Влез

View Full Version : Пречистване от токсини на плодове и чай

Minwu
06-08-2014, 21:39
Ще помоля хора, които си нямат на идея какво е това да не пишат, а именно: 1) хора, които нямат никакви доказателства, че това е грешно. 2) хора, които не са прочели и една книга за гладуването (аз съм над 10 :) 3) дори хора, които 1 ден не са си облекчавали организма, съответно не знаят какво е от ОПИТ, а са чували някой си какво им е разправял...

Ще се радвам да си имам дружка за "гладуването", ако има желаещи. Така е по-лесно психически. :) Сега има много плодове.. ммм моите любими череши и прасковки... ^^ В началото няма да спазвам ограничението от 800г. плодове, ами ще започна с около 2кг. Обикновенно след 3тия ден чувството на глад намалява и не са нужни повече от 500-600г.

Така, така. Ето го и него :

8:00 сутрешен чай

10:00 първа порция плодове

12:00 обеден чай

14:00 втора порция плодове

16:00 следобеден чай

18:00 трета порция плодове

20:00 вечерен чай

След плодовете

следва най-важната част:

ЗАХРАНВАНЕТО

Схема на 10-дневно захранване

Първи ден

8 ч. - чай с мед и лимон или вода с лимонов сок или мин. вода - по желание
10 ч. - порция плодове
12 ч. - чай с мед
12,30 ч. - суров зеленчук №5
14 ч. - порция плодове
16 ч. - чай с мед
18 ч. - суров зеленчук № 5
20 ч. - чай с мед и лимон

Втори ден

12 ч. - суров зеленчук №5 +А /1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + А / 2 бр./
В 8,10,14,16 и 20 часа като първи ден

Трети ден

12 ч. - суров зеленчук № 5 + Г / 1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + А /3 бр./
В 8,10,14,16 и 20 часа както първи ден

Четвърти ден

8 ч. - чай с мед
10 ч. - порция плодове
12 ч. - суров зеленчук № 5 + Г /2 бр./
16 ч. - чай с мед
18 ч. - суров зеленчук № 6 + В
20 ч. - чай с мед и лимон

Пети ден

12 ч. - суров зеленчук № 5 + А /3 бр./ + Б /1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + Д или С
В 8,10,16 и 20 часа като четвърти ден

Шести ден

12 ч. - суров зеленчук № 8 + Г /3 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 9 + П / 3 бр./ + Г /2 бр./ или само В
В 7,10,16 и 20 часа както четвърти ден

Седми ден

12 ч. - суров зеленчук № 5 +Р
18 ч. - суров зеленчук № 7 + Т

Осми ден

12 ч. - суров зеленчук № 5 + И /30 гр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + У или Ж
В 8,10,16 и 20 часа както четвърти ден

Девети ден

12 ч. - суров зеленчук №9 + И /50 гр./ или Е
18 ч. - суров зеленчук № 5 или № 10 + К

Десети ден

12 ч. - суров зеленчук № 12 + Н
18 ч. - суров зеленчук № 5 + № 19 + У или З / Тофу/
В 8,10,16 и20 часа като четвърти ден

