View Full Version : Не искам да ходя на абитуриентския си бал
Здравейте!
Тази година ми предстои да завърша 12-ти клас и не искам да имам абитуриентски бал. Цялата тази показност и истерия около това събитие ми се струват безкрайно ненужни, за мен този бал е едно огромно пилеене на пари, време и енергия. Предпочитам парите за бала ми да ги вложа в нещо, в което намирам смисъл и ще ми бъде от полза. От друга страна, в класа ми има хора, които са просто отвратителни, нахални и непоносими, без елементарна култура как е редно да се държи човек и те не са "моята" компания, не са хора, за които ще ми е мъчно или с които обичам да се веселя. Сърце не ми дава родителите ми да похарчат голяма сума пари, за да отида на място, което не харесвам с хора, които не харесвам и неща, в които не намирам смисъл, защото някой така е решил. Интересно ми е, има ли сред вас хора, които също не са ходили на бала си, или не им се ходи, а им предстои? Според вас как ще е най-правилно да го съобщя на класната или на класа ми, при положение че те реагират остро само ако някой не иска да отиде на някое от техните чалгарски събирания?
shmatarok
09-01-2014, 11:37
Като не ти се ходи- не ходи. Никой не може да те накара и да те замъкне насила. И какво ти пука какво щели да казват? В 12. клас всеки се концентрира върху кандидатстването или бала, или и двете, и на никой не му пука особено какво правят другите. Ние дори не ходехме на училище в повечето време. Пък и с малко късмет с тези хора повече няма да се занимаваш, така че няма смисъл да се чудиш как да им поднесеш новината..
feel_me19
09-01-2014, 11:40
На мен също не ми се ходи на бала, но нашите настояват и не мога да се откажа. Аз също не харесвам класа си, но все пак това ще ни е последното излизаме заедно. Крепи ме мисълта, че повече няма да виждам тези хора. Не смятам да отделям голямо внимание да роклите, грима и т.н. Както дойде, така. Матурите и изпитите са ми 100 пъти по-важни. От моя клас със сигурност ще има хора, които няма да дойдат. Всеки сам си преценява. Ако пък толкова не ти се дават пари за дрехи, ресторанти и прочие, отиди с обикновени дрехи до двора на училището, снимай се и чао. :)
Ми, не си длъжна да даваш обяснения нито на класната си, нито на класа си, те и бездруго са безгласни. Просто говори с вашите да си направите едно събиране някъде с роднини и приятели на въпросната дата, без да се налага да ходиш на бала си.
AngelBelchev
09-01-2014, 12:00
С повечето от съучениците ми не се разбирах и изобщо не съм имал намерение да полагам някакви усилия това да се случи. Все пак отидох на бала, напих се като свиня и общо-взето умрях от тъпотия. Повечето ходиха на море след това, но за там вече отказах. Като се помня за колко малко палех тогава, просто виждах как някой ще ме вбеси с идиотското си държание (а повечето се държаха така по default), ще го хвърля в морето с гипсови обувки и ще ида да хапна нещо топло за Бог да прости.
Ами ако това е окончателното ти решение, споделяш го и го отстояваш. Реакцията на съучениците ти в началото вероятно ще е тип "омг, как може, та това е великият БАЛ, най-прекрасният момент в живота ти", но това не означава, че ще им пука особено, просто хората реагират така. :Д
Класната ти може да е по-упорита и да се опита да те убеди да отидеш, но тя може само да си мрънка и да опитва, нейното мнение не е особено важно. :д
Разбирам те - също мислех да не ходя на бала. След това се захванах с организацията му като отговорник на класа и ми се стори вълнуващо - ще имам прекрасен кавалер, ще съм облечена прекрасно (нямам идея как:Д), най-накрая най-яките от класа ми се обединихме и се сближихме, така че няма да ми е крайно тъпо. Все пак очакванията ми не са особено високи и не го приемам като събитието на живота си. :Д
Отиди и няма да съжаляваш. ;)
Все ще има поне един от випуска ти, дето да е на твоя акъл. Аз прекарах 70% от времето с един авер, а останалите 30% - с разни случайни познати и непознати. Бях с целия клас само на официалната вечеря. После който искаше отиде на чалгия, други се метнаха в стаите, трети се мотахме навън и по баровете...
