View Full Version : Мед.сестри как става?
katq__18
09-09-2014, 14:18
Здравейте, искам да попитам каква е процедурата(приема)за Специалност Медицински сестри и акушери? Някъде четох, че се взимат оценките от матура по Биология или Химия, оценката по тези предмети в дипломата или задължителната подготовка.... Химията включват ли я в конкурсният изпит-ако има изобщо такъв, защото пак ще се повторя, накой казват, че за тази специалност е само Биологията (питам като цяло, не зза определен университет, мисля, че действат еднакво или се бъркам?) ?
Благодаря за съдействието, предварително !
На всякъде приема е различен.Влизаш в конкретния сайт на университета,търсиш и четеш.
katq__18
09-09-2014, 14:36
Въпроса е, че аз съм от Благовград и днес ходих до Университета тук, казаха, че се е одобрило предложението за тази нова специалност, тъй като до сега я нямаше, а предсттои да я има 2015-2016 - точно, когато завършвам и все още няма откъде да разбера.. единственото, коетоми казаха е , че е одобрено, ще има ии чак Януари/Февруари ще дадат повече информация......
Вероятно във всеки университет, различно.
bilqnavod
09-09-2014, 14:56
Професията е хубава, но не и в България. За кандидатстване матура по биология и балообразуващи оценки от дипломата за средно.
Въпроса е, че аз съм от Благовград и днес ходих до Университета тук, казаха, че се е одобрило предложението за тази нова специалност, тъй като до сега я нямаше, а предсттои да я има 2015-2016 - точно, когато завършвам и все още няма откъде да разбера.. единственото, коетоми казаха е , че е одобрено, ще има ии чак Януари/Февруари ще дадат повече информация......
Значи ще разбереш Януари-Февруари,или когато обявят КСК на сайта им.
katq__18
09-09-2014, 16:41
Професията е хубава, но не и в България. За кандидатстване матура по биология и балообразуващи оценки от дипломата за средно.
Много ти благодаря !
bilqnavod
09-09-2014, 17:39
За нищо! :)