PDA

View Full Version : Любов на кръстопът

Arielaaa
08-24-2014, 20:52
Здравейте! Изправена съм пред една сериозен избор, от който може би зависи и самото ми бъдеще. Ии се надявам вашето мнение да ми помогне :)

От 6 години имам връзка с едно момче.Никога не сме имали сериозни проблеми. Той е мил,възпитан, не пуши и пие, убедила съм се, че мога да му имам доверие, не ме лъже и не ми изневерява. Но може би годините си казаха думата, нашата връзката се поизчерпа. Започнахме да правим все едни и същи неща, да се караме за дреболии.. В това време момче, да го наречем Д., което познавам от дълги години, но никога не сме били нещо повече от приятели, започна сериозно да ми обръща внимание, да разговаряме по цели часове.. и аз се влюбих. Но може би съвсем не в подходящия човек. От както го познавам Д. има известен проблем с наркотиците. Винаги съм била сериозно притеснена за здравето му, разговаряли сме и ми обеща, че повече няма да го прави. Но ме излъга. Разбрах, че го е правил отново. Почувствах се много наранена.. С мен иначе се държи изключително мило, не спира да говори за бъдещето, в което вижда и мен до себе си, казва ми непрекъснато колко ме обича и т.н
И аз, доста увлечена,реших да сложа край на дългата си връзката, но приятелят ми изпадна в криза, плачеше часове наред, спря да яде, молеше ми се да остана.. и аз склоних.. Макар че вътрешно продължих да изпитвам чувства към Д. Не ми се излизаше никъде с приятеля ми, дори ми стана неприятно да го целувам, да не говорим за нещо друго. често ми се случваше да плача дори, след среща с него, защото умът ми беше при някой друг, чувството за вина беше ужасяващо... И той това го усещаше. Започна да ми се сърди. Непрекъснато скандали кога ще кажа на Д. че трябва да забрави за мен, да спре да ме търси, казваше ми, че Д. ще ме завлече надолу и т.н.. Но аз така и не събирах сили да го направя... Зная, че кажа ли му го, го губя завинаги.
Никога не съм споделяла на родителите си за личния ми живот, но така се случи, че баща ми разбра за случващото се. И ми забрани категорично всякакви отношения с Д. Каза ми че бивш пияница и бивш наркоман няма.. Зная, че е прав. Зная, че може би с него ще имам само проблеми. Винаги съм слушала това, което ми казва сърцето, но този път ме е страх да го направя отново.. Моля ви за съвет.. Да се опитам да съживя старата си връзка, или да се впусна в нещо толкова несигурно, с още по-несигурен край. Обичам ги и двамата, най-малкото, че са до мен години наред. Да избера единия, означава безвъзвратно да загубя другия. А да се откажа и от двамата ще е непосилно за мен...

Съжалявам за дългия роман и се надявам да не съм звучала толкова объркано, колкото се чувствам. :)

xoxi
08-24-2014, 21:01
Как въобще си предстявяш да съживиш връзка с човек, когото вече ти е неприятно дори да целуваш? Трябва да прекратиш тази връзка и да обясниш на приятеля си, че карайки те да оставаш с него, постъпва адски егоистично. След като твоите чувства вече избледняват и не се чувстваш физически привлечена от него, няма никакъв смисъл да продължаваш да бъдеш с този човек.
Което пък не означава и че трябва да отидеш при човек, чиято наркозависимост е по-силна от чувствата му към теб, да речем. Защото ако той знае за твоето отношение към наркотиците и иска да те задържи до себе си, най-малкото няма да те лъже, а ще се опита да влезе в правия път. Дори той да си представя бъдещето си с теб, ти как си представяш твоето бъдеще с него? Ако си окей с мисълта, че човека, с когото ще споделяш живота си, ще те вижда двойна, крива и шарена, тогава давай. Ако толкова вярваш, че можеш да го промениш - давай.
Но ако имаш трезва преценка, по-добре зарежи и двамата.

XtraBrite
08-24-2014, 21:55
Ако си над 22 примерно не знам просто така мисля опитай се да съживиш старата връзка да пробваш да създадеш семейство това със сиг ще е мн добре за връзката ви . Лично мое мнение помисли да върнеш тръпката във връзката не се занимавай с наркоман или с пияница .

xoxi
08-24-2014, 22:41
опитай се да съживиш старата връзка да пробваш да създадеш семейство това със сиг ще е мн добре за връзката ви

Това е абсолютна глупост. Ти защо мислиш, че "със сигурност ще е много добре за връзката"???

