Влез

View Full Version : Контрацептиви?

sweetka_96
08-29-2014, 21:52
Кои според вас е най-добрия метод за предпазване от полови болести и нежелана бременност? Вие кой използвате? Презервативите не ми вдъхват много доверие. Противозачатъчните мисля, че са надеждни, но четох, че те имат странични ефекти, както и че може да хванеш рак.

JullieeK
08-29-2014, 21:57
Противозачатъчните не предпазват от болести, предавани по полов път.Надеждни са, ако се приемат редовно.От друга страна презервативите предпазват от болести, нио винаги съществува риска да се скъса.Въпрос на личен избор кое предпазно средство ще използваш.

Smrazqvashta
08-29-2014, 22:02
Презервативи.

Противозачатъчните могат да те предпазят само от нежелана бременност, но не и от полово предавани болести.

zoyex
08-30-2014, 08:58
Ако си в моногамна връзка противозачатъчните са добър избор.

NambyPamby
08-30-2014, 14:53
Има и спирали, диафрагми, спермицидни кремове/гелове...

Досега само презервативи съм ползвала. Не ми се пие химия, каквато са противозачатъчните таблетки, пък и съм доста разсеяна, абсурд е да ги пия под час. Да не говорим, че не предпазват срещу полово предавани болести... Не че презервативите пак предпазват напълно и от всичко, но едно е с някаква защита, отколкото съвсем без никаква...
Не знам на презервативите кое им е ненадеждното точно. 8-) Ползвала съм и Спортекс, и Дюрекс, като първите повече ми харесват, особено след като развалиха Дюрекс, засега(да чукам на дърво) нито един презерватив никога не ми се е късал при положение, че правя предимно доста груб секс. Затова и се учудвам как на някои им се късат, че и по няколко пъти. Не може да са чак толкова калпави презервативите при едни и супериздръжливи при други. Все ми се струва, че е от неправилно поставяне...

RapExotic
08-30-2014, 16:58
Презервативите. Най-безвредни са, предпазват от болести и бременност едновременно и са лесни за употреба.

Иначе в моногамна връзка със сигурен партньор и следенето на месечния цикъл върши работа.

NambyPamby
08-30-2014, 22:16
Такова животно като сигурен партньор няма. 8-) Колкото и да обичаш човека до себе си, колкото и да го познаваш и да си имате доверие, никога не можеш да си напълно убеден дали не е кривнал в нечие друго легълце и какво точно е било това легълце. Това е тъжната истина. Прекъснатият полов акт пак си е вид руска рулетка и всеки, който го прави, трябва да е наясно с последствията. А болести се прихващат не само от секс с непознати без предпазни средства, има много случаи на жени с по един-два партньора, които лекуват инфекцийка от уж вярното гадже. Защото, да, колкото и да ви е неприятно, мъжете често са само преносители.

Другият кусур на този метод е бременността. Общо-взето е до самоконтрола. А самоконтролът идва от опита. Има някои жени, които прихващат и от въздуха, дето се вика. Има и други, дето чудо да се случи, не могат/трудно забременяват.
Овулацията е невъзможно да се проследи, малко са жените с редовен по часовник цикъл, повечето са с нередовен(т.е крайно променлив откъм дата/времетраене). Има си външни признаци за овулацията, разбира се, аз не ги проявявам за мое огромно съжаление, и на два пъти разбирах, че съм в овулация просто при профилактичен преглед при гинеколог. И не съм само аз така.

Просто прекъснатият полов акт си е нож с две остриета. Който иска да вярва на сляпо и да си залага главата в торбата - да го прави. Пак казвам, че всичко е до опита(самоконтрола) на мъжа. Но за мен да споменаваш баш тоя метод във форум с аудитория предимно 14-17-годишна, които от една капка предеякулационна течност по бельото си задават въпроса дали са бременни, някак не е много уместно. Най-малкото едно хлапе на 16 не може да се контролира с презерватив, камо ли без, решило да пробва и така става от играчка-плачка. Само дето играчката е как да намериш на тия години 30 лева за Ескапел, щото си тъп и си решил да се правиш на герой.

baby_baby
08-31-2014, 13:32
Презервативи

Противозачатъчните не предпазват от болести

JullieeK
08-31-2014, 13:54
Аз съм на противозачатъчни.Дълго време съм с приятеля ми, убдена съм, че не кръшка, а и сме се изследвали и двамата.Но ако сменяш често партньорите задължително презерватив.

marilyn
09-01-2014, 10:03
Презервативите предпазват от болести, противозачатъчните - не. Ако си в моногамна връзка, противозачатъчните не са лош вариант, но задължително отиваш при гинеколог, прави ти изследвания и тогава ти ги изписва.
Презервативите за мен са по-удачния вариант, защото са безвредни, евтини и надеждни. Години наред съм ползвала презервативи и не са се късали. Късат се от неправилно поставяне.

Naive
09-01-2014, 10:36
От полови болести и нежелана бременност - със сигурност презервативите. Досега не съм ставала свидетел на скъсване на презерватив. :Д
Иначе сега има вероятност да пия противозачатъчни поради здравословни проблеми, но не съм сигурна дали ще си позволя да махна презерватива. Партньорът ми е постоянен и съмнения в него нямам, но въпросът далеч не е в това. Приемам пиенето на противозачатъчни като единствен контрацептивен метод за твърде голяма отговорност, която ще лежи само на моите рамене. Познавам се и съм достатъчно разсеяна, че да забравям да пия хапчета, които пия от години всяка сутрин и се предполага, че ще са ми изграден навик, и си мисля, че с противозачатъчните ще е същото и трудно ще успея да ги пия всеки ден в точен час. Бих могла да си го наложа, но въпреки това си нямам толкова голямо доверие. Ще видим как ще е, де. :Д

DisappointedDreamer
09-01-2014, 10:55
Презерватив, поставен правилно, няма как да се скъса.

Аз пия противозачатъчни вече половин година. Организирана и точна съм; не съм имала проблеми, нито пък някакви странични ефекти, но всичко е индивидуално и много зависи как твоето тяло ще реагира на предписаните противозачатъчни.

Jaune
09-01-2014, 11:02
Противозачатъчни повече няма да си причиня да пия... жестоки мигрени ми причиняваха.
Бтв, имайте предвид, че трябва да мине месец, откакто сте започнали противозачатъчните, за да започнат да действат контрацептивно, но за сметка на това ефектът им спира само 48 часа след като спрете да ги употребявате, при това ви оставят в доста фертилно състояние.

DisappointedDreamer
09-01-2014, 11:04
Бтв, имайте предвид, че трябва да мине месец, откакто сте започнали противозачатъчните, за да започнат да действат контрацептивно.

Сериозно?
Противозачатъчните започват да действат контрацептивно в момента, в който изпиеш първата таблетка на първия ден от менструацията. Нека някой ме поправи, ако греша, но горния цитат е ... пълен абсурд. Това ми го е казвал лекар + го пише навсякъде, във всички листовки.

едит: тъй, де. Малко припряно се изказах, тъй като бях шокирана. :Д Казвали са ми го фармацевти, лекари и листовки! :Д, но не съм запозната. Та, ако някой сподели защо и какво, би било супер. ^^

shmatarok
09-01-2014, 11:25
^ може би си зависи от самите противозачатъчни.
Аз като вземах преди година в опаковката пишеше, че започват да действат контрацептивно след седмица.

DisappointedDreamer
09-01-2014, 11:32
права си.

Jaune
09-01-2014, 17:12
;-)