че на една задачка съм сбъркал sin30 и съм го писал като корен от 3 в/у 2. Много ме е яд, всичко си реших. :cool:
Ако има добри проверяващи като миналия път, може да получа 1 точка и съответно да имам 5,90.

Dagichka
07-07-2014, 12:29
^възхищавам се на хора като теб, честно. аз едвам избутвах за 5 по математика в даскало, както остава на изпит и то в ТУ :Д
оф защо трябва толкова късно да излизат класиранията на тоя уасг, супер много се дразня.. ама ще чакам де, нямам друг избор. *и ми липсва списъкът със задължителни книги за лятото :с*

Colouring
07-07-2014, 12:32
5,6 дали ще стигне за КСИ? И 6 по физика и математика.

OoVasKoO
07-07-2014, 13:10
Ще ти стигне много ясно. От 28,4 бал нагоре 100% се влиза.
Впрочем миналата година за КСИ е нямало 2-ро класиране, а минималният бал за 1-во е бил 27,4. Абе към тоя бал се смятат и баловете на тия от специализираните училища.
Така че за мен и за теб към 28,00 е било тогава.
Според вътрешна информация се очаква тази година баловете за кси да са като миналата, дори по-тежко е щяло да бъде. Ще видим на 12-ти. А и без това задачите днес не бяха много лесни, последната беше с описана сфера около пирамида, подобна задача от няколко години не са давали.

Colouring
07-07-2014, 13:32
Да, знам това за второто класиране. И аз мисля, че ще ми стигне, ама докато не излезнат класиранията се притеснявам. :Д Аз не ходих на редовен днес, а само на пробен. Там изкарах 5,60. На матурата по математика имам 6,00, така че дали ще ми вземат матурата, или ще ми вземат оценката от изпита - балът ми си е 28,8 и при двете положения.
От любопитство ще погледна задачите по-късно.

OoVasKoO
07-07-2014, 13:48
влизаш 100% :D
а и чух отнякъде, че местата за КСИ от 180 са ги увеличили на 240

Ailler
07-07-2014, 14:15
Днеска бях на изпита за ТУ, очаквам към 5.40-5.50 като се усрах на геометрията като цяло, тая с пирамидата беше отвратителна, а трапеца го мъчих супер много, ама получих различен отговор от дадения, така че е грешна със сигурност.. Тази с множеството от функциите изобщо не разбрах условието, но съм я улучил за щастие, но иначе доста лесно с изключение на пирамидата, доста съм разочарован от тоя изпит.. За мен е абсурдно най-високата ми оценка да е по български като съм решил 3 теста за цялата година и да се провалям епично на математиката при положение, че ми е много по-силна и съм положил повече усилия.. :D Иначе 27 бал очаква ли да стигне за телекомуникации принципно?

OoVasKoO
07-07-2014, 14:36
точно 27 бал ли имаш?
по принцип 27,00 или повече и си вътре
предполагам, че ако има 2-ро класиране влизаш
в коя зала беше?

тая с трапеца беше гадничка, вдигнаха летвата с нея, накрая се получава тва:
http://sketchtoy.com/62061999
решаваш си уравнението и отношението е ясно, но малко хора ще се сетят

типично за ТУ само след 1-я предварителен качват статистика за изпитите
като излязат оценките, ще качат и другите
предполагам на тоя изпит 6-те ще са към 50-55 макс

иначе нашият набор сме късметлии, по-малко сме от миналите и имаме по-голям шанс :D

OoVasKoO
07-07-2014, 14:40
.

rockandroll
07-07-2014, 14:45
Искам да Ви попитам дали 25-26 бал ще ми стигне за МИО/Финанси/Англ.филология/Маркетинг в Пловдивският университет (ПУ) ?

