View Full Version : Психология в СУ
feel_me19
08-20-2014, 12:39
Смятам да кандидатствам Психология в Софийски, но имам въпрос, относно образуването на бала. В сайта пише, че се взимат оценките от матура (x2.5) или от изпит (x3) + оценка от дипломата по БЕЛ ( т.е оценката от матурата) + оценката от чужд език от дипломата. Аз изучавам АЕ и ИЕ като АЕ ми е първи чужд език. Въпроса ми е дали аз мога да определя коя оценка да ми се вземе или винаги е първия език?
nIkEnCeTy_bE
08-20-2014, 12:48
Оценка от чужд език ли? Аз като кандидатствах не ми искаха сякаш. Не помня вече, ама мисля, че може да избираш. Ти като отидеш там и те са доста разбрани. Аз бях сбъркала за едни специалности и тя ми обясни жената и го поправих.
sashinka95
08-20-2014, 13:16
автоматично се избира оценката, с която се получава най-високият възможен бал= Поне така е при избора дали да се вземе оценка от матура, или от изпит. Предполагам и за това е така.
feel_me19
08-20-2014, 14:01
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/fakulteti/filosofski_fakultet/specialnosti/bakalav_rski_programi/filosofski_fakultet/psihologiya/kandidatstvane - ето тук е схемата за балообразуване.
Аз си взех справочника, като смятах, че там ще открия отговор, но не намерих нищо. Явно ще трябва да попитам в самия университет.
Това за най-високата оценка за пръв път го чувам. По-принцип по ИЕ имам по-добри оценки и за това се притеснявах да не би да ми вземат оценката по АЕ, защото балът ми ще падне доста. Благодаря за отговорите. :)
Спокойно, като вече подаваш документи за класиране онлайн или на място, ще има графа за оценката от чужд език. Логично ти ще напишеш по-високата, за да имаш по-висок бал.
sashinka95
08-20-2014, 14:23
То е доста засукано написано. Аз също доста късно разбрах цялата им схема с балообразуването. Добре е дапиташ и на място, още при подаване на документи за явяване на изпити= Само да предупредя, че балът за тази специалност е много висок= Пожелавам ти успех. :) Ако имаш някакви други въпроси пиши ми, ще се радвам да помогна, ако мога=