Влез

View Full Version : Проблем със запознаването с нови хора.

twrker
09-08-2014, 14:18
Здравейте. Не знам дали съм уцелил раздела, надявам се да не е проблем, ако не съм. Та на 13 години съм. Проблема ми е, че не мога да се запознавам с нови хора. Ще ви дам примери - събираме се в едно момче, бяхме 7 момчета и 4 момичета. С 2 от тях се познавах, другите бяха от друг град, запознах се с тях, а след това стоях като пън, не говорех, не правех нищо. Всички според мен е заради страх, да не кажа някоя простотия и да се издъня.

shyforlife
09-08-2014, 14:36
Добре дошъл/ла в клуба на срамежливите ... Разгледай в нета теми специално за това и за справянето с него ... имаш късмет ,че си на 13 понеже имаш предостатъчно време да се пребориш с притесненията си . Казва ти го човек имащ същите проблеми но е на 24 години и съм на една крачка от това да си запиша час при психиатър ... понеже срещнах момиче в което мисля ,че се влюбвам а тя дори няма да го разбере ако аз не се променя ... Дано се справиш по бързо от мен с това и пиши за напредъка си ... може пък да успееш да помогнеш и на мен :)

v3lit0
09-08-2014, 18:34
първо започнете с интернет чатовете...обмисляйте изреченията преди за ги кажете/напишете и всичко ще е наред

::NeVeR*eNd:::
09-08-2014, 19:01
И аз съм същата

Kitty Bloom
09-08-2014, 20:36
Съвсем не е за този раздел темата, но ви е простено! :D Сега по въпроса: не сте единствени, света е пълен със срамежливи момчета и момичета и често това пречи за създаването на една прекрасна връзка. Единственото решение на проблема е да се отървете от тази стеснителност. Посещавайте места, където ще срещате много нови хора, с времето притеснението ще изчезне. Повечето запознанства в днешно време стават по интернет, там ще ви бъде по-лесно да общувате с когото и да било. Надявам се да съм помогнала поне малко. Не забравяйте да вярвате в себе си и да имате самочувствие! Успех! :)

twrker
09-08-2014, 21:50
Всъщност в интернет общувам със страшно много хора, забавляваме се заедно. В смисъл - нямам проблем да си говоря с тях, дори и с момичетата. Все пак благодаря, че се отзовахте.

RapExotic
09-09-2014, 11:10
първо започнете с интернет чатовете...обмисляйте изреченията преди за ги кажете/напишете и всичко ще е наред

Това е най-голямата грешка, която може да направи. Така никога няма да се отпусне сред реални хора. Какво - като иде в компания и някой го попита нещо той 2 минути ще мисли и ще съставя изречение докато му отговори ли?

Намери си 1-2 по-близки приятели, пред които можеш да се отпуснеш и да говориш спокойно. Това ще ти даде увереност и когато сте в една компания с тях ще ти е по-лесно да се социализираш и с останалите.

chupachups
09-09-2014, 12:33
Аз също бях много, много срамежлива. Но почнах със чатовете и се отпуснах и малко по-малко ми стана по-лесно да говоря наистина с хората и се запознах с нови хора и всякаш спря да ме интересувя какво си мислят за мен. :)

baby_baby
09-09-2014, 13:20
Няма нищо сложно да говориш с хората има толкова много теми а и няма нищо срамно

tori
09-11-2014, 08:04
И аз се запознавам сложно с хора, но не е заради срама. Просто не ми пука кой стои отсреща и не го искам в живота си. :д Срамежливостта си убих много преди.

AngelBelchev
09-12-2014, 10:22
Макар изобщо да не съм от срамежливите в момента, бях така като по-малък. Не го мисли изобщо като се запознаваш с нови хора. Почти съм сигурен, че нямат за цел да те убият, нито да те обиждат. А и откъде да знаеш, че и те не са на същите шаш и паника с нови хора. Почти всеки ден се сблъсквам с много стреснати клиенти, но за нула време се отпускат. Освен това ето ти и една друга гледна точка. Притеснението не ти носи хубави емоции, тия нерви няма кой да ти ги плати. Притеснението не ти носи и пари. :)

alexandrko
12-08-2014, 19:36
Здравейте, някой, кой иска да пише със мен?

LoadRunner
12-08-2014, 19:50
Точно пък аз не мисля че трябва изобщо да обмисляш каквото и да било преди да го кажеш особено с момичета! Те въобще повечето не обръщат внимание какво говориш- важното е да си вярваш и да говориш просто доста неща и различни. Аз му казвам омайване :д и работи безотказно. Всички (повечето) момичета са срамежливи и просто се кефят като им говориш (т.е. им обръщаш внимание( освен ако не попаднеш на някоя разпоретина естествено)