PDA

View Full Version : Спестяване на пари

nasnedogonyat
06-15-2014, 13:39
Такаам това лято съм решила , че ще ходя на море с приятеля ми и нашите приятели <3 (Между другото на 18 съм).. Разбрахме се с нашите , че ще се опитам да съм по самостоятелна и сама да събера пари за морето. С една приятелка сме си намерили работа за по 2/3 дена от седмицата и заплащането е около 25/30 лв на ден.
Това настрана. Все още съм ученичка и получавам джобни. Та какво правите вие за да спестите пари. Как се справяте да се лишавате и да не се глезите с разни нови покупки :)

Mozzela
06-15-2014, 14:12
Няма как да ти дадем съвет.. Всичко е до воля и желание. Не се глези сега, за да се глезиш на морето, по-приятно ще ти е!

RapExotic
06-15-2014, 18:46
Спестява се с постоянство. Ако мислиш от сега да спестяваш за море доста си закъсняла.

Трябва всеки ден да си разпределяш разходите така, че да ти остава някаква сума, която да заделяш на страни. Примерно ако ти дават 10 лева джобни на ден отделяш по 3 лев от тях настрани и така за година ще имаш около 1000лв спестени. Или ако печелиш по 30лв. на ден отделяш 10 от тях и за един месец (ако работиш по 3 дни в седмицата) ще имаш към 130лв. спестени. Също е важно след това никога да не ги изхарчваш до край спестяванията си за да не се налага да започваш пак от нулата.