PDA

View Full Version : ВИНС

mimonte2
09-03-2014, 17:16
Здравейте, какво ви е мнението за ВИНС-а? Заслужава ли си да запиша там Финанси, задочно обучение? Ще получа ли качествена подготовка или да мисля за друг университет?

nIkEnCeTy_bE
09-03-2014, 19:52
Ако нямаш възможност да заминеш в София, да това е най - добрият ти вариант в Североизточна България. Каквото и да ми говорят, ВИНС си поддържа нивото на икономика тук. Финанси е най - добрата икономическа специалност, където и да я запишеш. Предимства на ВИНС аз не бих изредила, защото не намирам такива, но може би защото съм от Варна. Качествена подготовка не мисля, че много ще получиш тук, но както казах Финансите са си Финанси. И все пак ВИНС има добро ниво. :)

mimonte2
09-03-2014, 21:59
Какво имаш предвид под това, че няма да получа качествена подготовка и че ВИНС няма предимства? Ще имам ли успешна реализация, когато завърша или няма да мога да си намеря работа?

nIkEnCeTy_bE
09-04-2014, 06:27
Виж, като цяло по изчисления всеки втори безработен е икономист, където и да е завършил. Разбери дали наистина искаш да учиш това или не. Ако е само да изкараш някаква диплома по хубава специалност, записвай ВИНС. Във всеки един университет има водещи специалности, записвай Финанси и нямай грижи, ще получиш добра подготовка. А пък дали ще имаш реализация, да ти кажа голяма част зависи от теб. 2/3 от студентите във ВИНС за мен не знаят защо са там и 2/3 не работят това, което са завършили.

mimonte2
09-04-2014, 11:19
Виж, като цяло по изчисления всеки втори безработен е икономист, където и да е завършил. Разбери дали наистина искаш да учиш това или не. Ако е само да изкараш някаква диплома по хубава специалност, записвай ВИНС. Във всеки един университет има водещи специалности, записвай Финанси и нямай грижи, ще получиш добра подготовка. А пък дали ще имаш реализация, да ти кажа голяма част зависи от теб. 2/3 от студентите във ВИНС за мен не знаят защо са там и 2/3 не работят това, което са завършили.
Значи, аз в ниакъв случай не искам диплома на хартия. Искам диплома, с която да раобтя по професията си, да съм опитен по специалността си. Затова пишам, дали ВИНС-а може да ми даде истински знания? Никак не е хубаво това, което казваш, че 2/3 от студентите не знаят защо учат там, но моите критерии са прости- искам да уча в университет, който да ми даде качествено образование и диплома НЕ само на хартия. Доколко задочното обучение във ВИНС-а може да ми даде истинска подготовка?

Тромбоцит
09-04-2014, 11:50
Доколко задочното обучение където и да е може да даде истинска подготовка?
ВИНС са си е стабилна институция, в която все още се държи на знанията и подготовката.
*Наблюдения върху 60% от випуска ми, който предпочете Варна пред София и то не поради географски причини.

mimonte2
09-04-2014, 12:08
Доколко задочното обучение където и да е може да даде истинска подготовка?
ВИНС са си е стабилна институция, в която все още се държи на знанията и подготовката.
*Наблюдения върху 60% от випуска ми, който предпочете Варна пред София и то не поради географски причини.
Тоест ти казваш, че ВИНС-а си заслужава, но задочното не е за предпочитане, така ли? Няма ли да имам добра подготовка със задочното обучение? Работодателите имат ли някакви предрасъдъци към студентите, завършили задочно или ги третират наравно с редовните студенти?