Искам да кажа, че не е нужно да си със стадото по "чалгарските събирания" и пак да си изкараш добре. ;)
И аз като тебе миналата година не исках да ходя поради същите причини, но накрая отидох заради класа си. Нямаме проблеми и сме задружни, и затова всички прекарахме приятно. Но балът не е нищо особено. Щом не харесваш класа си и те дразнят, можеш да направиш едно празненство с приятели и роднини на същата дата, както предложи FAKE IT. :)
Хубаво си помисли, дали няма да съжаляваш после. Разбира се, че балът няма да ти е най-якото преживяване евър, но защо не помислиш хубаво преди да се откажеш. Това, че не си харесваш класа, не е определящо толкова за бала. Все имаш приятели, с които да се забавлявате. Завърших преди 2 години и към днешна дата поддържам отношения с 3ма души от класа ми. И там е ценното - запазила съм си отношения със скъпи за мен хора.
Балът не е само пръскане на пари, можеш да си го направиш и много по-скромно. Не даваш 1000 лв за рокля и обувки, не събираш гости в ресторант, не наемаш скъпа кола и разходите се оказва, че хич не са толкова много.
Ако все пак решиш да не ходиш, просто казваш, че не искаш, не мисля, че има кой знае какво в съобщаването на класната.
Не е нужно да се влагат много пари в бала. Имам приятелки, които минаха с под 150 лв за тоалет, грим и т.н. и другото е куверта. Аз също мислех да не ходя, но се оказа, че ще си имам кавалер и в крайна сметка отидох. Изобщо не съжалявам, беше най-яката вечер в живота ми и си изкарахме супер готино. Аз също не се харесвам с класа си и постояхме малко в ресторанта, хапнахме, пък като набичиха чалгата си тръгнахме с кавалера ми и още една съученичка и отидохме с други приятели на дискотека и беше много забавно :)
girlwithblueeyes
09-01-2014, 21:06
Като не искаш не ходи едва ли някой ще го интересува дали да си отишла на бала или не.
Тия пари, които хвърлих за бала.. абсолютно ненужно. Все едно бях на кръчма и после отидохме на дискотека. Цялата бляскава работа беше за около половин час, преди самото събитие. По-добре да си бях събрала парите за море с приятели. (оплаквам се) Така че.. подкрепям.
WhereIsMyCrown
09-02-2014, 07:10
Сестра ми завърши тази година и искаше бал - окей, имаше бал.
Аз завършвам 2018г и не искам бал :D не мисля че някой ще ме бута насила да вися цяла вечер с тези идиоти :D родителите ми покрай бала на сестра ми разбраха, че не искам никакъв бал, само някой лев може да ме спонсорират, когато завършвам :D
JullieeK
09-02-2014, 07:34
Ако това е крайното ти решение мога само да ти кажа евала.Малко са хората на твоята възраст, които не гледат на бала като на събитието на живота им.Все пак можеш да отидеш, погледни го като преход към по-доброто, което те чака в университета.Аз отидох на бала ми, но го гледах само от тази гледна точка.Един вид финално изпращане на гимназиалните години и началото на нова страница от живота ти.Не отидох на чалготека, с част от гимназията просто се събрахме след самия бал да си припомним хубавите моменти, да се посмеем на миналото.Не е необходимо да хвърляш много пари.Аз наистина се изхвърлих, но само за рокля, която след бала дарих на една организация, занимаваща се именно със това-даряваш си дрехите от бала на дом за сираци, на хора, които не могат да си позволят това скъпо удоволствие.Бижута не съм купувала, взех каквото намерих от нас.Прическата и грима сама си направих.
