Влез

View Full Version : Отлагане на цикъла с протиовазачатъчни

D0tty
06-15-2014, 17:09
Здравейте хора, значи след малко по-малко от месец съм на море и разбира се - точно тогава трябва да ми дойде. Мисля да си взема някакви противозачатъчни, да ги пия 1 седмица преди и по време на морето и после да ги спра. Като че ли най-много хвалят Ясмин. Ако може да споделите някой има ли подобна практика и има ли някакви странични ефекти, освен разместване на цикъла и какви противозачатъчни взима.
Само да кажа, да, ще ида на лекар преди това, но не мога да намеря точна информация в чичо Гугъл кога аджеба да ги почна тия хапчета, за да е сигурно, че няма да си гледам моренцето от плажа през цялата почивка.
Витамин Ц и тампони не са ми опция, просто...не. Знам, не е добре да си играя така, ама какво да направя, като тая черна прокопа ще ми се тресне точно като съм на море. А и не планирам да го правя този номер поне още година. Дано ми влезете в положението и ми помогнете :)

baby_baby
06-15-2014, 17:37
Недей да си объркваш организма с тия хапчета

D0tty
06-15-2014, 17:45
Не, решила съм го, от години не съм ходила на море и сега ще ми се натресе точно тогава. Много жени го правят този номер и оцеляват, веднъж годишно е все пак за примерно 2 седмици.

Getyourfreakon
06-15-2014, 17:46
Купи си тампон бе, кви са тез глупости да си вредиш на организма?

D0tty
06-15-2014, 18:10
Добре хора, питам съвсем човешки и казах, че не искам тампон, защото като излизам от водата имам кървави дири се едно са ме посекли.

ShtrudeL
06-15-2014, 18:19
ъъ аз бях така миналата година, ама си пиех хапчетата още от преди година по други причини
След като си бях изпила поредния блистер, трябваше да направя 7 дневна почивка, но ако го бях направила, щеше да ми дойде цикъла и за това почнах веднага следващия блистер. :> Не ми дойде, морето беше готино, после си ми дойде цикъла и освен дадата на следващите идвания, не съм имала други проблеми. :> Но това си е при мен, не знам при теб как ще е.
Хапчетата които пих (вече ги спрях) били уж 'леки', казват се Гестодет, но ест ти трябва рецепта :>

D0tty
06-15-2014, 18:24
^Мерси за свестния отговор :) По 21 хапчета ли са в опаковка и ако ги почна седмица преди морето, което също се пада седмица преди датата, на която трябва да ми дойде, ще ми свършат ли работа?

ShtrudeL
06-15-2014, 18:50
Тези моите бяха 21, да. И мисля, че ще ти свършат работа. НО задължително се консултирай преди това с лекар.

D0tty
06-15-2014, 19:29
Да, разбира се :) Също така - само с рецепта ли се взимат? Ако догодина пак ми се наложи да си взимам, трябва ли отново да ходя за рецепта?

ShtrudeL
06-16-2014, 20:13
Само с рецепта - да. Могат да ти дадат такава, която можеш да ползваш постоянно, без да се налага всеки месец да взимаш нова.
И бтв.. аз току що разбрах, че май и аз ще трябва да направя същото. ^^

D0tty
06-17-2014, 18:18
ShtrudeL, благодаря ти много за отговорите! :)
Последен въпрос - кога започват да се пият противозачатъчните? В началото на месечния цикъл, края на менструацията или кога?

Ivet_us
06-17-2014, 18:44
Molqq? Ne go prawi shte si razwalish organizuma :)