nIkEnCeTy_bE
09-04-2014, 19:06
За мен задочното единственото предимство е, че можеш да работиш. И в редовното може да случиш на нередовни преподаватели, на несериозно и т.н. Няма как да ти кажа какви преподаватели ще ти се паднат, дали ще вземеш лесно изпити и т.н Казвам ти като живуща там, че 2/3 от хората там наистина не знаят за какво са там. И за това не са виновни преподавателите. Всеки втори записва Икономика, само защото всеки втори учел това. Щом ти имаш ясна цел, следвай я. Ако човек иска да се развие, винаги ще го направи. Не можем да ти кажем дали работодателя ще ти откаже работа, само защото си завършил ВИНС. Не мисля. Не искам да звучи като издразване, ама като имаш толкова високи критерии да беше предпочел чужбина. Там щеше да получиш най - доброто образование. За нашите стандарти, тук също може да завършиш и да получиш добра подготовка. Всичко е до човека.

mimonte2
09-04-2014, 20:16
За съжаление нямам финансовата възможност да замина в чужбина. Затова си мисля за тук и съм раздвоен между ВИНС-а и СУ, където също има специалност Икономика и финанси. СУ ме привлече с това, че се изучават два чужди езика, но пък при задочното във ВИНС-а ще ми е по-леко финансово. Затова не знам, кое да избера и в момента пручвам ВИНС-а, за да разбера, дали ще сгреша, ако предпочета ВИНС-а пред СУ.

Тромбоцит
09-04-2014, 20:30
Tbh, влизането в уни в чужбина в генералния случай е много по-лесно, отколкото в България. Ако ще се учи хубава спец. ВИНС/УНСС и etc. възможността да излезеш "знаещ" не е по-малка от треторазреден университет в Германия/Англия/Дания. Ползата на ученето в чужбина, пак в генералния случай, е че веднъж завършил вече почти си се установил и е по-лесно да започнеш кариера.

nIkEnCeTy_bE
09-04-2014, 20:42
Не ви ли звучи малко нереалистично СУ и Икономика? УНСС да не е за параван там? Аз съм на мнение, че СУ е един много, много добър университет, но в други специалности. Не забелязваш ли, че има само 3 специалности в СУ с Икономика. Всеки избира УНСС пред СУ, когато става въпрос за икономика и има защо.

mimonte2
09-05-2014, 09:12
Не ви ли звучи малко нереалистично СУ и Икономика? УНСС да не е за параван там? Аз съм на мнение, че СУ е един много, много добър университет, но в други специалности. Не забелязваш ли, че има само 3 специалности в СУ с Икономика. Всеки избира УНСС пред СУ, когато става въпрос за икономика и има защо.
Зависи, какво искаш да учиш и каква по-точно специалност. Ако искаш да учиш маркетинг или бизнес икономика, или МИО, мястото е УНСС. Но аз искам да уча Финанси и за тази специалност, най-доброто място е СУ. В УНСС има едно поднаправление ФСК, в което няма чужди езици, а в СУ се учат два чужди езика. В УНСС има поднаправление Икономика с преподаване на английски език, но то има много недостатъци- балът за влизане е страшно нисък и средата не е никак обра, накрая ще владея термините на английски, но не и на български, а в поднаправлението се има 10 специалности и не знаеш, в коя ще попаднеш след втори курс, т.е. не знаеш какъв яе станеш. Да не говорим, че материалът е силно ограничен и не дават толкова добра подготовка. А в СУ се учат не един, а два чужди езика, пак има предмети изцяло на английски, но не всички. Но, както и да е, аз питах по-конретно за ВИНС-а и дали си заслужава да запиша там. Ако има някой, който знае нещо повече за ВИНС-а, нека каже, дали е добра реализацията на завършилите?

golemiq_korab_minava
09-05-2014, 09:39
Банкер ли искаш да ставаш?
Не ти препоръчвам това напрежение..