OoVasKoO
07-07-2014, 14:53
^ минималните балове за 1,2,3 класиране от миналата година:
https://uni-plovdiv.bg/pages/index/247/

за английска филология след 2-ро класиране ще влезнеш май
но с този бал нямаш големи шансове за финанси и маркетинг

Ailler
07-07-2014, 15:10
Или 27.02 или 27.32 ще имам зависи дали ще ми дадат 1 точка за логаритъма, понеже имам само единия отговор, иначе за трапеца доколкото си спомням получих нещо много подобно, но накрая излезе нещо от рода 3а/2

OoVasKoO
07-07-2014, 16:08
ще ти дадат точка, няма как :D
надявам се и на мен да ми дадат 1 отгоре, все пак оная 27-ма с равнобедрения триъгълник я реших по най-бързия начин, само на последния ред един синус обърках xD

Ailler
07-07-2014, 18:01
Ее, ти пък на една от най-лесните за 2 точки.. Да решиш трапеца и пирамидата, макар че т'ва си е класика да се бъркат по-лесните, и аз като се сетя ква тъпа грешка бях направил на тая с полагането, нали се получаваше х2 + х + 1 и аз си бях написал Д = 9, добре че в края си видях и оправих.. :D

OoVasKoO
07-07-2014, 18:11
http://priem.tu-sofia.bg/newsEvents/76
аз ще ходя :D

при мене си е класика, където и да ходя, да правя такива грешки - и на първия изпит и на мадурата xD

OoVasKoO
07-08-2014, 14:33
Излязоха оценките по мат в ТУ. Имам 5,80, щастлииив съм! :)

joannalof
07-08-2014, 16:25
5,6 дали ще стигне за КСИ? И 6 по физика и математика.

Ще влезеш.Аз също писах КСИ 1-во желание,както и още 4-5 познати Ако ни приемат в СУ, се отказаме от ТУ.

OoVasKoO
07-08-2014, 16:45
joannalof, колко ти е балът за фми?

joannalof
07-08-2014, 18:52
21 за ФМИ и 29,1 за ТУ.

OoVasKoO
07-09-2014, 22:13
за УАСГ класирането излиза на 24 юли :lol:
жал ми е за една съученичка, кандидатства за "Архитектура" и има общо 3 изпита по рисуване, горкичката
първия изпит от вчера:
http://www.uacg.bg/filebank/att_7147.pdf
wtf, почти нищо не разбрах :D

YSMF
07-09-2014, 22:37
Не си сам 8-)

Утре излизат класиранията, хип - хип, ураааа!

Едит: Излязоха днес, обичам ги тези хора.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10517202_479488178853763_1502518928_n.jpg?oh=33194 b1d5f06248e06db4b80bcaaf2c6&oe=53C0A0A1&__gda__=1405148273_7846cb70008286aef0cccb01d8dc6ef 8

music_box
07-11-2014, 09:52
Охххх аз исках да уча софтуер и интернет в техническия във Варна. Реших да се пробвам и във винса за да имам повече опции.....И днес си видях и на двете места резултатите - във Винса по 1во желание - информатика , а в техническия по второ - TKMT ....
http://s1.postimg.org/sn9y0qpfz/vins_2014.png
http://s30.postimg.org/kn4zdyfk1/image.png

И сега голямата дилема е дали да се запиша за второ класиране в ТУ ..... (във винса можеше да се кандидатства и с матура по ае , а пък аз там имам по-висока оценка :D)

Colouring
07-12-2014, 05:32
Днеска трябва да излезне класирането за ТУ-София, нищо няма още. Еееееее!

ЕДИТ: Излезе! Вътре съм - КСИ, първо желание. Влезнахме, сега зорът е да излезнем! Честито (а може би съболезнования?! :Д) на печелившите.

YSMF
07-12-2014, 08:10
Честито :)

OoVasKoO
07-12-2014, 08:12
Честито на всички! И аз съм приет в КСИ - 1-во желание. :cool:

Colouring
07-12-2014, 08:26
OoVasKoO, ще ти пратя лично след малко с няколко въпросчета. :Д

YSMF
07-12-2014, 08:27
Аз се чудя кои да са ми избираемите, колебая се между Business Ethics и Bulgarian and Balkan Culture. Ако мога да избирам език ще е немски, но мисля, че задължително ще ни е английски. :(

ByK
07-12-2014, 19:02
Кака е приета официално с Администрация и управление в УНСС 8-)
Впрочем, мислите ли, че в СУ има шанс да изкарат резултатите по-рано?

