Влез

View Full Version : Испански език-мнения

mitkot39
06-28-2014, 22:05
Здравейте, понеже тази година ще изучавам интензивно испански език, искам да ви попитам: Лесен ли е езикът?Някой тук учи ли го и ако да,какви са мненията му за него? Благодаря Ви предварително за помощта! :)

KrasimiraaAndonova
06-29-2014, 11:10
Езикът не е труден, но си има своите особености.
Аз бях много ентусиазирана,че ще уча испански и в момента съм много доволна ,че го правя.
След една година над учебниците мога да говоря добре, но най-вече да гледам телевизия, филми с испанско аудио без субтитри.
Ако учиш няма да ти е трудно. :)

vladislavcheto
06-29-2014, 17:25
Има много времена,което мен лично много ме обърква.Уча го от две години.Имат по много думи за едно и също нещо и много думи в една страна означават едно,в друга - друго,трета - трето и т.н. :Д Не е сложен,ако учиш,но за лесен - не е лесен.Иначе след това,ако учиш още някой латински език,ще ти бъде доста лесно,защото основата е горе-долу еднаква.

marilyn
06-30-2014, 08:26
За някои хора времената в испанския са много неприятни. Аз лично не съм имала проблеми. Учих го в гимназията като първи език и там успях да науча наистина много неща, сега го владея на доста добро ниво. Просто трябва да си последователен, да не се отчайваш като имаш грешки и да се отпускаш да говориш. Ама това си важи за всеки език. Успех. :)

vladislavcheto
06-30-2014, 19:18
За някои хора времената в испанския са много неприятни. Аз лично не съм имала проблеми. Учих го в гимназията като първи език и там успях да науча наистина много неща, сега го владея на доста добро ниво. Просто трябва да си последователен, да не се отчайваш като имаш грешки и да се отпускаш да говориш. Ама това си важи за всеки език. Успех. :)
Sorry за offtopic-а,ама къде си учила ? :Д

Picha_s_moskvicha
08-16-2014, 19:19
Ако ти се учи, е лесен. Разбира се зависи и от учителя, но по принцип ако се интересуваш, няма да те затрудни толкова. Не е като в английския да не знаеш как да го прочетеш - всичко си е точно, и освен всичко звучи много добре, така че успех!

Ouroboros
08-16-2014, 22:03
Като звучене - харесва ми. Гледал съм много испански филми и сериали с оригинално аудио, също така и мнооого песни, хубав е. Но не бих го учил. Предпочитам немския, френския и английския. Но дали е лесен, труден, сложен - не знам. Никога не съм го учил.

slawi
08-19-2014, 00:50
Къде ще учиш?

Smilee..
08-21-2014, 05:12
Аз го ича като втори чужд ,ами не е мн.трудно особено ако внимаваш в часовете :-D ...

IKnowYou
08-21-2014, 06:17
Ако си учила преди това английски, ще ти е доста по-лесно, понеже много от думите имат общ произход /латински предполагам/. Освен това на мен ми беше много забавен като език, някои изрази са си откровено идиотско звучащи :Д

LadyDi
08-21-2014, 07:43
Мен времената не ме притесняваха толкова, колкото окончанията на глаголите при спрежението.

marilyn
08-21-2014, 09:23
Мен времената не ме притесняваха толкова, колкото окончанията на глаголите при спрежението.

Малко повече упражнения и се запомнят. :)

LadyDi
08-21-2014, 09:28
Малко повече упражнения и се запомнят. :)

Да, ама като смениш времето и се променя буквата.
-iste, -aste... -aba... не можах да ги оправя :cool:

today_was_a_charytale
08-22-2014, 06:21
Az go uchih za edna godina i nishto ne razbrah.Na testove s prepisvane imah 2-ki, uchitelqt mi pisa 3 po milost.Na sledvashtata godina se otkazah, prosto mi beshe mnogo truden i ne mojah da se opravq.

BlackEyedPeas
08-22-2014, 17:08
Уча го вече от години и лесно втръсва. Зависи и учителите какви са, защото нас яко ни пре*баха, но е хубав езика, времената не са толкова трудни, но са леко еднакви и доста се бъркат.

mitkot39
08-26-2014, 13:25
В ЕГ "Иван Вазов" /руската гимназия/ в Пловдив

Lilanda
08-26-2014, 16:10
Има много времена,което мен лично много ме обърква.Уча го от две години.Имат по много думи за едно и също нещо и много думи в една страна означават едно,в друга - друго,трета - трето и т.н. :Д Не е сложен,ако учиш,но за лесен - не е лесен.Иначе след това,ако учиш още някой латински език,ще ти бъде доста лесно,защото основата е горе-долу еднаква.
Испанския е романски език, ако тръгнеш да го учиш на основата на латински език /като английския например/, ще ти дойде малко нанагорно по едно време. Аз направих тази грешка в началото /омешах двата езика и използвах английски думи за испанска реч/. В главата ми беше пълна каша. Трудно поправих грешката, почти цял втори срок се мъчех да запомня някои думи, докато другите учеха граматика /за сметка на това пък аз се справям добре с граматиката 8-)/. На мен граматиката ми е много лесна, напоследък и лексиката ми е окей, но се иска учене определено. Не да зубриш, а да ги запомняш системно.