View Full Version : Интересно ми стана...
С един колега се заговорихме за любов, сродни души, търсене на половинка, птички и пчелички и т.н. и дойде момента на всезнайната фраза "За всеки влак си има пътници". Едва ли ще има кой знае колко разсъждаване по темата, но ми стана интересно какво мислите вие - има ли наистина пътници за всеки влак или това е един от многото митове в днешно време?
Клише, но като такова се е утвърдило поради разни причини. Ти, например, със сигурност си имаш критерии или типове, нещо такова, по което си избираш приятел. Пък и ако погледнеш от по-друг ъгъл ще забележиш, че привличаш точно определен тип мъжки, нали?
anonymous708973
08-27-2014, 20:23
О, определено.
Клише е, но клишетата са такива, именно защото валидността им е доказана с времето.
Една приятелка наскоро ме запозна с новата си тръпка. Момчето на външен вид го докарва - доста по-голям изглежда, брада, тренира стабилно, големи ръце, широк гръб, а-у, облича се готино, джентълмен е определено, обаче... в момента, в който си отвори устата и каза две изречения... то простота, бе. Семплост е меко казано. Момчето си е откровено тъпо, разсъждава простовато и се изказва простовато.
Или една мадама, за която бях останала с впечатлението, че търси едва ли не Мистър Перфектен, че има мегависоки критерии, че мъжът до нея трябва да лъха на секс... сега ходи с някакъв, дето на нищо не мяза. Умопомрачителен е. Откровено грозен, прилича на 40+ годишен неподдържан чичка с лош вкус за дрехи отколкото на около 30-годишен млад мъж.
За сродни души не ми се мисли, страх ме е да мисля, че да не го урочасам.
Ще пиша пак...
ShtrudeL
08-27-2014, 20:26
тваЙ простотия
или се качваш на някой влак, или винаги ще очакваш такъв без да правиш нищо
Ще пиша пак...
може ли за утре сутринта да си поръчам комедийното шоу ?
или се качваш на някой влак, или винаги ще очакваш такъв без да правиш нищо
редовен пътник си гледам
Fisherman
08-27-2014, 21:04
ауриса ми е предложи панелния си апартамент за да ми сърба спермата от локва
nIkEnCeTy_bE
08-27-2014, 21:10
Няма смисъл от чакането на един единствен влак. Докато отидеш в първа класа, изпробвай и втора.
ауриса ми е предложи панелния си апартамент за да ми сърба спермата от локва
селски, пак ли ПМСа се обажда или ти се е изсрала някоя крава пред съборетината в боянските предградия ?
Няма смисъл от чакането на един единствен влак. Докато отидеш в първа класа, изпробвай и втора.
Това е повече от ясно. Въпросът по-скоро е има ли го влакът или е просто една илюзия, която всеки от нас си създава.
Аурис и Шаро, ако може, да си пренесат спора далеч от темата ми.
AnarchyBoy
08-27-2014, 21:23
Няма незаменими хора, следователно е клише. А и не трябва ли след края на една връзка да търсим човек, който няма прилика с последния? Било то външна или характерна такава. Всеки човек, може да си допадне с много други хора, стига да има възможност. Да се нагодите за секс също не е толкова трудно, трябва малко повече внимание, слушане и възприятие. Характери се изглаждат и нагаждат, понякога дори може и да се променят / малко /. Но пък и понякога има една тръпка, която ти остава за много дълго, т'ва може и да е твоя влак, а може и да е просто илюзия. Номера е, че никога не знаеш, пък и живота е гаден, понякога дори и да си /според теб/ с най-добрия/добрата никъде не пише, че трябва да сте вечно заедно. За т'ва трябва да се използва всяка една секунда, да се цени и да се използват позитивите й с цел наслада. Никога не се знае к'во ще стане утре, че да съжаляваш.
nIkEnCeTy_bE
08-27-2014, 21:24
Това е повече от ясно. Въпросът по-скоро е има ли го влакът или е просто една илюзия, която всеки от нас си създава.
Има го, да.