А/ картоф на пара - средно голям
Б/ морков на пара
В/ тиква - печена или на пара
Г/ препечена филийка пълнозърнест хляб
Д/ порция овесени ядки /1 малка кафяна чашка овесени ядки ври в три такива чашки вода с щипка сол/
Е/ порция качамак /към 1 ч.ч. гореща леко подсолена вода се прибавят 3 с.л. царевично брашно; бърка се непрекъснато върху горещ котлон докато се сгъсти добре; накрая се прибавят няколко капки зехтин/
Ж/ порция булгур / 1 малка главичка лук нарязана на ситно се задушава с 1 ч.л. олио и половин кафяна чашка вода; след това се прибавят 2 кафени чашки булгур; разбърква се за 1-2 минути, след което се добават 5 кафени чашки вода; ври на тих огън до сгъстяване/
З/ 50 гр. кашкавал от соя "Тофу"
И/ сурови ядки - орехи, бадеми, лешници
К/ зелен боб на пара или от консерва
Л/ тиквички на пара / с размер около 15см/
М/ карфиол на пара
Н/ картофено пюре /2-3 големи картофа на пара се пресоват с малко топла вода и се прибавя съвсем малко краве масло/
О/ спанак или лапад на пара като супа
П/ печен пипер
Р/ порция прясно зеле на пара или задушено с малко олио и вода
С/ елда /руската "каша гречка"/ - 1 каф. чашка елда + 2 каф. чашки студена вода; след като заври се изключва и оставя на котлона, докато поеме цялото количество вода
Т/ зеленчукова супа - 2 ч.ч. вода завира с 1 щипка сол и в нея се поставят нарязани на ситно различни сезонни зеленчуци - по ибор. Прибавят се магданоз, целина или копър
У/ зеленчуци на пара - няколко вида, според сезона / моркови , карфиол, грах, зелен боб, зеле, пиперка, камба, евентуално брюкселско зеле, броколи, червено цвекло/, 1-2 ч.ч.

СУРОВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

1. Марули 5. Морков 9. Алабаш 13. Репички 17. Праз
2. Зелени салатки 6. Зеле 10. Гулия /земна ябълка/ 14. Спанак 18. Чесън
3. Краставица 7. Пиперка 11. Карфиол 15. Лапад 19. Червено цвекло
4. Домат 8. Камба 12. Червена ряпа 16. Лук

Схема на 5-дневно захранване

Първи ден

8 часа - чай с мед и лимон /може вода+ лимонов сок + мед или само минерална вода/
10 часа - порция плодове
12 часа - един малък суров морков
14 часа - порция плодове
16 часа - чай с мед
18 часа - малък резен сурово зеле + А /1 бр/

Втори ден

8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - малка порция салата от сурови зеленчуци + А /2 бр/
16 часа - порция плодове
18 часа - малка порция салата от сурови зеленчуци + Б

Трети ден

8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - салата от сурови зеленчуци + В
16 часа - порция плодове
18 часа - салата от сурови зеленчуци + А или Г. За пръв път към
салатата и яденето се прибавя по щипка сол и няколко капки олио или
зехтин. Може да се прибави и Д.

Четвърти ден

8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - салата от сурови зеленчуци + Е
16 часа - порция плодове
18 часа - салата от сурови зеленчуци + Ж или З

Пети ден

8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - салата от сурови зеленчуци + И
16 часа - порция плодове
18 часа - салата от сурови зеленчици + К

А/ картоф на пара
Б/ зеленчукова супа - малка купичка /300 мл/ съдържа: картоф, морков,
зеле, лук и нарязан накрая магданоз или целина, без сол и мазнина
В/ порция овесени ядки / 1 малка кафяна чашка овесени ядки ври в 3
такива чашки вода/
Г/ зелен боб на пара или от консерва
Д/ препечена филийка пълнозърнест хляб
Е/ печен пипер 2 - 3 броя
Ж/ качамак /към 1 ч.ч. гореща, леко подсолена вода се прибавят 3 с.л.
царевично брашно; бърка се непрекъснато върху горещ котлон, докато
се сгъсти добре; накрая се прибавя малко краве масло/
З/ 50 гр. сирене от соя " Тофу "
И/ 30 - 40 гр. сурови ядки / орехи, бадеми, лешници/
К/ порция булгур / 1 малка главичка лук, нарязана на ситно се задушава с
1 ч.л. олио и половин кафяна чашка вода; след това се прибавят 2 каф.
чашки булгур; разбърква се за 1-2 минути, след което се прибавят 5 каф.
чашки вода; ври на тих огън до сгъстяване/

Захранването го намерихв интернет, но аз няма да правя същото, тъй като от година и половина почти съм суровояд. Моето ще бъде нещо от сорта:
закуска: плодове (1 вид)
обяд: сок от зеленолистни или смути
следобяд: плодове
вечеря: салата (без сол, мазнина)

2ри ден:
- плодове
- 20-30г. сурови ядки
- плодове
- салата с кълнове
и т.н.

