View Full Version : Влюбих се в най добрата си приятелка
Riper1993D
06-25-2014, 23:16
Голяма греда , след няколко прекарани години се влюбих в най-добрата ми приятелка. Преди 4 месеца се преместих в Англия да уча, а тя дойде месец по късно. Не сме в един и същи град, но двете градчета са на около 1-2 часа път. Проблемът е ,че тя си има приятел (в България, с когото са от...3 години някъде) и положението е много сложно. Тя няма намерението да се връща в България. Всеки ден си говорим по няколко часа, много ни е забавно , но....... Едното доведе до другото. Сега съм пред дилема - дали да й кажа с риск да разваля приятелстовото ни или да се опитам за затворя чувствата си :? Приемам всякакви съвети. Помагайте....
MsMiracle
06-25-2014, 23:32
Не ме бива в съветите за любовта, но.... приятелят й има ли намерение да идва в Англия? Смятам, че тук се крие отговора на въпроса ти. Ако няма, връзката им е обречена, съответно можеш да предприемеш нещо.
Не е лошо да й кажеш, но да не стане накрая така, че тя не ти споделя чувствата и да ви рухнат сегашните отношения.. щото после оправия няма. Дори и да си кажете, че всичко е наред, пак няма да е същото. Помисли си.
Illusion772
06-26-2014, 05:56
Значи тия чувства си ги заври там дето слънце не огрява!
Момичето си има приятел и щом са от 3 години заедно - толкова бързо ще те разкара като й признаеш , че няма да разбереш от къде ти е дошло. Плюс това да се опитваш да разбиеш връзка по този начин , не намирам за нормално и мъжко. Най-добре постъпи достойно и просто сам си се отдалечи от нея , без да се опитваш да прехвърлиш твоите проблеми на нея.
Това е мнението ми.
Седни и помисли трезво малко . На мен лично.. както и на много други хора ... се е случвало да си помисля, че имам чувства към приятел. Но след седмица-две .. се осъзнаваш,че просто сте толкова близки ,че я/го обичаш по един такъв начин, че си наистина привързан, но реално не искаш да си с този човек и просто това чувство те е объркало и те е накарало да се чувстваш, сякаш си влюбен... но реално просто приятелството ви се засилва.
Ако пък греша и този случай е друг, то леко се отдръпни, за да не се нараняваш, но не прекалено за да не нараниш нея... А ако наистина си влюбен в приятелката си .. ако я обичаш... за теб ще е важно тя да е щастлива, а не да е с теб. Ако тя е щастлива с друг и ти я обичаш, това би трябвало да те прави щастлив. Ако ли не, то това е акт на егоизъм, не на любов. Нормално е да страдаш,че я обичаш, но не е с теб, но трябва и да си щастлив, че тя е щастлива :) .... Не мога да ти кажа друго освен да си помислиш за това, което чувстваш към нея и каквото и да е то, да се грижиш за нея и да я подкрепяш във всички нейни начинания! :)
RapExotic
06-26-2014, 15:51
Вече всеки трети се е разделил с половинката си, защото тя/той е заминала в чужбина и не смята да се връща. Тяхната връзка няма бъдеще, но и ти в момента нямаш шансове с нея. Най-добре се отдръпни и не се сближавай с нея за сега. След време ако нещата се променят може и да те огрее.
rising_star
06-27-2014, 08:51
Ако той няма да ходи при нея в Англия, изчакай докато се разделят. :D
Аз имам един приятел,който ми е като брат но явно след време той се влюби в мен!!!Аз не го чувствах по този начин, НО... Призна чувствата си, казвам му че няма проблем но всъщност има сега не мога да му споделям всичко за да не го нараня съобразявам се какво говоря и за кой говоря така че да не го заболи..Не спрях да излизам с него защото много го уважавам и обичам!!!!Ако решиш да й признаваш чувствата си, си помисли дали ще те отхвърли напълно или не...Също си помисли дали тя има нещо към теб :) :) :)