Няма незаменими хора, следователно е клише.
Това, което Ина каза по-горе, важи с пълна сила, следователно си противоречиш.
А и защо след края на една връзка да трябва да търсим човек, който няма нищо общо с последния? Бил си с този човек, защото по някакъв начин ти е допаднал, харесал си го и т.н. Единствената причина да търсиш нещо напълно различно е да си осъзнал, че този човек не е достатъчно добър/е прекалено добър за теб и съответно просто не сте си в категорията.
Да си допаднеш с някого и да си паснете са две различни неща. Ако ще тръгваш да доизглаждаш нечий характер само и само да си пасне с твоя, то тогава какъв е смисълът въобще да започваш връзка с този човек? Вярно, понякога има доста различия при партньорите, но ако го няма онова допълване, а е по-скоро ошлайфване на характери, то връзката е обречена на провал. Както баща ми беше казал преди време "Трябва да намираш разликата между приятелство и любов".
С останалата част от поста съм донякъде /почти напълно/ съгласна.
anonymous708973
08-27-2014, 21:48
Въпросът по-скоро е има ли го влакът или е просто една илюзия, която всеки от нас си създава.
Аааа, това ли било, не съм разбрала нещо, ще извиняваш :)
Определено вярвам, че го има този влак тогава. Все вярвам, че има един човек, който ще е по-подходящ за мен от всички други. Всъщност (тук ще намеся една друга тема) вярвам, че да намериш човек, който ти пасва сега и в момента, не е трудно. Ужасно трудното е същият този човек да продължи да ти пасва с течение на времето, когато се променяш. А особено на нашите години това се случва доста скоростно. Единственият начин един и същи човек да продъжи да ти пасва е да се променя в същата посока - тоест, ако под влияние на същите фактори се пренастройва на същата вълна като твоята. А това е едно доста голямо "ако".
Аз за себе си вярвам, че годините на най-голяма промяна ми минаха. Попаднах и в стабилна среда, в която факторите не се променят скорострелно, характерът ми ще се изглажда още, разбира се, но твърде големи промени, каквито се случваха в последните 3-4-5 години, няма да има. Затова и не смятам, че има нужда да влагам време и емоции в човек, който очевидно не ми пасва от самото начало.
Затова и не съм съгласна с "опитай втора класа преди да минеш към първа". Не съм благотворително дружество, нямам нерви, емоции и време за губене с нещо или някого, който от самото начало не е за мен. (Това е малко като "исках да уча икономика, ама не ме приеха, ще уча една година английска филология и после ще запиша пак". Е, някой да вижда смисъл? Дай да си губя времето докато дойде новото КСК, съответно подходящият.) Нека не звучи фаталистично, не ми е това целта.
Отскоро съм с човек, който ми пасна направо плашещо добре и плашещо бързо. Виждам качества, които преди не съм виждала, виждам промяна у себе си, която преди не съм отчитала, изпитвам чувство, което подсъзнателно винаги съм искала, но по една или друга причина не съм му се наслаждавала преди. Дали ми е сродна душа и какво изобщо означава това - не знам. При все че съм имала връзки, и то не кратки, тази емоция ми е прекалено нова, за да я осмисля напълно. Засега не виждам трески за дялане, но и да има, с удоволствие бих го правила - както сама си отбелязала съвсем правилно, ошлайфането е окей... ама рязането на цели клони в името на просъществуването на връзката не е, ако ме разбираш.
И в тоя ред на мисли ми звучи добре краят на поста на Анархи - всяка секунда трябва да се цени, защото не се знае какво ще става утре. Клише е наистина, но... лъжа ли е?
П.П. Твърде възможно е да ми убягва малко логическата връзка между изреченията и да не звучи като текст, а като мисловна диария, притворена в разбъркани думи в стил "мило дневниче". Евентуално ще редактирам утре, днес имам прекалено много кафе и енергийни напитки в кръвта и прекалено малко вода, за да функционирам нормално.