Във СУ редовно ли искаш?
Ако желаеш да записваш задочно - за какви езици ми разказваш?
2 седмици през година посещаване на лекции?
Работодателите вече не ги интересува толкова много кой с каква диплома е. Е, разбира се, че СУ, като признат добър университет навсякъде бие на очи, но дипломата нищо не решава, предполагам знаеш.
Какво обучение искаш от икономиката - теория.
Можеш да си задочно и да четеш по цял ден. Има си учебници. Никой няма а ти налива мозък в главата. Вярно, по-добре е да го чуеш и след това да го прочетеш, да научиш нещо, което липсва в учебника.
А за езика, зависи изцяло от теб.
Как си представяш 100 студенти да бъдат обучавани в залата по английски примерно? Става така, че повече от половината не знаят къде се намират (това вече е на всякъде) и започвате от нулата, от А и Б. А не можеш ли да си намериш няколко учебника и сам да учиш, като между временно отидеш на няколко частни уроци?!

Дали има работа във Варна? Няма. . . Никой няма да ти гледа езика, той е средство за общуване и е задължителен. Ще ти гледат годините стаж и опит зад теб. Ама при положение, че въобще някой се навие и се отвори свободно място. Имай в предвид, че с тази позиция ще кандидастват 1000 путки.. Това е истината. ;)

mimonte2
09-05-2014, 11:37
Банкер ли искаш да ставаш?
Не ти препоръчвам това напрежение..

Във СУ редовно ли искаш?
Ако желаеш да записваш задочно - за какви езици ми разказваш?
2 седмици през година посещаване на лекции?
Работодателите вече не ги интересува толкова много кой с каква диплома е. Е, разбира се, че СУ, като признат добър университет навсякъде бие на очи, но дипломата нищо не решава, предполагам знаеш.
Какво обучение искаш от икономиката - теория.
Можеш да си задочно и да четеш по цял ден. Има си учебници. Никой няма а ти налива мозък в главата. Вярно, по-добре е да го чуеш и след това да го прочетеш, да научиш нещо, което липсва в учебника.
А за езика, зависи изцяло от теб.
Как си представяш 100 студенти да бъдат обучавани в залата по английски примерно? Става така, че повече от половината не знаят къде се намират (това вече е на всякъде) и започвате от нулата, от А и Б. А не можеш ли да си намериш няколко учебника и сам да учиш, като между временно отидеш на няколко частни уроци?!

Дали има работа във Варна? Няма. . . Никой няма да ти гледа езика, той е средство за общуване и е задължителен. Ще ти гледат годините стаж и опит зад теб. Ама при положение, че въобще някой се навие и се отвори свободно място. Имай в предвид, че с тази позиция ще кандидастват 1000 путки.. Това е истината. ;)

Двоумя се между СУ (където има само редовбно) и ВИНС(задочно). В СУ ще ми е трудно финансово, но пък е добро име, а има и чужди езици. А специално за езиците не си напълно прав/а- в СУ на английски се учат някои предмети, изцяло на английски, със семинарно занятия на езика. А иначе се учи и втори чужд език, като ти си го избираш. И не, не са по 100 студенти в стая! В УНСС наистина са по 150-200, но в СУ влизат малко хора и затова в стая ще бъдем някъде 23-24, които всъщност сме от специалността. Истината е, че целият випуск, заедно с останалите езици и специалности (като Стопанско управление, например) е общо към 100 човека тази година.
Що се отнася до ВИНС-а-да, там няма чужд език. Ако запиша във ВИНС-а задочно, няма да живея във Варна, а ще се върна в своя град- Сливен. Но не съм убеден, дали наистина ИУ-Варна ще ми даде стабилна подготовка и дали ще имам реализация след това? Ти кой от двата университета ми препоръчваш- СУ(редовно) или ВИНС(задочно)?

golemiq_korab_minava
09-06-2014, 08:17
Чакай сега. :Д Аз теб те видях и в един друг сайт. И май не съм единствения от видяното :Д
Та значи теб те заливяха с хиляди коренно различни мнения и коментари и нормално.. Всеки се мисли себе си за прав.

Не мислиш ли, че е неуместно да се доверяваш на форумни анонимковци?

Предлагам ти да се консултираш със специалист -консултант в някой клон бюрото за успешно развитие и кариера (потърши, ще видиш, ще разбереш)..

Иначе разбира се, че СУ-редовно, само че ти си решаваш. Много трудно ще ти е да работиш едновременно, а студентски град е една сбирщина, в която няма спокойствие.