Rakshy
06-09-2014, 19:26
Не разбирам от тези неща, но все пак ще пиша защото ми стана интересно и имам няколко въпроса:

1. На колко си?
2. Момиче ли си?
3. Чел съм за детоксикация може да се приема сока от 2 лимона, разтворен във водата, която пиеш. Ти имаш лимони само в някой дни. Помагат ли или не чак толкова?
4. Какъв ефект си наблюдавал след спазването на режима?

AliceSw
06-09-2014, 21:00
намирам за безумна цялата схема на лечебното гладуване...почти нищо не получаваш за дните, които го правиш това гладуване, имаш витамин група Б и Ц, които е възможно да усвоиш, другото е фруктоза и чист въглехидрат...т.е. с това "хранене" си докарваш почти същата полза, колкото и без никакво, особено при 800 гр плод на ден....

marrcandy
06-10-2014, 07:11
А не е ли по-лесно да ядеш непреработени храни 1 месец. Ето ти детоксикация без никакви схеми.
Ако ядеш само пиле,зеленчуци,риба,кафяв ориз,ядки,плодове.
Толкова е лесно хора, стига сте чели простотии из нета.

Minwu
06-10-2014, 09:05
marrcandy, аз съм суровояд от година и половина и ям изброените от теб неща, без месото (вкл. рибата.. щом има очи значи е месо :D, не знам въобще защо ги включваш в отделни категории). И не чета из нета, ами чета книги - може да погледнеш Малахов например. :)

АлисеСв, "т.е. с това "хранене" си докарваш почти същата полза, колкото и без никакво" - Това е целта. :D Принципно пълния глад дори без плодовете е по-мощен, но аз съм си лакома и не мога без нищо. :)

Rakshy,

1. На колко си? - на 20
2. Момиче ли си? - да, но не мисля, че това има някакво значение. Малко ми е дискримитивен този въпрос. :)
3. Чел съм за детоксикация може да се приема сока от 2 лимона, разтворен във водата, която пиеш. Ти имаш лимони само в някой дни. Помагат ли или не чак толкова? - Лимоните в дните на детокс са перфектни. Веднага щом изпиеш 1 лимон разреден с вода чувстваш БУМ от енергия. Въобще (по мое наблюдение) всички жълти плодове дават сила, не само физическа, но и психическа.
4. Какъв ефект си наблюдавал след спазването на режима?
- Ефекта след спазването на режима е, че стомаха си е отпочинал, пречистил се е и човек се насища с много по-малко храна от преди, а това е важно, тъй като не е важно колко ядеш, а колко усвояваш. Един напреднал йоги например може да извлече от едно зрънце жито същото количество полезни вещества, колкото аз мога със 100 грама.
- Голям прилив на енергия. Грешно се смята от булшинството, че енергията ни идва само от храната. Енергията е навсякъде, само трябва да се знае как да се ползва. Тя може да се получи от слънцето, от въздуха, от водата, от цветовете, от любовта... Храната е най-нисшата степен (според мен, не обвързвам никого с това). Всъщност храната отнема от нашата енергия, била съм преди години на НВД и тем подоби, тъй че знам от опит.
- Обикновено свалям по 2кг. за 21 дни, които си връщам след като започа с по-концентрираните храни като ядките, така че това не е диета.
- По-бистър ум (е това е след 10тия ден.. първите 3-4 дни мисълта е само в храната :D) Това, на което не обръщаш внимание - спира да те контролира. :)
- Рестартира се цялото емоционало ниво. Има една приказка: "Човек гладувал 20 дни, няма страх от нищо."
- Повече енергия: по-добри тренировки. Когато съм си на обикновения режим мога да тренирам по 2 часа, а на глад мога по 3, но с по-голяма концентрация и осъзнатост в движенията.
- Сетивата се изострят 10-тократно, което си има и минуси. Ако се кача в градския транспорт има възможност да умра от миризмата, на някой индивиди.

marrcandy
06-10-2014, 11:52
Хубаво де ,тогава за какво ти е детоксикация? Щом си суровояд?
От какво по-точно ще се детоксикираш?
Не се заяждам,просто ми е интересно.