AnarchyBoy
08-27-2014, 21:51
Зелено си още.. говорех да нагаждаш твоя характер, не чуждия. Ако някой ми посегне на характера, ще му счупя ръцете. В сериозните отношения, човек се променя.. независимо дали го осъзнава или не.. Няма незаменими хора казах и т'ва е факт, а че е клише, не означава, че не е вярно, но по-скоро отговора е нещо от сорта на. Че влака не е един. Дори и да изпуснеш един, да катастрофираш с друг и прочие, винаги ще има още влакове, никой не е безценен, незаменим и прочие детинщини. Човек се развива докато умре. Ако човек ти е над категорията е лесно да го настигнеш, трудно е да се опиташ да повдигнеш човек до твоето ниво, особено ако той не го желае. Да си допаднеш с някого и да си паснете са две последователни неща, първо си допадате, после ако има изглед си пасвате. Но знай, няма двойки, които да си паснат ей така от само себе си и хоп да са най-щастливите. Всички двойки имат проблеми, някой маловажни други много важни все тая. Важното е да не се засягаш и афектираш от тези проблеми/скандали и прочие. живота на никой не е приказка / макар много да искат. / За т'ва живей си живота, влакове ще има. ;)
Да не говорим, че един влак може да ти пасва сега, но след 20 години съвместно съжителство да не е вече твоя влак. Целта е да намериш човек, който желае да се изменя заедно с теб, за по-доброто на "вас". И все пак пътници много, влакове много. Няма незаменими, перфектни, идеални. Има истински.
Да си допаднеш с някого и да си паснете са две последователни неща, първо си допадате, после ако има изглед си пасвате.
Именно - ако има изглед. Последното изречение от абзаца беше сложено именно заради това - да си допаднеш с някого прави взаимоотношенията ви приятелство, да си паснете вече е друга работа.
Току-що си противоречи отново, но все тая, не това е важно.
Мисля, че обърнахме прекалено много внимание на влака и пренебрегнахме пътниците, които за мен са ключови в израза.
AnarchyBoy
08-27-2014, 22:01
Сериозно ли? Добре ще го обобщя като за олигофрен, моля те постарай се да не се правиш на интересна и да вникнеш максимално.
ВЛАКОВЕ МНОГО /точка/
ПЪТНИЦИ МНОГО /точка/
ВСЕКИ ПЪТНИК МОЖЕ ДА СЕ КАЧИ НА КОЙТО СИ ПОИСКА ВЛАК, после да слезе и да пробва друг. ТАКА ДОКАТО НЕ ПОПАДНЕ НА ВЛАКА, КОЙТО МУ Е НАЙ-УДОБЕН. Воала.
НО идва въпроса - как знаеш, че си на правилния влак. за дадения момент точно тоя влак те кефи, но след време дали т'ва е ще е твоя влак? И друг въпрос. Как знаеш, че т'ва е най-добрия влак за теб, като не си се качвала на всички?
Ей ти го. Нема влакове и пътници. Има реалност тук и сега, хващай я и слез от клона. Всичко, което е сега е важно. утре не е дошло, а миналото не може да се промени. /КЛИШЕ/
прекалено сме млади за да мислим нек'ви грандиозни планове за бъдеще. Не се знае к'во ще стане, просто се наслаждавай. Било то в сериозна връзка или в развратена секта за оргии. Живей както искаш, а не както ти казват. В един момент ще искаш да улегнеш и ще намериш някой. Дали е перфектния / едва ли / дали ще си сигурна / едва ли / но ще ти доставя всичко онова, което искаш / поне за момента / а нищо чудно и да се научи да се изменя спрямо теб, както и ти спрямо него. а-у.
О, тя идеята на темата била другаде...
Сериозно ли? Добре ще го обобщя като за олигофрен, моля те постарай се да не се правиш на интересна и да вникнеш максимално.
ВЛАКОВЕ МНОГО /точка/
ПЪТНИЦИ МНОГО /точка/
ВСЕКИ ПЪТНИК МОЖЕ ДА СЕ КАЧИ НА КОЙТО СИ ПОИСКА ВЛАК, после да слезе и да пробва друг. ТАКА ДОКАТО НЕ ПОПАДНЕ НА ВЛАКА, КОЙТО МУ Е НАЙ-УДОБЕН. Воала.