От друга страна какво ти остава да работиш в град Сливен, ако запишеш задочно?
Помисли добре над този въпрос.

И не се притеснявай. 20 човека, от които 10 са пълни олигофрени, са напълно достатъчни, за да превърнат упражненията в губене на време...
Пак помисли за чужбина. Защо не вземеш един сертификат, има и евтини университети с квартири, можеш да поработиш, да събереш пари.
Аз лично не бях добър ученик и не научих добре език, та предпочетох да остана в България, но и да имам възможност просто нямам желание за чужбина ;)

mimonte2
09-06-2014, 12:51
Чакай сега. :Д Аз теб те видях и в един друг сайт. И май не съм единствения от видяното :Д
Та значи теб те заливяха с хиляди коренно различни мнения и коментари и нормално.. Всеки се мисли себе си за прав.

Не мислиш ли, че е неуместно да се доверяваш на форумни анонимковци?

Предлагам ти да се консултираш със специалист -консултант в някой клон бюрото за успешно развитие и кариера (потърши, ще видиш, ще разбереш)..

Иначе разбира се, че СУ-редовно, само че ти си решаваш. Много трудно ще ти е да работиш едновременно, а студентски град е една сбирщина, в която няма спокойствие.

От друга страна какво ти остава да работиш в град Сливен, ако запишеш задочно?
Помисли добре над този въпрос.

И не се притеснявай. 20 човека, от които 10 са пълни олигофрени, са напълно достатъчни, за да превърнат упражненията в губене на време...
Пак помисли за чужбина. Защо не вземеш един сертификат, има и евтини университети с квартири, можеш да поработиш, да събереш пари.
Аз лично не бях добър ученик и не научих добре език, та предпочетох да остана в България, но и да имам възможност просто нямам желание за чужбина ;)
Аз нямам АБСОЛЮТНО никаква възможност за чужбина, така че трябва да се задоволявам в България. :) В кой форум си ме виждал? По принцип аз събрах най-различни мнения и затова се колебая между тези двата университета. Всъщност си мисля и за УНСС, но те СУ и УНСС са в София, а ВИНС е във Варна. Така че голямата дилема е тази- да следвам икономика в София или във Варна? Можеш ли да ми кажеш нещо за Студентски град? Как така няма спокойствие, ако се запиша на общежитие, ще мога ли да уча нормално или няма да имам тишина около себе си?

nIkEnCeTy_bE
09-06-2014, 13:09
Между СУ и УНСС за икономика, не знам кой би избрал СУ, честно. Все още не мога да го проумея, макар че и аз проучвах СУ за икономика, но ми казаха УНСС е мястото. И съответно там записах. Колкото и скептицизъм да получих за Икономика, аз реших да продължа с нея, защото 5 години съм я учила. За общежитията не мога да ти кажа, защото и аз тепърва ще се сблъскам с това и аз се притеснявам един вид. Но затова си има библиотеки, надявам се да работят до късно, както на запад. Иначе ако си имаш цел и си я гониш, ще намериш начин и няма да допуснеш нищо да ти повлияе. Студентски град всеки знае с какво се слави, но както ти казах, ти, ако си амбициозен, нищо няма да ти попречи.

nIkEnCeTy_bE
09-06-2014, 13:10

Абсолютно. На мен никога не са ми вървяли езиците и не се чувствам готова да замина. Не е за всеки чужбина.

golemiq_korab_minava
09-06-2014, 13:16
Защо да нямашаш абсолютно никаква възможност, а в София да имаш?
В студетски град е пълно идиоти. В общежитията е нон стоп копунясвяния, напивания и музика. Е, зависи на каква групичка попаднеш, но като цяло е така. Но не е невъзможно да учиш. Във Варна е същото. Голяма дупка са общежитията. А нали знаеш, 4 години ще делиш стаята си с непознати, 4 години ще дружиш с определена компания от хора, които ако също ще оказват въздействие върху твоята личност, харакер от средата.