Melodies
09-02-2014, 07:59
Не е необходимо да ходиш и не си длъжна да се обясняваш пред никого, ако са достатъчно умни сами ще се сетят.
Щом не харесваш съучениците си, не искаш да прекараш няколко последни мига с тях и си убедена, че вечерта ще ти е неприятна, е излишно да отделиш време, усилия, нерви и пари.
Парите наистина могат да се вложат в нещо наистина по-смислено като бъдещето ти в университета или благотворителност. И в двата случая ще направиш нещо добро, в единия за себе си (вероятно и евентуалното ти семейство), а в другия за някой друг (и пак на себе си, защото ще се почувстваш много добре).
nqmaznacheniee
09-02-2014, 11:04
Стига всички сте и обяснявали, че никой не може да я накара да отиде, това е ясно. Помисли обаче и не отхвърляй толкова лесно варианта да отидеш, надали ще е чак толкова зле колкото го описваш, а и когато нямаш никакви очаквания обикновено стават най-хубавите неща. Все пак вечерта е такава каквато ти си я направиш.
Благодаря на всички за мненията! Това е крайното ми решение, при мен проблемът не е в самите пари, за мен и 20 лева за това нещо ще са много, защото го смятам за излишно. Притеснявах се само за реакцията на някои хора от класа ми, които като нищо ще решат, че не мога да си позволя бал или пък ще се заядат, че не искам да ходя никъде с тях. Но те скоро ще са затворена страница в живота ми, така че няма на кого да накривят шапката.
Eagle 123
09-02-2014, 19:20
Ти самата си преценяш, но все пак знай, че накрая оставаш така или иначе с един много готин спомен. Аз също съм против такива натруфени костюми/рокли, такава помпозност, че свят да му се завие на човек. И сега няколко месеца по-късно си спомням само хубави и приятни неща от вечерта, беше си страхотно изживяване, в рамките на нормалното ... но бих те посъветвал все пак да отидеш, да си вземеш нещо семпло за вечерта и просто да разбереш дали ще ти допадне атмосферата, ако не те изкефи нищо не ти пречи да се прибереш рано .. но знай, че тази вечер всеки е в хубаво настроение и няма как вечерта ти да я провали някой, всеки е там, за да си изкара "като за последно" .. просто остават си едни емоции, смях и така .. пък вече не си длъжна да ходиш в някоя кръчма след вечерта, ти ще си направила достатъчното, че си уважила класа и гимназията ти.. аз например абитуриентския си бал не съм го чакал с голямото нетърпение, дори нямаше и кой знае каква тръпка .. ден като ден, без големи очаквания и драми .. и накрая наистина останах с мноого добро впечатление .. та ти си помисли, имаш време .. иначе относно какво биха казали класната ти и съучениците ти, при положение, че явно няма да отидеш .. ами честно казано от моя випуск бяхме около 190 човека, само 3ма се отказаха .. и хората от класовете говориха за тях, аз обаче това нещо го намирам за единствено лична преценка, никой не може да те накара насила да ходиш, при положение, че нямаш желанието .. И в края да ти кажа, че ще ти стане доста мило като си видиш балната рокля в гардероба ти .. тогава парите, които си дала за нея ще са последното нещо, което ти минава през главата ..
MsMiracle
09-03-2014, 20:02
Като не ти се дават пари, обличаш една тениска, слагаш дънките и си добре. Всичко друго /като това да обясняваш колко глупав е балът и как ти си над тия неща/ показва тип бунтарщина, която може да се разчете и като търсене на внимание.
В крайна сметка, ако не ти се ходи, недей отива.
mariqangelova
09-04-2014, 06:50
Не е задължително да пръскаш луди пари,за да отидеш на бала си. Но все пак- има ли желание, има и начин. При теб май първото липсва, е, щом не ти се ходи- не ходиш и толкова. Няма значение другите какво ще кажат. Важно е ти да не останеш разочарована. Всеки си преценя дали да ходи или не. Щом го смяташ за излишно- недей.