НО идва въпроса - как знаеш, че си на правилния влак. за дадения момент точно тоя влак те кефи, но след време дали т'ва е ще е твоя влак? И друг въпрос. Как знаеш, че т'ва е най-добрия влак за теб, като не си се качвала на всички?
Ей ти го. Нема влакове и пътници. Има реалност тук и сега, хващай я и слез от клона. Всичко, което е сега е важно. утре не е дошло, а миналото не може да се промени. /КЛИШЕ/
прекалено сме млади за да мислим нек'ви грандиозни планове за бъдеще. Не се знае к'во ще стане, просто се наслаждавай. Било то в сериозна връзка или в развратена секта за оргии. Живей както искаш, а не както ти казват. В един момент ще искаш да улегнеш и ще намериш някой. Дали е перфектния / едва ли / дали ще си сигурна / едва ли / но ще ти доставя всичко онова, което искаш / поне за момента / а нищо чудно и да се научи да се изменя спрямо теб, както и ти спрямо него. а-у.
Ъъъ лол. Дори не говорех за това. 8-)
Ти не ме разбираш и казваш, че аз се правя на интересна? Прочети си миналите два поста внимателно, моля те.
С ТОВА ТИ МНЕНИЕ СЪМ СЪГЛАСНА, НЕ КАЗВАЙ КАК НЕ ТЕ РАЗБИРАМ И ЩЕ МИ ОБЯСНЯВАШ ПАК КАТО НА МАЛОУМНА, МОЛЯ.
как знаеш, че си на правилния влак
easy - проверяваш разписанието
// ама съм забавен днес, направо бих се разцелувал
О, тя идеята на темата била другаде...
Мда. 8-)
AnarchyBoy
08-27-2014, 22:08
Току що форумния имидж ти се повдигна с 3 пункта. ;*
Хаха нали? :-D
pandabear
08-27-2014, 22:09
сълза.
сълза.
Няма смисъл да се опитвам да позная, нали?
anonymous708973
08-27-2014, 22:13
Оф, двамата казвате едно и също нещо, научете се да четете, бе.
И аз това се опитвам да покажа.
AnarchyBoy
08-27-2014, 22:15
Ти нямаш ли да учиш? Пък.
anonymous708973
08-27-2014, 22:17
Късно стана, почивам си вече :)
Мда. 8-)
Аз викам, че нещо става въпрос за тва какъв тип хора харесваш, с какви мъжки излизаш, какви привличаш спрямо себе си и така нататък.
Иначе вярвам, че няма правилен и единствен, с много хора може да ти е много добре. Просто във въпросния момент си намерил един, с когото връзката те удовлетворява за сега. За мене такива филми като влак нЕма. То тва си е много коварно - хващаш си някого, заедно сте цифра време, „завинаги“ и такиа лигавщини. Ама когато вземе, че тръгне в малко по-различна посока кво? Продължаваш с него, щото в някакъв период от време е бил точно твоя влак?
Няма човек, който да е по-добър от всички останали и да ти е баш по мярка. Няма две еднакви реакции в две подобни ситуации. Окей, да - хората казват „Не е за теб, защото ти е под/над нивото.“ и тям подобни и съм донякъде съгласна с това. Точно заради тия типове, които говорих първоначално. Най-простия пример - единия обича да си слага кетчуп по картофките, другия намира това за глупаво. Понякога хората са тотално различни и не си отиват въобще, съответно съм по-склонна да вярвам, че влака е някакъв нюанс, тип както казах много пъти вече. Ако имаш късмета да бъдеш привличан и да привличаш само хора, с които си отиваш - тогава вече влака е правилният за мен.
Colouring
08-27-2014, 22:19
Влакове много, въпросът е дали чакаш на правилната спирка и изобщо има ли място във вагона днес или ще опиташ с утрешния.
