View Full Version : Изрусяване отново
bambinkataaa
07-22-2014, 13:31
Здравейте! На кратко - моята коса беше тъмно кестенява и къдрава. Изсветлих я до тъмно русо ( малко рижаво се получи) с обезцветител и руса боя. След 1 година реших,че искам да я потъмня малко и момичето, което ме боядиса явно беше объркала боите и твърдеше , че с тъмен кестен боя нямало да ме хване много и ще се получи , това леко потъмняване, което искам и й се доверих защото преди не ме беше подвеждала. Е, боядиса ме и станах многоооооо тъмно кестенява , ужасно много се ядосах , но сега след няколко месеца боята ми падна и съм по - светла, но ми се иска да се върна към русото дали ще си съсипя косата тотално ми е мисълта или да не го правя :(
didi_marin0va
07-22-2014, 13:34
Здравейте! На кратко - моята коса беше тъмно кестенява и къдрава. Изсветлих я до тъмно русо ( малко рижаво се получи) с обезцветител и руса боя. След 1 година реших,че искам да я потъмня малко и момичето, което ме боядиса явно беше объркала боите и твърдеше , че с тъмен кестен боя нямало да ме хване много и ще се получи , това леко потъмняване, което искам и й се доверих защото преди не ме беше подвеждала. Е, боядиса ме и станах многоооооо тъмно кестенява , ужасно много се ядосах , но сега след няколко месеца боята ми падна и съм по - светла, но ми се иска да се върна към русото дали ще си съсипя косата тотално ми е мисълта или да не го правя :(
Бъди огнена жена - боядисвай се в червено... кърваво червено...
HellMoon
07-22-2014, 14:23
Зависи от косата, ако е здрава и гъста пак ще изгори, но поне ще ти останат 2-3 косъма по главата. :D
Аз също 2 пъти се връщах към русото, не е по-различно от преди. Като е изрусена един път, после трудно се задържа боя и лесно можеш да я изсветлиш отново.
bambinkataaa
07-22-2014, 17:04
Не ме успокояват 2-3 косъма хаха не ми е много здрава и гъста вече , даже напротив точно обратното - по-рядка е и доста изтощена :(
didi_marin0va
07-22-2014, 17:29
Не ме успокояват 2-3 косъма хаха не ми е много здрава и гъста вече , даже напротив точно обратното - по-рядка е и доста изтощена :(
Е що така? Гледай Хоумър какъв симпатяга е, пък е само с 2 косъма на главата. :D
http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20131119164522/simpsons/images/thumb/c/c5/Homer_simpsonwoohooo.gif/600px-Homer_simpsonwoohooo.gif
Getyourfreakon
07-22-2014, 17:51
На 20 години сте и косите ви са съсипани...
HellMoon
07-22-2014, 18:21
Като не се поддържа косата, тогава се съсипва. Не харесвам руси момичета с редки и изгорели коси, но аз като си имам ще си я трерирам! И без тия ''на 40 няма да ти остане оса'', не си мислете че с другите бои, преси и маши не се съсипва. Беше под гърдите, когато я изрусих за първи път, нормално изгоря тогава, но я скъсявах често, за да махам цъфтежите и изгорялото. По едно време стигна до раменете, а в момента съм със светло кестенява коса, сравнително дълга .
Щом не е гъста, не я изтощавай, а и дай малко почивка. Пък и на Хоумър много му отива.
Getyourfreakon
07-22-2014, 18:23
Не казвам, че е от еди си кои бои. За мен е най-глупавото нещо да си боядисаш косата на 17, примерно. Ама щом сте решили, продължавайте.
HellMoon
07-22-2014, 18:26
На 30 мноооого се съмнявам да реши, че иска да е ярко червена, синя, лилава, шарена и каквито бои има. Докато си млад опитваш. Те на 12 раждат ти за косите се тревожиш.
Getyourfreakon
07-22-2014, 18:31
Всеки с мнението си. За мен косата е супер важна и не бих я боядисала колкото и много да искам в момента. То ако докато си млад косата ти не прилича на нищо, кога?
HellMoon
07-22-2014, 18:50
За всяка жена/момиче косата е важна.
То ако докато си млад не опитваш, кога?
Getyourfreakon
07-22-2014, 18:53
Опит, от който нищо не печелиш?
Ппц си права, но точно в този случаи нито си заслужава, нито пък е "опит".
HellMoon
07-22-2014, 19:05
Не си заслужава според теб, защото си против боядисването на косите. Не подкрепям съсипването им /въпреки че с всичко се съсипват/ а експериментите с тях. Щом иска - защо не? Щом е решила - нека го направи!
А ако искаш опитай с оцветяващ шампоан, но не знам дали ще те хване.
Getyourfreakon
07-22-2014, 19:07
Мерси за предложението, но не искам никакви такива глупости да си слагам на косата.
Експериментите водят до съсипване на косите. Ама щом е решила-нека ходи с изгоряла коса, която няма никаква форма.
HellMoon
07-22-2014, 19:17
Не беше към теб предложението, а към авторката. Като я поддържа и е оформена, няма да прилича на метла.
А виж това с шампоаните е безвреден експеримент.
Getyourfreakon
07-22-2014, 19:18
Да, със сигурност е безвреден ;d
HellMoon
07-22-2014, 19:27
Да със сигурност е безвреден, две фризьорки съм питала. Естествено, че при всичко може да се получи алергична реакция, ама продължавай може и да спрем да се къпем.