Истината е,че много се промени представата за бал вече. Не при всички, но за голяма част от женската общност ,за съжаление, балът се е превърнал в събитие,на което да си показват прелестите, да си слагат по 5 тона грим, изкуствени коси, мигли, вежди, лещи и каквото се сетиш, събитие , чието единствена цел е да се напият,да се покажат във фейсбук и да правят секс - по техни думи да "купонясват" . С една дума чалгарщина. Така ,че -донякъде те разбирам защо не искаш.
И все пак за мен лично балът си беше красиво и вълнуващо изживяване, един приятен спомен.Също така си взех красива рокля без да съм задължена да давам 1000-2000 лева само ,за да се изтъкна пред останалите и да избивам комплекси.
RapExotic
09-04-2014, 07:27
Притеснявах се само за реакцията на някои хора от класа ми, които като нищо ще решат, че не мога да си позволя бал или пък ще се заядат, че не искам да ходя никъде с тях.
Ето и причината да не се чувстваш добре в класа си.
Помисли си добре. И аз нямах желание да отида на бала си,но точно в последния момент реших,че ще отида и не съжалявам.Купих си рокля и всичко останало точно два дни преди бала и си изкарах страхотно. :)
Изключително много ме дразнят хора с подобно мислене на твоето!Сякаш някой ви кара да се издокарвате..ми отиди купи си една тениска и дънки и готово.Дори си има такава кауза.На мен изпращането и бала са ми едни от любимите събития в живота...
Аз само не мога да си обясня защо някои хора очакват нещо кой знае кво да се случи на бала им.Просто последно събиране с класа и това е,какво повече.Пък и в крайна сметка кой както си го направи дадено нещо..
Изключително много ме дразнят хора с подобно мислене на твоето!Сякаш някой ви кара да се издокарвате..ми отиди купи си една тениска и дънки и готово.Дори си има такава кауза.На мен изпращането и бала са ми едни от любимите събития в живота...
Аз само не мога да си обясня защо някои хора очакват нещо кой знае кво да се случи на бала им.Просто последно събиране с класа и това е,какво повече.Пък и в крайна сметка кой както си го направи дадено нещо..
Ще си облека тениска и дънки за хората, с които ще ми е приятно да си прекарам времето. К'во се дразниш изключително много, да не би да съм изтребила цялата ти рода с брадва и да съм те спряла ТЕБ да си отидеш на бала?! На мен пък ми е писнало от момичета, които си мислят, че абитуриентският бал и сватбата трябва да са им най-хубавите и специални моменти в живота... Ще си останете същите ограничени мозъци, дори когато вече сте пораснали, зрели жени...
MsMiracle
09-08-2014, 14:15
Ще си облека тениска и дънки за хората, с които ще ми е приятно да си прекарам времето. К'во се дразниш изключително много, да не би да съм изтребила цялата ти рода с брадва и да съм те спряла ТЕБ да си отидеш на бала?! На мен пък ми е писнало от момичета, които си мислят, че абитуриентският бал и сватбата трябва да са им най-хубавите и специални моменти в живота... Ще си останете същите ограничени мозъци, дори когато вече сте пораснали, зрели жени...
Ти щото сигурно показа колко си над тези момичета с поста си... неограничената.
moje da otide6 samo za na4aloto kolkoto da napravi6 nqkvi snimki za va6te da imat i posle da iz4ezne6 s priqteli i da sa napraite nqkade kat jivotni pone az taka napravih :D:D
ani_banani
09-08-2014, 16:47
Поне един човек ли няма в класа ти с който да ти е приятно? Разбира се , че винаги ще има хора които не харесваш, но не мисля, че заради тях трябва да не отидеш на бала си. ;) Не е нужно да си купиш скъпа рокля и обувки смисъла на бала е да отпразнуваш завършването и да се сбогуваш с класа си. Ако ти не намираш смисъл в бала просто не ходи.
ама в крайна сметка който както си го направи,то въпроса не е до вживяването ,а до изживяването.. :)