Няма значение в кой форум съм те засичал.

golemiq_korab_minava
09-06-2014, 13:23
Абсолютно. На мен никога не са ми вървяли езиците и не се чувствам готова да замина. Не е за всеки чужбина.

Не, че не мога да замина и сега да следвам на ново, но проблема е, че през всичките тези години прекарани в чужбина ще осъществя връзки там и има голяма вероятност да остана на вън, което не ми се иска. Да, не всеки е за чужбина. ;)

mimonte2
09-06-2014, 13:54
Между СУ и УНСС за икономика, не знам кой би избрал СУ, честно. Все още не мога да го проумея, макар че и аз проучвах СУ за икономика, но ми казаха УНСС е мястото. И съответно там записах. Колкото и скептицизъм да получих за Икономика, аз реших да продължа с нея, защото 5 години съм я учила. За общежитията не мога да ти кажа, защото и аз тепърва ще се сблъскам с това и аз се притеснявам един вид. Но затова си има библиотеки, надявам се да работят до късно, както на запад. Иначе ако си имаш цел и си я гониш, ще намериш начин и няма да допуснеш нищо да ти повлияе. Студентски град всеки знае с какво се слави, но както ти казах, ти, ако си амбициозен, нищо няма да ти попречи.
Да, но в УНСС Финансите са без език, а аз искам задължително език в специалността си. В УНСС има едно поднаправление с език, но както казах, там е лоша средата, а и не е сигурно в коя специалност ще попаднеш след 2-ри курс, следователно и какъв ще станеш, а това е много лошо. Освен това в СУ има ДВА езика, което ми харесва. Затова съм избрал СУ. Но по-голямата дилема ми е между ВИНС, където бих бил задочно и СУ, където бих учил редовно. Знам ли, има още време, мога да избера и УНСС, но раздвояването ми е между Варна и София и не знам, къде е по-добре?

mimonte2
09-06-2014, 13:57
Защо да нямашаш абсолютно никаква възможност, а в София да имаш?
В студетски град е пълно идиоти. В общежитията е нон стоп копунясвяния, напивания и музика. Е, зависи на каква групичка попаднеш, но като цяло е така. Но не е невъзможно да учиш. Във Варна е същото. Голяма дупка са общежитията. А нали знаеш, 4 години ще делиш стаята си с непознати, 4 години ще дружиш с определена компания от хора, които ако също ще оказват въздействие върху твоята личност, харакер от средата.

Няма значение в кой форум съм те засичал.
А мога ли в СУ да уча в библиотеката, например? Вместо в общежитието, където надали ще имам спокойствие, да уча в библиотеката? Ами като се прибирам в общежитието (вечер, например), ще мога ли да си почина, да спя, като се прибирам вечер или вечно ще има купончета?
П.П. Това за форума някаква тайна ли е? :D

nIkEnCeTy_bE
09-06-2014, 14:05
Човек, имаш прекалено високи изисквания и искаш всичко да е точно. Няма как да нагодиш хората, според твоите цели, а ти трябва да се нагодиш според средата. А това за специалността след втората година, нали знаеш, че всичко зависи от теб. Не е вярно, че не се знае. Успеха ти зависи от теб, ще се постараеш и ще изкараш достатъчен успех, за да влезеш в тази специалност. Щом си решил СУ, така да е, но за мен СУ е класа за другите специалности, не за икономика. Ти искаш да влезеш в "престижа" и като отидеш на работа и само като видят СУ и веднага да те вземат. Е, няма как да стане. Хората гледат качествата ти и трябва да си най - вече пробивен и постоянен. Имаш прекалено високи очаквания. Само говориш някакви "факти", а не осъзнаваш, че всичко зависи от теб. ;)

nIkEnCeTy_bE
09-06-2014, 14:07
Не, че не мога да замина и сега да следвам на ново, но проблема е, че през всичките тези години прекарани в чужбина ще осъществя връзки там и има голяма вероятност да остана на вън, което не ми се иска. Да, не всеки е за чужбина. ;)