OoVasKoO
07-12-2014, 19:44
Кой знае, може би. :cool:
btw, една позната от ТУ ми каза, че класирането още вчера е излязло, но е имало софтуерен проблем. :D

YSMF
07-12-2014, 19:56
Впрочем, мислите ли, че в СУ има шанс да изкарат резултатите по-рано?
По наблюденията ми от резултатите по журналистика - абсурд.

ByK
07-12-2014, 19:59
И аз така си мисля... супер неадекватните парчета са в това СУ. Дори сериозно се замислям дали да не си подавам документите за УНСС и изобщо да не се занимавам с тоя мизерен Софийски..

lisi4ety
07-12-2014, 22:39
;д;д;д'д;дддд "мизерен Софийски" д;д;дд;д ем давай

OoVasKoO
07-12-2014, 23:42
Честито на приетите! Засега не е голям напливът в темата, но дойде ли 15-ти ще стане мазало xD.

ByK
07-13-2014, 00:58
;д;д;д'д;дддд "мизерен Софийски" д;д;дд;д ем давай

Не те разбрах.. имаш нещо да кажеш ли?

YSMF
07-13-2014, 01:56
http://prikachi.com/images/917/7465917s.jpg
След радостта дойде и панирането 'ама аз дали ще се справя?'. :(

takecare
07-13-2014, 07:00
Понеделник ще излязат резултатите от Софийски, освен ако наистина не си потвърдят, че са супер точни и са най - реномираният университет в България.

OoVasKoO
07-13-2014, 07:53
бтв, към хората за ТУ, по-специално Colouring, тая година голям късмет извадихме, видяхте ли с какви балове не са влезнали някои в КСИ - 28,47 и не влизаш, тва е брутално xD
набор 95 май поставихме рекорд

Colouring
07-13-2014, 08:02
Да, така е иначе. Умни сме били випускът, брех-брех.

rockandroll
07-13-2014, 10:53
За ПУ-то трябва да се чака чак до 17-ти, дейм. :/ Иначе имам 26.58 бал за Финанси/Маркетинг/МИО - искрено се надявам да ми стигне...

OoVasKoO
07-13-2014, 18:05
в УНСС и СУ кога започва обучението есента?
в ТУ почваме на 29 септември, ехее :cool:

ByK
07-13-2014, 18:16
в УНСС на 15.09 :д

OoVasKoO
07-13-2014, 18:21
и са най - реномираният университет в България.
слабооо...

Dagichka
07-13-2014, 19:22
За ПУ-то трябва да се чака чак до 17-ти, дейм. :/ .
говори ми, аз трябва да чакам до 24-ти.. :д браво на всички, които са влязли където искат ^^

Тромбоцит
07-13-2014, 19:51
МУ-тата са по-реномирани. Тея класацията са ташак работа

"Интересното е, че през последните месеци излязоха други две класации с тотално различни резултати. Едната от тях бе базирана на рейтингово проучване в периода февруари 2013 г. – януари 2014 г. (вижте тук), при което, според провелите го, е обърнато внимание и на последните публикувани резултати от т. н. официален рейтинг на МОН, осъществен от същите дирекции и консорциуми, посочени по-горе. Интересното е, че според това проучаване Медицински университет – София е на първо място, а СУ е чак на шесто. Като причина за нетрадиционно ниската позиция за СУ, е посочена окупацията на университета. На второ място в тази класация е Пловдивския университет, на трето УНСС."

Общо взето, който си плати на соц. агенцията, той изкача най-отпред.

joannalof
07-13-2014, 20:10
говори ми, аз трябва да чакам до 24-ти.. :д браво на всички, които са влязли където искат ^^

В УАСГ ли кандидастваш и какво?

Dagichka
07-14-2014, 09:39
^мхм, геодезия и уузи писах.

OoVasKoO
07-14-2014, 14:42
еми така е, ако не бяха изпитите по рисуване, нямаше да чакате толкова :cool:

rockandroll
07-14-2014, 17:02
Т'ва чакане вече започва яко да ми бърника в мозъка...

