View Full Version : Степче за кичури
Здравейте, решила съм да променя нещо по себе си, затова реших да по украся косата си. Една моя приятелка го направила със степче и аз ще пробвам. Но имам малко въпроси, търсих но не намерих отговори затова ще ви питам тук. Сори ако има и друга такава тема.
1. Аз съм с руса коса, но не много светла. Искам нещо зелено. Какво степче трябва да използвам.
2. Става ли да изсипя степчетата във съд и да ги залея с вряла вода. Вместо да го варя.
3. Има ли начин да е по светло? На примерно ако сипя 1 спече и много вода или задържа по-малко време косата си в степчето.
4. За колко време ще се махне?
Благодаря ви предварително и моля ви без подигравки!
DragonLady
07-01-2014, 22:58
Има цяла тема за кичури със степче, прегледай я:
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/533175-%D0%9A%D0%B8%D1%87%D1%83%D1%80%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BF%D1%87%D0%B5-(%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-20-30-%D1%81%D1%82)
Иначе и аз бях пробвала преди време, на медено руса коса. Та доколкото мога ще ти отговоря на въпросите.
1. Киви? Или нещо от сорта? Зелена ябълка ако има?
2. Вари се, аз лично си топих краищата на косата докато ври за около 1-2 мин, но не ти го препоръчвам, може да я увреди ( после така или иначе ги отрязах, все пак бяха само краища ), като го махнеш от котлона тогава.
3. По-светло - или повече го разреждаш, или държиш по-малко време. Залагам на по разредено. Аз лично сложих около 2-3 чаши вода.
4. Не знам, зависи много от косата ти. Моите краища ги отрязах, но не бях забелязала за един месец да е изпадал цвета, или червеното да е станало розовеещо или по друг начин по светло.
неее степчето е толкова вредно, после ще съжаляваш НА ЕДНА ПРИЯТЕЛКА КИЧУРА НЕ И СЕ МАХА ВЕЧЕ ГОДИНА И НЕЩО
JuStElly
07-15-2014, 14:52
Чувала съм от много хора, че не се маха, внимавай.
badassoverhere
07-18-2014, 11:26
Степчето не се маха,освен ако не го изрежеш..съветвам те да не го правиш-вреди много на косата и я изтощава. :)
devil's_girl
07-19-2014, 09:02
Степчето е бетон - не можеш да го махнеш с нищо, ако е за краищата - ок, после ще ги отрежеш, ама ако не... Много химия - много вреди!