Getyourfreakon
07-22-2014, 19:29
Да бе, то боядисването на косата е близко с къпането. Аз пък от наблюдения ще ти кажа, че не е безвреден.
HellMoon
07-22-2014, 19:35
До там се стигна, заради шампоаните за боядисване. Айде да не го пиша пак.
Естествено, че при всичко може да се получи алергична реакция
Като е от наблюдение, да си правят тест за чувствителност предварително.
Getyourfreakon
07-22-2014, 19:42
Все пак, нанасят вреда, дори и да не е на всички.
HellMoon
07-22-2014, 19:45
То и от сапун се получава, омекотител, прах, парфюм..от много неща.
Ако е решила, косата си е нейна и може да прави каквото поиска.
Getyourfreakon
07-22-2014, 19:50
Може да, друг е въпросът, че ще е гадна след това.
Абе я стига с тези коси. Все едно няма да порасне пак, ебати. Ако се увреди, се стрижеш късо и готово, изобщо не е важна косата толкова колкото се опитвате да я изкарате.
Боя се сваля с деколор. А най-лесно с редовни маски с масла вкъщи. Преди няколко месеца бях чернокоса, а сега половината ми коса е тъмно руса. И си е сравнително здрава. Чакам да се върне една приятелка и да ме боядиса до бяло русо.
Ако ти е много увредена косата, по-добре не я изрусавай пак. Сама си прецени дали може да поеме удара.
// Оставям си и снимка от днес.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10577063_877432265619924_5217671560500948041_n.jpg
Не ми се вижда много русото тук, но си личи, че не съм останала без коса.
Тамии ..^^
07-22-2014, 20:42
Може да, друг е въпросът, че ще е гадна след това.
Супер ограничено мислене имаш. Кво като си боядисаш косата? Било тъпо на 17 да си боядисаш косата. Защо? Какво толкова? Една смяна на цвета може да ти придаде самочувствие и да те накара да се чувстваш много по-добре. Косата расте и расте неувредена. Не е като да си направиш нещо на кожата и после да не може да се махне. Пълните глупости са това, че било много тъпо да се боядисваш и си вредиш много и не знам си какво. Извинявай, аз на 50 няма да тръгна да се правя лилава. Сега е времето. Винаги съм смятала, че такива безобидни неща винаги трябва да се опитват. И не, не говоря да се татуирам цялата, а да се подстрижа, да се боядисам, да си направя пиърсинг и т.н. Е*ати скучния живот ще водя ако се пазя от абсолютно всичко, че да не ми навреди. И ти, като толкова много си пазиш косата, или поне така казваш, пръскаш ли я със слънцезащитен спрей всеки ден като излизаш? Сушиш ли я със сешоар? Къдриш ли я с маша, изправяш ли я с преса? Дори къдренето с ролки може да бъде вредно, защото може да ти се заплетат в косата и да се проскубеш или да накъса косъма. Това значи ли, че никога не си го правила? Да ходиш често вързана на опашка също е вредно. И да я решиш, когато е много оплетена И да я миеш със шампоан. И да я мокриш много често.Маски правиш ли си през 2-3 дни ? Боже, боже.
Getyourfreakon
07-22-2014, 20:51
И ти, като толкова много си пазиш косата, или поне така казваш, пръскаш ли я със слънцезащитен спрей всеки ден като излизаш? Сушиш ли я със сешоар? Къдриш ли я с маша, изправяш ли я с преса? Дори къдренето с ролки може да бъде вредно, защото може да ти се заплетат в косата и да се проскубеш или да накъса косъма.
Да ти кажа честно къдрила съм си косата само веднъж в 7ми клас, никога не съм си я изправяла с преса (косата ми е права и без да и правя нищо) и никога не съм я сушила със сешоар. Не я връзвам и на опашка ама това е, щото не се харесвам.
Отнасям се с косата си може би по-добре отколкото по-голямата част от хората. Със сигурност мисля ограничено, щом 80% от приятелите ми мислят като мен по-този въпрос. За мен са глупости, айде накарай ме да мисля обратното?
Бтв другия път недей да ми се караш.
Тамии ..^^
07-22-2014, 21:19
Да ти кажа честно къдрила съм си косата само веднъж в 7ми клас, никога не съм си я изправяла с преса (косата ми е права и без да и правя нищо) и никога не съм я сушила със сешоар. Не я връзвам и на опашка ама това е, щото не се харесвам.
Отнасям се с косата си може би по-добре отколкото по-голямата част от хората. Със сигурност мисля ограничено, щом 80% от приятелите ми мислят като мен по-този въпрос. За мен са глупости, айде накарай ме да мисля обратното?
Бтв другия път недей да ми се караш.
Не ти се ,,карам'', това го казвам не само на теб, а на всички. Просто ми е наистина непонятно как някои хора възприемат това да си боядисаш косата като шокиращо, супер сериозно и непоправимо. Не разбирам наистина защо хората отдават такава важност на това.
bambinkataaa
07-24-2014, 11:42
Много си сладка Hayashi, харесва ми ! Oтносно воденият спор за боядисването на 20 години - аз също смятам, че трябва да се опитват нови неща и ако искам да си сменя визията с промяна на цвета ще го направя, ти като искаш пази си косата за старините. Моят въпрос не беше дали на тази възраст да се боядисам или не , а дали някой е имал опит с повторно изрусяване. На мен ми е пределно ясно, че всяка коса и третиране е индивидуално, но реших да видя дали някой може да ми каже нещо или някакъв щадящ начин. Все пак мерси на хората, които отговориха по темата :)
Хубав ден ! хохо