DownloadVirus
06-10-2014, 11:54
Тия лимони ти амфети ги изкара .

Momicheto:)
06-10-2014, 12:15
Хубаво де ,тогава за какво ти е детоксикация? Щом си суровояд?
От какво по-точно ще се детоксикираш?
Не се заяждам,просто ми е интересно.
Щото токсините са навсякъде и се просмукват в тялото чрез кожата, също. Не е задължително да си ял Макчикън и прочие. Прах за пране, омекотители и всякаквите там гадости, с които имаме контакт...

Тия лимони ти амфети ги изкара .
Авв <3

marrcandy
06-10-2014, 12:23
Щото токсините са навсякъде и се просмукват в тялото чрез кожата, също. Не е задължително да си ял Макчикън и прочие. Прах за пране, омекотители и всякаквите там гадости, с които имаме контакт...

Авв <3

Не виждам логика в поста ти,какво общо има праха за пране с това какво ядеш. Въпроса ми беше конкретно към авторката.

bathory
06-10-2014, 12:48
Minwu, предполагам се занимаваш с йога/медитация?! Искам да те попитам нещо, което открих наскоро и все още не съм го изпитала напълно. Прочетох много интересна статия за чакрите и как всеки плод, в зависимост от цвета си, влияе на чакра в същия цвят, което е доста интересно. Та по този начин много по-лесно може да ''отворим'' дадена чакра, а ако не и всички. Разбира се, подпомогнато и от медитация. Въпросът ми е, дали си наясно с това и въобще има ли нещо вярно? Надявам се да си ме разбрала, не умея да обяснявам добре.. хаха

06-10-2014, 13:05
Не виждам логика в поста ти,какво общо има праха за пране с това какво ядеш. Въпроса ми беше конкретно към авторката.

Ами логиката е там, че попита защо след като е суровояд има нужда от детоксикация. Следователно свързваш токсините с храната, която приемаме, предполагам?. И се опитах да вметна, че токсините също влизат в тялото чрез дрехите ти. Защо си мислиш, че ако си суровояд нямаш нужда от детоксикация? А, към авторката. Извиняй, в такъв случай.

marrcandy
06-10-2014, 14:38
Горе в поста не пише да не се използват препарати за пране?
Да свързвам ги с храната ,защото такава е темата. Темата е за някакъв режим на хранене,А не за смяна на сапун или перилен препарат. Не виждам за какво се заяждаш. Имам чувството,че тука всички сте големи разбирачи от всичко,а в крайна сметка нищо не разбирате,само се заяждате .
За мен детоксикация има смисъл да прави човек,който пие,пуши,яде нездравословна храна,не спи,общо взето 70%(може би) от населението на Земята. И иска да се прочисти и да не се "задръства" повече.
Един суровояд,който яде зеленчуци и плодове,непреработени храни и напитки, не виждам от какво ще се детоксикира. Като все още говорим само за детокс чрез храна.

06-10-2014, 15:38
Пак не схвана. Нищо. Не ми се обяснява.

иска да се прочисти и да не се "задръства" повече
мда, то ей тъй става :Д ами ако ти кажа, че си задръстен?

П.С. - Авторке, препоръчай някаква литература на тема медитация и детокс. Може ЛС.

