PDA

View Full Version : Не ми харесва химията!

bluesfloyd1997
08-24-2014, 12:38
Здравейте, аз съм на 16 години и имам един проблем. В края на 10 клас имах по всички предмети добри оценки, но само по химия имах Среден 3, така де, куца ми, признавам си, трудна ми е и не я харесвам. Няма да кандидатствам с нея след 12. Та проблемът ми е, че в блока имаме една доста възрастна баба, и баша ми ме кара да ходя при нея за "уроци". Хубаво, ходих през годината (в 10 клас) няколко пъти при нея (около 3-4 пъти) и трябва да ви кажа, че никак не ми харесва как преподава, ние учим много по-сложни неща, а тя ве върна от началото, все едно, че съм някакъв бавно развиващ се... :( Баща ми ме тормози сега през ваканцията, да ходя да се "уговарям с нея" (писнало ми е вече от тази дума). Преди около 2 седмици ми беше казал, че са се разбрали, за следвашия ден да ходя при нея и да уча. Така... аз не отидох, защото не я харесвам като човек и като "учител" а и не е задължително да уча химия през ваканцията. Всеки човек има нещо в което не е добър и не иска да се усъвършенства в него. Така съм и аз. Сега баща ми ме тормози да ходя при тая "учителка", а аз просто не знам как да реагирам и да му отвърна, зашото ще почне да философства и да ми се кара. Просто искам приятелски съвет. :) Избрал съм си друг предмет, който изобщо не е свързан с химията.

vladislavcheto
08-24-2014, 12:58
Ако след 12 клас ще кандидатстваш с диплома,тоест трябва ти висока диплома,ти трябват добри оценки по всички предмети,включително и химията
ако ли не просто не ходи,не ти пука и точка

Ryuko
08-24-2014, 13:00
Не разбирам защо те напъват толкова да ходиш. Пробвай в сайта ucha.se, там можеш да понаучиш разни неща по химия, за да не си толкова изостанал.

feel_me19
08-24-2014, 13:05
И аз не харесвам химията, ама съм профил - късмет, да му се не види!
Както казаха и по-горе, виж в уча.се. Хората обясняват добре там. Ако ли не, намери си частен учител около вас (ако има, разбира се). Щом не ти харесва "бабата", просто обясни на вашите, че не искаш да ходиш при нея. В интернет ще намериш много частни учителки, които дори биха се съгласили да дойдат до вас, за да ти преподават. Щом вашите искат да си оправиш оценките, ще се изръсят с повечко пари. Късмет!

bluesfloyd1997
08-24-2014, 13:08
Де да бях само аз единствен в класа, който не е добър по химия! Не съм от найІизостаналите, просто не ми върви. Не я харесвам, а баща ми преди час и нещо ми каза "Ти кога ще ходиш пре леля ти ....., защо само ни будалкаш и ни лъжеш, че не си ходил, ще ти спра набързо компютъра и телевизора и ще видиш ти!" Просто е на такива моменти, в които света му е на опаки, и само ми се заканва, но изчакай малко де, за 11 клас съм и на дали някой мой връстник го управляват така гадно! :( :(

bluesfloyd1997
08-24-2014, 13:12
Благодаря за мнението! И като им кажа какво... Боже мили, все едно съм извършил престъпление, че не я харесвам! Ще започнат да ми викат (само от това се страхувам), ще ми "вземат телефона, ще ми спрат ТВ и компютър (не ми е толкова до тези неща), но просто защото сме съседи и баща ми от малък сигурно я познава, затова иска да ходя!

feel_me19
08-24-2014, 18:51
Защо просто не му обясниш, че не преподава добре?

AngelBelchev
08-27-2014, 08:42
Аз също не харесвах химията и биологията в даскало. В последствие започнах да ходя на уроци по математика и информатика, но уви - на изпитите не се представих добре. В крайна сметка се записах да уча филолофия, но не защото смятах да ставам учител, а за да науча езика (английски) дотолкова добре, че да мога свободно да пиша и разговарям.

Сега обаче в жив интерес се ровя всеки ден в интернет и търся теми, свързани с химия и биология, в частност хранене, тренировки, хранителни добавки, стероиди и други медикаменти. Интересно ми е например в какви реактори се синтезира хормона на растежа, от какви бактерии, интересно ми е да научавам всъщност колко много широкоразпространени лекарства имат редица негативни ефекти върху човека. Искам да кажа - ако ще ти трябва оценката по химия - ходи на уроци, някой отива на работа и плаща за тях; не знаеш един ден дали няма да са ти полезни. Ако няма да ти трябва - седни и говори с вашите на четири очи и се аргументирай, а не просто да се тръшкаш.

pifiella
08-28-2014, 10:21
Така се получава като баща ти е прекалено амбициозен. Защо ще ходиш лятото на уроци по нещо,което ич ти не трябва.Пф. Добре,че моя едвам е добутал до средно,че сигурно след всяка 2-ка по математика щях да съм пребита.
И да му кажеш,че не искаш,предполагам,че той ще си намери начини да те завлече при бабичката...Сори.