Винаги е по - лесно да заминеш в началото, отколкото за магистратура, работа и етц. Хората не го осъзнават. Не казвам, че после не можеш да се развиеш там, но нагласата и нещата, които си получил тук, са различни от тези в чужбина. А щом не искаш да останеш там, това е друг въпрос. :)

mimonte2
09-06-2014, 14:31
Човек, имаш прекалено високи изисквания и искаш всичко да е точно. Няма как да нагодиш хората, според твоите цели, а ти трябва да се нагодиш според средата. А това за специалността след втората година, нали знаеш, че всичко зависи от теб. Не е вярно, че не се знае. Успеха ти зависи от теб, ще се постараеш и ще изкараш достатъчен успех, за да влезеш в тази специалност. Щом си решил СУ, така да е, но за мен СУ е класа за другите специалности, не за икономика. Ти искаш да влезеш в "престижа" и като отидеш на работа и само като видят СУ и веднага да те вземат. Е, няма как да стане. Хората гледат качествата ти и трябва да си най - вече пробивен и постоянен. Имаш прекалено високи очаквания. Само говориш някакви "факти", а не осъзнаваш, че всичко зависи от теб. ;)
Да, но в УНСС, в тази специалност Финанси с английски, всичко е на английски ,накрая няма да владея термините на български, материалът е страшно съкратен, а да не говорим, колко лоша е средата. Но пак казвам- за мен по-голямата дилема е Варна (съответно ВИНС) или София (СУ, а е възможно и УНСС).

nIkEnCeTy_bE
09-06-2014, 14:52
Много по - добре е да учиш всичко на английски, подготовката е по- добра, отколкото с изучаване, защото там имаш веднъж седмично някакви си 3 часа седмично английски. Това за УНСС, но щом не те интересува, няма да се задълбочавам. Последно коментирам по твоята теория и питане. Откъм финансова гледна точка във Варна е по - добре. И като обучение, и като начин на живот, нормален за един студент. Макар че във София е по - евтино в някои отношения. Откъм обучение, София е най - добрият вариант, каквото и да запишеш. Както ти казах, тук във Варна е толкова закостеняло, че няма и накъде. Както ти казах 2/3 от учащите се във ВИНС са или завършили икономическа гимназия студенти, или други, които просто чули, че във ВИНС е айляк и се изкарва лесно и те записали. Което не е лъжа. Но все пак още държат някакво ниво и хората обръщат внимание на хората, завършили ВИНС. Много ти е грешна представата за много неща. Очакваш едва ли не преподаватели да ти дадат знания, все едно ходиш на частни уроци. Не става. Успех ти желая, каквото и да решиш. ;)

mimonte2
09-06-2014, 15:15
Много по - добре е да учиш всичко на английски, подготовката е по- добра, отколкото с изучаване, защото там имаш веднъж седмично някакви си 3 часа седмично английски. Това за УНСС, но щом не те интересува, няма да се задълбочавам. Последно коментирам по твоята теория и питане. Откъм финансова гледна точка във Варна е по - добре. И като обучение, и като начин на живот, нормален за един студент. Макар че във София е по - евтино в някои отношения. Откъм обучение, София е най - добрият вариант, каквото и да запишеш. Както ти казах, тук във Варна е толкова закостеняло, че няма и накъде. Както ти казах 2/3 от учащите се във ВИНС са или завършили икономическа гимназия студенти, или други, които просто чули, че във ВИНС е айляк и се изкарва лесно и те записали. Което не е лъжа. Но все пак още държат някакво ниво и хората обръщат внимание на хората, завършили ВИНС. Много ти е грешна представата за много неща. Очакваш едва ли не преподаватели да ти дадат знания, все едно ходиш на частни уроци. Не става. Успех ти желая, каквото и да решиш. ;)
Ами, не съм от Варна и понятие си нямам от ВИНС-а. Затова исках да събера възможно най-много мнения. Забравих, обаче, да спомена нещо много важно- аз не искам просто така да си завърша, искам да имам знания. Не искам да бъда в такъв университет, в който 2/3, както ти казваш, да не знаят защо са там. Просто искам колеги, които могат и знаят. Изискването ми е просто- да имам диплома не само на хартия, а и знания в главата. Естествено е важно и работодателите да вземат хора от съответния университет. От твоя гледна точка, мислиш ли, че задочното във ВИНС-а е за мен?

