PDA

View Full Version : Относно предплатен наем.

Loooooser
06-17-2014, 17:03
Не знам за къде е този проблем , но проблема е следния около една година аз и приятелката ми бяхме в едно жилище под наем предплатиха се 350 лева дефакто 2 наема в началото , сега тази кукумяфка не иска да върне първия наем , защото печката им се била развалила и някакви измислени работи килима бил надран набоцкан бил дивана и тнт.. апаратамента само се е спало в него никакви купони и тнт всичко е старо дори печката се развали от самосебе си ( ест и тя е стара ) 1 месец сме били без печка не направи нищо по въпроса да я оправи. винаги сме били точни в наема и всичко и сега тези 350 лева какво правим ? имали начин чрез съд или трябва лична оправия?

Andjyy
06-17-2014, 17:31
Както има некоректни наематели,така има и некоректни наемодатели. Един наем се взима предварително,за да може като напуснат наемателите,наемодателя да разплати сметките и евентуални щети.
Във вашия случай правите една груба сметка,дърпате чертата и останалото трябва да го върне.
Договор имате ли? Прочети го.
И аз попаднах на хазаин "мечта". Патила съм си.
Вече при една евентуална смяна на квартирата направи опис на жилището(за теб и за собственика) .

aaster23
06-17-2014, 17:32
Чрез съд не може... Сигурен съм, че не сте подписвали договор... Вече е лично... Можеш да подадеш жалба в полицията и нищо повече.... Подай сигнал в Господари на Ефира, те могат да ти помогнат и ако жилището в което сте били няма акт 15/16, можеш да я осъдиш!

RapExotic
06-18-2014, 18:57
Дори и да я съдиш няма как да докажеш, че щетите не сте ги направили вие. Съответно разходите и загубеното време по евентуално дело ще ти излезнат по-скъпо от тези 350лв. Най-добре се разбери с нея лично.

ikon
06-18-2014, 20:26
По-скоро, ако нямат писмен договор за наем и най-важното, ако няма разписка от наемодателя, че й е дал тези 350 лева, изобщо не може да докаже, че й е давал каквото и да било.

Red.Corp
06-22-2014, 16:59
1) - Като сте забелязали щети, трябваше да дойдете с външен човек, който да може да свидетелства за началната обстановка в апартамента, за да имате свидетел при положение, че смятате да съдите наемодателката във въпросния случай.
2)- И да ги пуснете в Господари на Ефира, килипир няма да има.
3)- Да се стига до съд за 350 лева е абсолютно безсмислено, по простата причина, че само адвоката, ще ви излезне 2йно.
4)- Както каза RapExotic, няма как да докажете, че щетите не сте ги направили вие.
Най-добрият вариант е да се консултирате с адвокат, но не мисля, че имате шанс да спечелите дело срещу наемодателката/наемодателя. Мисля, че мога да разпитам една моя позната, следователка, относно вашият случай и да ви пиша, какви са вариантите.

JuStElly
06-23-2014, 15:48
Лично трябва да се разберете, какъв съд като най - вероятно не сте имали договор.