Здравейте! От много време се чудя дали да пусна тази тема и ето на.. Проблемът ми е в наднорменото тегло. Висока съм 165 см и тежа 72 кг. Пробвала съм всякакви диети съчетани със спорт, но отново не се получава. Започнах 90-дневната диета. Имаше резултат - 2 кг за 4 дни, но до 8-ми ден си ги бях възстановила. Уж съм на режим, а качвам килограми. Не мога да си обясня как става тази магия. Целта ми е да стигна до 58-60 кг. Не искам да бъде драстично отслабване, наясно съм, че не здравословно. Нямам проблем ако процеса се проточи и половин година, само искам да се чувствам добре в тялото си... Бихте ли ми предложили някакви диети, упражнения. Също споделете ако сте отслабнали, и как сте го постигнали! Благодаря ви...!!
gnomeenthusiast
06-15-2014, 15:45
Не съм пълен експерт, но засега имам някакъв успех, който бих казала се дължи на няколко неща. Първо, опитай се да не използваш временни диети, обикновено (поне при мен), всичко си се връща обратно. Мисля, че би било по - добре, ако се опиташ да намалиш порциите си и да се опитваш да ядеш по - полезни неща. Да, не е невероятно откритие, но мисля, че в дългосрочен план е доста по - ефективно. Можеш и да броиш калории, това доста помага, но пък е трудоемко и често няма начин да си сигурна. Има доста калкулатори, които казват при каква активност, колко калории биха били нужни на тялото за отслабване. Що се отнася до упражнения - опитай се да намериш нещо, което ти харесва. Така ще го правиш с желание, сама ще поискаш да надминаваш себе си. Също така, мисля, че тренирането е доста по - приятно, ако разнообразяваш. Един ден тичай, друг ден пробвай нещо друго. За жалост няма перфектна формула, която да може да се приложи за всеки. Знам, че тези неща са доста общи, но в крайна сметка, само чрез опит можем да открием какво върши работа на нас.