Аз не вярвам, че има един единствен човек, който е сродната ти душа и е най-най-най подходящият за теб. Човек може да срещне някой, да създаде семейство, да е влюбен и щастлив, но това не означава, че не може да постигне това и с някой друг. Няма нещо като единствена сродна душа. На 18 може сродната ти душа да е една, на 30 - друга. Зависи какво "сродно" търсиш на този етап от живота си. Точно затова не само един влак е подходящ за теб. Въпросът е, че в края на краищата само с един ще стигнеш от А до Я. Това не означава, че пътуването ти с някого до Б е било грешно.
anonymous708973
08-27-2014, 22:25
ВВъпросът е, че в края на краищата само с един ще стигнеш от А до Я. Това не означава, че пътуването ти с някого до Б е било грешно.
С останалата част от поста ти съм съгласна, гледам, че тук няколко човека застъпихме тезата, че сродно "сега" и сродно след 2-5-10 години може да е нещо коренно различно и именно в този ред на мисли няма да се съглася с това ти изречение - поне не по начина, по който аз го разбирам.
Съвсем буквално, за мен "от А до Я" означава едва ли не, че целият ти романтичен опит е бил с един човек - от първата целувка, та през всичко останало, до заветния подпис и "смъртта ни раздели", бла-бла.
А пък не мисля, че е така - с един минаваш от "А до Е", с друг от "Е до Ж", след това може половината азбука да минеш сама и да научиш някои ценни уроци...
С останалата част от поста ти съм съгласна, гледам, че тук няколко човека застъпихме тезата, че сродно "сега" и сродно след 2-5-10 години може да е нещо коренно различно и именно в този ред на мисли няма да се съглася с това ти изречение - поне не по начина, по който аз го разбирам.
Съвсем буквално, за мен "от А до Я" означава едва ли не, че целият ти романтичен опит е бил с един човек - от първата целувка, та през всичко останало, до заветния подпис и "смъртта ни раздели", бла-бла.
А пък не мисля, че е така - с един минаваш от "А до Е", с друг от "Е до Ж", след това може половината азбука да минеш сама и да научиш някои ценни уроци...
Мисля, че имаше предвид по-скоро от А до Я като етапи от връзката, а не като етапи от живота. Нека тя ме поправи, ако греша.
Colouring
08-27-2014, 22:30
Не съм казала, че с друг продължаваш от "Е до Ж". :) След това се връщаш отново в началото, но това не означава, че "пътуването" ти с "влака" е било грешно, дори и да не си стигнал до заветната последна спирка.
anonymous708973
08-27-2014, 22:31
Мммм, всъщност така може, ако приемем, че всяка връзка има определени етапи и че не с всеки стигаш до последния. Хубава мисъл, съгласявам се!
Аз съм от късметлийките, които не съжаляват за избраните влакове :)
Ох, това звучи депресиращо - че всеки път е едно и също check-ване на определени етапи, обаче всъщност е толкова различно, че понякога се чудиш "чакай сега, аз била ли съм в тая позиция преди и що се чувствам като влюбена петокласничка" :Д
DarkTemplar
08-27-2014, 22:32
мит с кренвирш
естествено, че е вярно. всеки идиот си има своя половинка, въпрос на време и обстоятелства е да я намери.
мит с кренвирш
естествено, че е вярно. всеки идиот си има своя половинка, въпрос на време и обстоятелства е да я намери.
Май най-сетне някой схвана смисъла на темата.
Щом всеки идиот си има своя половинка, тогава защо съществуват така наречените ергени и стари моми?
DarkTemplar
08-27-2014, 22:37
щото са прекалено себични и самогъзни животинки, които едвам понасят самите себе си, камо ли някой друг. в крайна сметка всичко опита до комплекси и (не)умение да се правят компромиси.
Лин, по-скоро смятам, че ти не схващаш какво се пише в постовете ни. Всъщност много от вече отчетените сме споменали, че (не) вярваме в точния човек и сме обяснили защо, допълнили сме, изнесли сме темата в съвсем различна насока. Темплара само пропуска тая стъпка и ти казва точно каквото искаш да чуеш.