nIkEnCeTy_bE
09-06-2014, 15:26
Затова си има частни университети. Да попиеш материала, зависи ИЗЦЯЛО от теб. Не можеш да разчиташ на преподаватели или да си ги избереш. Всички знаем, че 2/3 от преподаватели тук в университетите са 50+. Имаш твърде големи очаквания и критерии и си в грешка. Разбери, че от теб зависи колко ще учиш, как ще учиш и колко ще се развиеш в работата, която искаш. Не мога да ти кажа дали ще имаш разбрани колеги или не. Всичко е индивидуално. Масовката не знаят за какво са там, но има хора, които си държат на образованието. Не можеш да си го избираш. Според мен задочното във ВИНС-а е добър избор и смятам, че ще имаш знанията, ако си държиш на образованието.

mimonte2
09-06-2014, 17:41
Затова си има частни университети. Да попиеш материала, зависи ИЗЦЯЛО от теб. Не можеш да разчиташ на преподаватели или да си ги избереш. Всички знаем, че 2/3 от преподаватели тук в университетите са 50+. Имаш твърде големи очаквания и критерии и си в грешка. Разбери, че от теб зависи колко ще учиш, как ще учиш и колко ще се развиеш в работата, която искаш. Не мога да ти кажа дали ще имаш разбрани колеги или не. Всичко е индивидуално. Масовката не знаят за какво са там, но има хора, които си държат на образованието. Не можеш да си го избираш. Според мен задочното във ВИНС-а е добър избор и смятам, че ще имаш знанията, ако си държиш на образованието.
Благодаря ти за информацията. Мисля, че има разлика и по какви учебници ще учим- американските (поне така съм чувал, де) са най-добри. Във ВИНС-а знаеш ли дали учат по американски учебници или има само български?

teenems
09-06-2014, 19:03
Аз записах редовно във ВИНС,но Туризъм.Надявам се да остана доволна от университета.

nIkEnCeTy_bE
09-06-2014, 19:09
^^ Туризма не е от най -добрите специалности във ВИНС. В това отношение Колежа е по - добрият вариант. Едва ли те интересува мнението ми, но като човек запознат с реализацията и специалностите специално във Варна, така знам и познавам хора, които са по - доволни от Колежа. А и той затова се казва Колеж по туризъм. Както и да е. Към въпроса на Мимонте мисля, че учат по български.

mimonte2
09-06-2014, 19:09
Аз записах редовно във ВИНС,но Туризъм.Надявам се да остана доволна от университета.
Какви са ти впечатленията до момента? Имаш ли някакви наблюдения върху задочниците?

nIkEnCeTy_bE
09-06-2014, 19:11
А, сега се сетих, че познавам хора, които записаха сега Финанси задочно. Но не знам какво им е впечатлението, а и още смятам, че е рано. Пък и те не са от хората, които много учат, така че не може да са ти критерии.

mimonte2
09-06-2014, 19:11
^^ Туризма не е от най -добрите специалности във ВИНС. В това отношение Колежа е по - добрият вариант. Едва ли те интересува мнението ми, но като човек запознат с реализацията и специалностите специално във Варна, така знам и познавам хора, които са по - доволни от Колежа. А и той затова се казва Колеж по туризъм. Както и да е. Към въпроса на Мимонте мисля, че учат по български.
Ами коя е най-добрата специалност във ВИНС-а? Каква е релизацията с Финанси? Пропуснах да кажа, че аз тъй като ще запиша задочно, изобщо няма да си търся работа във Варна а в Сливен. Ще имам ли реализация с диплома за Финанси, задочно от ВИНС-а?