Dagichka
07-14-2014, 18:17
^мхм, и мен така. спомням си в 7ми клас как въобщее не ми пукаше, все в някое квартално даскало щяха да ме приемат, ама сега като знам, че приемат само 10 женски в желаната от мен специалност и макар че имам висока диплома и бал и тн. пак ми е едно несигурно такова :д
една приятелка, която иска да следва архитектура, вече държа 3 изпита по математика (2 предварителни и нормалния) плюс 3 изпита по рисуване и един по английски.. възхищавам и се. :Д

OoVasKoO
07-14-2014, 18:31
една съученичка успя да изкара 5,48 на 2-я предварителен в УАСГ, доста трудно и беше, остана и само 1 изпит по рисуване

pandabear
07-14-2014, 18:41
приеха ме по първо и единствено желание Ветеринарна медицина в ЛТУ, но ще чакам утре да видя какво е положението и в СУ. доста ми е объркано все още... не съм решила оконачателно какво искам...пф...

rockandroll
07-14-2014, 18:53
Всички ли сте в София? Нито един ли няма тук за Пловдив? :D

granger
07-15-2014, 13:45
Не те разбрах.. имаш нещо да кажеш ли?

В тоя мизерен Софийски ни гърбят като животни от учене по голяма част от предметите,не бъдете така предубедени. Влизането там Ви е най-лесната работа.
Ако някой го мързи да учи - специално Юридическия не е за него. Не споменавам другите факултети, но просто съм най-навътре с този.
Успех на всички :)

OoVasKoO
07-15-2014, 13:50
абе, що нямате спорт във ФМИ? :lol:

извадих голям късмет в ТУ, доста са евтини плуването и тениса :D

granger
07-15-2014, 13:52
Има, може по желание да запишеш,но явно не е задължителен. Можеш да си докараш 1 допълнителен кредит...а и спорта е безплатен?!

OoVasKoO
07-15-2014, 13:57
в ТУ можеш да избереш 2 спорта, които да са ти безплатни през часовете
иначе тениса за студенти е 8 лв./час, а плуването 4 лв./час
тва, ако не е евтино :D

granger
07-15-2014, 14:05
Мда, идеалка е.

YSMF
07-15-2014, 15:09
Софийски си правят в момента якото трололо...

pandabear
07-15-2014, 15:22
#дасиелитен

OoVasKoO
07-15-2014, 15:27
#dasinomer1

pandabear
07-15-2014, 15:32
#дасиреномиран
#дасипървенец
#да имашперфектнаадминистраци я

OoVasKoO
07-15-2014, 15:34
"голям кеф пада", сега ако удължат записването, може да се застъпят сроковете и за другите университети

едит: започвайте да се радвате, излязоха :D
да не забравите да се похвалите ;)

YSMF
07-15-2014, 15:51
Приятелката е приета ВО задочно, радост има 8-)

ByK
07-15-2014, 16:15
приета съм с Философия в СУ.. ужас 8-) май ще се ориентирам към УНСС-то..

ByK
07-15-2014, 16:17
Потвърждаване или записване се извършва от 16 юли до 18 юли 2014 г включително, в сектор "Студенти" на Философски факултет.

Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията!

То пък при мен няма как и да се презапиша за второ класиране.... тоест или това, или нищо :(

Честно казано съм супер разочарована.. тая Философия няма никаква реализация, къде ми беше акъла и защо изобщо съм я писала в списъка ми за желания :X

Jaune
07-15-2014, 16:19
Приеха меее

Dagichka
07-15-2014, 16:20
щом си го писала на първо място, значи си искала философия, тогава? както си прецениш де, иначе браво ^^
малко ме е яд, че все пак не се пробвах с матурите да кандидатствам, просто ей така да видя дали биха ме приели, ноо здраве да е, ще си чакам 24ти :Д

dqvolcheto9
07-15-2014, 16:20
География-СУ.......някой? :D

OoVasKoO
07-15-2014, 16:22
щом си го писала на първо място, значи си искала философия, тогава? както си прецениш де, иначе браво ^^
малко ме е яд, че все пак не се пробвах с матурите да кандидатствам, просто ей така да видя дали биха ме приели, ноо здраве да е, ще си чакам 24ти :Д
и да плащаш за класиране :D

ByK
07-15-2014, 16:24
Не е на първо, Дагичке :) 6-то желание ми е, преди това са Педагогиките и БФ :( Много ме е яд, стискам палци и аз на всички (=