Тори, поначало израза значи, че всеки намира някой, с който да си пасне малко или много. Темата тръгна в малко по-различна посока, защото обърнахме внимание на влаковете, а оставихме пътниците на по-заден план. Напълно разбирам какво казвате и съм съгласна с повечето неща, просто не това питах. Все пак ще се радвам, ако темата продължи в същата насока, разговорът стана интересен.
едит: Честити ми 5к ахахахаххха. 8-)
Colouring
08-27-2014, 22:49
Имам още какво да кажа, но е късничко, лягам и ще си продължа разсъжденията утре. :Д
DarkTemplar
08-27-2014, 22:52
пътници, влакове, тука стана цяло БДЖ.
поздрав, по случая:
https://www.youtube.com/watch?v=BTr3T_MPlYg&hd=1
))
по темата:
аз вярвам, че всеки човек има нещо да свърши на този свят (ако искате го наречете кармичен път, ако не искате - ок, не мисля, че му е необходимо име) и не на всеки му е отредено да се влюби, да създаде семейство, да натрупа опит, богатство, да създаде и отгледа поколение, етц, каквото се сетите, че може да изпълним като задача/пълнеж в този си живот. някои от тези неща - да, но не и всички;
не съм достатъчно на ти с многобройните езотерични теории и практики, но примерно в астрологията ти е зададен главният (кармичен) път, може да се види ясно целия личностен/житейски потенциал, което не значи автоматично, че даден човек няма да има/случи това или онова, но някои неща просто трябва да станат, а за други просто има възможност (такава винаги има). доколкото си спомням, и в нумерологията има нещо такова - зададен път/задача, която ти е отредено да изпълниш в този живот, а съвместимостта ти с хората зависи от допълването на картата до квадратче (3х3, от 1 до 9), т.е. да имате различни житейски задачи. (не съм сигурна в това, не съм се занимавала с нумерология, а не мога да го проверявам в момента) отплеснах се в излишни думи, а това, което исках да напиша, преспокойно се побира в ред. може на свежа глава да си поправя поста, засега го оставям така.
важното е да не си губиш билета шото тогава кондукторката щи вгорчи живота
Аз на товарен влак не съм виждал пътници ;/
DarkTemplar
08-27-2014, 23:25
който изгуби билета
го перфорират на друго място
anonymous895156
08-27-2014, 23:27
всеки има своя моментна представа за перфектната половинка, която е и определението му за сродна душа. не е задължително тя да е илюзия, има всякакви хора и все ще се намери кой да се впише в критериите ви, че дори и да ви хареса
проблемът е в това, че нищо не е вечно. хората търпят промени непрекъснато и да вярвате, че вие, човекът до вас и чувствата ви ще останат същите завинаги, е доста наивно
Емили Дикинсън е останала девствена до смъртта си.
Андерсен...
мозъкът ми спи, но със сигурност не са единствените;
а от творчеството им можеш да познаеш, че са били прекрасни/красиви хора.
//не знам защо го пиша това тук, но ми се струва по темата;
paradosou
08-27-2014, 23:31
Точният човек не е един; има достатъчно точни, само че е изключено да ги срещнеш всичките (и няма защо да се случва). За мен връзката започва там, където се завихря двустранната емоция. Ако трябва да се отклонявам - различните връзки може да имат различни начала, т.е невинаги се тръгва от емоцията в смисъла, който влагам конкретно тук. Развитията все пак не са безкрайно количество.
Тори спомена за 'късмета да привличаш само хора, с които си отиваш'. Аз не го наричам късмет, ами точна настройка, маниер, ритъм на живот, ако щете. Чаплин е казал, че всичко, което те заобикаля, те приканва да растеш. Идеята ми е, че в случай че това ти е двигател, просто няма как да се отклониш прекалено много от своето правилно. Постът до тук може да звучи като изваден от псевдочудодейна книга, обещаваща блаблабла 8-), но наистина тая мисъл, колкото и модифицирана да е и колкото и различни форми да са й придавали, си остава стабилна, вярна при всякакви обстоятелства.
