Влез

View Full Version : Бързо омазняване на косата

InnocentFuck
07-03-2014, 14:55
От скоро време имам чувството , че много бързо ми се омазнява косата и поради тази причина започнах много често да я мия , а това не е добре . Не знам от смяната на сезона ли е или от това , че имам навика постоянно да я пипам. Знаете ли някоя домашна маска против омазняване или шампоан ?

kokoska98
07-03-2014, 15:41
Shompoan-na milva s hyma okolo 2 lv e
Maska domashna-hyma s ocet i voda se razburkva i se slaga na kosata za 1 chas,sled tova se izmiva kakto obiknovenno(pravq q vednuj sedmichno.
Mii kosata si kolkoto mojesh po-rqdko i ako ti se omazni vzemi bebeshka pydra i vtrii v korenite malko(stava bezcvetna,kogato e v korenite i pridava obem) :)
Dano sum pomognala

Lonsdale.
07-03-2014, 16:02
Имам същия проблем, почти целогодишно. Сега съм с шампоан на Orezene Beer за мазна коса, до някъде помага да, но пак не е това, което рекламират. :D Иначе мисля скоро да пробвам идеята със сухия шампоан.
Иначе по-малко пипане и премятане на косата насам-натам и това е.

ShtrudeL
07-03-2014, 17:19
Шампоаните на Милва (каквито и да са всъщност) може и да помогнат, но си ги слагай само в корените, а надолу с някакъв друг, защото имам чувството, че доста изсушават, или по-скоро правят косата на клечки и скърцаща..

Иначе си прави маски със стимуланта на Икаров, който уж регулирал омазняването (май има нещо вярно.. т.е. не прави чудеса, но при мен май действа горе долу..)

InnocentFuck
07-03-2014, 18:43
Shompoan-na milva s hyma okolo 2 lv e
Maska domashna-hyma s ocet i voda se razburkva i se slaga na kosata za 1 chas,sled tova se izmiva kakto obiknovenno(pravq q vednuj sedmichno.
Mii kosata si kolkoto mojesh po-rqdko i ako ti se omazni vzemi bebeshka pydra i vtrii v korenite malko(stava bezcvetna,kogato e v korenite i pridava obem) :)
Dano sum pomognala

Ехе един час не е ли доста дълго време за една маска ? :D

Lonsdale.
07-03-2014, 18:46
Ехе един час не е ли доста дълго време за една маска ? :D

Има маски, които стоят и по 2 часа, че и повече.

InnocentFuck
07-03-2014, 19:48
Благодаря ви ^_^

lisi4ety
07-03-2014, 22:17
И може да си вземеш сух шампоан и да намалиш миенето.. не че е кой знае каква разлика, но май е по-добре..

mayaaa
07-04-2014, 10:29
^Не е по-добре. Сухите шампоани изобщо не са полезно нещо, пък и ефектът пак не е като от измита коса.
Иначе и аз ще следя темата.

InnocentFuck
07-04-2014, 13:55
Не мога да намаля пипането на косата ми , защото това за мен е все едно да спра да дишам :D

The Cheetah
07-04-2014, 14:11
Използвай сух шампоан и си прави маски с хума.

InnocentFuck
07-04-2014, 15:49
Тая Хума много я хвалите ;д Добре , че майка ми си купи една огромна кутия миналата седмица :) Какво количество Хума трябва да ползвам за маската с оцет ?

InnocentFuck
07-04-2014, 16:08
Разрових се малко и намерих доста полезна информация за тези , които също следят темата и се интересуват от Хумата :)
Прочетох , че хумата измива боята за коса . Идеално за моя случай защото преди 2/3 месеца от червен цвят на косата , реших да се боядисам черна и сега малко ми омръзна и искам да се махне черната боя :))

Ето за любопитните като мен :D http://www.zdravnitza.com/a/nav/list_center/list_center_id/373/color/4/cat/82/article/382

The Cheetah
07-04-2014, 16:29
научила си да ползваш гугъл
браво

InnocentFuck
07-04-2014, 16:38
_)_ :) Колко оригинално , аплодисменти моля (:

Penny Lane.
07-05-2014, 07:27
Направи си маска от хума + жълтък + кисело мляко. Ако имаш можеш да сложиш и масло от гроздови семена.
Нанасяш само в корените и стоиш час-час и половина.