Dagichka
07-15-2014, 17:00
^ох, аз го разбрах, че това ти е първо желание и затова не можеш да се презапишеш за второ класиране, моя грешка. :с
пак бравоо на всички, аз чакам включване от една другарка от първи клас, дано е приета кореистика ^^

granger
07-15-2014, 17:12
Честито Ви. Всяка година се чака много в СУ, защото напливът е огромен, миналата година и аз си гризех ноктите.
Успех и се заредете за чакане. Един съвет, за записване, за да спестите време - платете си таксите по банков път, а не в паричния салон.

granger
07-15-2014, 17:15
Не е на първо, Дагичке :) 6-то желание ми е, преди това са Педагогиките и БФ :( Много ме е яд, стискам палци и аз на всички (=

Щом не ти е първо желание можеш да запазиш мястото и да изчакаш евентуално да видиш какво следва с УНСС,ако това е проблема.

Eagle 123
07-15-2014, 17:30
Всъщност не може, щото един приятел ще ходи в ТУ, там е приет по 1во желание, а в СУ не е доволен от класирането си.. та трябва да се остави оригинала от дипломата на място, за да потвърдиш, че искаш да участваш на 2ро.. тоест той няма как да изчака за 2ро/3то класиране, тъй като се записва на 1во в ТУ .. иначе честито на печелившите, едно голямо браво за труда, който Ви се отблагодарява в този момент

OoVasKoO
07-15-2014, 18:03
твоят приятел какво е приет в ТУ, предполагам КСИ?

Starfire
07-15-2014, 18:38
Излезли са резултатите от първо класиране в СУ. Бих искала да споделя мин. балове на някои от специалностите, за тези, на които им е любопитно:

Софтуерно инженерство - 20.40
Компютърни науки - 19.65
Информационни системи - 19.50
Информатика - 18.00
Математика и информатика - 18.70
Японистика - 21.69
Кореистика - 21.96
Китаистика - 19.29
Скандинавистика - 21.99
Унгарска филология - 9.60
Южна, Източна и Югоизточна Азия - 18.94

*това са мин. балове от 1-во класиране за жени. За второ класиране - скоро!

OoVasKoO
07-15-2014, 18:40
^ а ти къде си приета?

YSMF
07-15-2014, 19:06
Японистиката е паднала супер много. 0_0

joannalof
07-15-2014, 19:15
Приеееета!
Софтуерно инжерество,СУ 1-во желание ... виждам резултата на повече от година подготовка.

Eagle 123
07-15-2014, 19:29
твоят приятел какво е приет в ТУ, предполагам КСИ?

Ами не, Телекомуникации е приет

OoVasKoO
07-15-2014, 19:38
Приеееета!
Софтуерно инжерество,СУ 1-во желание ... виждам резултата на повече от година подготовка.
преборихме стереометрията, а :D
yoannav ;)

pandabear
07-15-2014, 21:07
няма такова колебание от моя страна просто...много ме е яд на себе си...

psych0
07-15-2014, 21:19
И аз съм приетааааааааа!
Регионално развитие и политика!
Честито на всички! :*

Devilsplaymate
07-15-2014, 21:25
Потвърждаване или записване се извършва от 16 юли до 18 юли 2014 г включително, в сектор "Студенти" на Философски факултет.

Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията!

То пък при мен няма как и да се презапиша за второ класиране.... тоест или това, или нищо :(

Честно казано съм супер разочарована.. тая Философия няма никаква реализация, къде ми беше акъла и защо изобщо съм я писала в списъка ми за желания :X
Щом не си я писала на първо място в желанията, можеш да се пуснеш на второ класиране, стига да не те бъркат нещо срокове и т.н. с другите университети. Затова бланките с подреждането на желаните специалности са толкова важни.
А като човек учещ и Философия в СУ ти казвам - не бъди толкова скептично настроена. Далеч по-интересна е, отколкото предполагаш, а и има повече реализация отколкото мислиш. Но ако това не е твоето нещо - бягай далеч, защото не е лесна - предупреждавам. Пък и няма смисъл да буташ нещо, което не ти е интересно и където просто няма да се чувстваш комфортно.

joannalof
07-16-2014, 08:20
преборихме стереометрията, а :D
yoannav ;)

не съвсем ... ама научих това-онова :D

OoVasKoO
07-16-2014, 09:30
не си влязла и във софт. инж. във ФМИ, балът е много нисък там - 20,40

joannalof
07-16-2014, 09:36
^ за мен ли се отнася това,нищо не разбрах

granger
07-16-2014, 11:12
Честито на влезлите!