И още нещо, понеже някой спомена допълването - не виждам как то изобщо може да има участие в коя да е връзка на наистина различни хора. Идеален (и постижим!) вариант е да градиш нещо с човек, с когото компромисите не се усещат като едва ли не самопренебрегване.
Да се върнем на историята с влаковете - качваш се на тоя, който води където искаш; окаже ли се, че ще има неочаквано пре(?)качване, мислиш по въпроса и евентуално сменяш моментната дестинация. И да я смениш обаче, не би трябвало само заради новия курс да решиш, че n на брой месеци/години си си губил времето.
:)
да си прекрасен и красив не те прави готин
за всеки си има, щото не винаги е ясно накъде отиват, нито докъде ше стигнат
някои се запалват от нищото
други се блъскат в небостъргачи
(к, де, тва беха самолети, ама можеше и да са влакове)
други се блъскат в небостъргачи
(к, де, тва беха самолети, ама можеше и да са влакове)
9 от 11 чоека ще го оценят
да си прекрасен и красив не те прави готин
това беше в отговор на нечие твърдение, че няма как да не срещнеш някого, с когото да си допаднете;
9 от 11 чоека ще го оценят
както казах - понякога...
не свързвайте сродната душа със сексовете
"Forever – is composed of Nows" by Emily Dickinson
Forever – is composed of Nows –
‘Tis not a different time –
Except for Infiniteness –
And Latitude of Home –
From this – experienced Here –
Remove the Dates – to These –
Let Months dissolve in further Months –
And Years – exhale in Years –
Without Debate – or Pause –
Or Celebrated Days –
No different Our Years would be
From Anno Dominies –
//пускам този флууд и си лягам:Д
paradosou
08-27-2014, 23:59
:D
Емили Дикинсън е останала девствена до смъртта си.
Андерсен...
мозъкът ми спи, но със сигурност не са единствените;
а от творчеството им можеш да познаеш, че са били прекрасни/красиви хора.
//не знам защо го пиша това тук, но ми се струва потемата;
Мда, именно. Но това значи ли, че изразът не важи или по-скоро е до някаква степен въпрос на личен избор?
Aeternal
08-28-2014, 07:55
Мда, именно. Но това значи ли, че изразът не важи или по-скоро е до някаква степен въпрос на личен избор?
Важи, но във смисъла, че който търси намира. Чукай за да ти отворят. И прочие успокоителни глупости.
Смисъла е, че ако си търсиш приятел/ка все ще я намериш.
Ясно е, че ако искаш да си сам никой няма да може да промени това.
fifince93
08-28-2014, 08:16
Или една мадама, за която бях останала с впечатлението, че търси едва ли не Мистър Перфектен, че има мегависоки критерии, че мъжът до нея трябва да лъха на секс... сега ходи с някакъв, дето на нищо не мяза. Умопомрачителен е. Откровено грозен, прилича на 40+ годишен неподдържан чичка с лош вкус за дрехи отколкото на около 30-годишен млад мъж.
По принцип винаги се получава така, че ако една мацка има много високи критерии за един мъж то се хваща с такъв, който е пълна противоположност на тях.
При мен го има същият случай. Една съученичка (бивша вече) постоянно се подиграваше на момичета от класа какви приятели са си хванали. Биле ниски, дебели, смешни и т.н. и т.н. След като завършихме обаче, същата тази си хвана нисък, дебел и смешен мъж и не спира да демонстрира любовта си към него и колко е щастлива. А тя си търсеше едва ли не слязъл от билборд :D.
По някога критериите на една жена "заминават на кино" ако е щастлива с човек, който се различава от нейните норми. Според мен не е удачно да търсиш човека до себе си, по списък написан от теб. Или пък да го отпратиш само, защото не отговаря на едно твое правило, но въпреки това много го харесваш.