ShtrudeL
07-05-2014, 07:49
Веднъж направих грешката да си сложа хума на главата и повече няма да я повторя. След това трябваше да си мия косата отново и след това пак, докато върне нормалния си след баня вид.

Penny Lane.
07-05-2014, 10:07
^ И аз веднъж реших да си измия косата само с хума и беше ужасно след това.
Но ако е в маска и после я измия със шампоан нямам проблеми. :)

InnocentFuck
07-09-2014, 20:21
And what happened ? :D

smile12345
07-10-2014, 07:21
честно казано, колкото и странно да звучи на мен бадемовото масло ми помогна супер много, преди си миех косата през ден, откакто го използвам (3-4 месеца) , вече си мия косата 2 пъти в седмицата, максимум 3, но не знам може и да си въобразявам, а иначе хумата е много хубаво нещо, но тази от аптеките няма да ти помогне особено (лично мнение)

shewolf666
07-10-2014, 09:13
Аз също имам такъв проблем.И аз съм манячка на тема пипане на косата постоянно нещо си играя и 100 пъти я връзвам на кок или опашка така,че...това наистина много омазнява косата.Също съм чувала,че не трябва да я миеш с вряла вода , а по хладка.Пробвала съм маски най-различни имало е ефект ,но за малко.Това с хумата не съм обаче и мисля да го пробвам.
Ще следя и аз темата прочетох полезни неща. :)

sometimes_
07-10-2014, 09:42
Аз скоро писах в една тема по тоя въпрос, но и тук ще пиша. Шампоана, който ползвам аз, е този: http://klorane.bg/product_info.php?catid=8&prodid=30&type=hair
Той е против косопад, обаче много помага за омазняването. И аз преди си миех косата през ден и бях откачила. С този си я мия 2 пъти в седмицата. Майка ми също започна да го ползва и при нея има същия ефект. Даже още при самото миене се усеща по различен начин от другите шампоани, които съм ползвала, някак много чиста си чувствам косата.

marilyn
07-11-2014, 10:35
Аз лично имам суха коса и се чудя как да я хидратирам, но и аз да споделя за хумата....
Моя приятелка страда от проблемите с мазната коса и твърди, че хумата много ѝ помага. Може да я ползвате вместо шампоан, сигурно сте чували, че едно време жените са си мили косата с хума.

Смесвате хумата с вода и мажете на косата си. Трябва да се стои известно време, сигурно час. После изплаквате и може да сложите някакъв балсам в краищата. Хумата няма как да ви навреди. Шампоаните за мазна коса често са агресивни и не влияят добре на косата.

Освен това има няколко вида хума, която има някакви разлики във влиянието. За мазна коса май беше зелена, но не съм сигурна.

Хумата е и много евтина, пробвайте, ако не ви подейства добре, няма да сте се набутали с много пари. :)

InnocentFuck
07-12-2014, 09:13
Аз скоро писах в една тема по тоя въпрос, но и тук ще пиша. Шампоана, който ползвам аз, е този: http://klorane.bg/product_info.php?catid=8&prodid=30&type=hair
Той е против косопад, обаче много помага за омазняването. И аз преди си миех косата през ден и бях откачила. С този си я мия 2 пъти в седмицата. Майка ми също започна да го ползва и при нея има същия ефект. Даже още при самото миене се усеща по различен начин от другите шампоани, които съм ползвала, някак много чиста си чувствам косата.

Това в аптеката ли да го търся ?

sometimes_
07-14-2014, 08:19
Да. В по-големите апетеки го има.

InnocentFuck
07-14-2014, 09:23
Ползвах хумата няколко пъти вече , но не виждам никакви резултати :(

Penny Lane.
07-14-2014, 10:13
^ Трябва постоянство. Как я използваш?

InnocentFuck
07-14-2014, 18:57