Minwu
06-10-2014, 16:18
Детоксикацията пречиства най-вече тялото от замърсен въздух, замърсена вода, замърсена храна (плодовете и зеленчуците от магазина не са първо качество...), но също така от лоши емоции създадени от близките, които обичаме, които са ни наранили по-някакъв начин - съзнателно или не, лоши мисли, лоши чувства. Това е абсолютен рестарт, които те връща едва-ли-не в детските годинки, когато си бил най-невинното създание на света. :) Не си съдил нищо и никого, а само си се наслаждавал и обичал...
bathory, повече медитация, рядко йога. Още съм на 20 и ми се живее на пълни обороти, тъй че йогата по-рядко, по-екстремните спортове повече. Иначе - да, правилно си се насочил. Ние сме кълба от енергии, а чакрите са механизма, които ни "движи", така да се каже. Седемте въртящи се сфери (или вихри) биоенергия, които вървят от основата на гръбнака до над короната на главата. Чакрите се прецизни показатели за нашето физическо, емоционално и умствено благополучие. Всяка от тях се върти с различна честота и когато са в равновесие, ще излъчвате здраве и благополучие. Ако при една или повече хармонията е нарушена, ще започнете да забелязвате проблеми. Тялото ни реигира на енергия, вибрации. Светът е много повече, от това което ние виждаме. Например Слънцето, ние го виждаме жълто, но то всъщност съдържа всички цветове на дъгата в себе си, а погледнато от космоса ще бъде бяло т.е. можеш и чрез него да лекуваш чакрите си. (повече информация в книгите на Петър Дънов)
Хората не случайно са казали "Ти си това, което ядеш.“ Мога да гарантирам, че това с чакрите и цветовете работи от опит, защото преди няколко месеца моята 3та чакра (на силата) беше блокирана, а от там създаваше и проблеми на останалите. Направих курс 2 седмици само на жълти плодове (въпреки, че ядките също спадат в тази категория) и от 35% активност скочи на 95%, което е прекрасно. Заедно с това слушах музика, която отговаря на 3та чакра, по 10мин. на ден. Ето списък, ако се интересуваш:
• Първа чакра: реагира много добре на дълбокия нисък звук на органа, барабаните или контрабаса.
• Втора чакра: реагира на звука на виолата или кла-сическата китара.
• Трета чакра: реагира чудесно на саксофон и на ду-ховите инструменти по принцип.
• Четвърта чакра: можете да я подхраните с класи-ческа цигулка. Музиката на Моцарт оказва много балансиращо въздействие.
• Пета чакра: реагира добре на флейтата.
• Шеста чакра: реагира добре на арфата.
• Седма чакра: ще реагира на силния звън на камбани или резониращия звук от чукването на две кристални чаши.

Мога да дам още съвети, ако те интересува нещо, питай. :)

Minwu
06-10-2014, 16:26
Момичето, лично на мен Малахов ми е любимец, обяснява всичко подробно. Какво се случва в тялото ни, когато гладуваме, ползи, вреди. Кой орган как реигира, предпазни мерки... Един мъж на 40, които не е сядал на маса без месо за 4-5 дни може да си нанесе невероятни щети. Има си правила, които се спазват от-до. :) Изчерпателен е, обожавам го. Също може да поразгледаш за Пол Брег, но те са в най-суровия вариант, без никаква храна. Моят детокс в момента е по книжката на Лидия Ковачева - гладът – приятел и лекарство. Ако станеш ветеран в гладуването ще ти кажа още едно, най-суровото, но няма болест, която да не се е предала пред него. :D

За медитацията (книжка): Ошо - Оранжевата книга". Има няколко варианта, от които можеш да избереш кое е най-подходящо за теб. Има я в интернет. ;)

DownloadVirus
06-10-2014, 16:33
И освен всичко самата детоксикация води очевидно до загуба на много мозъчни клетки.

galaxy29
06-10-2014, 18:58
аз си правя прочистващи дни, но не се водя по такива сектантски глупости
един-два дена повече вода и чай и по-малко плодове, зеленчуци или фрешове и туй

Minwu
06-10-2014, 19:42
Мир и любов! <3