View Full Version : имам нужда от съвет...ревнив е чак ме плаши
kittenss
08-14-2014, 12:20
здравейте, съжалявам за темата сигурно има много такива, но трябваше да го излея най-накрая и да потърся съвет
...на 19г съм...имам приятел от повече от 2 години и половина...в началото всичко беше като в приказка...но с времето (след първите 2-3 месеца) той се показа много –да не кажа твърде– ревнив(забрани ми да общувам с приятели от другия пол, изтри ги от телефона и фб, беше ми забранил да ги поглеждам, да им се усмихвам, ако с някой съучик си кажехме нещо трябваше дословно да му го предавам, с времето почна да ми обсебва цялото време..не излизах с приятелки...забраняваше ми да ходя на репетиции (мажоретка съм)звънеше ми дори в у-ще...когато бях с майка ми до магазина той ми звъни да види с кой съм дали съм с нея :х...и много подобни забрани и проверки и т.н.)...търпях всичко -незнам как...
...късахме веднъж при нужда да се спася от него...той почна да ме преследва по улиците, да ме причаква, да звъни на приятелите ми дори на родителите ми...аз незнам как му се доверих отново дадох му втори шанс но уви...промяната беше за кратко..на последък пак се почна...аз почнах да отстоявам желанията си...а той само ме заплашва че ще ме пребие ако съм с друг–мисли си това защото му отказвам да бъдем интимни когато му скимне...не мога вече така...отчуждава ме от себе си, мачка и съсипра чувствата ми (но не го разбира въпреки че съм му го казвала)...може би вече ме е страх от него :(
дайте ми съвет
проблема е че въпреки всичко той ми е много скъп и не искам да го нараня...но и не мога да съм с него вече :(
Да не го нараниш? Той те заплашва, следи и принуждава за интимни отношения! Той не те цени като човек а просто като даден предмет който притежава! Поговори с него ако нищо не се промени просто скъсайте и изобщо не му мисли! Това не е нормално да го прави колкото и да е ревнив всичко има граници а и нали трябва да си имате доверие. Не може постоянно да ти държи сметка какво правиш и с кой.
FemaleEyes
08-14-2014, 14:37
Според мен това е голям проблем, но чак да те заплашва? Как така хем те е страх от него хем ти е много скъп? Ако ми обясниш може да ти дам смислен съвет.
kittenss
08-14-2014, 15:00
не съм безчуствена към него...не искам да се чувства зле
а ме е страх да не тръгне пак да ме пресреща и да повтаря че няма да ме пусне...относно заплахите...не вярвам да то направи защото не съм изневерила...
въпроса е как да го оставя но да не го нараня много
Следващият път като те пресрещне отиди след това в районното и пусни една жалба за тормоз, да го привикат да видим дали ще е толкова силен. Аман от комплексари. А тебе няма да те коментирам, сама си си виновна.
kittenss
08-14-2014, 16:20
все пак благодаря
знам отлично че съм виновна :(
въпроса е как да му кажа че искам да скъсаме...
Пробва ли с: "Реших да се разделим, не можеш да ми промениш мнението. Сбогом"
RapExotic
08-14-2014, 17:23
Големи мазохисти сте жените. Ходите подир разни прошляци и маниаци, а пренабрегвате нормалните свестни момчета. Как може две години някой да те заплашва, да ти забранява да излизаш, да се забавляваш, да живееш.. А ти още да си с него и да питаш как да не го нараниш, защото ти е скъп.
Chimairah
08-15-2014, 07:04
Миличка, това момче не е добре... Не искам да съм груба.. не обичам да се меся във връзките на хората, но все пак ти си писала тук, за да получиш съвет...
ЗАРЕЖИ ГО ! Няма какво друго да ти кажа... ако не искаш да свършиш системно пребивана всеки ден с повод и без повод или по-лошо- пребита до смърт , по- добре го зарежи...