nIkEnCeTy_bE
09-06-2014, 19:14
Да, ще имаш. Не мисля, че работодателите гледат дали си завършил редовно или задочно. Поне аз не съм чула някой да върнат. Най - добрата специалност мога да кажа, че е Финанси навсякъде, във ВИНС вървят добре и счетоводството. След това може би Информационните и Маркетинг.

golemiq_korab_minava
09-07-2014, 10:55
Колежа по туризъм не е по-добър от ВИНС, щото можеш да го завършиш дори без да си научил английски незнайно как. :Д

golemiq_korab_minava
09-07-2014, 10:59
А мога ли в СУ да уча в библиотеката, например? Вместо в общежитието, където надали ще имам спокойствие, да уча в библиотеката? Ами като се прибирам в общежитието (вечер, например), ще мога ли да си почина, да спя, като се прибирам вечер или вечно ще има купончета?
П.П. Това за форума някаква тайна ли е? :D

Можеш, ако работи по-дълго. Не вярвам да е денонощна.
Ще се научиш да спиш на шумно по-често.

nIkEnCeTy_bE
09-07-2014, 11:11
Колежа по туризъм не е по-добър от ВИНС, щото можеш да го завършиш дори без да си научил английски незнайно как. :Д

По - добре е за специалност Туризъм, защото Колежа дава по - добра практика.

golemiq_korab_minava
09-07-2014, 11:20
да, и взима повече парички от джоба ти :)

teenems
09-07-2014, 20:01
Какви са ти впечатленията до момента? Имаш ли някакви наблюдения върху задочниците?

Никаква идея.Сега ще съм първа година и изобщо не съм наясно с университета,избрах го в последния момент.

*nIkEnCeTy_bE поради каква причина смяташ,че не е хубаво във ВИНС-туризъм,сега се притесних :D

nIkEnCeTy_bE
09-08-2014, 14:17
Колежа дава повече практика от гледна точка на това, че не учат само суха материя, а всеки месец имат изгледи, екскурзии, постоянно посещават някакви туристически места. Сега за началото на учебната година за 2 седмици ще обикалят България.

teenems
09-08-2014, 19:22
....стигаааа бе!!А после бакалавър ли си излизаш?

d-r.Zob
09-08-2014, 19:31
Здравейте, какво ви е мнението за ВИНС-а? Заслужава ли си да запиша там Финанси, задочно обучение? Ще получа ли качествена подготовка или да мисля за друг университет?
Ниско... че и задочно. Охооо, само за една скапана диплома ли. Не е нужно всеки да си взима "вишото".

nIkEnCeTy_bE
09-08-2014, 19:51
....стигаааа бе!!А после бакалавър ли си излизаш?

Мда, и това е програмата на първокурсници. Оттам нататък имат още изненади, хаха. А иначе излизаш професионален бакалавър. Много хора познавам, които учат туризъм и просто съм запозната. Не искам да ти пълня главата сега, ти си си решила и не трябва да съжаляваш, ако е това, което искаш. Просто повечето хора тук за Туризъм избират Колежа. :)

nIkEnCeTy_bE
09-08-2014, 19:53
Ниско... че и задочно. Охооо, само за една скапана диплома ли. Не е нужно всеки да си взима "вишото".

Да, и на 30 като реши, че му се работи в банка, иди изкарвай тепърва висше. Не деля хората на висшисти и не такива, но като ми кажат "Има ли смисъл, не виждаш ли каква е държавата?!" Еми не, не виждам. Предпочитам да хвърля парите си "на вятъра", а не да бездействам като работя като... сервитьорка.

mimonte2
09-08-2014, 19:54
Можеш ли да ми дадеш повече информация за ВИНС-а? Аз не искам диплома само на хартия, а истински знания и стабилна подготовка. ВИНС-а може ли да ми ги даде тези неща? А какво мислиш и за задочното- ще науча ли толкова неща, колкото и при редовното?