OoVasKoO
07-16-2014, 11:19
^ за мен ли се отнася това,нищо не разбрах
да, нали във ФМИ искаше най-много?

joannalof
07-16-2014, 12:41
да, нали във ФМИ искаше най-много?
Да, и влязох софтуерно инжерество във ФМИ с бал 21,00,а минималния за момичета е 20,40

OoVasKoO
07-16-2014, 12:48
и къде реши, че ще се запишеш?

joannalof
07-16-2014, 13:26
ФМИ

OoVasKoO
07-16-2014, 13:48
ок, ще запаля свещичка за теб :D

rockandroll
07-16-2014, 14:55
Приет в ПУ с 26.50 бал, МИО. найс

joannalof
07-16-2014, 17:46
ок, ще запаля свещичка за теб :D
това,че не са ми преподавали стереометрия и не я разбирам,е причина да не успея във ФМИ. ОТЛИЧНА логика!

OoVasKoO
07-16-2014, 18:15
аааа недей така, нямам това предвид :cool:

имам предвид, че ще ти е няколко пъти по-трудно, математиката в СУ ще те накара да съжаляваш, че си там
но пък може и да се справиш
въпреки тва ще запаля свещичка за теб xD

Dagichka
07-16-2014, 18:52
честито на приетитее :3
аз ще си се пържа още седмица, екстраа :д

Jaune
07-16-2014, 20:36
Уф, записах се, даже се харесвам на снимката от студентската :О

102
07-16-2014, 20:37
ако мислиш че некой щи я гледа

joannalof
07-16-2014, 20:47
аааа недей така, нямам това предвид :cool:

имам предвид, че ще ти е няколко пъти по-трудно, математиката в СУ ще те накара да съжаляваш, че си там
но пък може и да се справиш
въпреки тва ще запаля свещичка за теб xD

Говорих с много хора,разпитвах,четох учебните планове и предметите,темите във форума ... така че не е спонтанно решение.Поне психически ще съм подготвена :D Благодаря за загрижеността :D Успех в ТУ :)

Jaune
07-16-2014, 21:02
ако мислиш че некой щи я гледа

аз ще си я гледам, на мен това ми е важно :Д:Д

102
07-16-2014, 21:04
и ти нема
ай бас

granger
07-17-2014, 07:56
Хаха,ако въобще се наканят да ви ги нанесат,щото част от преподавателите не си правят и труда.

game
07-17-2014, 08:18
Приета в НВУ - КСТ. Някой друг който да е приет там, че никой не познавам ?

Jaune
07-17-2014, 11:24
и ти нема
ай бас

на кво

Colouring
07-17-2014, 11:41
Излезли са резултатите от първо класиране в СУ. Бих искала да споделя мин. балове на някои от специалностите, за тези, на които им е любопитно:

Софтуерно инженерство - 20.40
Компютърни науки - 19.65
Информационни системи - 19.50
Информатика - 18.00
Математика и информатика - 18.70
Японистика - 21.69
Кореистика - 21.96
Китаистика - 19.29
Скандинавистика - 21.99
Унгарска филология - 9.60
Южна, Източна и Югоизточна Азия - 18.94

*това са мин. балове от 1-во класиране за жени. За второ класиране - скоро!

Може ли някой да намери минималните балове, но за момчета. Интересува ме най-вече Скандинавистиката. :)

OoVasKoO
07-17-2014, 11:52
^ 20,60

Colouring
07-17-2014, 11:54
Мерси за бързия отговор, полезен ще е. :Д Доста е паднал балът. Иначе специалността е страхотна, лично на мен ми е адски интересна.

ЕДИТ: Аз се записах в ТУ-София вече. Следващата стъпка е на 23 септември с общежитието.

