Влез

View Full Version : Няма подходящо заглавие

shimmerrrW
07-18-2014, 16:50
Здравейте. Исках да направя тази тема отдавна, но все се отказвах, сега обаче не.
Проблемът е или по- скоро това, което ме "терзае" е че никога не съм излизала от страната,планина.. никъде не съм ходила.
Преди 4 години имах късмета да отида на море безплатно през студените месеци за няколко дни, след година в същия град за 3 дни, като ходихме точно 3 пъти на плаж, отново без пари заедно с голяма групо други хора.
Гадно ми е, че всички приятели, съученици ходят на море, а аз само им гледам снимките през фесбука.
Всяка година се оправдавам с нещо пред всички, все пак не мога да кажа- майка и татко изкарват по 400 лева и едва ли имат пари да ме заведът на море. Всъщност не съм говорила точно дали може `тази година` да ходим, просто си знам, че няма да стане. А за излизане/екскурзия примерно в друга държава и дума да не става. От училище организират летни и зимни лагери, екскурзии в страната за по около 100-200 лева. Само веднъж попитах нашите дали ме пускат и те разбира се ме отрязаха. Гледам ги на снимки, клипове как хубаво си прекарват и това е. Аз никъде не мърдам, само в нашата "околност" на 20-30 км, освен ексурзиите в 4 клас хах и морето, което е на 200 км от тук. Тъжно е. Зимата пък е същото- децата отиват със семейството си на ски в планината. Още по- зле.

Знам, знам звуча детинско, въпреки че не съм голяма(петнайсетгодишна), просто имах нужда да го напиша.

anonymous908491
07-18-2014, 17:19
Да ти имам проблемите, не била ходила в чужбина и света е свършил. На 15 години имаш стотици начини да се забавляваш, като станеш на 60 ще обикаляш, тогава и без това няма нищо за правене.

Christinna
07-18-2014, 17:53
Е и, какво от това? И аз не съм ходила в чужбина, пък съм жива все още. Нали си наясно, че имаш цял живот пред теб да ходиш където си искаш, ако естествено се устроиш добре. САМО на 15 си......

didi_marin0va
07-18-2014, 20:11
Здравейте. Исках да направя тази тема отдавна, но все се отказвах, сега обаче не.
Проблемът е или по- скоро това, което ме "терзае" е че никога не съм излизала от страната,планина.. никъде не съм ходила.
Преди 4 години имах късмета да отида на море безплатно през студените месеци за няколко дни, след година в същия град за 3 дни, като ходихме точно 3 пъти на плаж, отново без пари заедно с голяма групо други хора.
Гадно ми е, че всички приятели, съученици ходят на море, а аз само им гледам снимките през фесбука.
Всяка година се оправдавам с нещо пред всички, все пак не мога да кажа- майка и татко изкарват по 400 лева и едва ли имат пари да ме заведът на море. Всъщност не съм говорила точно дали може `тази година` да ходим, просто си знам, че няма да стане. А за излизане/екскурзия примерно в друга държава и дума да не става. От училище организират летни и зимни лагери, екскурзии в страната за по около 100-200 лева. Само веднъж попитах нашите дали ме пускат и те разбира се ме отрязаха. Гледам ги на снимки, клипове как хубаво си прекарват и това е. Аз никъде не мърдам, само в нашата "околност" на 20-30 км, освен ексурзиите в 4 клас хах и морето, което е на 200 км от тук. Тъжно е. Зимата пък е същото- децата отиват със семейството си на ски в планината. Още по- зле.

Знам, знам звуча детинско, въпреки че не съм голяма(петнайсетгодишна), просто имах нужда да го напиша.

От написаното излиза, че вашите са виновни за твоите терзания. Ако наистина мислиш, че те са проблема, защото изкарват малко пари, то това би била чудесна възможност за теб да се мотивираш и да учиш много, така че някой ден да изкарваш повече от тях и да ходиш на почивка, където си поискаш. :)

hey.mistery
07-18-2014, 20:18
Има много други деца, които също не ходят. Не всички имат тази възможност. Ти се оплакаш, че не ходиш на море или не излизаш извън държавата, има хора, които нямат какво да ядат.
Разбирам, че ти е кофти и си искала да го споделиш, но мие не можем да ти помогнем по никакъв начин. Вашите не са виновни, мислиш ли, че не им е било гадно, когато си ги попитала за морето? Мислиш ли, че не им е станало гадно, че казват 'не' на детето си?
Имаш цял жовот пред себе си, ще пораснеш, ако учиш и си амбициозна можеш да си намериш хубава работа и ще можеш да си позволиш почивки навсякъде, където искаш.
Не мисли само за това, което ти липсва, бъди благодарна за това, което имаш. :)

RapExotic
07-19-2014, 18:12
Ходи ли ти се на море наистина или просто искаш да си направиш едно `селфи` на плажа, за да не останеш по-назад от останалите?

marilyn
07-25-2014, 15:26
За съжаление понякога се получава така. Вярвам, че родителите ти правят каквото им е по силите. Преди като бях на твоите години и на мен ми се искаше какво ли не. Сега съм малко по-самостоятелна и не натоварвам родителите си като им искам пари за всичко, защото работя. И чак сега осъзнавам колко е по-трудно, когато сам си изкарваш парите.

Сега си на 15, от 16 можеш да работиш със съгласието на родител. Ако не друго, поне флаери можеш да раздаваш или да си промоутър и да си докарваш някакви пари. Така да спестиш за лагер, например.

sl1nceetoo
07-27-2014, 15:11
Всяка година се оправдавам с нещо пред всички, все пак не мога да кажа- майка и татко изкарват по 400 лева

Всичко ясно, разбирам те перфектно, само не разбрах кое му е срамното на това, че родителите ти изкарват 400лв...

de-X-ter
07-28-2014, 14:51
поне е написано грамотно и на български език!
Поклон!

по темата... да не е никак лесно когато се чувстваш лишен от някакви неща...не е лесно хората около теб да получават нещата, които и ти искаш.

Като за начало обърни внимание на хубавите неща, които имаш - майка и баща, здраве, дом, храна...да може да е банално, но има хора, на които такива неща им липсват
На 15-16 вече съвсем спокойно можеш да помислиш за някаква работа, с която да си изкарваш джобни, да си събереш парички. Да, не е най-якото нещо на света да си губиш детството работейки, но е вариант да го направиш една идея по-забавно.

Ако те е страх да не накараш родителитети да се почувстват гузно, то им кажи че ти е скучно и не ти се кибичи по цял ден пред компютъра.

Smoooke
08-01-2014, 10:33
Както казаха някой от тук, намери си работа и събери пари за училищната екскурзия. Също така можеш да спестяваш от джобните си, аз така правя. :P