По този начин "пътникът може да изтърве влака." :D Но разбира се не трябва и да стоим и да чакаме въпросният човек да почука на вратата и да каже "Здравей аз съм твоята половинка" :)
dedodekster
08-28-2014, 10:19
Много малко са случайте когато хората се качват и слизат заедно от влака. Поне според мен е по-важно какво си научил и получил от самото пътуване, а не докъде ще стигнеш и дали ще е със същият човек.
pifiella
08-28-2014, 10:41
Не че е по темата,ама да си кажа.
Вярвам в съдбата и в това,че всичко,което се случва,трябва да се случи. От всичко трябва да се извлича нещо положително..
Не знам за влакове/камиони и каруци,ама аз не мога да си наложа да променя себе си,пък да не говорим да променям характера на някой друг. Какъвто е човекът до теб,такъв ще е, няма смисъл да се мъчиш да го нагаждаш към себе си и да му изкривяваш същността. Нали си го приел такъв, какъвто е! Изживейте си любовта,вземете всичко от нея,което ви предлага,пък после да става каквото ще. Разбрах го трудно и мудно :)
пс: Баси.То няма перфектни хора.Всички,които познавам и имат 3/4-годишни връзки се разделят. Много подтискащо ми действат.
Colouring
08-28-2014, 10:52
Съвсем ще обърна курса на темата, но аз пък не вярвам в съдбата и че всичко ти е преначертано. Разбира се, че има неща, които не зависят от теб и не можеш да промениш, но нито съдба, нито нищо не може да те накара да реагираш по начина, по който реагираш в даден момент. А от начина, по който приемаш нещата, зависи и в каква посока вървиш. Не винаги имаш пръст в нещата, които ти се случват, но от възприятието им зависи всичко. Следователно съм съгласна, че винаги трябва да се извлича позитивното. :)
И аз така за сериозните връзки. Напоследък около мен все се разделят двойки, който са били заедно много време и като ги погледнеш отстрани всичко им е било перфектно (уж). Да, случва се и може накрая любов да няма, но е недопустимо да не ти е останало даже капка уважение към човека, с когото си бил толкова много време. За да се включим в схемите с БДЖ-то, за да не избягвам прекалено, ще се повторя като кажа, че пътуванията ни с влака може да са многократни, като от всяка спирка да си извличваме изводи и за нас, и за човека до нас, и за любовта. А понякога да се върнеш на първата спирка не е лошо, даже необходимо.
Защо имало ергени и стари моми? Ами как бе? Това е като да попиташ защо има войни по света. Причини много. На всеки се дава шанс, въпросът е, че ти може да си като кон с капаци и да не видиш, че изпускаш влака понякога и има да си чакаш, чакаш...
TheDevilInMe
08-28-2014, 11:30
Вярно е че нищо не е вечно и че няма перфектни хора, но това не е причина да очакваме края или да се опитваме да променим човека до нас. Не се жениш с идеята да се разведеш, просто хората и ситуацията се променят. Фразата, за която Лиланда говори е колкото изтъркана, толкова и вярна. Едни харесват дебели, други има се подиграват, различни хора и различни идеали. Не вярвам, че на човек изначално му е писано да остане сам, според мен това е въпрос на личен избор и нагласа. Също намирам за нормално човек да иска да бъде без партньор, важното е да оставим нещо след себе си, нещо, което да напомня че някога изобщо сме съществували. Може би съм се отдалечила от идеята на темата, но именно такива мисли породи тя у мен. Човек не се влюбва един път в живота, няма една единствена личност, която ще ни пасне и ще ни направи щастливи. В един момент от живота имаме нужда от едно, а в следващия от друго.
DarkTemplar
08-28-2014, 12:55
Всички,които познавам и имат 3/4-годишни връзки се разделят. Много подтискащо ми действат.
другият вариант е да се оженят. връзката неизбежно стига до етап, когато или се жените/ставате семейство, или се разделяте.
Aeternal
08-28-2014, 13:01
другият вариант е да се оженят. връзката неизбежно стига до етап, когато или се жените/ставате семейство, или се разделяте.
Или не. Познавам няколко такива, които си живеят без брак, без деца.
Може пък и това да се брои за семейство , знам ли.