OoVasKoO
07-17-2014, 12:06
Има време дотогава, почивчица. :cool:

102
07-17-2014, 13:00
на кво

си биеш два шамара и ше признаеш че съм бил прав

Jaune
07-17-2014, 14:20
:lol:

Eagle 123
07-17-2014, 21:01
Може ли някой да намери минималните балове, но за момчета. Интересува ме най-вече Скандинавистиката. :)
С любезното съдействие от моя страна, предоставям следната информация за няколко от специалностите/min БАЛ за момчета:

Публична администрация - 27.06
Психология - 26.12
СКАНДИНАВИСТИКА - 20.60
Културология - 23.05
Архивистика и документалистика - 18.90
Неформално образование - 16.14
Библиотечно-информационни науки - 20.76
Социални дейности - 17.75
История - 16.18

Тромбоцит
07-17-2014, 21:09
Класиран в специалност: Молекулярна биология (Р)
Бал за специалността: 35.000

OoVasKoO
07-18-2014, 08:39
like a BOSS :D

Fisherman
07-18-2014, 08:43

супер като завършиш ше работиш в кафенето на биологическия

Тромбоцит
07-18-2014, 09:11
Спирай психотропните, момче.

pandabear
07-18-2014, 09:26
в кой университет е толкова балът за молекулярната?

DiiDetoY
07-18-2014, 09:45
някой кандидатствал в УХТ- гр. Пловдив?

OoVasKoO
07-18-2014, 09:45
в СУ, ама тва не е минималният

pandabear
07-18-2014, 09:55
максималният бал в СУ е 24 за тази специалност.
знам, защото и аз кандидаствах с бал 23.93 (:

Тромбоцит
07-18-2014, 09:57
За момичета мин. бал е 35.50 на първо класиране. Не съм много сигурен, но мисля че това е най-желаната специалност от биологическите (що се касае до дамите) в цяла България (освен тези, предлагани от МУ).

pandabear
07-18-2014, 10:02
23.68 е мин.бал за момичетата в СУ, нещо си се объркал ;)

Тромбоцит
07-18-2014, 10:03
Специалността не се предлага само от СУ. Давам информация за Пловдив

music_box
07-18-2014, 10:50
йеййййй приеха ме в Софтуерни и интернет технологии в ТУ-Варна. /на второ класиране ;Д/

YSMF
07-18-2014, 16:15
Варненче, ура! 8-)

dark_angel3
07-18-2014, 21:31
Да се разпиша и аз.
Пу - Славянска филология (сън)

rockandroll
07-18-2014, 21:41
eй, най-после некой в ПУ-то... :D

OoVasKoO
07-19-2014, 13:48
КСИ 1-ви курс, идвайте народе:
https://www.facebook.com/groups/1443293515932822/

Dagichka
07-19-2014, 16:08
абе на вас искаха ли ви медицинско удостоверение към документите за записване :cool: не че съм приета още де хаха но се загледах какво се изисква за записване и се зачудих

OoVasKoO
07-19-2014, 16:11
от ТУ само за общежитията искат медицинско, в УНСС и СУ май по принцип го изискват

dark_angel3
07-19-2014, 18:54
rockandroll, и ти ли ? :Д

AliceSw
07-19-2014, 19:35
абе на вас искаха ли ви медицинско удостоверение към документите за записване :cool: не че съм приета още де хаха но се загледах какво се изисква за записване и се зачудих

ще ти искат, от психиатрията се издава за виас...

rockandroll
07-19-2014, 21:26
rockandroll, и ти ли ? :Д

Аз също съм там. МИО :Д

Dagichka
07-20-2014, 10:23
ще ти искат, от психиатрията се издава за виас...
ахаха :cool:

joannalof
07-20-2014, 11:01
в СУ не искат медицинско при записването,а за общежитията не знам как стоят нещата.

an7raks
07-20-2014, 11:16
ахаха :cool:
Без майтап! Иска се документ, че си психично здрава. ;)

Dagichka
07-20-2014, 12:12
а после те ли ще ми издадат жълтата книжка след като ме мъчат 4-5 години? :Д

an7raks
07-20-2014, 13:09
Научно доказано е, че алкохолът и висшето образование не прощават на никого...

