View Full Version : Не мога да я понасям!
miglenamarkova
06-11-2014, 13:08
Здравейте. Аз съм момиче на 15. Напоследък с майка ми изобщо не се разбираме. Днес отказах да измия чиниите а тя ме наказа, като ми отказа курса по а през лятото и решиха, че няма да ми правят стая. Освен тва когато съм сама навън искат да им звъня едва ли не на всяка крачка. Полудях. Вие как си справяте с домашните проблеми тийн-родител.
RapExotic
06-11-2014, 18:29
Дръж се по-зряло, за да се държат и те по същия начин с теб.
Red.Corp
06-11-2014, 19:31
"Каквото повикало, такова се обадило". Ако беше измила чиниите, както ти бяха казали...
nasnedogonyat
06-17-2014, 16:17
"Звънене на всяка крачка " - мисля , че тежко преувеличаваш.
А колкото до чиниите , измий ги мързел такъв. Не може да не помагаш на вашите с нищо , а да очакваш да ти направят стаята .. Когато се научиш да даваш тогава и ще получаваш. На 15 години станала пък още не знае как да измие едни чинии.
YonaToxic
06-19-2014, 15:42
Скапания Ви битовизъм...
Light_Dreamer
06-20-2014, 15:46
Сега за това, че трябва да звъниш на всяка крачка е преувеличено. Те просто се страхуват за теб, колкото и да си голяма. А не помисли ли, че може да не ти правят стая и не те пускат на летни курсове, защото не им достигат пари, а не заради неизмитите чинии.
miglenamarkova
06-24-2014, 20:41
Сега за това, че трябва да звъниш на всяка крачка е преувеличено. Те просто се страхуват за теб, колкото и да си голяма. А не помисли ли, че може да не ти правят стая и не те пускат на летни курсове, защото не им достигат пари, а не заради неизмитите чинии.
Има и други неща. Просто това преля чашата
nasnedogonyat
06-27-2014, 17:03
Вземи шибаната чаша и я измий :D
Lonsdale.
06-27-2014, 17:35
Ми просто е - каквото те помоли, щом е по силите ти прави го. Според мен не те е накарала да измиеш 10 шкафа с чинии, а най-вероятно е било работа за 10 минути, не те нападам, но не си щяла да умреш от малко работа.
Хората са си го казали направо "За да получаваш трябва да даваш". Помагай вкъщи, опитвай се да изпълняваш каквото те помолят и ще видиш как всичко ще се стабилизира. Колкото повече отказваш да изпълняваш задълженията си вкъщи, от толкова повече неща ще те лишат родителите ти-изборът е твой.
Що се отнася до това, че "ти звънят на всяка крачка", ами просто докажи, че можеш да се оправиш. Все пак родители са ти притесняват се за теб. И това не значи, че не трябва да се уверяват, че са добре просто покажи, че няма нужда това да се случва толкова често. :)
На мен как не ми звънят на всеки половин час или като закъснея петнадесетина минути? Покажи, че може да ти се има доверие. Като кажат да се прибереш в осем, прибираш се и готово. Ако ще закъснееш, обаждаш се да кажеш, че до еди-колко-си време ще си вкъщи и че ще те изпратят.
Не разбирам какъв е проблема да си оправиш кочината за половин час и пак да излезеш или да залепнеш за компютъра. И аз съм мързел ама не е непосилно да си измия чиниите например.
andreya8
06-28-2014, 01:09
Всичко което казва е за твое добро.
Естествено има различни родители, но никоя майка не би навредила умишлено на детето си (с изключения, защото има и неморални хора). :)
Chimairah
06-28-2014, 11:00
хахаха... след 2-3 годинки като спрат да ти звънят "на всяка крачка" , ще започнеш ти да им звъниш, да им се караш, че не ти звънят често итнт... ;д хахаха
И да беше измил/а чиниите.... малко помощ вкъщи на никого не е навредила - вашите не са ти прислужници.. не са длъжни да вършат всичко из вкъщи - помогни им малко - не си на хотел, това с е твоят дом! (сега сигурно ме мразиш, защото звуча като майка ти :D )
BlackEyedPeas
06-30-2014, 21:43
На колко си? 10?
darkdamon
07-02-2014, 19:06
За да има мир и разбирателство, всеки в къщи трябва да прави по-нещо, така че чиниите са си част от това. И моята майка иска във всеки един момент да знае къде съм. Нормално е, все пак малко или много те са загрижени за нас. Информирай я поне къде си, колко време ще се забавиш, предупреждавай, ако ще закъснееш. Покажи, че малко по-малко можеш да се оправяш, че може да се разчита на теб и изгради връзка на доверие.
replay92
07-03-2014, 12:03
Не може само да стои във facebook ;)
mira va4eba
07-03-2014, 13:11
Според мен ако се беше съгласила да измиеш чиниите нямаше да ти отмени курса през лятото и щяха да ти оправят стаята другият път като искат да направиш нещо го направи и това е
ThE MoNsTeR
07-06-2014, 13:04
Спокойно - и аз често се ядосвам на нашите, но никога не го показвам и винаги изпълнявам това, което ми кажат. Ти си се ядосала за едни чинии-аз по цял ден търча из града, изпълнявайки поръчки, но си имам възнаграждение за това-когато помоля мама за нещо тя също обикаля из града, за да ми го набави, защото ``любовта изисква жертви`` :D .
Що се отнася за звъненето - споко - и аз съм така и много се ядосвам. Казвала съм го и на майка ми, но нейният отговор е ``по-добре ядосана отколкото отвлечена`` :D
THEJOK3R
07-06-2014, 18:54
Притесняват се за теб.
galaxy29
07-09-2014, 19:13
като дребосъци, със сестра ми сме били с двама родители и всичко е било медено
първо с майка и баща, после с майка и баба
от юношеството ни сме само с майка, сестра ми още е тийн, аз наскоро излязох от таз фаза
майка ни хич не е имала време да се занимава със сърцераздирателните ни драми, или ако е имала, то рядко сме успявали да се разбираме, защото просто й е било претоварено и напрегнато, сега също е така
Пипи ни казва, че най-важното за децата е да знаят ред, особено, ако сами си го определят :}
аз се научих да бъда Пипи и да се оправям сама, защото майка ни е прекалено заета и си има достатъчно работи на главата, че да я занимавам, сестра ми също е така
hey.mistery
07-09-2014, 21:55
Ме трябва тя да те кара да миеш чиниите, сама трябва да го правиш. Не искаш да те карат да им звъниш на всяка крачка? Дръж се като момиче на възрастта си, не можеш да гледаш само правата си, имаш и нвкакви задължения. От друга страна, притесняват се, знам как е и е кофти, ама
BornToRaiseTheHell
07-13-2014, 09:10
Чакай бе, душа. Не съм чела предишните коментари, та не знам кой какво ти е казал, но не мислиш ли, че не е нормално на 15 години да не помагаш вкъщи? Не че аз самата съм супер пример и понякога просто и аз не се сещам сама да направя нещо, но щом вашите са ти посочили от каква помощ имаш нужда и ти си отказала... Ами нормално е да те накажат.
Просто започни да им помагаш повече и се дръж като възрастен, което ще рече да не правиш драма от помагането вкъщи или един ден без да излизаш.
Лятото няма да свърши за 24 часа, а вашите със сигурност може да разберат, че детето им пораства не само на размери, а и на акъл.