Но съвета ми е да не сте насаме ... Или не на живо , за да не ти посегне .. (обикновено съветвам всичко да се прави лице в лице, но в този случай се притеснявам да не ти посегне) ...
Говори с родителите си , че те е страх от него .. и с приятели/приятелки ... нека първите дни те придружават, щом те преследва .... Но няма смисъл да оставаш с него .. и да поддържаш каквито и да било отношения с него... Просто трябва незабавно да се махнеш .. събери смелост и го направи ако обичаш и уважаваш себе си ... ако продължава да те тормози, смени си номера.... Ако се наложи дори може да пуснеш жалба в полицията - изход винаги има...
Просто се спаси от него възможно най-бързо... този човек не е влюбен... това просто е някаква ненормална форма на егоизъм и чувство за собственичество ... Това поведение е маниакално и може да бъде наистина опасно ...
Бягай надалече, момиче. Възможно най - скоро, защото нещата могат да станат още по - грозни.
kittenss
08-15-2014, 10:18
твърде чувствителна съм а той го използва срещу мен...като му намекна че преминава границите и че мисля за раздяла почва да плаче и да повтаря че го прави само от любов...казва ми че неможе без мен няма да яде ще скочи от блока ей такива неща
–страх ме е от самотата– нямало никой да ме обича..другите мъже щяли да ме искат само за секс, заради външния вид, но не и да ме обичат...щяли да ме ревнуват повече и да ми посягат вместо като него да ме търпят
ТВЪРДЕ ЛЕСНО МИ ВЛИАЕ ЧУЖДОТО МНЕНИЕ И ТОЙ ГО ПОЛЗВА ЗА ДА МЕ ЗАДЪРЖИ :(
DarkTemplar
08-15-2014, 10:20
Проблемът е, че си твърде емоционална, лесно манипулируема и тотално ти липсва самоуважение. Иначе не би търпяла такъв комплексар и деспот, който ти ебава майката на живота и нервите.
Colouring
08-15-2014, 10:24
Това "ще скоча от блока" вероятно го казва само за да получи съчувствие и да си промениш мнението. Много мразя такива лабилни комплексари, не знам как си издържала толкова много време. Какво значи страх ме е от самотата? Да не би в момента той да ти е голяма подрекпа и да се чувстваш щастлива с него? По-добре сама, отколкото в лоша компания - бягай, бягай б-ъ-р-з-о! Не му се връзвай на думите, каквото и да ти казва. Поговори с него като човек, обясни му всичко и след това спри всякакъв контакт. Не му вдигай, не му отговаряй. Ако почне да те заплашва и да те следи пускаш жалба и това е. Ограничи го по всякакъв начин, ще се опита вероятно пак да се свърже с теб, като види, че не става, ще се откаже.
XtraBrite
08-15-2014, 11:24
Остави го аз също съм момче аз също ревнувам, нормално е но тва да забранявам на приятелката ми да излиза да общува с др хора е тва вече не е нормално. Остави го дори когато ти е ревал е мислил кво ще правят другите с теб (....Другите мъже щяли да ме искат само за секс, заради външния вид, но не и да ме обичат...щяли да ме ревнуват повече и да ми посягат вместо като него да ме търпят....) той се страхува от самотата оставяй го възможно най-скоро като гледам на кво е способен нищо чудно след време да ти посегне ...
seek&destroy
08-15-2014, 11:35
Следващият път като те пресрещне отиди след това в районното и пусни една жалба за тормоз, да го привикат да видим дали ще е толкова силен. Аман от комплексари. А тебе няма да те коментирам, сама си си виновна.
