PDA

View Full Version : Комплекси

nonameee1
06-15-2014, 08:16
Не знам как да формирам тази тема без да изглежда,че съм лигаво момиче ,което иска да се оплаче.Не целя това.Проблемът ми е ,че още от малка съм доста комплексирана и никога съм нямала самочувствие ,дори когато съм получавала внимание.Не харесвам почти нищо в себе си и доста често откривам все нови и нови неща ,които ме дразнят по мен.Чувствам се различна.Странна.Гледам другите около мен и се чудя ,защо само аз съм такава ?Защо не мога да имам тяхната структура,кожа,коса.Не гледам хората в очите ,когато говоря с тях,доста често се опитвам да си скрия лицето.Приятелките ми са много красиви.Това допълнително ме срива.Когато си вървим някъде ги заглеждат,спират,свалят и така се чувствам доста по-зле.Не мога да опиша колко много искам да се чувствам свободно,да не се притеснявам от външността си и да се опитвам да се крия по-всякакъв начин.Срамувам се някой да ме види сутрин като стана,на плажа,по бельо,а вече съм на почти 17.Сега лятото се чувствам още по-зле защото две от нещата,които най-много мразя в себе си са краката и кожата ми (ех,наследство от мама).Както и това,че нямам никакви гърди,другият ми голям проблем. ;д Знам,че няма как да ми помогнете да променя себе си.Просто да ми даде някакви насоки.Мисля,че трябва да си променя психическата нагласа защото от там ми идва проблема.Благодаря :)

aaster23
06-15-2014, 08:31
Оле, мале..... Имам една близка приятелка която беше СЪЩАТА като тебе, но аз успях да й помогна :)
Та, може да започнеш със фитнес, като ходиш 2-3 пъти в седмицата...
Разтоварвай по 2-3 часа на ден и под разтоварване имам предвид плуване, спорт, колоездене и темподобни...
Ако наистина искаш, да пожънеш успех, в училище започни да сядаш с момчета и постоянно ги разпитвай, как разсъждават момчетата, като така ще започнеш да виждаш, че и за тебе мъж има! :)
Пожелавам ти успех! :)

nonameee1
06-15-2014, 09:07
Ходих на фитнес,но си ми е ген да съм по-широка долу.
Не ми е проблем да говоря с момчетата ,обсъждали сме често какво харесват.Проблемът е,че докато аз не се възприема като хубава ,не мога да очаквам някой да ме харесва и не мога да повярвам ако ми кажат ,че съм такава.

DisappointedDreamer
06-15-2014, 09:11
Момчетата харесват самочувствие, дързост, проява на желание и смелост. Докато срамежливо се криеш зад приятелките си и под дрехите си, нищо няма да се получи.

Ако не харесваш тялото си - промени го. Не знам как изглеждаш, но ако се наричаш "широка", то със сигурност можеш да се пооформиш и стегнеш, ако не можеш да "отслабнеш". Ако пък не успееш в тази задача, то наблегни върху това да се обличаш така, че да подчертаваш хубавите страни на тялото си. По този начин може да не впечатлиш особено много в началото на външен вид, но пък поне няма и да отблъснеш никого. След това идва най-важното - да се научиш да се възприемаш като способен, интересен и забавен човек, който има какво да предложи. Ако не вярваш, че си наистина такъв, то няма начин да убедиш другите в това.

aaster23
06-15-2014, 09:25
Честно казано и аз не съм кой знае какво и не се харесвам много като външен вид, но около мен е ФРАШ с момичета които ме харесват, но не заради външния вид, а заради характера... Трябва ти самочувствие! Просто си кажи "И какво като съм по-широка? Аз съм много печена като характер" и това е човек...

bloodsugarsexmagik
06-15-2014, 13:40
Ходих на фитнес,но си ми е ген да съм по-широка долу.
Не ми е проблем да говоря с момчетата ,обсъждали сме често какво харесват.Проблемът е,че докато аз не се възприема като хубава ,не мога да очаквам някой да ме харесва и не мога да повярвам ако ми кажат ,че съм такава.

Виждам,че напълно осъзнаваш от къде идва проблема ти, и знаеш как да си помогнеш. Точно лигаво момиче си, което иска да се оплаче.

marilyn
06-18-2014, 13:55
Явно виждаш, че всичко идва от нагласата и от мнението ти за себе си, а не от вида ти. Предполагам, че преувеличаваш с недостатъците си, със сигурност имаш много качества. Опитвай се да подчертаваш тях. Примерно ако имаш хубава талия, гледай да си купуваш дрехи, които да я подчертават, направи си хубава прическа, постарай се да изглеждаш възможно най-добре. Това включва и спорт, защото ако искаш да промениш нещо в тялото си - това е начинът. Освен това, спортът ще те накара да се чувстваш психически по-добре.

Ти си на 17, още не си преживяла проблемите на всеки тийнейджър. Всеки минава през това. Преди години си мислех, че никой мъж няма да иска да ме погледне, защото мислех, че съм грозна. Минаха се няколко години, не мога да се отърва от момчета около мен.

Всеки минава през такива периоди, просто ти сама можеш да си помогнеш. Не гледай на себе си като на нещо гадно и грозно, а се научи да се обичаш. Там е тайната.

YonaToxic
06-18-2014, 23:49
Понякога хората не харесват себе си не защото са грозни а защото не знаят как да използват красотата си.