IKnowYou
08-25-2014, 05:38
И... от двата стола на земята накрая. Нито има смисъл да се опитваш да съживяваш нещо, което очевидно отдавна го няма, нито е окей да си с човек, който твърди колко много те обича, а пък в същото време не полага /поне не видимо/ никакви усилия да се откаже от наркотиците.

LadyDi
08-25-2014, 05:43
Това е абсолютна глупост. Ти защо мислиш, че "със сигурност ще е много добре за връзката"???

А де, и аз това се запитах?

XtraBrite
08-25-2014, 07:18
Може би наистина не се изказах правилно за създаването на семейство ... но и не мога да разбера по какъв начин искаш да възстановиш добрите си взаимоотношения и тръпката във връзката ти с дългогодишния ти приятел ..... сега видях че си на 19 и по-добре ако няма тръпка не го мъчи самия него а и ти се мъчиш , но със сиг не се занимавай с наркоман и пияница.

П.П. Май предното ми изказване беше доста кофти :Д

Ко? Не!
08-25-2014, 19:30
Наркоман е доста силна дума и сама по себе си трябва да те накара да избягаш със 200 км/ч от този човек. Не виждам дори причина поради която да се замисляш да бъдеш с него? Уважавай себе си! А за сегашния ти приятел не знам какво да ти кажа. По-добре е той да плаче, но да му спестиш агонията. Един ден той ще те намрази ако си била с него от съжаление. Ще намрази теб, а може би и жените като цяло (щом му е толкова лабилна психиката). Ако чувстваш, че не искаш да бъдеш с него направи го сега и не отлагай неизбежното напред във времето. Цени твоето време също...

Arielaaa
08-25-2014, 20:49
Не става въпрос за най-тежките наркотици, но все пак наркотици.. А относно приятелят ми, изпитвам съжаление към него, но и голяма доза привързаност и навик, които не могат да се изкоренят лесно. За толкова много време наистина го обичам като човек, но всичко между нас напоследък куца..

FAKE IT
08-25-2014, 21:02
Заглавието от турски сериал ли го взе? Пък и сценария е добър ... може да излезне нещо >.>

С единия си свикнала и не можеш да зарежеш, въпреки че връзката ви е изчерпана. С другия си наясно, че ще му мрънкаш за амфетите и тревата няколко месеца, при което той ще ти казва "няма повече" и пак ще се връща към тях. Интересно ми е дали ще изкараш 6 години и с втория, без да дадеш на късо. :D

И двата ти избора са изключително мазохистични и сриващи психиката, но това си е твоя работа - щом така ти харесва, продължавай да си трошиш главата ^^

juj4elinka
08-26-2014, 08:06
Проблема в повечето сериозни връзки е тази цикличност. Изписани са много редове из списания, статии в интернет и форуми по тази тема. Когато прекараш толкова много време с даден човек, той в един момент не може да те изненада с нищо, дните ви заедно са еднообразни и се губи тръпката от това да срещнеш другия. Това се е случило и с теб. Може би вече не виждаш връзката ви специална и ти самата вече не се чувстваш толкова специална колкото преди. И ето появява се някой, не особено подходящ, който ти предлага нещо ново и не особено познато. Той е започнал да ти обръща повече внимание и така ти се увличаш понеже това е което ти липсва. До този момент не си обръщала внимание на въпросния и сега за теб е интересен, въпреки това ти съзнаваш, че може да се окаже опасен. Може и да греша в написаното, но те съветвам да не правиш глупости и да не тръгваш към него. Ако връзката с приятеля ти е изтощителна и не ти носи нищо хубаво -прекрати я. Няма нужда да страдате. Може и да ти липсва след това, но изборът е само твой. Good luck! ;)

Arielaaa
08-26-2014, 17:06
Как да кажа на някого, за когото ми пука извънредно много, да изчезне от живота ми? В началото си мислех, че ще успея да се преборя с пристрастеността му, но вече виждам, че не съм била права. Най-голямата женска заблуда е, че мъжът ще се промени. Изключително ми е мъчно и все отлагам момента на разговора с него. Но колкото и да ми е неприятно, знам, че сте прави. Между нас няма да излезе нищо добро. Няма да издържа на напрежението да го гледам как се съсипва с всеки ден...

FAKE IT
08-26-2014, 17:34
И в крайна сметка оставаш при стария си бой-скаут?

batalizator
08-26-2014, 18:08
Определено с наркомана не те чака светло бъдеще. Въпросът е дали може нещо да се промени в сегашната ти връзка или е най-добре за теб (и за двамата) да сложиш край сега. Сама помисли.

Arielaaa
08-26-2014, 19:24
И в крайна сметка оставаш при стария си бой-скаут?
Може би ще опитам още веднъж с него. Но това ще е последният ми опит. Ако не се получи ще е краят.