И като го привикат, какво? Тва пък с полицията е толкова безнадеждно, че няма накъде повече.
girlwithblueeyes
08-15-2014, 12:27
Не мога да разбера що за същество трябва да си за да обичаш такъв човек ?! Подобни ненормалници не засулжават да имат връзка но и ти си тъпа защото седиш с него .
n0angel0s
08-15-2014, 15:11
Здрасти,
И моят бивш бе такъв ревнивец. Само, че не ме заплашваше с побоища. Та, иначе плачеше, че не може без мен, че ще се самоубие. Дори размяташе ножове пред мен и се правече, че ще се нарани пред мен. Пореследваше ме и ме тормозеше. Докато не заплаших майка му с оплакване до полицията. Говоря за 24 годишен "мъж". И има няма след месец - си намери друго момиче.
Така, че по-добре се махай от тоя изверг. Сподели със семейството си, с приятелите си, както те посъветваха по-горе. Нима искаш цял живот да страдаш, заради тоя егоист? Няма начин да го нараниш, той така, като чета е прекалено самовлюбен, за да бъде наранен. Да, сигурно ще иска да отмъсти, но има институции за такива идиоти - Жалба в полицията.
Поросто бягай! Искренно се надявам да събереш смелост и да го разкараш! Казвам ти го като жена, която бе стигнала дъното и само като му чуеше гласа (на бившият) изпадах в ужас и започвах да нервнича. Едва ли искаш да се докараш до лудост. Това неговото не е любов и не се страхувай от това, че може да се нарани. Просто му тегли една дълга и сочна. Никоя жена не заслужава такова отношение.
Поздрави
kittenss
08-15-2014, 19:29
вида ли името му на телефона...и ме изнервя много...
ще го оставя немога вече, но кога...той има рожден ден скоро...не искам това да му е "подаръка"
предния път като го оставих...пак беше дни преди рд...и ме обвини че вс съм съсипала...
твърде чувствителна съм а той го използва срещу мен...като му намекна че преминава границите и че мисля за раздяла почва да плаче и да повтаря че го прави само от любов...казва ми че неможе без мен няма да яде ще скочи от блока ей такива неща
–страх ме е от самотата– нямало никой да ме обича..другите мъже щяли да ме искат само за секс, заради външния вид, но не и да ме обичат...щяли да ме ревнуват повече и да ми посягат вместо като него да ме търпят
ТВЪРДЕ ЛЕСНО МИ ВЛИАЕ ЧУЖДОТО МНЕНИЕ И ТОЙ ГО ПОЛЗВА ЗА ДА МЕ ЗАДЪРЖИ :(
ами ето го решението, да скача, ще го преживеем
едит: сега видях това с рд, мисля че е добре да му напишеш ЧРД успех в живота, между другото - късаме
вида ли името му на телефона...и ме изнервя много...
ще го оставя немога вече, но кога...той има рожден ден скоро...не искам това да му е "подаръка"
предния път като го оставих...пак беше дни преди рд...и ме обвини че вс съм съсипала...
Ти си безнадеждно зле. Троши си главата и не искай съвети след като не можеш да вземеш елементарно решение.
Просто го зарежи, какво като има рожден ден скоро? Решила си го - давай. Събери си топките и готово.
забрани ми да общувам с приятели от другия пол, изтри ги от телефона и фб, беше ми забранил да ги поглеждам, да им се усмихвам
прочети го 20 пъти и ако не ти се струва ужасно тва е мъжа за теб
И като го привикат, какво? Тва пък с полицията е толкова безнадеждно, че няма накъде повече.
+1
само който е немал досег до тая гмеч би я препоръчвал като решение
Amore-Mio*
08-16-2014, 08:49
Вашето не е връзка.
Да не говорим за любов - няма такова нещо при вас.
Години наред търпиш това безобразие, унищожаваш себе си, а той продължава ли продължава да те равнява със земята. Съвземи се. Кажи му "край", завинаги. Пусни жалба в полицията за тормоз. Не му позволявай да те унищожава от ден на ден по малко-
kittenss
08-19-2014, 21:30
Хора, благодаря ви за моралната подкрепа...днес събрах смелост и се разделих с него...
Пожелайте ми успех...и да не попадам на такива отново :)