AliceSw
07-20-2014, 13:55
а после те ли ще ми издадат жълтата книжка след като ме мъчат 4-5 години? :Д

мне, не са жълти дипломите, само части от тогата :D

май имаше някои години жълти студентски книжки, ама не знам на какви ще случите (:

Dagichka
07-20-2014, 15:44
хаха виждала съм снимки да, аз имах предвид от тези на лудите хора дето издават :д но дано ме приемат де, пък после ще се оплаквам :д

an7raks
07-20-2014, 17:00
Чакай, чакай! Обърках те! За записването не се иска от психиатрията, а обикновено медицинско. Ако си на общежитие, за там ти трябва от психиатрията. ;)

Dagichka
07-20-2014, 18:53
дам ясно, аз пак проверих и си пише медицинско само :д няма да кандидатствам за общежития, че като знам студентски град какъв е.. всичките там са луди :д

an7raks
07-20-2014, 19:00
дам ясно, аз пак проверих и си пише медицинско само :д няма да кандидатствам за общежития, че като знам студентски град какъв е.. всичките там са луди :д

Не с лошо, ве! Ние сме си обикновени хора сме си!

AliceSw
07-20-2014, 20:06
Чакай, чакай! Обърках те! За записването не се иска от психиатрията, а обикновено медицинско. Ако си на общежитие, за там ти трябва от психиатрията. ;)

не е така, като цяло искат от психиатрия, поне искаха 2008..

Dagichka
07-22-2014, 09:51
айде и аз да се похваля, приета съм на първо желание :cool: AliceSw в изискванията пише, че трябва медицинско просто от личния, ще видя тези дни като ходя да се записвам :д пълна каша ми е откъм документи, трябвало и по банков път да се плати таксата и тн и тн.

heartshapedbox
07-22-2014, 10:02
Честито :)

Death Gun
07-22-2014, 10:32
айде и аз да се похваля, приета съм на първо желание :cool: AliceSw в изискванията пише, че трябва медицинско просто от личния, ще видя тези дни като ходя да се записвам :д пълна каша ми е откъм документи, трябвало и по банков път да се плати таксата и тн и тн.
имам въпросче, тва класирането за всички ли е?
излязло ли е класирането и за архитектура, че от класа имам една съученичка?

едит, много ниски балове :D
особено архитектура за момчета...

Dagichka
07-22-2014, 10:33
мерси ^^
Death Gun, дам, за всички е, няколко приятелчета ми се похвалиха, че са приети архитектура

Death Gun
07-22-2014, 10:41
честито
аз съм приет КСИ първо желание в ТУ :]

Dagichka
07-22-2014, 11:57
съгласна съм за баловете, доста ниски са като цяло. честито и на теб ^^

Starfire
07-22-2014, 12:01
Второ класиране в СУ е излязло. Ето ги резултатите на същите специалности, които съм писала на седмата страничка на тази тема:

Софтуерно инженерство -> 20.39
Компютърни науки -> 19.50
Информационни системи -> 19.20
Информатика -> 16.05
Математика и информатика -> 15.60
Японистика -> 21.87
Кореистика -> 21.96
Китаистика -> 19.29
Скандинавистика -> 21.99
Унгарска филология -> 9.60
Южна, Източна и Югоизточна Азия -> 18.94

Ще видя ако мога да се добера и до резултатите от трето класиране сега скоро.^^

Colouring
07-22-2014, 12:53
честито
аз съм приет КСИ първо желание в ТУ :]

Още един колега. Супер! :)

Честито на всички приети отново.

AliceSw
07-22-2014, 14:20

таксата плащай или в пощенска до съда, или в първа инвестиционна до журналист, имат готови формите за виас...аз медицинско от личния не съм имала, не знам

rockandroll
07-22-2014, 16:39
официално студент, йеа

Dagichka
07-23-2014, 09:49
таксата плащай или в пощенска до съда, или в първа инвестиционна до журналист, имат готови формите за виас...аз медицинско от личния не съм имала, не знам
късно го виждам, но благодаря, днес отидоха направо в обб дето е отсреща и там също милата охрана ми показа образец за уасг и как да го попълня :Д

Ko0Le37o0
07-23-2014, 14:52
Хмм... не мога да разбера дали съм приет :D В сайта там някъде си въвеждам вх. номер и ЕГН, но нещо не разбирам. Там отдолу, където пише специалност, това ли е специалността в която съм приет? ;/
http://prikachi.com/images.php?images/916/7488916R.png